Zaten korkum bu konu yüzünden eşimle aramın bozulması. Yani o kadar hassas bir konuki en ufak bir lafım yanlış anlaşılıp evi bahçeyi bizden esirgedi yada eşimin annem geldi o kadar uğraştı teşekkür edeceğin yerde esirgiyorsun demesinden çekiniyorum. Yani böyle bişey olursa ben o evde huzurlu oturamam ne onların kalbini kırıyım ne kendim kırılıyım istiyorum.anladım fazla benımsemıs,hatta senin yerine kendını koymuş ozaman..
sen yalnız kaldıgınızda eşinle konuşacaksın mecbur,çözerse o çözer..
ama dikkat edilecek şey eşine çok dogru bir uslup bulman lazım,yoksa kadının hayallerı varmıs 2 karış topragımı esırgıyosun anamdannn gibi bi duruma gelıp senı suclamaya baslayabılr..
eger etkılı olursa,bu ev ve bahce ıcın hayallerımı planlarımı bılıyorsun,tabıkı bızım evımız annenınde evı,herzaman kapım açık,ama daha ilk zamandan benım bukadar hevesım ve hayallerım varken hiçbir konuda söz sahibi olamamak daha dogrusu bana kızım şöyle böyle yapsanız güzel olur gibi fikir vermek yerine şunu bunu yapıcam demesı benı bıraz kırıyor..
şu süreçte ben bişey deyipp hevesını kırmak ıstemem ama sen oglu olarak,anne sen fikrini söyle tabıkı ama sımdı kararları sen verısen erdemlı uzulur hevesı kırılır..sonucta onun evi gibi konussa nasıl bır sonuca varılır acep?
Okurken gıcik oldumHanımlar merhaba, 3 gündür moralim çok bozuk hırsımdan, sinirimden ağlayamıyorum bile öfke doluyum içimi dökmek istedim.
5 yıldır evliyim eşimle ikimizin biraz birikmiş paramız var. Küçük bir ev alıp o evde otururken biraz daha birikim yapıp daha büyük bir ev alalım diye planlayıp ev aramaya başladık. Sevgili olduğumuz zamanlardan bu yana hep hayalimiz müstakil bahçeli küçük bir evdi. Sürekli oturmalık değil hobi bahçesi gibi hafta sonları gidip kafa dağıtacağımız bi yer istiyoduk hep.
Ev ararken hayallerimizi ertelemeyelim ufak bahçe alıp 2 gözlü ev yaptıralım dedik. Oturduğumuz ilçeye yakın bir köyde tam istediğimiz gibi bahçe bulduk. Evi de var ama ev köy evi biraz tadilat istiyor. El ele verip kendi emeklerimizle burayı düzene sokarız dedik.
Eşim yıllık izinde hergün gidip oraları toparlıyo otları falan yoluyo 1 aydır hayaller kuruyoruz sürekli oraya gidip, internetten bahçe malzemeleri bahçe mobilyaları bakıyoruz. . Bahçede ekim yapacağımız yerleri belirliyoruz falan. Anlıycağınız 1 aydır havalardayım mutluluktan. Bu sene dokunmuycaktık oraya seneye bahara doğru başlıycaktık tadilata.
Hafta sonu kayınvalidemler geldi hem bizi görmek hemde bahçeye bakmak için. Çok beğendiler hatta kayınvalimde bayıldı buranın çok işi var deyip hemen eşimle otları yolmaya ağaçların diplerini kazmaya başladılar. 2 gün gittiler birlikte, dün görümcem ve kayınbabam döndü, kayınvalidem dönmedi işi çok oğluma yardım edicem diye. Kayınvalimdem bahçeyi gördüğünden beri onun hayallerini dinliyoruz evde.
Sanki oğlu annesiyle kendisine almış orayı. Benim konuşmama fikir vermeme fırsat bile vermiyo. Evi şöyle boyarız, mutfağa mobilya evi mobilya sürekli konuşuyo şu renk olsun bu renk olsun. Arkaya kümes, sabah kalkıp şu ağacın altında çay içerim. Ayyy geçen bauhausta bahçe mobilyası görmüştüm buraya çok güzel olur. Hiç susmuyo eşimde madem hayallerin var gel işte yer var burda diye onu destekliyo.
Bu sabahta gittiler evlerine yanlarına kahvaltılık bişeyler aldılar bahçemizde kahvaltı yapalım diye ben de çıktım işe geldim. Ağlayamıyorum bile hırsımdan onlar benim hayallerimdi bizim hayallerimizdi ama eşim ve annesini hepsini yıktı.
Hiç benim adım bile geçmiyo sanki oğlu kendi almış orayı, yıllarca ben de çalıştım yatırım yaptım hala çalışıyorum kızımı bakıcıya bırakarak. Kendilerinin 1 kuruşu bile yok orda. Bana eşimin ailesinden biri hayırlı olsun bile demedi ya. Napıcağımı nası tepki vereceğimi bilmiyorum tepki bile veremiyorum. Sadece susuyorum kendilerinin olsun bahçeleri evleri oğluyla yapsınlar istedikleri gibi hayallerini gerçekleştirsinler.
Kusura bakmayın biraz uzun olmuş, okuyanlara şimdiden teşekkür ediyorum.
Zaten korkum bu konu yüzünden eşimle aramın bozulması. Yani o kadar hassas bir konuki en ufak bir lafım yanlış anlaşılıp evi bahçeyi bizden esirgedi yada eşimin annem geldi o kadar uğraştı teşekkür edeceğin yerde esirgiyorsun demesinden çekiniyorum. Yani böyle bişey olursa ben o evde huzurlu oturamam ne onların kalbini kırıyım ne kendim kırılıyım istiyorum.
Kayınvalide gitsin konuşucam eşimle mutlaka o da bilsin istiyorum, belki de eşimde heyecanla anlayamıyo olanları.
ha ha ne düşündüm biliyor musun?
hunter sen benim kocayı evlat edinsene, ben de senin gelinin olurum böylece
bence de kadının emeğine yapılan haksızlık buradaki, bir de evlilik birliğine çomak sokmak. bir kere bir misafirimiz yemekten sonra eşime kesene bereket demişti de içime oturmuştu. ne demek eşim mi kazanıyor bu evde sadece, ya da eşim mi yapmış o yemekleri... ortamı bozmadım ama yazdım bir köşeye.
Hanımlar merhaba, 3 gündür moralim çok bozuk hırsımdan, sinirimden ağlayamıyorum bile öfke doluyum içimi dökmek istedim.
5 yıldır evliyim eşimle ikimizin biraz birikmiş paramız var. Küçük bir ev alıp o evde otururken biraz daha birikim yapıp daha büyük bir ev alalım diye planlayıp ev aramaya başladık. Sevgili olduğumuz zamanlardan bu yana hep hayalimiz müstakil bahçeli küçük bir evdi. Sürekli oturmalık değil hobi bahçesi gibi hafta sonları gidip kafa dağıtacağımız bi yer istiyoduk hep.
Ev ararken hayallerimizi ertelemeyelim ufak bahçe alıp 2 gözlü ev yaptıralım dedik. Oturduğumuz ilçeye yakın bir köyde tam istediğimiz gibi bahçe bulduk. Evi de var ama ev köy evi biraz tadilat istiyor. El ele verip kendi emeklerimizle burayı düzene sokarız dedik.
Eşim yıllık izinde hergün gidip oraları toparlıyo otları falan yoluyo 1 aydır hayaller kuruyoruz sürekli oraya gidip, internetten bahçe malzemeleri bahçe mobilyaları bakıyoruz. . Bahçede ekim yapacağımız yerleri belirliyoruz falan. Anlıycağınız 1 aydır havalardayım mutluluktan. Bu sene dokunmuycaktık oraya seneye bahara doğru başlıycaktık tadilata.
Hafta sonu kayınvalidemler geldi hem bizi görmek hemde bahçeye bakmak için. Çok beğendiler hatta kayınvalimde bayıldı buranın çok işi var deyip hemen eşimle otları yolmaya ağaçların diplerini kazmaya başladılar. 2 gün gittiler birlikte, dün görümcem ve kayınbabam döndü, kayınvalidem dönmedi işi çok oğluma yardım edicem diye. Kayınvalimdem bahçeyi gördüğünden beri onun hayallerini dinliyoruz evde.
Sanki oğlu annesiyle kendisine almış orayı. Benim konuşmama fikir vermeme fırsat bile vermiyo. Evi şöyle boyarız, mutfağa mobilya evi mobilya sürekli konuşuyo şu renk olsun bu renk olsun. Arkaya kümes, sabah kalkıp şu ağacın altında çay içerim. Ayyy geçen bauhausta bahçe mobilyası görmüştüm buraya çok güzel olur. Hiç susmuyo eşimde madem hayallerin var gel işte yer var burda diye onu destekliyo.
Bu sabahta gittiler evlerine yanlarına kahvaltılık bişeyler aldılar bahçemizde kahvaltı yapalım diye ben de çıktım işe geldim. Ağlayamıyorum bile hırsımdan onlar benim hayallerimdi bizim hayallerimizdi ama eşim ve annesini hepsini yıktı.
Hiç benim adım bile geçmiyo sanki oğlu kendi almış orayı, yıllarca ben de çalıştım yatırım yaptım hala çalışıyorum kızımı bakıcıya bırakarak. Kendilerinin 1 kuruşu bile yok orda. Bana eşimin ailesinden biri hayırlı olsun bile demedi ya. Napıcağımı nası tepki vereceğimi bilmiyorum tepki bile veremiyorum. Sadece susuyorum kendilerinin olsun bahçeleri evleri oğluyla yapsınlar istedikleri gibi hayallerini gerçekleştirsinler.
Yanlış anlaşılmak istemem, oğlunun evi tabiki heves edebilir. Belki seviniyo oğlum ev sahibi oldu diye, ama tepkileri çok yanlış değil mi? Benim fikir vermeme bile müsade etmiyo kendi dediğini yaptırmaya çalışıyo. Öyle olmaz böyle olur diyerek. Oğlu tek başına kendi almadıki orayı ikimiz aldık.
Kendileri yıllardır babasından kayınbabasından kalacak malları bekliyolar. Benim de babamın malları var ama ben oturup Allah gecinden versin babam ölsün malı bize kalsın demedim ki. Yada onlar gibi babamın malına güvenip nasılsa mal sahibi olucaz bekleyelim demedim ki. Çalıştım didindim biriktirdim sırf kendi emeğimiz kendi alın terimizden yapalım istedim. Kendisinin 1 kuruşu dahi yok orda, bana bir hayırlı olsun bile demedi ne kendi, ne kocası, ne kızı. Beni üzen bunlar, madem hayal kuruyo beni de katsın o hayallere. Bi fikir verirken öyle değil mi erdemli sen ne diyosun desin. Daha ben konuşurken lafı ağzıma tıkıyo yooo öyle olmaz böyle olur diye.
Kesinlikle +1Sakın böyle yapmayın
Tam tersi orası sizin olduğunu her defasında belirtin. Laf aralarında "misafir" kelimesini çok kullanın. Mesela "siz de misafir olarak geldiğinizde yatmak için yataklı bir kanepe alayım diyorum anneciğiiiimmm" deyin.
Ya da "çok eşya almayacağım, sonuçta biz kaç kişiyiz ki, misafir de arada sırada gelir zaten"
O kadar kendinizi kısıp fedakarlık yaptığınız yerden vazgeçmeyin.
Eşinize de çok geç olmadan " canım, orası bizim hayalimizdi, senin benim ve aşkımızın" Annenlere başka bir yerden alalım çok istiyorlarsa İLERİDE deyin. Ama o ilerisi onlar da katkıda bulunmadan gelmesin.
Öff! Çarpıntı geldi bana. Ben söylerim. Söyledim de hep. Sende direk söyle. Gece gece sinir oldum. Eşinde anlayışsızmış hani. Kayınvalidenin jetonu düşmemiş bence. Rahatsızlığınızın farkında değil gibi. Suç eşinde. Yada sessiz kaldığın için seninde onay verdiğini zannetmiş olabilir. Ama sinir bozucu bir durum.Hanımlar merhaba, 3 gündür moralim çok bozuk hırsımdan, sinirimden ağlayamıyorum bile öfke doluyum içimi dökmek istedim.
Sizinki de fenaymis. Allahtan boyle huylari yok ne 2. El ne sifir gonlunden kopup hicbirseyi alip getirmezBosverin takmayin.
Onlar gidene kadar sabredin gidince esinizle konusun. Burasi bizim hayalimizdi ben istedigim gibi doseyecegim annenin karismasini istemiyorum diyin. Sonrada kafaniza gore istediginizi yapin.
Benim kayinvalideminde milletin eskilerini benim evime getirme huyu vardi. (Kendi cok sever birinden birsey alip evine koymayi) Hamileyim bebegime besik aldik besigin yeri tam balkon kapisinin onu. Tutmus elalemin eski gunesligini getirmis bana ki guneslik yere kadarmis onu takacakmisim da balkondan bebege soguk gelmeyecekmis. Esimde demez mi annecim cok iyi dusunmussun. Bir anda ciddilestim cok kirici degil ama kararli bir ses tonuyla " anne ben oraya kalin fon perde yaptiracagim fon perdeler yere kadar zaten sogugu keser al sen bu gunesligi ihtiyaci olan birine ver" dedim gunesligi koydum kapinin onune. Sonra gittim yaptirdim fon perdeyi kayinvalidemin yaninda " her goren bayildi fon perdeme hem kapidan gelen soguda kesti cok sukur calisiyorum bir perde yaptiracak durumum var elalemin eskisini takacak halim yok ya o zaman niye calisiyorum" dedim ne esim gık dedi ne kayinvalidem. Bir daha da kimsenin eskisi getirip evime takmaya calismadi.
Sizde bakmayin onun planlarina uygulayin kendi planlarinizi. Kirici ve fevri olmayin hakliyken haksiz duruma dusersiniz. Kendi bildiginizi okuyun alttan alttan gulerek laf dokundurun.
Derdi bizimle oturmak degil bahceli evi gorunce oturasi geldi bizimli. Daha dogrusu benimle degil ogluylaBence gelip yerleşecek gibi durmuyor. Bırakın hevesini alsın bu süreçte size yardım etsin.
Sizinle yaşamak istese zaten şimdiki evinizde de yaşamak isterdi. Moral bozmayın.
Oyle bir ortam olduki evi aldik surekli esimi arayip evi soruyolar bana bir hayirli olsun yok. Gelir gelmez de ay oglumun bahcesi oglumun evi evimiz demeye baslayinca ben sasirip kaldim noluyoruz diye.. Olaylar hep benim disimda gelisiyo kimsede donup bana fikrimi sormuyor. Ben konustukca da surekli lafi agzima tikiyolar yorum bile yapamiyorumAma niye yeri geldiğinde lafınızı söylemiyorsunuz ki? Anne beraber heves ettik, beraber aldık; bebeğimi kreşlere bırakıp çalıştım ben orasının parasını ödemek için. Bizim bahçemiz demiyorsunuz ki?
Hani durup dururken değil sonuçta, o oğlumun vurgusu yaptıkça, sen de bizim diyeceksin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?