Hayat Beni Neden Yoruyorsun..

snejana83

..KaLp BeLaM..
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2009
222
0
96
İstanbul
Hayatımın en zor sürecinden geçiyorum..Belkide benim için çok önemli ve çok zor bir sınavdır önüme çıkan olumsuzluklar diye kendimi teselli etmeye çalışıyorum ama iyice tükendim artık
Problem ne diye sorarsanız okadar çokki hangi birini anlatsam bilemiyorum
Bir arkadaşım yüzünden ona güvenerek bir işe girdim ve şimdi onun yüzünden belkide evime haciz gelecek :85: Böyle bir durum olursa annemin babamın yüzüne nasıl bakarım bilmiyorum..Onlar az çok durumdan haberdar ama ben onlara bir zarar gelmesini ve benim yaptığım hatanın(saflığın) bedelini onların ödemesini istemiyorum..Sürekli Allah'ım aileme bir zarar gelmeden bu işten kurtulmanın bana bir yolunu göster diye dua ediyorum çünkü dua etmekten başka birşey gelmiyor elimden :85: Bir sürü avukata danıştım ama hepsi farklı şeyler söylüyor sanırım sonunda hiç haketmediğim bu borcuda ömrüm boyunca ödemek zorunda kalıcam ..Artık onada razıyım yeterki ailem etkilenmesin diyorum
Diğer yandan çok sevdiğim ama sorumsuz olan en son konuşmalarındanda evliliği düşünmediğini anladığım sevgilimden ayrıldım ama kendiside ayrıldıktan sürekli özel numaradan aramaya devam ediyor mesaj atıyor ben senden başkasıyla olamam diye..Madem benden başkasıyla olamıyacaksın neden evliliği düşünmüyosun dimi ama ? Sonuçta laylaylom bir ilişki sürdürecek yaşı geçtim..Birde etrafımda ilgi duymadığım ama benimle ilgilenenler oluyor fakat ilgileri bile beni boğuyor artık hayata okadar olumsuz bakıyorumki içimden hiçbişey yapmak gelmiyor,geceleri uyuyamıyorum,ağlamadığım tek bir gün bile olmuyor :85: Sırf oyalanmak ve kafamı dağıtmak için spora başladım ama yine akşam olunca benim ağlama krizlerim devam ediyor..
Ömrüm boyunca hiçkimseden yardım istemedim hep etrafımdakilere elimden geldiği kadar yardımcı olmak için kendimi parçaladım bu zamana kadar ilk defa bu durumdayken yardım istediklerimde hep yardımdan kaçınıp kendilerine göre bahaneler ürettiler anladımki bu hayatta kendinden başka kimseye güvenmeyeceksin :85:
Artık bu saatten sonra bende kimseye yardım etmiycem insanlar tamamen çıkarcı olmuş karşılıksız hiçbişey yapılmıyor şu hayatta bunu öğrendim çok acı bir şekilde Bende keşke onlar gibi kötü olabilsem diye düşünüyorum ama olamıyorum malesef :85:
Sürekli aklımda ne yapıcam ben sorusu oluyor Nasıl kurtulucam ben bu psikolojiden..
Bana dua ederseniz çok sevinirim hiç bu kadar çaresiz hissetmemiştim kendimi

Canım nasıl bir borç bu birine kefil falan mı oldun. Ağlama krizlerine bu sebepten mi giriyorsun. Sevgilini at bir kenara ama şu borç olayını biraz daha açık yazar mısın?

canım ölümden başka herşeyin çaresi var.. Allah yardımcın olsun. İnşallah tez vakitte içinde bulunduğn durumdan kurtulursun..

Canım nasıl bir borç bu birine kefil falan mı oldun. Ağlama krizlerine bu sebepten mi giriyorsun. Sevgilini at bir kenara ama şu borç olayını biraz daha açık yazar mısın?

Bir arkadaşım yüzünden bir işe girdim canım ama şirket yeni kurulduğu için tecrübe sahibi kimse olmadığından ve bende işi bildiğim için beni zorla işin içine soktular fakat benim şirket için hiç sermayem olmadığından bana senet imzalattılar sözlü olarakta kesinlikle teminat senedi olduğunu iş yapıldıkça ordan kesinti olacağını söylediler.Bende saf gibi inandım orda 5 ay çalıştım bu süre boyunca ne ordan 5 kuruş alabildim nede istediğim gibi işleri yönetmeme izin verdiler..En sonunda ben bir tartışmadan dayanamadım onlarda beni kovmaktan beter ettikleri için ayrıldım şirketten..O senedin üstünde teminat senedi yazmıyodu ama alacaklı ve tarihte yazmadılar zaten harici olarak istemeyeceklerine söz verdikleri için..Şimdide benim okadar zararım yetmezmiş kimi o senedi hiç tanımadığım birine vermişler adamda senedi bankaya ciro etmiş...Hiç başıma böyle bişey gelmemiştiki nerden bilirdim böyle çakallık yapacaklarını beni dolandıracaklarını..Kafayı yiycem düşünmekten

Ya bu konularda güven üzerine iş yapmamak lazım ama olmuş bir kere. Hukuki olarak durumu tam bilemiyorum ama senedin (eğer çek ise daha farklı) bir kısmının sizden habersiz doldurulduğunu ispatlarsanız belki bir sonuç alabilirsiniz. İyi bir avukata danışın. Avukatlar başka birşey diyor demişsiniz ama size söyledikleri mantıklı gelen bir tanesini seçin. Ciddi bir hukuksal durum var.
Erkek arkadaşınıza gelince, hiç takmaya bile değmez. Ne istediğini bilmeyen adamlar bunlar. Bir insan ya ciddi ileriye dönük bir ilişki istiyordur ya da buna hazır değildir. İkisini de anlarım ve saygı duyarım ama bunlardan hangisini istediğini bilmeyene değil.
Ve herşeyin ötesinde kendinizi üzmeyin. bütün bunlardan daha önemli birşey var o da sağlığınız.

ya canım nasıl ınanıp senet ımzalarsın cok uzuldum ya ,vardır boyle çakal ınsanlar,hem sen işe giriyosun hem sermaye ıcın senet ımzalatıyolar sana mı guvenmısler,arkadasın ne dıyo bu duruma,neyse artık olan olmus borcu oducaksın mecbur pekı borc cok mu

Sen bu durum içindeyken erkek arkadaşın da sırtını mı dönüp gitti. Peki görüştüğün avukatlar ne diyor. Mutlaka bu sıkıntıdan kurutlacak bir yöntem vardır. Borç ne kadar gösterilmiş yani bankanın senden istediği para miktarı ne?

Aynen öle canım erkek arkadaşımda bu durumda sırtını dönüp gitti yaşadığım sıkıntılarda hiç destek olmayı denemedi zaten etrafımda yardım istediklerimde hemen kaçış yolları buldular..Üstelik maddi olarakk hiç bir şekilde yardım istemedim istememde zaten buna rağmen yanımda olduğunu düşündüğüm insanlarda teker teker kayboldular bidahada kimseden bişey istemem hayatta
Avukatların bir kısmı dava açın şansınız olabilir diyor bazılarıda o şekilde senet olduğu için hiç şansınız yok ödemek zorundasınız diyor kafam allak bullak oldu :85: Şimdi dava açsam elimde yazılı bir belge yok ispatlamak için bide davada tam olarak ispatlayamazsam o borcun üzerine %40 eklenme ihtimalide varmış Borçta 12.500 TL üffff kendi hayatımı mahvettim resmen yaaa keşke zamanı geri alabilsem

Erkek arkadaşın olan ş.... unut gitsin. Şu an çalışıyor musun? Açıkcası borç miktarının daha fazla olduğunu düşünmüştüm. Bunu ödemek zorundasın sanırım uzun vadeli kredi çekip ödemeyi düşündün mü? Biliyorum senin olmayan borcu ödemek kolay değil ama bunun başka bir çaresi yoksa da makul bir şekilde ödemenin yollarını aramalısın.

Son düzenleme:

pek bilmiyorum bu senet olaylarını da
neyin karşılıgında bu senetin imzalandıgına dair bir sözlesme bir sey olması gerekmez mi
yani karsı dava acsan ben bu 12500 tl karsılıgında hic bir sey almadı m diye
ispatlamaları gerekmicek mi
senden 12500ü ne karsılıgı aldıklarına dair

Evet çalışıyorum hayatım ama bu iş yüzünden okadar borca girdimki 5 ay boyunca hiç maaş almadan çalıştığım için hep kredi kartlarına yüklendim ve bikaç ayda gecikmeli ödeyince bana kredide vermiyolar yoksa ben artık lanet olsun yeterki düşüm yakamdan diyerek ödemeye bile razı olmuştum ama kredide onaylanmıyor bu durumda tamamen kapana kısılmış durumdayım Kesinlikle ailemdende isteyemem çünkü onların benim bu hatamdan etkilenmelerini istemmiyorum zaten büyük bir hata yaptım bari onlar etkilenmesin diyorum ama okadar yalnız kaldımki depresyona girdim resmen :85:

Bende öle düşündüm canım ama biçok avukatla görüştüğüm için bazılarıda senedin altında imzan olduğu için hiç bir hakkın olmaz ödemek zorunda kalırsın diyor yada senede dair borcun olmadığı için dava açarsan yazılı olarak ispat etmek gerekir diyor ama benimde elimde hiçbir yazılı belge yok malesef
Dava açıpta yazılı olarak ispatlayamazsam daha fazla bedel ödemek zorunda kalırım diye korkuyorum :85:
Aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık hesabı ne yapacağımı şaşırdım

canım şirkete ortak değilmisin kendi payını sat veya çeki verdikleri kişiye teminat olarak göster

Ben ayrıldıktan sonra şirketi iyice batırmışlar cnm ondan sonrada şirket kapandı zaten..O aylar içerisindeki kazançlarıda onlar aldı ben 5 kuruş almadım ordan ve buna rağmen haketmediğim bir borcu ödemek zorunda kalmış olmam dahada çok üzüyor beni :85:

aklıma bir fikir geldi ama uygulayıp uygulamamak size kalmış artık tamamen mantıksızda gelebilir ama yinede yazayım.

senet imzalayan kişilere telefon açsan veya görüşsen ve senedin bu amaçla imzalanmadığını ağzından almaya çalışıp söylediklerini bir cihaza kaydedebilirsin ve bunu mahkemede delil olarak kullanabilirsin.

İmzalatan kişiler okadar yüzsüzki canım arayıp konuşmayı denedim bunu benim ödeme imkanım olmadığını zaten borcumda sayılmadığını söylemeye çalıştım ama oralı bile olmadılar..Ne koparsam kardır diye düşünüyolar bu durumdada ben tek başıma eziliyorum bu yükün altında
Hergün eve giderken Allah'ım inşallah bugün eve bir evrak gelmemiştir diye gitmek nasıl bir duygu bilemezsiniz...
Eve erken gitmemek için sürekli bişeyler çıkarıyorum her mesaiye kalıyorum mesai olmadığı günlerdede eve erken gitmemek için spora yazıldım spordan erken çıksam bile bir bankta oturup boş boş etrafı izleyerek sigara üstüne sigara içiyorum Annem her aradığında yüreğim hopluyor acaba bir şeymi oldu diye artık onlar bile yüzünü göremez olduk diyolar ama bu olay aklımdan çıkmadığı için yüzlerine bakamıyorum kendimi suçlu hissediyorum :85:

Onların ne kadar yüzsüz olduğunu, insanlıktan nasip almamış olduklarını bilsende sakin olup bu işten nasıl en az zararla çıkılır bunun hesabını yapmalı ve buna odaklanmalısın birde dilinle yaptığın duaların yanına fiili dualarını eklemelisin ki sonucuna erişebilesin. hakim karşı tarafın ağzından çıkan bir kaç kelimeye bakarak lehinde bi karar verebilir sana düşen o bir kaç kelimeyi söyletip veya söylettirip bunu kaydetmen tabi daha sonra bi avukatla bunu kullanman

Allah yardımcın olsun inşallah borcu ödemek zorunda kalmazsın

Basari ile basarisizlik hep yan yanadir.Basarisizlik karsina cikmasin diye basaridan da kacmak durumunda kalmamalisin. Ikiside insanlar icindir.Tecrube hayatta yenilen kaziklarin bileskesidir.Eger ders almasini bilirsek acilar ufkumuzu acar ve daha beter basarisizliklardan bizi uzak tutar.Teminat senedini sana imzatirken ve senin bir kurus bile almadan,sigortani bile yatirmadan istihdam edildigin bu isyerine şahitlerin varsa mahkemede dava acabilirsin.Reddi senet icin.Muhakkak avukatlar kurt gibiler altindan giripp ustunden cikipp bu durumu en az zararla atlatmana yardim ederler.Tek basina olmaz destek al yalniz kalma.Ailene acmana gerek duyarsan da dua etmeleri icin ac.Mahvoldum bittim diye degil.Sizin şer bildiklerinizde hayir;hayir bildiklerinizde şer olabilir (gelecegi bilemeyiz)Adamda kendi kaybettigine aglasin senin gibi olgun ailesini bu kadar dusunen evlenecegi adami ne kadar fazla dusunurdu,deger verirdi kendi seni kaybetti.Haline acisin.Gecmisine baktiginda iyiki olmamis dedigin bir durum sadece.Tecrubeli kisilerden,akilli kisilerden nasihat alabilirsin.Allah en sevdigi Peygamberine en agir imtihanlari vermis bunu herkes bilmekte... Canini SIKMA ailen var,sagliklisin,beceriklisin,gencsin,akli basinda birisin herkesin bir SIKINTISI ve IMTIHANI var...

Son düzenleme:
ederiz canım benim ya sıkma canın herşey düzelirinşş sende dua et tefriciye çek ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…