Hayat adil mi???

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
nereden biliyorsun yaşamadıklarını...kiminin çocuğu olmuyor öyle sınav veriyor, kimi ailesi var ama binbir problem yaşayıp görüşmüyor misal ben... kimi hasta evladına bakmakla, kimi fakirliğe dayanmakla kimi zenginliği paylaşabilmekle imtihan olunur... kimi de hiçbir şeyle ama bunun sonucu günahlarının kefareti olmaz... kimin ne kadar acı çektiğini siz bilemezsin.. o yüzden bunları sorgulamayın.. hayatınıza şükredip mutlu olmaya bakın, melankolik olmak size bi şey kazandırmaz..

Benim yasadiklarimi yasa sen mutlu ol insallah

Ailenin toprak altinfa olmasi baska! Sorunum var deyip gorusmemsk baska!

Benim yasadiklarimi yasarsan mantigini anlarsin! Hamgimizin mantigi dogru kim karar verdi sen mi! Hadi gule gule
Düzgün konuşun. Ben 'siz' diye hitap ederken siz bana 'sen' diyemezsiniz. Bu bir. Benim ne yaşadığımı, nasıl bir hayatımın olduğunu, ne gibi dertlerle boğuştuğumu bilmiyorsunuz bu da iki. Dünyada bi dert sizde var dememizi bekliyorsunuz herhalde. Kendinizi acındırmak için mi konu açtınız? Ama yemedik. hadi size güle güle şimdi.

Hangi cennet? benim için cennet ailem ve sevdiklerimle mutlu ve sağlıklı yaşamak ... kendi seçmediğim bir hayatta neyin imtihanı ki bu?
burada bu konulara girmek yasak o yüzden daha fazla konuşmak istemiyorum.. ama isterseniz size Bi isim verebilirim özelden videolarına bakabilirsiniz tüm sorularınızın cevabını alırsınız yine böyle düşünürseniz o zaman konuşuruz..

Hayatın şu an gördüğümüz kısmı eşit değil. Hepimiz farklı görüntüye sahip olduğumuz gibi yaşamlarımızdaki olaylarda farklı.. Çekilen imtihanlarımız, kırılan kollarımız, sönen umutlarımız gibi mutluluklarımız, havaya uçtuklarımız da farklı..

Ama hayat adil benim inancıma göre.. Çünkü görmediğim bir kısmı var bu hayatın.
Yaşamadığım günlerde göreceğim güzelliklerle dolu olabilir, bu dünya hayatında göremediklerimi ise Allah diğer dünyada yaşatacaktır.

Pardon da bir gece de tum aileniz ölse bir de evladiniz yada kardesiniz olse bu mesaji yazar miydin? Sehit annesi demis ki kimin ocaginda helva pisiyorsa onun cani yanar digerlerine tatli gelir. Bir gun yasadiklarimi yasarsan sen ne yapardin?

Tamam da seni teselli etmemize izin vermiyorsun..Ne yapabiliriz ki..Burda hayat adil değil evet artık ne kadar üzülürsün üzül mü diyelim..Kendin dedin yalan dünya..Ve çok şükür ki cennet var yoksa dünyadaki bu sıkıntılar sorunlar boşa mı gitseydi..Ve benim yaşadıklarımı yaşayın demeniz de çok yanlış..Ancak bunu da yaşadıklarınızın ağırlığına veriyorum.. Ölen yakınlarınıza da Allah tan rahmet diliyorum..Biraz sabredin ebedi dünyada çok mutlu olacaksınız..

Siz ve sizin gibiler neden hemen yargılamak için çabaliyorsunuz neden kadın burda derdini paylasmis ki yaşadıkları cok zor kendini acindirmak falan vicdansızca bi yorum yapiyorsunuz
Ama kendinide acindirabilir belki sefkate ihtiyacı vardır bu kimi ilgilendirir her insana kendi derdi büyük gelir ayrıca kadının güvendiği sığındığı dağlar yıkılmış bundan daha büyük dertmi var yapmayin ya allah aşkına yapmayin

Ne icten ne iyi birisin. Bazilari saldirmis sen ne biliyorsun kim ne cekiyor diye pes. Ben de inancli biriyim bazeb ailemi cok ozluyorum hepsi bu. Yuregin kadar mutlu ol

Siz insanların ne yaşadığını nerden biliyorsunuzki dedim diye yemediğim laf kalmamış. Adil olun. Söylediğim cümlenin neresi yanlıştı? Hanımefendi buraya kavga etmeye, insanlara saldırmaya gelmiş. Başka açıklaması yok.

Kadın kadının kurdu dur diye boşuna dememişler burda şu kadar kadınız derdini içini döken birini tersleyerek acindirma diyerek ne geçiyor elinize
Dusunesini sorgulayarak
Oysaki bazen insan kendini sadece dinleyen birini ister
Bu kadar sorgulamak neden?
Yaralarımızı toplanıp sarmayı bilmiyoruz
Kanırta kanırta desip eksik aramayı iyi biliyoruz

Hayat adil değil.
Böyle bir vaad de yok zaten.
Dünyada herkes eşit şartlarda yasayacak diye.
Size daha kötüleri var edebiyatı yapmayacağım. Ama aynı hesabı size savaşta yurdundan sürülmüş bir kadın sorsa, yada bilmem kaç kişinin tecavüzüne uğramış bir cocuk, yada acliktan evladini kaybetmis bir baba yada afrika nin bilmem neresinde kole gibi calisan cocuk, ne dersiniz?
Hayat adil mi, senin başını sokacak bir evin, temiz suyun, giyecek kıyafetin, güvende hissettiğin Bir alanın var dese?
Zor sorular bunlar. Cevapları da herkesin kendinde sanırım.
Ben sizin yaşadıklarınızı yaşasam belki hayatta kalamazdım, belki onca acı ile aklımı kaybederdim.
Siz bir şekilde dayanmışsınız, bir çoğumuzdan güçlüsünüz.
Neden bu acıları çektiğinizin cevabı bile kişiden kişiye değişir.
Kimi inancına gore imtihan dunyasi demiş mesela. Size göre anlamsız, bana gore yaşamamız gereken şeyleri yaşıyoruz, ne olduklari elimizde degil. Nasıl baş ettiğimiz önemli. Gibi gibi.
Başınız sağolsun

Ne icten ne iyi birisin. Bazilari saldirmis sen ne biliyorsun kim ne cekiyor diye pes. Ben de inancli biriyim bazeb ailemi cok ozluyorum hepsi bu. Yuregin kadar mutlu ol
İsyanızı anlıyorum ben..Yaşadıklarınız çok zor kimse bunu inkar edemez etmesin de..Yine de elimizden gelen sabredip dua etmek..Ve bu konuda da sizi sabırlı davranmaya teşvik etmek..Biraz da olsa teselli verebilmek..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…