Hayat neden çocuklara eşit davranmıyor

orionnn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2021
1.746
2.096
63
29
Bu sabah işe giderken yolda 3 yaşında bir çocuk bana el salladı ben de ona el salladım yanıma geldi elimde gevrek poşeti vardı . ne aldın bende istiyorum dedi hoşuma gitti öyle tatlıydı ki çocuk gevreğimi ona verdim ama şuan izmir acayip yağışlı ve bu çocuk üzerinde ince bir kazak ve terlikle dolaşıyordu bu yağmurda içim parçalandı acayip kötü hissettim kendimi sonra annesi çağırdı annesi de çöp toplayan bir kadınmış yani bu çocukcağız bu soğukta annesi ile sokak sokak gezip çöp topluyor ayağında terlikler sırtında ince bir kazak sabahtan beri o çocuğu düşünüyorum hayat neden bu kadar acımasız mesela bizim çocuklarımız evde sıcacık evimizde yediği önünde yemediği arkasında bir tabir vardır ya oyunlar oynarken yaşının gerektirdiği gibi yaşarken bu güzelim çocuklar neden bu şartlarda aklıma geldikçe gözlerimden yaş geliyor.

Bazen hayat acımasız bazen de ebeveynler vicdansız. Sırf anne baba olmak için sefalet dolu hayatın içine çocuklar yapanlar var. Çocuğun bir suçu yok tabii.
bu vicdansızlığın bedelini ödemesi gerekiyor ama insanların o çocuk şimdi sağlıklı bir şekilde mi büyüyor şikayet edesim var sosyal hizmetlere ama kafam da çok karışık annesiz büyümek mi daha zooor sefalet içinde ve sağlıksız büyümek mi karar veremiyorum. onu geçtim sanayinin ortasına çadır kurup yaşıyorlar birde

hah işte hep diyorum yetebilen doğursun, kendi karnını doyuramıyor çocuk doğurmuş yazık değil mi o çocuğa şimdi resmen haksızlık ,hakkına girmek, onun sıcacık evde mis gibi yemek yiyerek tertemiz ve en iyi şartlarda yaşamaya hakkı yok mu

Kendilerine bakamadiklari hayatlarina coluk cocuk yapmasa ölmez kimse aslinda.
Ha uremek herkesin hakki, bizim ne haddimize karişmak...
O zaman yapacak bir şey yok benim açımdan, bir de onu dusunemem acikcasi.
eskiden bende hiç umursamaz ve takmazdım ama anne olunca bu tarz şeyler beni çok üzmeye başladı gördükçe içim parçalanıyor. anne olmadan eşime çok kızardım ışıklarda bekleyen çocuklara para veriyor diye ama anne olunca kıyamıyorsun başka çocuklara da

o kadar haklısın ki birde burası sanayi her zaman o çocuğun karşısına ben çıkmıycam iti var kopuğu var resmen dert oldu içime

H
Hayat degil insanlar acimasiz

Allah hiçbir çocuğa yokluk göstermesin hepsi huzurlu sağlıklı mutlu yuvalarda refah içinde büyüsün inşaallah
Yalnız o çocuğun bu havada öyle gezmesini annesi (belki de annesi bile değil bilemem) istiyor olabilir, ben biraz taş kalpli oldum galiba, şu yaşıma kadar öyle şeyler gördüm ki insanoğluna güvenim kalmadı.

Aynı sizin gibi ayağında ayakkabısı sırtında doğru dürüst kıyafeti olmayan çocuklara üzülüp giyim ayakkabı verdiğim oldu, ellerimle giydirdiğim çocukların az ötede ayakkabıları çıkardığını gördüm, kılık kıyafetleri düzgün olursa kimse acıyıp yardım etmiyormuş.

Verdiğim paranın miktarını beğenmedikleri için beddua edenler, sokaklarda para isteyerek nereye kadar gider ablacım, gel sana iş imkanı sunayım her hafta bize temizliği gel dediğim için küfür edenler, insanlar acısın yardım etsin diye sağdan soldan çocuk kiralayanları görünce vicdan firar etti bende.

Bu çocukları kullanan aileleriyse bile devlet ellerinden almalı.

Hayat acımasız değil, insanlar aptal. Üremek için çocuk yapıyorlar. Bu sitede bile kürtaj konularına girip okursaniz ne dediğimi anlarsınız.
asla kürtaja karşı biri olmadım bir çocuk böyle eziyetler çekecekse sevilip şevkat görmeyecekse 3 yaş ya 3 3 yaşındaki çocuk seninle beraber çalışmamalı

Ahhhh güzel çocuk

evet durumu olmayan doğurmasın gerçekten

birde şöyle düşündüm. Ya kadının eşi ile düzenli bir hayatı varken bir anda onları sokağa atıp terkettiyse
kadın da kimsesizse işi gücü yoksa.. çaresiz kaldıysa
böyle insanlar da çok

hayatta herşey olabilir

Allah ım o çocuğun ve hepimizin çocuklarının bahtını güzel etsin

o kadar haklısın ki mune ablaa ama çocuk bana el salladı yolun karşısından bende ona el sallayınca yanıma geldi yalnızdı çocuk yolda sonra annesi çağırdı bağırdı tuttu kolundan götürdü 3 yaşında çocuk araba bile çarpabilir yani bu çocuğa o yaşlar en hareketli zamanlar

amin hiç bilemiyorum ki yapılan mesleği de küçümsemiyorum kağıt da toplasan o çocuğa sıcak bir yuva hazırlayamaz mı insan

Çocuklara çok üzülüyorum onlar masum ve doğacakları aileleri seçemiyorlar, erişkinlerin bencilliklerinin günahını el kadar çocuklar çekiyor maalesef.
Gördüğünüz çocuk belki gerçekten gariban bir ailenin çocuğu ama bazıları da var ki insanlar acısın yardım etsin diye çocukları kullanıyor çünkü çocuklar insanlarımızın zayıf noktası, bilinçli bir şekilde küçücük çocuğu üstünde tiril tiril bir kıyafet yalın ayak gezdirenler var, çalışmak yerine birilerinin sırtından geçinmeyi meslek edinmiş insanlar bunlar.

Devlet belki her gariban aileye yetişemiyor ama Valilikler Kaymakamlıklar ve Belediyeler vasıtasıyla giyim, yakacak, gıda, çocuk parası vb ciddi yardımlar var.

İsim vermeyeceğim daha yeni birkaç gün oluyor sitede bile çocukları üzerinden kendisini acındırarak uzun süredir üyelerden para toplayan birini yakaladı yöneticiler, bu bence resmen çocuk istismarı, böylelerinin elinden alacaksın çocuklarını.

pes artık sitede bile, sosyal hizmetleri aradım bana adres soruyorlar adresi de bilemiyorum sanayinin ortasına çadır dikmişler orada mı yaşıyorlar emin olamıyorum. tekrar görürsem kadınla konuşucam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…