Hayallerimiz vardı, seviyorum ama uygun değil şu an dedi.. ne yapmalıyım:(

bakın böyle bir kavram varmış.. bilinçsizlik değil

NURCULUK: Bediüzzaman Hazretlerinin yazdığı Risale-i Nur eserleriyle İslam'a hizmet etmeyi gaye haline getiren bir cemaattir.

Nurcu, Bediüzzaman Said Nursi'nin, Kur'an tefsiri olan Risaleleri okuyup istifade eden ve başklarının da istifadesine çalışmak için gayret edendir.

Amacı, hem kendi imanını hem de başkalarının imanlarını kurtararak, saadet-i ebediyeyi kazanmaktır. Beklentisi ise yalnız ve yalnız Allah'ın rızasıdır.

bu nurcu mevzusunu karıştırmayın bence derim .. ben bu nurcularla sanırım 5 veya 6 senedir muhattap oluyorum ..bu zaman kadar kimse ne kafamı yıkadı ne bişeyime laf etti ...bunlar evet bi cemmat gördüm kadarıyla güzel işlerde yapıyolar... ben cemaatli değilim gel ol diyende yok ben açık saçığım diye beni dışlayanda yok... o kafası yıkananlar kimmiş yada kim yıkamış onların beyninin bilemicem.. benim beynim hala sanırım pis kimse yıkama girişiminde bulunmadı :)))))

betheone, haklısın ne diyebilirim ki. o ne ya saçmalık ! senin erkek arkadaşına yapılanlar yanii .. :S

masumum, rahat bırak diyosun yani.. kendimde bi cesaret görebilsem..

talihsizben, doğru da.. o benim imanıma naptığının farkında değil. ben yaşadıklarımı sindiremeyip isyan etsem ne olacak şimdi !! bu vebalde kalabilcek mi ? haksız mıyım

bu konu kapanır

utangaç, senin yüzünde değil yanlış anlama, diğer üyeler arasında tartışma çıkcak ve kapancak bence

tabiki bişey demeyenler de var. fakat bn eğer devam etseydik ailesindne tepki bile bekliyodum açıkçası...

Canım bence biraz uzak kalmalısınız belkide tamamen bitmeli çünkü fikirleri sana uymuyor evlendiğinizde o kadar çok şey paylaşacaksınız , o kadar çok şey yaşayacaksınız ki sen kendine göre yaşamak isteyeceksin fakat bu kez ona ters gelecek sana öre normal olanlar ona göre yanlış olacak emin ol evlenince görüşlerinizin ve fikirlerinizin uyması çok önemli

yok yok yanlış anlaşılmasın ..
hiç anlamam ben cemaat işlerinden falan ..
sadece nete baktım neymiş diye

yapacağın tek şey görüşmemek canım..
açıklama yapmak zorunda değilsinki..
aradığı zaman açma ulaşamasın sana zorla değilya
anlar elbet oda..

tabiki bişey demeyenler de var. fakat bn eğer devam etseydik ailesindne tepki bile bekliyodum açıkçası...

bence senin için en iyisi asla görüşmemek, tabii bunu ona önce bildir, artık kesinlikle görüşmeyelim diye ve o dakikadan itibaren iradene hakim ol, bir ayda unutursun

allahtan devam etmemişsiniz çünkü yok yere savaş verip, acı çekip, sonundada hiç bir mükafat almayacaktın pişmalıktan ve depresyondan başka

doğru keşke o kısmını söylemeseydim ama öyle ne yapamıym ki

ne söylemeliyim ona da yardım etseniz.. nasıl söyleyim konuşmayacağımı ?

bence çok zor değil oturdum düşündüm taşındım seninle davem etmeye çalışmamın bana bi fayda sağlamayacağına karar verdim çünkü görüyorumki sen beni kafanda bitirmişsin senin istediğin gibi olsun artık görüşmeyelim diyip kestir at .. tabi baya bi kıvıracaktır kesinn sen yanlış anladın ben öle demek istemedim vs vs vs.. eğer gerçek bi sevgi varsa onda sana karşı inanki seni kaybetmemek için elinden gelenide yapacaktır .. yapmıyosa bence sen onu unutmak için elindne geleni yap derim ..

yani yanlış anlaşılmasın tabi benim kimsenin inancını yargılamak gibi bir düşüncm yok. herkese saygı duyarım ama aynı saygının bana da gösterilmesini beklerim haklı olarak. o yüzden kimse üstüne alınmasın ben sadece yaşadığım bişeyi paylaştım

hepinize teker teker teşekkür ederim kızlar. btün cevaplarınızı okudum çok sğolun.. haklısınız katlanıcaz başka bişey yok.

iletişimi engelleyeceğim şimdi

Unutun bence siz bu arkadaşı. İlave bir açıklama yapmanız da gerekemez bence, çünkü o kendine ne doğru görünüyorsa onu yapmış. Sizin için de bence doğru olan onunla herhangi bir şekilde görüşmemek, çünkü bu acınızı artıracak bana kalırsa. Siz onu aramayın, o da zaten ya arar ya aramaz. Arayınca da kusura bakma ben de düşündüm biz hiç görüşmeyelim dersiniz, o nasıl önce sevgili olmadan görüşelim deyip sonradan fikir değiştirmiş siizn de buna hakkınız var.

sen ikizlersen çabuk atlatırsın. ki tahmin ediyorum cıvıl cıvıl sempatik bir tarafın karşındakini dinleten bir yönün vardır :) bazen zor oluyor atlatana kadar ama hayırlı olanı göremiyoruz güzelim... umarım güzel haberlerini alırız... demesi dilekolay ama sabırlı ol!

Tanımda problem yok problem kavramda.Tanımdan da anlaşıldığı gibi bunlar bir cemaat bu şekilde bahsetmek daha hoş

@konu sahibi arkadaşım;adam sadece arkadaş kalırsam bi mahsuru olmaz diye düşündü ve daha sonra aradakinin aslında farksız olduğunu düşündü belki bilemeyiz.

Madem uzun geçmişiniz yok unutun gitsin.
Değmediğini düşünün.
İlk olduğu için gözünüzde büyüttüğünüzü varsayın.
Aslına bakarsanız öyle de...
Öneri olarak ise:
Yeni insanlar tanıyın!

:)
sizin inanca bakışınız nasıldır ?
bu sizin bakış açınızla alakalı..
bir erkek kafam karışık bitirelim zaman bırakalım diyorsa bu iş bitmiştir!!
hiç uzatmayın!! olduğu gibi bırakın...aramayın ararsada açmayın...:82:

Son düzenleme:
sevgili olalım, ayrılalım, normal konuşmaya devam edelim, yok konuşmayalım cart curt

şöyle çocuk ruhlu erkeklere nasıl katlanıyorsunuz yahuuu

Konunun gidişatı hayra alamet değil arkadaşlar. İçeriğinde din tartışılabilecek konular açmak yasak. Konu sahibinin anlayışını umarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…