hayat sarmıyor

daisysun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2014
485
170
53
Yaş 33. İyi bi mesleğim var. Ona göre de aylık kazancım var tabii. Maddi yönden şükür bi ihtiyacım yok. Bnm ihtiyacım insan sevgisi onayı. Napiyorum ediyorum insanların bana saygı duynamasına sebep oluyorum. Kendimi kimi zaman ezik göstermekten, kimi zaman 2 lafı bi araya getirirken saçmalamaktan ya da düşüncelerimi toplayamamaktan, insanlarla ilk iletişimi başarılı bir şekilde yapmama ragmen diğer bi araya geldiğimiz zamanlarda yavaş yavaş kendimi daha basite alınmasından saygınlık seviyemi eksilere indirmekten kurtaramıyorum.
dolayısıyla kardeşlerim dahil gelinler akrabalar meslektaşlar kimse adam yerine koymuyor insan yerine saymıyor. Bi ağırlığım yok yani.
Beynimde hep bu derdin verdiği bir ağırlık hissediyorum. Ferah olmuyor beynim. Ve sonuç :
Yalnızım
mutsuzum
kötü günümde de iyi günümde de kimse yok.
Psikolog denedim. İlaç denedim. Kitaplar yazılar okudum. Olmuyor. Şuanda bile beynimde ağırlık hissediyorum halbuki güya tatildeyim. Ve sonuç:
Hayat cidden sarmıyor.

Bence kimsenin sizin hakkınızdaki düşüncelerini önemsemeyin.Genel olarak mutluluğun formülü bu.İsterlerse saygı duymasınlar isterlerse ezik görsünler boşverin.Size yaptıklarının aynısını iletin onlara,aynısını yapın acımayın.

Bireysel gelişim yada kişisel gelişim akademileri sizin durumunuzda aslında yapıcı bir çözüm olabilir..
Yaşam koçu desteği denilen ama bunu ünlülerinki gibi değil de sosyal hayat için yapan yerler var. Bulunduğunuz ildekileri bir araştırın derim..

Yok yapamıyorum. Ben aynısını yapınca kavga oluyor. Kimse kendisini ezdirmiyor çünkü sonra da geçimsiz kavgacı diye ismimi çıkartıyolar

Yok yapamıyorum. Ben aynısını yapınca kavga oluyor. Kimse kendisini ezdirmiyor çünkü sonra da geçimsiz kavgacı diye ismimi çıkartıyolar
yapmalısın. hayat acımasız. insanlar acımasız. yok yere haksızlık değil bu. sana haksızlık edene sen de yapacaksın. bu sadece kendin için değil , o kişinin bşkasına da yapmaması için gerekli. sen susarsan bunlar güç alır.
merak etme geçimsiz kavgacı diyeceklerdir sen de de. susturmayı becerebildiğinde alışmış olacaksın.

Ee diyorum boşverin ne derlerse desinler.
Geçimsiz olun kavgacı olun aman bana ne deyip muhattap olmayın.Sizi önemsemeyen insanları siz niye önemsiyorsunuz ki ?

İstanbuldayım. Bu şekilde yaşam koçluğu
deneyen tavsiye eden var m?

akrabalar meslektaşlar kimse adam yerine koymuyor insan yerine saymıyor. Bi ağırlığım yok yani.
kötü günümde de iyi günümde de kimse yok.
.

Geçenlerde başka bir konuya daha yazdım.

İş çevresi olsun, akrabalar olsun herkesin sevip saydığı tipler genelde ağzı iyi laf yapan, herkese yerli yersiz iltifat eden ama onları arkasından çekiştiren ve laf taşıyan kimselerdir yani sosyal anlamda popülarite herkesin gönlünü hoş etmekten geçiyor, derdinize bu kadar takılıp çözmek için psikologa gitmiş, kitaplar okumuşsunuz, demek ki ince düşünceli bir insansınız ve maalesef sizin gibiler kolay kolay ortamın gözde insanı olamazlar.

Örnek vereyim...

Cıvık şakalara prim verebilir misiniz?

Biriyle dalga geçilirken keyifle eşlik eder misiniz?

Sizinle paylaşılan sırları meraklı ağızlara malzeme eder misiniz?

İnsan içinde sizinle espri adı altında alay edilmesine göz yumabilir misiniz?

Cevabınızın hayır olduğu belli yani siz toplumun neredeyse tamamının sahip olduğu cıvık eğlence ve "güzel ortam" anlayışına uygun değilsiniz.

İyi ve kötü günde yalnız olmanıza gelince...

Bu sizin eksikliğiniz değil çevrenizin ayıbı.

En kötü insan bile en azından kötü gününde merhameti hak eder, anlattıklarınıza bakılırsa sizde bir sorun yok, çevreniz empatiden yoksun ve duyarsız insanlardan oluşuyor.

Eğer ille de kendinizde bir problem arıyorsanız siz de onları olduğu gibi kabul edemeyecek kadar içli ve hassas birisiniz ve bu onların umrunda olmaz ama size zarar verir.

canim zaten kardesler genelde saygi duymazlar gelinlerinde gorumcesisiniz sonucta. ayrica toplumda sanki millet birbirine saygi mi duyuyor

iyi de saygı duymuyorlar derken ne yapıyorlar

onlarla aynı olmadığım için dedikodularına almazlar, çaya kahveye çağırmazlar belki ama arkamdan kötü de konuşamazlar mesela bazı insanlar

herkes ile aynı seviyede olamazsınız ki

benim iş arkadaşlarım bir dönem sesimle dalga geçtiler

tındım mı hayır ne oldu sustular saygıyı işimle gördüm

çok da tın yani gelinin saygısı sevgisi

sevmem bir görümcemi, zorla mı

saymam da bana göre boş birisi

o bunu hisseder mi bilemem

oturur muhabbet eder konuşur, onaylamadığım bir şey söylediğinde susar ama kendi görüşümü de açıkça söylerim

saygısızlık görürse bunu o da paşa gönlü bilir

Neden bu kadar beklenti içindesiniz?

Gelin görümce vs sizi saysa ne, saymasa ne çok mu lazımlar? İyi eşiniz olsun, iyi eşiniz olsun gerisi hikaye hayatta.

Ne oluyorda ezik duruma dusuyorsunuz ornek verseniz

Mesela bir konu. Yüzde yüz ben haklıyım belli. Ama karşıdaki insan beni baştan kolaylamış yaaa bi ağırlığı m yok yaaa hiççç ayıp olur mu demeden patır patır kendş egosunun tatmini için laflarıyla üste çıkıyor. Ben de böyle durumları kabul edemiyorum resmen ses tonumu yükselterek karşılık veriyorum kavga oluyor. Sonuç olarak haklı iken haksız ve kendimi de bu haksızlıktan kurtaramadığım gösteremedğim ifade edemediğim için ezik kalıyorum

Kişisel gelişim uzmanlarını deneyin yardım alın onlardan araştırın ilk önce sizde eminim büyük bir değişim yaratacaktır.

İnsanlar öyle düşünmüyor da,sen öyle düşündüklerine kendini şartlandırmış olabilir misin.Yani özgüven eksikliği.

İnsanlar öyle düşünmüyor da,sen öyle düşündüklerine kendini şartlandırmış olabilir misin.Yani özgüven eksikliği.

Yok. Görünen köy kılavuz istemez misali durum bu. Bunu herzaman her insandan gördüğüm muamelerle çok daha iyi anlıyorum

Yok. Görünen köy kılavuz istemez misali durum bu. Bunu herzaman her insandan gördüğüm muamelerle çok daha iyi anlıyorum
Örnek vermişsin.Bi konuda yüzde yüz ben haklıyım demişsin.O sana göre öyledir.Ya da doğru bazen iki tane olabilir.Ya da herkes kendine göre haklıdır.Veya her gerçek her zaman başkalarına söylenip,haksızlığını kabul etmek istemeyebilir.
İnsanlara haklılığını kabul ettirmek istiyorsun.İtiraz gelince sesini yükselterek kabulettirmeye çalışıyorsun.Bırak öyle kalsın.Bazı şeyleri bazen zaman bırakmak gerekir.Bazen susmak en büyük tepkidir.
Her doğru her yerde de söylenmez.Ya da insanları olduğu gibi kabul et fazla beklenti duyma.
Saygı duymuyorlar derken,küfür mü ediyorlar,dalgamı geçiyorlar horluyorlar mı.

Kötü gününde derken,bir derdini anlattığında seni dinlemediler mi yanında olmadılar mı uzaklaş.İlla herkes herkesle samimi olacak diye birşey yok.Kimseyi kendimize göre değiştremeyiz.Herkesin bir yapısı,hayatta bir duruşu psikolojik ve fiziksel özellikleri var.Kimseyi kafaya takmazsan daha çok mutlu olursun.He de geç.
İnsanlardan onay alma isteği asıl senin sorunun.Bunu aşmalısın.

Haklısınız. Kimse yüzde yüz haklı olmaz bunu biliyorum. Kendi adıma yüzde yüz haklıyım derken aslında haklılık payımın yüksekliğini ifade etmek istedim.
Saygı duymuyorlar derken evet horluyorlar. Düşüncelerimi önemsemiyorlar. birbirlerine karşı nazik sevecen anlayışlı olurlarken bana karşı hrp bir küçümseme düşüncelerime yaptıklarıma başıma gelen kötü olaylarda bile önem vermeme var.

Emri vaki konuşma yapabiliyolar. Yaptığım önerileri genelde kabul etmiyolar. Bu yıl annmi kaybwttim ve bir Allahın kulu eve başısağolsuna gelmedi akraba dediklerim tel açıp nasılsın demedi
anlayacagınız hakikaten zorlu yaşıyorum

Tatlım o zaman ya düşünce yapında bir sorun var ya da aynı görüşlere,aynı bakış açısına sahip değilsiniz.Uzak durup mesafeli olman,kendi bakış açına uygun insanlarla görüşmen daha mantıklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…