- 13 Haziran 2017
- 123
- -9
- 48
- Konu Sahibi What goes around
-
Önceleri bunu zevk ile yapardım sanırım bi kırılma noktası oldu bende ve her şey tersine döndü.Maddi destek olmasaydınız sanki daha mutlu olacakmış gibi anlatmışsınız.
kendimden çok başkalarına değerdir vermiş olmak beni üzüyor. Bu aile bile olsa..Maddi destekte bulunduğunuz için mi pişmansınız?
Sizi mutsuz edecek psikolojinizi bozacak ne yaptılar ben anlamadımÖnceleri bunu zevk ile yapardım sanırım bi kırılma noktası oldu bende ve her şey tersine döndü.
Yapmasam daha mı mutlu olurdum bilmiyorum ama kendime bu kadar az değer vermiş olmak ve kendime dair bazı şeyleri ertelemiş olmak zoruma gidiyor
Aslında bencil değiller, en azından annem derdi ki önce kendine al, kendine yap..Allah yardımcınız olsun. Babamız biz küçükken öldü büyük ablam işe girdi çalıştı babamın maaşı geç bağlandı o zamanlar çok ağır işliyordu bu işler. Maaş bağlandıktan sonra da ablam kendi maaşından 1 kuruş almadan anneme verdi. Ama annem düğünü çeyizi yaptı o zamanlar annemin eline para geçmişti 4 kız kardeştik hepimize 1 bilezik yapıldı en büyük ablama 2 tane. Annem kızım senin emeğin çok keşke olsa daha fazla veririm ama bu var dedi. annem ve biz hala elimizden gelen maddi manevi desteği yaparız. Biraz bencil sanırım aileniz.
Onlar değil aslında ben kendime yaptım. Kendimden çok değer vermekle.. Nankör diyemem aileme onlar da ellerinden geleni yaparlar ve yapıyorlar da. Ancak giden zaman geri gelmiyor.Sizi mutsuz edecek psikolojinizi bozacak ne yaptılar ben anlamadım
Suan bu fedalarliklariniza pisman edecek bir sey mi yaptilar?Merhabalar..
Tam da dediğim gibi çok zor insan olmak, yaşamak.
Belki psikolojik destek alırsam rahatlayacağım, ancak sizlerin de bakış açılarına ihtiyacım var. Umarım sıkılmadan okur ve destek olursunuz..
Her şeye öfkeliyim,her sözcüğü kafamda evirip çeviren biriyim ama hastalık boyutunda değil bu bi dursun.
Bu durduk yere olmadı elbette. Küçüklüğümden beri aileme aşırı fedakarlık yaptım maddi ve manevi. Hep destek oldum. Okurken çalıştım babama verdim niye, onlar mutlu olsun da ben öyle mutlu olurum!! Kardeşlerime de öyle kendime değil onlara harcadım. Kaç yaşına geldim kendime harcamayı pek beceremem!
Diğergamlığı en tavan haliyle yaşadım.
Ailem ev alırken yüklü miktarda destek oldum bekardım o zaman. Şimdi evliyim ev aldık ama borçluyuz. Belki evi aileme değil kendime alsaydım şimdi borçsuz şekilde ev sahibi oluyorduk.
Bütün bunlar için pişmanım. Ailem canım tabiki onları çok seviyorum. Ama bütün bunlar kafamı kurcalıyor. Diyemem ki onlara haklarımı geri verin..
Belki bunları düşünmem bile ayıp ya da en büyük ayıbı kendime yaptım.. Siz söyleyin siz olsanız ne düşünürsünüz, ilerde haklarımı savunmalı mıyım?
Bu arada ailem hep, hakkımın onlara çok geçtiğini belirtir.
Dipnot.. Yukarıda belirttiğim gibi her sözleri de batıyor. Bazen onları özlemediğimi düşünüyorum. İki ayrı ama yakın( iki saatlik) şehirlerde ikamet ediyoruz.
Merhabalar..
Tam da dediğim gibi çok zor insan olmak, yaşamak.
Belki psikolojik destek alırsam rahatlayacağım, ancak sizlerin de bakış açılarına ihtiyacım var. Umarım sıkılmadan okur ve destek olursunuz..
Her şeye öfkeliyim,her sözcüğü kafamda evirip çeviren biriyim ama hastalık boyutunda değil bu bi dursun.
Bu durduk yere olmadı elbette. Küçüklüğümden beri aileme aşırı fedakarlık yaptım maddi ve manevi. Hep destek oldum. Okurken çalıştım babama verdim niye, onlar mutlu olsun da ben öyle mutlu olurum!! Kardeşlerime de öyle kendime değil onlara harcadım. Kaç yaşına geldim kendime harcamayı pek beceremem!
Diğergamlığı en tavan haliyle yaşadım.
Ailem ev alırken yüklü miktarda destek oldum bekardım o zaman. Şimdi evliyim ev aldık ama borçluyuz. Belki evi aileme değil kendime alsaydım şimdi borçsuz şekilde ev sahibi oluyorduk.
Bütün bunlar için pişmanım. Ailem canım tabiki onları çok seviyorum. Ama bütün bunlar kafamı kurcalıyor. Diyemem ki onlara haklarımı geri verin..
Belki bunları düşünmem bile ayıp ya da en büyük ayıbı kendime yaptım.. Siz söyleyin siz olsanız ne düşünürsünüz, ilerde haklarımı savunmalı mıyım?
Bu arada ailem hep, hakkımın onlara çok geçtiğini belirtir.
Dipnot.. Yukarıda belirttiğim gibi her sözleri de batıyor. Bazen onları özlemediğimi düşünüyorum. İki ayrı ama yakın( iki saatlik) şehirlerde ikamet ediyoruz.
Düğünüm olurken hiç para harcatmadım, her şeyi kendim karşıladım ama bi bilezik yapabilirlerdi.. Ki durumları kötü değil. Annem çeyiz yaptı, evime de hediye aldılar. Ama bazı şeyler unutulmuyor Ha çok seviyorum onları belki akıl edemediler. Ama bunlar bana şimdi şimdi koyuyor. Umarım ifade edebiliyorumdurSuan bu fedalarliklariniza pisman edecek bir sey mi yaptilar?
Ailenize kırılmışsınız. Siz şuan sıkıntı içindeyken onlarda sizin gibi düşünsün destek çıksın istemişsiniz ama ne yazık ki bazı insanlar söylemeden anlamıyor. İşlerine mi gelmiyor yoksa gerçekten empati yoksunluğundan mı kaynaklanıyor. Ben henüz çözemedim.
Hep diyorum. Yaptıklarınız gün gelir yapmasaydın olur. O yüzden fazla fedakarlık yapmayın. Bu aileniz olsa bile.
[/QUOTE çok güzel özetlemişsiniz
Belki ifade edemiyorum aslında şu an enerjimi bu konu sömürüyor. Tabi çok açık yazamıyorum onun da etkisi varAcaba hayatınızda yolunda gitmeyen başka şeyler var onlara dolusunuz da öfkenizi ya da siteminizi bu konuya yönlendirmiş olabilir misinizkonuyu anlatımınız, yorumlara verdiğiniz cevaplar bana bunu düşündürdü de.
Geriye dönme imkânınız yok. O zaman öyle hissedip öyle davranmışsınız. Geleceğe bakın. Geçmişi düşünmek vah demek şu anı mutsuz kılıyor.Önceleri bunu zevk ile yapardım sanırım bi kırılma noktası oldu bende ve her şey tersine döndü.
Yapmasam daha mı mutlu olurdum bilmiyorum ama kendime bu kadar az değer vermiş olmak ve kendime dair bazı şeyleri ertelemiş olmak zoruma gidiyor
Anladim ama gecmis gecmiste kalir.Simdi bunlari dusunmen sana arti maddiyat maneviyat getirmez aksine maneviyatindan çalar.Herkesin pismanliklari vardir bende dahil ama keskeyle geri gelen ne yazik ki yok.Siz bosverin onunuze bakin sizin kesenizde onlarin o kadar nasibi varmis ve sen bir sekilde vermissin simdi verdigine mutlu ol kendini uzme gururlan anlattiklarinizi herkes yapamazDüğünüm olurken hiç para harcatmadım, her şeyi kendim karşıladım ama bi bilezik yapabilirlerdi.. Ki durumları kötü değil. Annem çeyiz yaptı, evime de hediye aldılar. Ama bazı şeyler unutulmuyor Ha çok seviyorum onları belki akıl edemediler. Ama bunlar bana şimdi şimdi koyuyor. Umarım ifade edebiliyorumdur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?