- 30 Mayıs 2007
- 3.522
- 6.512
- 683
- Konu Sahibi seyrekyagmur
-
Zaten tecavüz edildiği için çocuk bırakcaksa, kız öyle biriyle evlenmesin bile... O adamdan da ailesinden de hayır mayır gelmez...
Ayrıca arkadaşının biraz yalan söylediğinin kanaatindeyim.
Kaç yaşına kadar "kuzenim" dediği kişiden gördüğü bu muamele karşısında, mutlaka söylerdi ve söymeliydi ailesine.
Gerekli mercilere başvurulup gereken işlemler yapılırdı. Boru değil bu, tecavüzden bahsediyoruz. Kim buna susabilir?
Hele çok küçük yaşında olduysa bu olay, çocuk aklıyla zaten saklayamaz geçirdiği travma sonucu bir şekilde olay ailesinin öğrenmesine vesile olurdu diye düşünüyorum.
evet bu yorum sizler için kolay.bi çocuk 7-8 yaşında tecavüzden anlamaz aradığın şeyi herhangi bir oyun diye adlandırabilir.yalan yok yani yalan olcak başka bi konumu bulamicam.babası şeker hastası annesinin beyninde damar tıkanıklığı var bizim dışardan gördüğümz gibi değil malum burası avrupa ülkesi değil baskın bi aile yönetimi var anlatmak zor.babası direk öldürür o çocuğu tanıyorum.bana anlatırken bile ağlamaktan konuşamadı ailesi daha iş kadınıyım lafını kaldıramıyor sizce bunu anlatabilirmi
fikirleriiz önemli arkadaşlara yazdıkları için teşekkür ediyorum gene de ve şunu eklemek istiyorum akraba olsada çok yakın arkadaşı olsada lütfen kızınızın aklı ermediği dönemlerde oyun oynadığı zaman geçirdiği( erkeklerle) devamlı kontrol edinn -amaann kuzeni ilgilenir onla amaann akrabası bişey olmaz diip göz yummayın lütfen.arkadaşımı gördükçe kendimi yaşamışlıktan beter hissediyorum....
başkası üzerinden değerlendirilmesi yanlış olabilir yalnız o sizlerin fikirlerini benle beraber okuyor şuan ne yapması gerektiğini bilmiyor çoğunluğun fikrini önemsicek bu durumlarda insan yanında danışcak insan arar o da o amaçlı
meraba arkadaşlar size yakın bi arkadaşımın önemli bir durumunu size danışmak istiyorum yanlış anlamayın kendisi sizden fikir almamı istedi vereceği karar önemli.benimde bu derece bu konuyu benimsemem çok yakın arkadaşımın bu halinden elimden geldiğince kurtarmak isteyişimdir.arkadaşım şuan nışanlanmak üzere seviyo ve seviliyo nışanlısı hakkaten iyi bir insan.yalnız arkadaşımın 7-8 yaşlarında kuzeni tecavüz etmiş o yaşlarda aklı ermiyo yaş ilerledikçe kavrıyor araştırıyor.ve hep bi ümitle yaşamış hani küçük yaşta olduğu için belki bozulmamıştır die bi kaç ay önce beraber doktora gittik ve değil...nışanlısına anlatmalı doğrusu da bu..yalnız bunu yaparsa büyük ihtimal kaybedicek çocuğun ağzını yoklamış başka bi arkadaşına gelmiş gibi çocuk ben mesela asla kabül etmem edersem aileme kendime ihanet etmiş olurum demiş...hani kabul etsem hep aklıma gelcek ilişkide demiş..o da şimdi anlatıp kabul ederse ya ilerde kavga ettiğimzda yüzüme vurursa diye düşünüyor...bunalıma girdi resmen ben onun için çırpınıyorum korkuyorum bişey olcak diye.dikim de mantık aramak doğrumu bilemiyoruz.zor bir durum lütfen sizlerden öneri bekliyoruz.teşekkürler
Yanlış anlaşılma olmuş (daha doğrusu yazımdan böyle anlam çıkmış, doğrudur) ve düzelttim. Benim söylemek istediğim, buradaki fikirlerin önemsenmemesi ve dikkate alınmaması değildi. Erkek arkadaşı açısından yazmıştım.Arkadaş erkek arkadaşına bu soruyu sorarken , başkasının başına gelmiş gibi anlatmış olayı. Bu durumda erkek arkadaşının tepkisi ve cevabı, tam doğru bir tepki olmayabilir.. Halbuki kendi evleneceği kızın başına böyle birşey geldiğini bilse, olayı daha ciddi düşünüp, daha doğru tepkiler verebilir, demek istedim. Yoksa buradaki yorum yazan kişilerin, bu durumu yaşaması lazım ve ona göre yorum yapması lazım demek istemedim.
bu konuda aslinda tabiki hakli olabilirsiniz,..
fakat erkek arkadasinin, aslinda kendi nisanlisinin tecavüze ugradigini ögrendiginde tepkisinin gercekten degisecegini bilmedigimizi ve bunun kücük bir ihtimal oldugunu düsünürsek, yinede anlatmamasi daha dogru geliyor sanirim :bbo:
Zor bİ durum kolay deĞİl ama bence kaybetmesİn elİndekİnİ,en gÜzel kİmseye bİŞey sÖylenmemesİ,vİcana gelİnce bİŞİ olmaz hİÇ bİr erkek bakİr deĞİl canım bunu unutma arkadaŞında vİcdanını ferah tuttsun ve ÜzÜlmesİn...
canım karşıdakinin ne durumda olduğu, hiç bir erkeğin bunu yaşayıp yaşamaması önemli mi ki, sonuçta herkesin doğruyu bilip, seçimlerini ona göre yapıp, sonuçlarına da ona göre katlanmaya hakkı var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?