- 30 Mayıs 2007
- 3.522
- 6.512
- 683
- Konu Sahibi seyrekyagmur
-
kuzeniniz haklı,yüzüne vurur,melek olsa da vurur.ha kabul eder mi tabiki etme ihtimali var buna inanıyorum,ama hiçbirşey eskisi gibi olmaz bence.
ya bitirmeyi göze alır,kabullenir herşeyi anlatır,yada susar boşverir
ki ben bazen susmak gerektiğini düşünüyorum.erkekler bizim yaşadıklarımızı anlayamadıkları için bazen bilmemeyi hakediyor bence
kuzeniniz haklı,yüzüne vurur,melek olsa da vurur.ha kabul eder mi tabiki etme ihtimali var buna inanıyorum,ama hiçbirşey eskisi gibi olmaz bence.
ya bitirmeyi göze alır,kabullenir herşeyi anlatır,yada susar boşverir
ki ben bazen susmak gerektiğini düşünüyorum.erkekler bizim yaşadıklarımızı anlayamadıkları için bazen bilmemeyi hakediyor bence
Zaten tecavüz edildiği için çocuk bırakcaksa, kız öyle biriyle evlenmesin bile... O adamdan da ailesinden de hayır mayır gelmez...
Ayrıca arkadaşının biraz yalan söylediğinin kanaatindeyim.
Kaç yaşına kadar "kuzenim" dediği kişiden gördüğü bu muamele karşısında, mutlaka söylerdi ve söymeliydi ailesine.
Gerekli mercilere başvurulup gereken işlemler yapılırdı. Boru değil bu, tecavüzden bahsediyoruz. Kim buna susabilir?
Hele çok küçük yaşında olduysa bu olay, çocuk aklıyla zaten saklayamaz geçirdiği travma sonucu bir şekilde olay ailesinin öğrenmesine vesile olurdu diye düşünüyorum.
arkadaşlar yanılıyorsunuz bu yaşlarda ve daha küçük yaşlarda olan bu tür olaylarda çocuklar ne yazık ki bu olayı ailelerine anlatamıyorlar... hatta yaşadıkları olayın ne olduğunun bile farkına varmıyorlar ... küçük yaşlarda tecavüzü yaşamış çocukların bu olay sırasında kendilerini suçladıkları ortaya çıkmış hep araştırmalarda..
Bence söylenmeli. Söylenmese bile ortaya çıkınca ne olacak. Ayrıca ben böyle bir konuda yanımda olmayacak bir insanın, bundan sonrada yanımda olmamasını tercih ederim. Hem de neymiş, ben bunu kendime yediremem, bu benim için çok önemli demiyorda, aileme ihanet etmiş olurum diyor. Ne alakaymış. Ailesiyle bağlantısı ne konunun. Ailesimi evlenecek ,kendisi mi? Söylediğinde o insanı kaybedebilirde, ama ben buna kayıp demiyorum, yolu açık olsun diyebilirim ancak. Namus buysa ve yanımda olmayacaksa, yolu açık olsun. Dürüst olmak, yolun sonunu doğru yola çıkarır bence. Öbür türlü eninde sonunda yanında olmayack bir insan, eninde sonunda yanında olmayacktır. Böyle bir insanın sevgisinden de şüphe etmek lazım. Sonuç olarak kabul etmese de ortada bir kayıp yok.
Ayrıca bu soruyu başkasının üstünde sorarak doğru cevabı alamazsınız. Çünkü insanlar olayın ciddiyetini anladığında ve kendi başına geldiğinde, daha ciddi düşünür ve karar verirler. Sonucu o zaman verdiği cevaba göre değerlendrmek yanlış olur bence.
hu hu konu sahibi nerdesinnnn????????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?