Hayat sınavı

evet bu yorum sizler için kolay.bi çocuk 7-8 yaşında tecavüzden anlamaz aradığın şeyi herhangi bir oyun diye adlandırabilir.yalan yok yani yalan olcak başka bi konumu bulamicam.babası şeker hastası annesinin beyninde damar tıkanıklığı var bizim dışardan gördüğümz gibi değil malum burası avrupa ülkesi değil baskın bi aile yönetimi var anlatmak zor.babası direk öldürür o çocuğu tanıyorum.bana anlatırken bile ağlamaktan konuşamadı ailesi daha iş kadınıyım lafını kaldıramıyor sizce bunu anlatabilirmi

fikirleriiz önemli arkadaşlara yazdıkları için teşekkür ediyorum gene de ve şunu eklemek istiyorum akraba olsada çok yakın arkadaşı olsada lütfen kızınızın aklı ermediği dönemlerde oyun oynadığı zaman geçirdiği( erkeklerle) devamlı kontrol edinn -amaann kuzeni ilgilenir onla amaann akrabası bişey olmaz diip göz yummayın lütfen.arkadaşımı gördükçe kendimi yaşamışlıktan beter hissediyorum....

Eğer arkadaşının karşısında böyle bir aile varsa hiç şansı yok gibi. Öldürmeler iş kadını olmayı kaldıramamalar falan... Arkadaşın bu olayı hiç yaşamamış olsaydı bu ailenin başka baskıları ile de karşılaşabilirdi. Aşiret falan mı çocuğun ailesi?

Anlatırsa kesinlikle anlamazlar inanmazlar, madem gercek bu hiç sölemesin,

Burda bile inanmayan arkadaşlar olmuş, ki o aile tipide, o kafadaki bir adamda hayatta kabul etmez.. Çok seviyorsa bence hiç olmamış gibi bu kadar zaman yaşayabilmişse devam da edebilir demek ki bu şekilde. olacaklara tahammülü varsa söylesin tabi, bu zara bu kadar takılan adamlara hayret ediyorum gerçekten.
keşke zamanında söyleseymiş ailesine. O zaman belki gelişme döneminde oldugu için doktorlar ameliyat edebilirdi, kapatabilirdi zarı.

bence söylememeli söyleyince neler olacak?diyelim ayrılacaklar etrafındakiler neden ayrıldın diye soracaklar etraf duyacak yani iş kötü yerlere varacak herkes herşeyi duymak zorunda değil sonuçta isteyerek olan bi olay değil bence söylemesin bişey olmamış gibi devam etsin zaten bu olayın psikolojisi bayanı bayağı yormuştur kafasını takıpta dertlerini çoğaltmasın cnm

Bence kesinlikle söylemesin.. :1no2:

Arkadaslar bi düsünün, evet nisanlisina belki yalan söylicek ama napsin kizcagiz?
Simdi gercekleri söylese, büyük ihtimal terkedicek, haa diyorsunuzki, eger sadece kizlik zari icin terkedecekse öyle biriyle nisanlanmasin zaten. Peki ya bu tür bir olayi kac erkek kabullenir?? Bence hicbiride kabullenmez, kabullense bile onu bi sekilde ilerde yine koz olarak kullanip yüzüne vurur, bundan adim gibi eminim. benneyaptımki

Hem nisanlisina bunu aciklasa, terkedicek, terketmekle kalmicak belki ailelerin kulagina bile gidicek, e ondan sonra nolucak ??? Ne olacagini zaten konu sahibi arkadas yazmis, büyük bir felaket, babasi kuzenini vurur vs vs vs..

Bir cocuk kücükyasta bile olsa nasil anliyamaz tecavüze ugradigini diyorsunuz.. Bazi arkadaslar inanmamis..
Kücücük bir cocuk tecavüzün ne oldugunu nerden bilsin? Oyun saniyor, hosuna gitmeyen bi durum oluyor belki ama ne oldugunu tam bilemiyorki, karsida koyamiyor, kimseye anlatamiyorda cünkü ne anlatacagini bilmiyor, o an ne yasadigini bilmiyorki.. :1no2:

Nacizane fikrim iste..

bence söylenmeli ama cocuk kabul etmicegini söylemis
eger arkadasin evlenince nisanlisiyla beraber olurken onu kandirdigini düsünmicek, vicdan azabi cekmicekse söylemesin

Sanki bu erkekler sütten çıkma ak kaşık, hayatımda ki insan olsaydı ve bnm başıma gelseydi söylerdim büyük ihtimalle o bunu anlayabilcek biri çünkü; ama bu çocuk çok suçlayıcı konuşmuş bugün söylerse yarın hep acısını çeker.. Bu kızın bi günahı yok sonuçta o yüzden diktirir mi başka bişey mi yapar bilemiyorum ama açığını vermesin bence karşısında ki bu durumu anlayabilcek biri değil..

söylemesin.kızın hayatı mahvolur.erkekler böyle.anlamazlar,dinlemezler.dürüst olunca tepemize çıkarlar.

CADIARZU işde en doğrusuda bu çoçuklarınızı akrabada olsa yanına bırakmayınCADIARZU
konuza gelince arkadaşınızı anlatmalıııı :uhm:

Yanlış anlaşılma olmuş (daha doğrusu yazımdan böyle anlam çıkmış, doğrudur) ve düzelttim. Benim söylemek istediğim, buradaki fikirlerin önemsenmemesi ve dikkate alınmaması değildi. Erkek arkadaşı açısından yazmıştım.Arkadaş erkek arkadaşına bu soruyu sorarken , başkasının başına gelmiş gibi anlatmış olayı. Bu durumda erkek arkadaşının tepkisi ve cevabı, tam doğru bir tepki olmayabilir.. Halbuki kendi evleneceği kızın başına böyle birşey geldiğini bilse, olayı daha ciddi düşünüp, daha doğru tepkiler verebilir, demek istedim. Bence mutlaka söylenmeli, ne kendini böyle bir yükün altına sokmalı, ne de karşıdakini.

Son düzenleme:

benim fikrimce anlatmamalı nişanlısına ortalık karışık iyiceee,her doğru ne yazıkki her yerde söylenmıyor,,güçlü olsun arkadaşın bunun biliyrosunuz çöüzmleri varr,tamam anlat desem aileler girecek birbirine neden olmadı hayda bi bahane bulki anlasınlar,bende anlatma olduğun yerde devam veee çözüm yoluna git.

şimdi olay kuzeni tarafından oluyo anlatsan o kuzen aileler filan baya gerginlik nedeni olabilir ilerde ki şuan nişanlısı bile değil nişanlanmak üzere dedin..
kendi isteğiyle olan birşey olsa evet desin ama bence suyu hiç bulandırmasın..
kendiside beyninden silsin atsın bu olayı..
ama olayın aslı çok kötü bir durum.. çok üzüldüm dogrusu...

bu konuda aslinda tabiki hakli olabilirsiniz,..
fakat erkek arkadasinin, aslinda kendi nisanlisinin tecavüze ugradigini ögrendiginde tepkisinin gercekten degisecegini bilmedigimizi ve bunun kücük bir ihtimal oldugunu düsünürsek, yinede anlatmamasi daha dogru geliyor sanirim :bbo:

Zor bı durum kolay deĞıl ama bence kaybetmesın elındekını,en gÜzel kımseye bıŞey sÖylenmemesı,vıcana gelınce bıŞı olmaz hıÇ bır erkek bakır deĞıl canım bunu unutma arkadaŞında vıcdanını ferah tuttsun ve ÜzÜlmesın...

Bana göre;

1. Diyelim ki söylemedi, bu durumda kendine ne kadar dürüst olacak ve içi rahat olacak orası önemli.

2. Karşıdaki insana ne derece dürüst olacak ve karşıdaki insana kendi hayatıyla ilgili ne derece seçim hakkı tanıyacak , tanımadığında ne derece içi rahat olacak orası önemli.

3. Hadi diyelim söyledi ve karşıdaki kabul etmedi, bu durumda zor zamanlarda, kendi tercihi olmayan böyle bir durumda, yanında olmayan insan onun için ne derece kayıp olacak ( ki bana göre hiç kayıp değil ) orası önemli.

4. Namusu sadece bel altı gören ( ki bunu kendi isteğiyle yaşamamış bile, yaşasa bile bunun adı namuzsuzluk olmuyor), ailesine ihanet gibi gören biriyle evlenmeyi tercih edecek mi orası önemli.

5. Hadi diyelim söyledi ve karşıdaki kabul etti, kabul ettiği aşamadan sonra, bunu devamlı yüzüne vuracak ve onu ezecek, böyle bir karakterde insanla evlenmeyi kayıp olarak görecek mi ( ki bana göre yine kayıp değil ) orası önemli.

Canım karşıdakinin ne durumda olduğu, hiç bir erkeğin bunu yaşayıp yaşamaması önemli mi ki, sonuçta herkesin doğruyu bilip, seçimlerini ona göre yapıp, sonuçlarına da ona göre katlanmaya hakkı var.

bunu isteyerek mı yapmişşş,keyfi keder mi bu iş hayırr,bu durumda kendinizi onun yerine koyup düşünmeniz gerekirr.evet erkek yaşıyor diye bayan yaşayacak diye bi durumdan bahsetmıyorum ben,arkadaşımızın yaşadığı istemeyerekk istem dışı bı olay bu durumda sözlerle rahatlatılması gerekiyor ve yuvası içinde bilinçli davranması gerekıyorrr

Bence söylemeli arkadaşın bu durumu.

Gizlese bile nereye kadar başarabilecek ki bunu.

Gerdekte nasıl olsa anlayacak adam .

O zaman daha kötü olur onun için.

Götürür annesinin evine bırakıverir Allah muhafaza...

En iyisi öncesinden söylesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…