başkalarını memnun etmek için değil kendini memnun etmek için yaşaman, çalışman lazım ablam. net. emin ol yani. o ne demiş bu ne düşünmüş boşver. iş ortamında hep daha fazlasını isterler. ben eski iş yerimde kendimi paralıyor, resmen %200 performans ortaya koyuyor, mesai dışı bile çalışıyordum ona rağmen laf söyleye söyleye, haksızlık ve yanlışlar yapa yapa beni orada bitirdiler ve verimin düştü deyip çıkardılar mesela. asla yaranamadım. bir sene çalıştım. 2.5 sene oldu ayrılalı oradan, hala bakıyorum arada yaptıkları işlere, benden sonra benim yerime, benim pozisyonuma adam gibi birini bulamadılar. benden sonra ekip dağıldı, deneyimsiz kişileri aldılar, yetiştirmeyi de beceremediler yani gider ederi gelir beteri gibi oldu onlar için. ben ayrıldıktan 4 ay sonra bana teknik bir konuyu danışmak için telefon ettiler, düşün. beni beğenmeyen yer benden minicik bir bilgi kırıntısı almak için aradı beni. ben de tam anlamıyla bilgi vermedim, bir iki şey söyledim sonra uzmanınız sizi detaylı yönlendirir, dedim. ''hııı, öyle mi tamam wurstria'cım'' derken ses tonundaki hayal kırıklığı hoştu...
şu anki iş yerimde de kendim için çalışıyorum, asla hak ettiklerinden bir gram fazla performans göstermiyorum, kendimi paralamıyorum, sadece yapmam gerekeni en iyi şekilde yapıp şirkete faydalı olup paramı alıp geçiyorum. arada eleştiriliyorum tabii ki ama asla takmıyorum. çünkü mantık belli yani ben 99 düzgün iş yapmışım, birinde hata olmuş sanki hep hatalıyım gibi tavırlar geliyor. eski iş yerim olsa kendimi anlatmak, ispatlamak için uğraşırdım, şimdi yok. bakıyorum, sahiden hatalı isem kusura bakmayın dikkat edeceğim diyorum hiç uzatmıyorum. toyken uzatırdım :) arkadaşlarımı da kendi çapımda daima motive ediyorum, takdir edilmesi gereken bişey gördüğümde atlamıyorum söylüyorum bunu, bir hata gördüğümde sanki pislikmiş gibi davranmayıp hatasını insanca söylüyorum, çözüm üretiyorum vs. her mesleğin kariyer basamakları vardır, ileride yönetici vs olursam daima motive eden, pozitif bir yönetici olmayı istiyor ve düşünüyorum.
mesai sırasında da işleri bitirdikçe kendimi takdir edip aferin diyorum, bugün zor bir raporu tamamladım ve çok mutlu oldum, süpersin sen yaa dedim kendime ve gittim bi sigara molası verdim mesela :) kendine ufak hediyeler ver. bi kahve olur, çay olur, istediğin bir ürünü almak olur, bunlar bile işe yarıyor. kimse mükemmel değil, bazı işlerde daima gelişmek ve öğrenmek zorundasın benim işim tam da böyle bir iş ve hiçbir zaman zaten %100 olamayacağım işin dinamiği gereği. o yüzden yapabildiğimin en iyisi, öğrenebildiğimin en fazlası ile yola devam ediyorum.
ek olarak önemli bişey var ki işin yapılma sürelerine dikkat et bence, olması gerektiğinden daha hızlı yapınca çok yüz bulup aynı hızda istiyorlar. ben daima 10 dk'lık rapor sanki yarım saat sürüyor gibi davranıyorum, mesai dışı basit bişey bile isteseler dönmüyorum mesaja, birkaç saat sonra dönüyorum, yeni gördüm mesajı falan diyorum

eski iş yerimde gece 23'te maille gelen işi sabah ofise gidince yaptım diye laf yemişliğim var, düşün. niye yapmadın dediler, gece 23te istemişsiniz uyuyordum, dedim. buna rağmen söylendiler zaten bende film kopmuştu kafamda, bu da böyle bir anı.