Hayat.cinsellik.ölüm

umarım aşarım evet,yorum için teşekkür ederim.

işte benim sorunum sizin bu yazdığınız herşeyi bilip,yinede bu sanki bana günah ve yasakmış gibi hissetmem.gördüğüm nice olaylardan etkilenmem..

bunun hangi duygulardan kaynaklığınıda biliyorum..belkide yardım almak,bilen birileriyle konuşmak en mantıklısı.

yazdıklarıma bu yorumu yaptıysanız tebrik ederim!

Evet tam olarak orda sorduğum aynen dediğiniz gibi...
bu konuda dini kitaplar okumak iistiyorum fakat,ne nasıl yapılır ? ne haram yada değil..bunları yazan klasik bi kitaptan ziyade,sorduklarıma cevap alabileceğim kitaplar..mutlaka vardır..o yüzden sorduğum konuların cahiliyim fakat arada sırada aklıma takılıyor diye burada fikir alabilmek için paylaştım..

evet,mutsuz ediyor...

anne ve baban sevgı dolu bı çift olsalardı,sen bunları sorguluyor olmazdın..

burda anlatmadığım daha çok örnek var.tespitiniz çok doğru...
şu yaşta hergün birbirlerinden şikayetlerini dinlerim...
Madem bu kadar mutsuzdunuz 5 çocuğu neden yaptınız..her birine ayrı ayrı kötü hatıraları bıraktınız derim...ama içimden.

böyle durumlardan etkilenmemek elde olan bişey değil...

Bunlar benim fikirlerim...yanlış yada doğru aklıma takılan şeyler..bahsettiğim konuların cahili olduğumuda belirttim.
Saçmaladığım yerlerde fikir alışverişi yapsak ?
Mümkünmüdür..

Ben şöyle yorum yapmak istiyorum. Şimdi sen aile içinde yaşadığın kötü olaylar sonrası bazı şeyleri sorguluyorsun.

Şu gerçek zina her dinde günah. En büyük günah evet. Bunun için kuran sana en güzel yol gösterici. Sorularla çoğu şeyin cevabını bulamazsın ayrıca Çünkü bazı kurallar elle tutulup gözle görülmez. Dinen yasak olması ise çok mantıklı düşünsene yasak olmayan ülkelerde kimin eli kimin cebinde belli değil. Bir imza da olsa Kağıt üzerinde o kişi senin eşin olacak ve sana sadık olmakla yükümlü. Her erkek aldatır mı konusu ise kendisine saygısı olan iradeli,ahlaklı olan dinine bilen insan yapmaz. Bir hata ile yapsa bile Allah sadece kul hakkını affetmez.

yazdıkların hayatın içinde olan şeyler ama çok derin konular. Çok gençsin. hayatında yaşadığın şeyler cinsellik ile soğuma felan normal şeyler.

Aşık ol ve sevdiğin biriyle evlen. Dini konularda çok fazla kitap oku hepsi aynı şeyi yazacak aslında. Sen kendine yol çizersin mantığına yakın olan yazarlara devam edersin.

. Hayat uçsuz bucaksız bir açılımdır. Hiç bir hayat birbirine de benzemez.

Cinsellik ise bambaşka bir konu. Senin bu yaşantın nasıl olacak bilemezsin. Bende setrettiğim ve okuduğum kadarıyla biliyorum ama şu var eğer sevidğin ve tutluyla aşık olduğun biriyle sıradan biriyle yaşadığın şey bir olmaz diye düşünüyorum bilmem anlatabildim mi?

Ben de çok şeyi yazamaadım ama arkadaşım çok güzel yazmış. Evlendiğinde ve Allah huzurunda evlendiğinde eşin sana helal kılınır. Eşinde yaşadığın şeylerden sonra hayatına devam etmen içinde sana dinimiz temizlenmeni önerir. Bu konular kuranda da yazar ayrıca.

Canım sana tek tavsiyem inançlı da olsa insanları buna göre değerlendirme
Yani madem inançlı neden bu hatayı yapıyor neden bu günahı işliyor ne bu ikiyüzlülük dersen dünyada dürüst tek bir insan bile bulamazsın.
İnsanlar hata yapmaya ve günaha meğillidir zaten .
Allah bize günah işlemeyin demiyor tövbe edin diyor günahsız insan bulamazsın inandığı şeyler ne kadar yüce olsa bile.

Dine gore cinsellik ayıp günah değil evlilik oncesi cinsellik zina olarak değerlendirilir ve günah olan budur. Kuranda da kadınlarınızla doğru yerden doğru şekilde birleşip çoğalın yazar sorgulayan bir bireyim demişsiniz sorgulamakla kalıyorsunuz heralde daha bu denli merak ettiginiz konunun kendi dininizdeki yerini bilmiyorsunuz. Geçmişte yaşadıklarınızı biraz eksik biraz fazla hemen herkes yaşamıştır çünkü cinsellik HAYATIN GERÇEĞI VE COK DOĞAL.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

kendi imkanlarinla gitmelisin psikoloğa,ailenin haberi olmak zorunda değil.bu bahsettiğin durum senin tüm hayatını kötü etkileyecek eğer çaresine bakmazsan.biraz hassas birisi olduğun için çoğu yaşıtlarının kafasında çok takılmayacağı bir şekilde etkilemiş seni.babanın cinselliği çok isteyip annenin red etmesi sonra babanın anneni aldatması.babanın anneni aldatmasını babanın cinselliğe fazla düşkün olmasına bağladığın için zannedersem cinsellik sana kötü bir şeymiş gibi gelmiş.bunun içinden yardım almadan çıkamazsın.hem sevdiğin birisi var hayatında ikiniz içinde bişiler yapmalısın.

evet bişeyler yapmalıyım..öğrenmek ve daha huzurlu olmak adına...
yorum için teşekkür ederim.

Haklısınız,evet..

Ben ailemde gördüğüm şeyleri ya ben de yaşarsam diye düşünseydim şimdi tımarhaneliktim. Sadece ailemde de değil. Çevremde örnek alabileceğim tek bir tane bile evlilik yok. Her hanede bi rezillik var. Bense hep kendime kötü örnek, ibretlik olarak alıyorum. Yapmamam gereken davranışlar olarak görüyorum. Sana yapma dediği şeyi yapan onlarca insan var. İnanç sistemi de böyle. Sana biri yapma diyen inançlı insanlar on yapıyor yüz yapıyor. Kimse dört dörtlük değil. Ama herkes dört dörtlükmüş gibi davranıyor. Bana namaz kılmamı öğütleyen adam karısını dövüyor. Bana edep öğreten eşine çocuğuna tüm gün küfürlü konuşuyor. Bana abdest eğitimi veren kadın herkesin dedikodusunu yapıyor. Vs vs. Herkes çok biliyor anlayacağın. VE bunları sorgularsan inancını kaybetmeye doğru gidersin bence. Çünkü kur-an'da da aynı durum var. :)

Hatta ekleyeyim, içki masasında içki içen kuzenime alkol günah değil mi diyorum gülerek. O da Allah affedicidir diyor. :) he canım he.

Son düzenleme:

Evlendikten sonra beni aldatır mı?

Aşk ölür belki gibi düşüncelerle, şüphelerle ayrılmak olmaz.

Sevgilinin karakteri ile ilgili sıkıntılar vardır baştan bellidir.
Seninle birlikteyken bir yamuğunu, hatasını görüp sadakatsiz bu der bitirirsin normal olan bu.

Geçmişteki çapkınlığına bakarak evliliğe soğuk durma ama yüzde yüz gözün kapalı güvenme..

İnsan söz konusuysa eğer her şeyi bekle ama bu kadar şüphe de zarar..Mutlu olamazsın..

Bugün seviyorsun, seviliyorsun ama ömür boyu sürecek diye bir şey yok maalesef.

O deli gibi aşkla yapılıp boşanma ile sonuçlanan evliliklerde türlü türlü sorunlar olmuştur.

Cinsellik dışında ne dertler var.. Aldatılmanın da çeşitli sebepleri var.

Bu kadar detaylı sorgulama akla zarar diyorum arkadaşım..

Anneler, babalar da kusursuz değildir, seni olumsuz etkileyeceğini düşünememiş olabilir bazen.

Bu ne yaman çelişki diye bakma olaya. Hata her yaşta olur...

evet, aynen dediğiniz mantıkla düşündüğümde sevip saygı duyacağım insan sayısı o kadar azalıyorki..

Bu ne yaman çelişki...evet güzel özetlediniz durumu..

Yazının bazı yerlerinde "yalnız değilmişim" dedim.
Mesela şu ilişkiye girdikten sonra namaza durma konusunda.
Bende diyorum kendi kendime " ya sen git kocanla beraber ol,sonra namaza dur, nasıl çıkacaksın Allah'ın huzuruna o yüzle"
Senin de düşüncen bu,bu konuda değil mi?
Ama benimki bir anlık gaflet. Çok daldığım zaman düşünüyorum böyle şeyleri.
Kitabımızda cinsellikle ilgili hadisler de var değil mi? Bu ayıp değil ki. Rabbimiz "çoğalın" dememiş mi?
Ki bizim atalarımızdan,ilk insandan beri cinsellik varsa,bu doğanın kanunuysa ve insanın bir içgüdüsüyse bunu engelleyemezsin.
Sonsuza kadar kocanla beraber olmadan duramazsın.
Namazındaysan eğer namazını bırakamazsın.
Bu cahillik değil. Bu başka bir şey. İyi bir şey. Kötü olmayan bir şeyden bile utanıyorsan (yani yukardaki namaz konusundan) bu saflık,temizlik bence.
Evlenince anlarsın. Sevdiğine kavuşmanın büyüsüyle bunları düşünmezsin. O mutlulukla Allah'a şükredersin hatta onu sana verdiği için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…