Hayat kadınlarına duyulan tepki

göremezsin çünkü çıkıpta ben bu işi yapıyorum yada anlında bu işi yapıyor diye bişey yazmıyorr..ama en ufak bir kıvılcımda bile sezersek herkes tepsisini veriyorr..o....luk yapıyormuş şuna bak vs vs..neler denmiyorrr..dışlanmıyorlarmı yargılanmıyorlarmı yani.....o...diyerek dövülüp saçlarından sürüklenmiyorlarmı...bakarsanız görürsünüz arkadaşım....

emin ol görmedim...

toplum burda ki çoğunluk gibi düşünüyor kucak açıyorlar onlarla birlikte çaylar içiyorlar, kahve falları bakıyorlar.

bu işi yapan kadınlara kötü davranıldığına evlerinden kovulduklarına, marketlerin mal satmadıklarına, komşu edinemediklerine hiç şahit olmadım.

yargılamayı toplum olarak herkese yapıyoruz kısasına uzununa, güzeline çirkinine, şişmanına zayıfına...ama yüze gelince gülüyoruz

bence yargılama kıstas olmalı olamaz daha somut örnekler varmı?

Zakkumcuğum büyük bir çoğunluğun kucak açıp onlarla birlikte kahve falları baktıklarını söylemişsin ama valla ben değil hayat kadınlığı yapsın dul kalanı bile tehdit olarak gören insanların hiçte görmedim bir hayat kadınına kucak açtığını hoş bulunduğum ortamlarda hayat kadını olanı veya ben öyleyim diyenide duymadım ama. Gördüğüm bir tek şey var dul olduğunu bildikleri bir insana bile insanların düşmanca bakışlarını, dışlamışlıklarını çok gördüm, sırf eşi yok diye bir insanı aileleri için tehdit gibi görenler sanmam ki bir hayat kadınını evine alsında kahve falları baksın.

Hepsine katılmasamda söylediklerinin genelinde elbette bir doğruluk payı var her bu yolda olan insan elbetteki zorla düşürülmedi hepsinin dramatik bir hikayesi yok elbette bu doğru ama hani söylediğin bir söz var "kötü örnek teşkil etmez" doğrudur kötü örnek teşkil etmez ama kötünün öncelikle neden kötü olduğu sorgulanır, sorglayamayan bir şeyin hükmü hiç bir zaman verilmez.

kesinlikle zor işleri... her yer batı gibi değil. doğuda işler farklı yürür..
erkekler genelevden çıkmaz ama kapıdan çıkar çıkmazda başlar namus bekçiliğine soyunmaya..
aşağlara asarlar keserler itip kakarlar .. dullara da erkek arkadaşı olanada yolda gülenede sesini yükseltene de hayat kadını muamelesi yapılır buralarda..

ben kimilerine göre daha genç yaşımda 3. evliliğimi sürdüren bir kadın olarak boşanmış olmanın bedellerini hep ödedim iyi bilirim hem de çok iyi

kimi zaman işimle ödedim, kimi zaman dışlanarak ödedim, kimi zaman horlanarak aşağılanarak ödedim ama boşanmayı düşünmeyerek yaptığım evliliklerimin faturası hep bana kesildi.

kimse kusura bakmasın hayat kadınlarını hor görmem dışlamam ama saygıda duymam fırsatım olursada her daim kendisine düzgün namuslu bir yol çizmeleri gerektiğini de söylerim.

kahve falları bakıldığını ben biliyorum komşum vardı diye anlattım ya o zamanlar bekardım tüm bina mahalle herkes severdi kimse kötü davranmazdı.

"sevgi abla bu işi bırakıp düzgün bir işe girsene ssk lı olur emekli olursun, yaşlanınca ne yapacaksın" derdim....ve sevgi abla hayat kadınlığını bırakıp bankada çaycı olarak çalışmaya başladı...eskiden kalan günlerini parayla ve çalışarak tamamladı şimdi emekli

ben resmi evlilik yapmış boşanmış bir kadın olarak bile dışlanıp hor görüldüysem hayat kadınları da müsaade edin de benim kadar dışlansınlar.

siz şimdi diyeceksiniz ki biz ne boşanmış dul kalmışların ne de hayat kadınlarının dışlanmalarını istemiyoruz.

ben kabullenmiştim ömrümün 15-16 yıını boşanmış kadın olarak yaşadım. hayat böyle insanlar acımasız zaten artık takmıyordum...

ve sizin taktığınız kadar hayat kadınlarının taktıklarını hiç mi hiç sanmıyorum.

o zaman sizler bu kadar çok acıyor ve saygı duyuyorsanız arayın bulun kucak açın, arkadaşlık edin, dostluk edin, evinize davet edin, bulmak zor değil ki ben şimdi gebzeden dönüyorum otoban kenarları dolu kaynıyor.

ya su ıyılık melegı rolunu oynamayı keselım artık yaaa ben ınsaların bu kadar duyarlı oldugunu dusunmuyorum ve yasadıgım surecte bu kadar duyarlı ınsanları ne cevremde nede basaka ılerde gormedımm

filimlerde görüyoruz genel evlerin önünde birikmiş gözleri aç ağızlarından salyalar akarak birbirini ezercesine içeriyi gözetleyen et avcıları adeta bir et pazarında gibiler içeridki kadınlar sanmayınki ne zevk alıyor nede kolay yoldan para kazanıyor kazandıkları paranın 3 te birini onları pazarlayan muhabbet tellalarına veriyorlar bir çoğuda öğrenci okutuyor çocuğuna bakıyor bunu meslek edinmiş ve mesleğini icra ediyor akşam evine dönerken sen ben gibi sade vatandaş bu kadınları asla kınamıyorum Allah düşürmesin kolayda değil belkide dünyanın en eski ve en zor mesleği bir arkadaşım demiş eleştirmek çok kolay ama kapınıza gelseler bir lokma ekmek vermezsiniz diye hak vermemek elde değil burada sıcacık evlerimizde deri koltuklarımızın üzerinden bize çokkk çokkk uzak gelen o dünyayı eleştirmek yargılamak o kadar kolayki ama birde onu yaşayana çekene sormak lazım iş adamlarının altına bir jip için yatanlar sanatçı oluyor ama orada bir ekmek parası için 10 tane pis herifin kahrını çekenlerde bu dünyanın pisliğini üstüne almış hayat kadınları oluyor...

Aslında son sözler bana göre kinayi olsada asıl demek istediğini ben anlıyorum sonuçta yapılan şey ne ahlaki kurallara nede toplumun yapısına uyabilecek bir şey saygı duymak kelimesinin manasının alımı da önemli saygı duymak sırtını sıvazlamak gibi algılanmasın aferim devam et doğru yoldasın vah canım hayat seni ezmiş demekte değil saygı duymak her ne olursa olsun sebebini bilmediğiniz bir şeye karşı karşınızdaki insanı hor görüp aşağılamamaktır.

Bir önceki yazındaki sözlerindede ne güzel ifade etmişsin siz sevgi ablanıza aydınlık bir yol göstermişsiniz.

Hor görmek yerine doğru bildiklerimize teşvik edelim, ışık olalım burada ifade edilmek istenen saygı bu.

canım benim inan kinaye yok ama bu konu çok uzadı ve ben derdimi anlatamadım diye gerildim fakat gerilmem işe yaramış ve tam olarak ne demek istediğimi kelimesi kelimesine anlamışsın.

hor görmeyelim dışlamayalım ben bir kere en başta bırak vicdanımı Allah dan korkusu olan birisi olarak yapmam kibirlenmeyi. kibirlenme en büyük günahlardan...belki o hayat kadının bir yerden affı olabilir ama kibirlenmenin affı yoktur.

canımsın ya ne güzel anladın beni..

ben evladıma davrandığım gibi davranırım herkese...
oğlum yanlış yaparsa hata yaparsa küsmem, dışlamam ama sırtını sıvazlayıp aman boşver oğlum yapmışsın bir hata da demem...oturur onunla ana oğul gibi iki dost gibi nerelerde neyi neden yapmış çareleri nelerdir olayı çözme yoluna gideriz.

benim hayata bakış açım budur...

anlayışın için çok teşekkürlera.s.

Sardunya'cım bence buradaki hemen hemen herkes seninle aynı fikirde, sadece sen işin o kısmına yoğunlaşıyosun. Hiç kimse erkeklerle isteyerek birlikte olan kadınları onaylamıyor zaten, gerçekten kolay para kazanmak için yapanlara hiç birimiz ah yazık falan demeyiz tabii ki, ama arkadaşın verdiği linkte de anlatıldığı gibi kötü yola düşürülen kadınlar çoğunlukta. Hayat kadını olacağına çalışsın diyoruz hepimiz ama kötü niyetli insanlar emin ol onu da düşünüyor, sen iş görüşmesine gidiyorsun yada çalışmaya başlıyorsun, adam sana bir şekilde uyuşturucu madde veriyor (içecekle, sigarayla v.s) o saatten sonra başına herşey gelebilir, bilincini kaybedersin belki tecavüze uğrarsın fotoğrafların çekilir. Birinin elinde böyle fotoğraflar varsa seni düşürür işte, çünkü anlatamayabilirsin masumluğunu. Ya da ailenle sevdiklerinle tehtid ederler seni. Yani bu işler hakikaten öyle uzaktan bakıldığı gibi kolay değil, o işi yapmak zorunda değil namusuyla çalışsın derken düşünmek lazım. Türk filmi gibi senaryo değil mi, ama inan ki bunlar bizim ülkemizde yaşanıyor, çok şükür ki biz böyle şeylere şahit değiliz.
Genelevden bahsedildiği için herkes bu düşürülmüş kadınlardan bahsediyor yoksa tabii ki hiçbirimiz saygı duymuyoruz kendi isteğiyle hayat kadını olanlara, ki onlara zaten kötü yola düşmüş de diyemeyiz çünkü bunu isteyerek yapmak düşmek değildir.

Benim fikrimi anlamak için şuna bir göz atıverin demem yeterli sanırım.

http://www.kadinlarkulubu.com/ilisk...t-pazarinda-isteyerek-etimi-satmadim8217.html

,şte bu kadınların gerçeği...hayat kadını diyip yüz çevirip burun büküyoruz..böle şeyler yaşayıp hayatta kalmak vee böyle olan tüm kadınlara sahip çıkabilmek hangimizin harcı...allah hepsine yardım etsin..ben hiçbirzman yargılamıyorumm...paparazilere çıkıp onla bunla adı geçenlerden daha onurlu değilmi şimdi bu kadın...

içimiz giderek dahi baktığımız o şaşalı kadınlara yermezken böyle bir hayatı yaşayan kadınları yargılamak bana göre değil...sizi hiç bilemem ...allah yardımcıları olsun..

işlerii zor tabüü
biz biriylee baş edemiyoz onlarr
sürüsüne bereket
biz istediğimiz zamann tükkan açıyoz onlar 7/24 açık
ben onlara bişiyy demiyomdaa onlara gidenn erkeklerinn şeyinii koparmakk lasımm

bütün topiği okuyamadım.zira hemen fikrimi yazmak istiyorum...
ben hayat kadınlarına kızmıyorum.onlarınki öyle yada böyle bir tercih.velev ki zoraki dayatılan bir şekli olsun.
arz talep meselesi.isteyen,giden erkekler olmasa bu kadınlarda olmaz.
bir kadının keyfi sebeplerle (heleki karın tokluğuna) günde 50 erkekle beraber olabileceğine inanmıyorum.
bu kadınların %80inin mecbur kalmasa bu hayatı sürdürmeyeceğini düşünüyorum.
öte yandan azmış kudurmuş olan erkek milletinin bu hacetini yolsa gördüğü kadınlara saldırarak değil,parasını verip geneleve giderek gidermesinin daha doğru olduğunu düşünüyor ve bu evlerin kapatılmaması gerektiğini savunuyorum.bu işi kolay para kazanma yolu olarak görüp seve seve yapan %20 lik bir kesimde mevcut bana göre.
karışık bi açıklama oldu ama duygularım bunlar ne yapayımbenneyaptımki

en azından eşi oluptaa gidenler deseydinn yazık olduu bi ton erkeğee:roflol::roflol::roflol:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…