Yanlış anlamayın ama , bişey yazarken seçtiğiniz kelimeler kurduğunuz cümleleri daha basite indirgerseniz hem daha samimi olursunuz hemde herkes anlar.merak etmeyi herkes sizin eğitimli kültürlü oldugunuzu , bölümünüze ait kavramları kullanmasanızda anlar.normal hayatınızdada bu şekilde akdemik kavramlar kullanmıosunuzdur sürekli umarım.herneyse , sonuçta intihar eden kişi , intihar noktasına bi anda gelmiyordur.mutlaka tetikleyen faktörler mevcuttur.bilimsel ya da değil , bir kişi durduk yere intihar etmez.ruhsal hastalık sürecine gelmeden önce içinden çıkamadığı durumlar olmuştur.ve süreç ağırlaşmış ve kendinde olmadığı bi zaman diliminde ,beynine hastalık sürecinde kodladığı ‘intihar etsemde kurtulsam’ eylemini farkında olmadan hayata geçirir.Maalesef intihar soruna bağlı bir şey degil bir beyin patolojisidir.
Oyle sorunum var içine attım intihar edeyim de kurtulayim olayı yok.
Maddes3l bazda hic bir problemi olmayan insanlarda intihar ediyor .çünkü zihin yanlış bir çalışma seviyesine düşünüyor.
Yanlış anlamayın ama , bişey yazarken seçtiğiniz kelimeler kurduğunuz cümleleri daha basite indirgerseniz hem daha samimi olursunuz hemde herkes anlar.merak etmeyi herkes sizin eğitimli kültürlü oldugunuzu , bölümünüze ait kavramları kullanmasanızda anlar.normal hayatınızdada bu şekilde akdemik kavramlar kullanmıosunuzdur sürekli umarım.herneyse , sonuçta intihar eden kişi , intihar noktasına bi anda gelmiyordur.mutlaka tetikleyen faktörler mevcuttur.bilimsel ya da değil , bir kişi durduk yere intihar etmez.ruhsal hastalık sürecine gelmeden önce içinden çıkamadığı durumlar olmuştur.ve süreç ağırlaşmış ve kendinde olmadığı bi zaman diliminde ,beynine hastalık sürecinde kodladığı ‘intihar etsemde kurtulsam’ eylemini farkında olmadan hayata geçirir.
bunu ben söylemedim, yanlış okumuşsunuz
böyle söyleyen biri bu forumda yazdı dedim
sizi anlıyorum, böyle şeyler tedavi gerektirir, geçiştirilmez demek istiyorsunuz, haklısınız ama ne yazık ki bunu sert ifade ediyorsunuz
dua kısmı, tedaviye ek olarak ...
yani bir nevi psikolojik destek gibi, umarım anlatabilmişimdir
Yani yanlış anlamayında tam olarak ne anlatmak istiyorsunuz bize intihar patojenik bi rahatsızlıktır tedavi yöntemi şudur gibi bir şeymi yoksa intihar sadece psikolojik bir eğilim değildir genlerinizi araştırın vb. Bilinçlendirme amaçlı mı yazıyorsunuz yargılamıyorum sadece anlamaya çalışıyorum
Neyse başınız sağolsun sadeceAkademik dil derken hangi yazdığım cümle akademik ben bunu merak ediyorum?
Gayet basit ve anlaşılır yazıyorum .
Kimin hakkımda ne düşündüğü umrumda değil . Insanların bu konuyu anlamasi önemli .
Anlatmak istediğim ruh hastalıklarının her zaman nedeninin hayattaki sorunlar olmayacağı.
Hiç bi sorununuz yokken de depresyon geçirebilirsiniz veya başka bir hastalık .
Öyle dehşet hayatlar ve yaşamlar var ki onun kurtuluş olduğunu düşünüp eğilim gösterebilir Bence.Herkese yazdığım cevaplar farklı. Net olarak hangisini anlamadınız?
intihar eğilim değildir . Ruh hastalıklarına genlere göre daha yatkın olunabilir , bu da imtihari getirebilir.
Ve intihar düşüncesi yüzde yüz patojenik bir düşüncedir ilaç + psikoterapi alınması gerekir .
Öyle dehşet hayatlar ve yaşamlar var ki onun kurtuluş olduğunu düşünüp eğilim gösterebilir Bence.
Benim alanım değil ama bence %100 çok fazla iddialı cümle sürekli yenilenme gösteren tıp için.
Bilekkesenler,bir aşk hikayesi isimli film geldi aklıma, intihar edenlerin gittiği, bu dünyanın daha renksizi - başka bir dünya vardi. İlgisini çekenler için tavsiye edebilirim .
Arkadaşınız için çok üzüldüm, kendi kararını vermiş , umarım şu an olduğu yerde daha mutludur.
Yorumunuzu okurken şu yazı geldi aklıma.. paylaşmadan edemeyeceğim. Kısa ve öz açıklamış.Allah rahmet eylesin ve basınız sağ olsun.
Şu parasiz ölen şimdi eserleri uçuk fiyatlara satılan sanatkarlar gibiyiz biz de.
Kör ölür badem gözlü olur da insana hayatta iken değer vermeyiz.
Bencil severiz. Bir vaazda dinlemistim " ölünün ardindan beni nereye biraktin gittin " diyenler var.
Insanlik bozuldu.
Nasılsın bile nezaketen söylenir iyiyim demek adettendir denir.
Yapaylastik ve baglarimiz zayifladi.
Zayıf bireyler bunu daha çok hissediyor.
3 yaşında , kundakta bebeler ölüyor en son Bedirhan idi sanirim. Cocuklari arabada unutuyorlar falan.
Kimse hatirlamiyor hicbi sey yokmus gibi yasamaya devam ediyoruz çünkü hepimiz olumluyuz de aslında midemiz geniş.
Insanlar superman degil .Niye bilmiyorum ama bence bir insan intihar ettiğinde geride kalanlar sadece acı değil utanç da taşımalı.
Benim de şahit olup,taşıdığım bir utanç var. Hiç aklımdan çıkmaz hep keşke onu tanısaydım belki engel olabilirdim derim.
Bende ergenlik döneminde birkaç kez bu girişimlerde bulundum. Kollarımda izleri bile var. O izlere ne zaman baksam bir zamanlar yaşadığım ruhsal acının fiziksel bir acıdan ne denli büyük olduğunu hatırlarım.
Zaman zaman aklımda aniden belirir mesela bu düşünce hatta bazen kendimi intihar etmeden önce video çeken bir adamın son sözlerini,yüzünü izlerken buluyorum.
Eskiden bunu kontrol etmek zordu ama şimdi bunu bir şekilde kontrol edebiliyorum. Kendimi ikna etmeye çalışıyorum bunun yanlış olduğuna...
Çok zor bir durum. Yani insanların bunu acizlik ve zayıflık olarak görmesi o kadar anlaşılmaz ki.
Birileri bunu yapıyorsa bilin ki onu anlamaya çalışan, onu duyan,gören kimse kalmamış bu insanın çevresinde...
çok yalnız kalmış.
Benim kendimi durdurma ma en büyük sebep kardeşlerim.
Ben kardeş acısı çektim onlar çeksin istemiyorum. Bu sebebe sıkı sıkı tutunuyorum.
Yoksa benim içinde hayat çoktan bitik.
Umutsuz ve yaşanılabilir değil.
Bazen bazı sinir ataklarında tırnaklarımı derime geçirdiğim oluyor bazen kendimi paramparça etmek istediğim oluyor.
Bazen bunu engellerken bazen yara bere içinde dolaşabiliyorum.
Benim sonumda birgün bu arkadaşının ki gibi olacak muhtemelen.
Ailesine sabır diliyorum ve sanada.
Psikoloji bile bunu “zihnin düşünce seviyesi bozukluğu” olarak tanımlanıyor. Haberiniz olsun.Insanlar superman degil .
Zihnin düşünme seviyesi bozulmuş bir insana ne yapsanizda bunu engelleyemesiniz.
Bir dolu sayfada açıkladım . Tabi siz isterseniz utanç duymaya devam edebilirsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?