hayat enerjimi nası geri getirebilirim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yinemipilav güzel bir yazıymış teşekkürler.

genelde uygulamaya çalıştığım benim hayat görüşüme uyan şeyler gerçekten insanın yediği içtiği hareketi uykusu tüm hayatına etkili.

Umarim yardimci olur ama bir doktor olarak bundan iyisini bilirsiniz.

Ayrica yazi biraz alternatif kisisel gelisim turu yazi, bilimsel falan degil. Ama pratik iste.

Yalniz sundan emin olabilirsiniz.

Hayat enejisini bitiren seyleri ancak nefes alip vermeyi duzenleme, meditasyon, yuruyus, egzersiz yok ediyor.
Uzak dogu savas sanatlari Tai Chi, Ki Aikido tavsiye ederim
JuiJutsu, Taekwondo, Karate tavsiye etmem.

Yoga nefesi tutmayi da tavsiye etmem. Zen bosluguna dusme problemi var...

Nefesi cok uzun alip cok uzun vermek yeterlidir.

Oops... yani sakinlesmenin her turlusu enerjiyi geri getirecek. Amac negatice dusunceyi durdurup pozitif moda sokmak zihni.

aslında pratik şeyler daha iyi geliyor insana bazen. çünkü 1+1 =2 olmuyor hayatta. beyin çok mucizevi bi organ düşünce sistemi çok önemli ve çevre.

aslında bir dönem içimdeki agresyonu dövüş sporuyla atma fikri gelmişti araştırmıştı eski sevgilim gidecektik birlikte ama ayarlayamadık. kendimi korumak için de öğrenmek istiyorum aslında.

teşekkür ederim tavsiyeler için.

:) Ne güzel benim annemde güçlü biridir, annemle babam ayrildi ama tek başına kalmayi bildi. kendi ailesinden bile bisey beklemedi.ben hic bi zaman o kadsr güçlü olamadim :)
Zamanla olurum umarim.
Benim ozguvenimi sevgili olayi zedeledi, o herseyini abarta abarta soylerdi, cok severdi özelliklerini.. birde onun sahip oldugu bazi seyler kendime sürekli, ya bu cocuk beni ne yapsın dedirtti. sus pusle olmuyor ozguven bencede sana katılıyorum. Bilgi birikimi, bilinclilik ve farkindalik falan gerekiyor.k endini sevmek gerekiyo ozellikle. Ben surekli kendimi asagilarim cok bilgi vsr ben azina sahibim ve ulasamiyorum diye. Ya da uni bitcek işim bana zevk vermicek diye. Calistigim yerdeki kisilerin yaninda küçük duserim falan diye acayip dusunuyorum.

Benim arkadas cevremde de ben kendimi geri cekiyorum. Hepsi iyi insanlar , güzel seyler yapmak istiyolar o yüzden sorun bende demistim. İste böyle farkina varip uzerine gitmek gerek sanirim ama ben kacmisim bu gune kadar. :)
Birinin ayni hisleri hissetmesi guzel anlasildigini biliyosun , bunu da atlatiriz umarim

aynı şeyi bende yaptım. benim ablam özgüvenimi zedeledi ve ben de kendimi küçük hissettim. bu sanırım artık sevgilimin de beni ezik görmesine sebep oldu. eskiden baya özgüvenli bir kızdım. dışarıya karşı hala özgüvenliydim çekingen değildim, ama içimde birşeyler kopmuştu o da biliyordu.

aynen süs püsle olcak iş değil. içsel farkındalık lazım. süs püs işin tuzu biberi oluyor sonra. ben kendimi hiç sevmiyorum hatta nefret ediyorum iradesizliğimden dolayı. bu da etkiledi tabi sevgilimi de çevremi de.

içsel bi düzelme lazım yani bize.

Tecrubemden dolayi asla benimle ilgisi olanla uzakdogu savasi calismalarina gitmem...
Hatta meslegimle ilgili insanlarla asla asla gf/partner/nisanli/es olmam.
Neden derseniz, bulundugunuz mekani hem zihin hem beden olarak dar ediyorlar.
Uzak dogu teknikleri, meditasyon, kisisel gelisim aktiviteleri kesinlikle bireyin gelismesiyle ilgili bir filozofi, isin icine adamini katarsan sonuc cok fena kisitlanmaya gider.
Bence su anda sizin kendinizi dusunmeniz ve iyilestirmeniz lazim, kisilik fuzyonu yasadiginizi hayat ikiziniz/ruh arkadasi /ikiz alev vs herkimse onu sisteminizden sokup atmaniz gerekiyor. Yani bu adami kendinizi teyit etmek icin anmayin/dusunmeyin/zihninizde yer etmeyin. Ruhunuzu bu adamin tekelinden kurtarin!
Bunu bilincli bir sekilde yaparsaniz, kendinizi bulmaya calisirsani zhersey ama hersey yolun agirecek.
Niyet edince gerisi gelir.

Kendinize bu zararli kimillardan uzak bir evren yaratmaniz yeterli.
Bakin burada anlatmissiniz sorunu zaten.
Iradeniz kotuyse , bakin irade nasil geri kazaniliyormus, arastirin
Binlerce yontei var.
Bir iki taneseini denemek ve basarmak sizi pozitif donguye sokacaktir.
Sonra da kimse siz tutamaz zaten.
Bu arada, uzak dogu felsefesine gore kimse ozguveninizi kiramaz, siz musaade etmedikce.

Zaten beni iradesiz ve ozguvensiz oldugunuza zor inandirirsiniz. Son derece disli ve azimli bir karakter izleminiz var bende.

evet farkındayım aile dost sevgili ne varsa herşey olduğumuzdan birbirimize her konuda o da giriyor işin içine hayatımda eski konularla ilgili.

gerçekten bir kişilik birleşmesi olmuş bunun zaten farkındaydım. uzak ilişkiye dönünce hatta biraz sevinmiştim ikimiz de ayrı bir birey olur birbirimize öyle bağlanırız sanmıştım. ama o tamamen kopardı ipleri. neyse önüme bakacağım.

evet, elimden geleni yapıyorum zihnimden sökmek için. kendimi zorlamıyorum ki ters tepmesin. sadece umursamamaya çalışıyorum kendimi başka şeylere odaklamaya çalışıyorum bi nevi.

ya işin ilginci bana herkes güçlüsün diyor ama ben bunu hani pozitif bir destek amaçlı söylenen bir şey olduğunu düşünüp çok da gerçekçi algılamıyordum.

evet geçmişte bikaç şekilde denemiştim, sıfırdan spora başladım, sıfırdan derslere başladım kaç kez, trafik fobim varken arabayla çıkabiliyorum şu an, köpek fobim vardı artık sokak köpekleriyle arkadaş oldum vs gibi. bunlar kendi adıma adımlardı. ama şu an sıkıntıdayım çözerim umarım bunu da. desteksiz çözmeye alışkın değilim pek.

ufak adımlar atarak pozitif döngüye girmeye çalışıyorum ben de beynimi kandırmaya çalışıyorum biraz.

Bence siz o yola cikmissiniz bile, pozitif yoldasinzi gercekten, oyle gorunuyor. Bu kucuk adimlari tanimaniz ve buraya yazmaniz cok onemli. Cunku kendinizi birey olma yolunda ilerlediginizi daha iyi goruyorsunuz, yazi yazmak cok onemli.

Belki zor bir yol ama karsimda cengaver bir doktor hanim ve inanilmaz potansiyeli olan bir kadin goruyorum.
Bazen , insan iyi yanlarinin hatirlatilmisini bekler.
Hepsi bu.

teşekkür ederim. zaten dediğim gibi çabalıyordum. buna çabalarken tekrardan "eskisi gibi değilsin" denilerek terk edilmek bana bir tekme daha vurdu ve başa döndürdü beni hatta eksiye düşürdü belki de. sorunum buydu.

elbet yine onaracağımı biliyorum kendimi ama bu sürede artık vakit kaybetmek istemediğim için bu çabam, kime ne sorsam ne öğrensem kârdır kafasına girdim biraz.

evet yazdıkça rahatlıyorum çünkü çok yakınım yok anlatabileceğim duygularımı şu durumda.

Bana da "onune bakacaksin" demnmisti zamaninda.
Muthis tepki hissetmistim.
Bence o soz cok yanlis. Sankui yan tarafta baktigin seyi hak etmemissin de cezalandirilmis gibi. AT gozlugu ginbi sadece onun ebakmak... halbuki 4π steradian her yone bakman lazim!
Yani demelilerdi ki "Hey pilav, senin evrenin bu evrenden de buyuk. Kendini sinirlama, birak da kendin bir birey olarak en iyi olabilecegi yere gelebielsin.." ama ne bilsinler.

evet çok insan var benim durumumda. biraz ülkenin sıkıntıları da pekiştiriyor, insanlar bu durumda oldukça çevresini de dibe çekiyor vs bu yüzden iyileştikçe iyileşeceğiz hep beraber umarım.
Evet ulke insnalari manevi destek konusunda SIFIR lar empati yok, derin analiz yok ... yok yok da yok.
Ama yaptiklari komikliklerle gulduruyorlar bazen.
Bazi ulkelerde o da yok....

Bakin bi yontem daha:

Basbamyayla araniza bir ayna koyun.
Dusunun ki size soylediklerini aynada kendine soyluyor.
Ve eminim %90 boyledir. O adam aslinda kendiyle savas veriyor. Eskisi gibi olmayan kendisi!
Akliniza hakim olursaniz onun ic savasi kisisel dengesizlikleri sizi etkilemez.
Eger meditasyon yapar, gunluk tutarsaniz kendi ic dunyanizin analizini kendiniz yaparsaniz zaten envanteri iyi bildiginizden bu kimillarin hic biri size zarar veremez.

kesinlikle! mesela annem ve ablam sevgilimin tarafını tuttular hatta belli etmeseler de, ben konuşmak istemedikçe beni ona yönlendiriyorlardı, tekrar birleşelim istiyorlardı (ki ayrılmadan önce çocuğa sürekli laf ederlerdi) babam destek oldu sen yoluna git gelirse gelir yanına diye öyle gözümü açtım biraz.

Evet ulke insnalari manevi destek konusunda SIFIR lar empati yok, derin analiz yok ... yok yok da yok.
Ama yaptiklari komikliklerle gulduruyorlar bazen.
Bazi ulkelerde o da yok....

kesinlikle sıfırlar. hem de sıfırın sıfırı. yani bu bi bakıma normal geliyor aslında, hayat konusunda bir şey bilseler kendileri uygularlardı, o yüzden herkesin her dediğini duyuyorum ama bazı şeyleri önemsemiyorum. atıyorum bir ceo'nun soruna yaklaşma biçimi başka, bir ev hanımının çok farklı oluyor. ben bir ev hanımı olsam kadının dediklerini daha fazla ciddiye almam gerekir çünkü benim hayatım da öyle. o yüzden yakın çevremin sorunlarıma bakış açısı bana daha fazla yarıyor.

valla komikliklerle güldürüyorlar orası doğru

basbamya

aslında evet. kendisi eskisi gibi değil. nerden bildiniz? bu benim canımı çok sıkardı, ama klasik kadın cadalozluğunu yapmayayım "sen çok değiştin blabla" diye darlamayayım diye sabrettim ama bu sırada tabi ki benden de birşeyler eksildi. o sadece bu değişikliği gördü. kesinlikle çok doğru bir tespit oldu bu ya. inanamıyorum. o kadar kendime odaklanmışım sorunun bende olduğu bana kanıksattırılmış ki ondaki yanlışı görmüyorum bile şu anda da.

evet günlük tutuyorum zaten. her sene başında hemen gider bir ajanda alırım ve oraya sürekli hedefler ve gün içinde ne yaptıklarımın kaydını tutmaya çalışıyorum pozitif negatif şeyleri. gerçekten iyi geliyor. tavsiye ederim herkese

Aynen benimde oyle oldu, iliskinin yurumeme sebebi cogunlukla benim guvensizligim. Bu ilk sevgilimdi, onceden konustugum ama sevgili asamasina gelmedigimiz kisilerden de bu sebeple kacmisim.
Biz ilk asama ozguvenimizi guclendirmek icin biseyler yapalim bence yaninda suslenelim falan ama ilk onceligimiz bu olmasin. Kendimizden nereye kadar nefret edicez ki, işin sonu kötü olcak diye korkuyom. Kendimizi biz sevmezsek biri bizi hic sevmiyor ben bunu anladim. Magdur rolüne bürünüyorum hep, herkes güçlüsün dese de ben sanki güçsüz oldugumu kanitlama çabasına giriyom. İki dk uykuya dalmisim onu dusunerek uyandim resmen , kafamin içinde. Konustugumuz herşey aklima geliyo ama simdi yabanci burnumun direği sizliyo suan.

Başbamya olacakti baska turlu cikti bende ingilzice klavye yuzunden...
Oglan cocuklarina bamya diyorum da, bu adam basrolde oldugu icin basbamya
Evet bu karisik isleri cozumlemek her bireyin kendine gorevi, ama biraz daha anlayisli cevre muthis yardim ederdi...
Ama siz doktor olacaksiniz ve asla "kartanesi" olma luksunuz yok
Zor bir meslek zaten, karakteriniz bunun da ustesinden gelecek yakinda, liste yapip damgayi basip "bir sonraki!" diyeceksiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…