Hayata son verme

Yanlış anlamayın ama , bişey yazarken seçtiğiniz kelimeler kurduğunuz cümleleri daha basite indirgerseniz hem daha samimi olursunuz hemde herkes anlar.merak etmeyi herkes sizin eğitimli kültürlü oldugunuzu , bölümünüze ait kavramları kullanmasanızda anlar.normal hayatınızdada bu şekilde akdemik kavramlar kullanmıosunuzdur sürekli umarım.herneyse , sonuçta intihar eden kişi , intihar noktasına bi anda gelmiyordur.mutlaka tetikleyen faktörler mevcuttur.bilimsel ya da değil , bir kişi durduk yere intihar etmez.ruhsal hastalık sürecine gelmeden önce içinden çıkamadığı durumlar olmuştur.ve süreç ağırlaşmış ve kendinde olmadığı bi zaman diliminde ,beynine hastalık sürecinde kodladığı ‘intihar etsemde kurtulsam’ eylemini farkında olmadan hayata geçirir.

Akademik dil derken hangi yazdığım cümle akademik ben bunu merak ediyorum?
Gayet basit ve anlaşılır yazıyorum .
Kimin hakkımda ne düşündüğü umrumda değil . Insanların bu konuyu anlamasi önemli .
Anlatmak istediğim ruh hastalıklarının her zaman nedeninin hayattaki sorunlar olmayacağı.
Hiç bi sorununuz yokken de depresyon geçirebilirsiniz veya başka bir hastalık .

S

Sert olmak değil amacım . Ama turkiyede ruh hastalıkları konusunda din o kadar çok şifa kaynağı olarak görülüyor ki ; deneyimleseniz şok olursunuz .
Bu yüzden bu kadar net ifade ediyorum ki bu yapılmasın böyle bakılmasın.

Yani yanlış anlamayında tam olarak ne anlatmak istiyorsunuz bize intihar patojenik bi rahatsızlıktır tedavi yöntemi şudur gibi bir şeymi yoksa intihar sadece psikolojik bir eğilim değildir genlerinizi araştırın vb. Bilinçlendirme amaçlı mı yazıyorsunuz yargılamıyorum sadece anlamaya çalışıyorum

Herkese yazdığım cevaplar farklı. Net olarak hangisini anlamadınız?
intihar eğilim değildir . Ruh hastalıklarına genlere göre daha yatkın olunabilir , bu da imtihari getirebilir.
Ve intihar düşüncesi yüzde yüz patojenik bir düşüncedir ilaç + psikoterapi alınması gerekir .

Neyse başınız sağolsun sadece

Öyle dehşet hayatlar ve yaşamlar var ki onun kurtuluş olduğunu düşünüp eğilim gösterebilir Bence.
Benim alanım değil ama bence %100 çok fazla iddialı cümle sürekli yenilenme gösteren tıp için.

Insanın en temel güdüsü ; yaşamı devam ettirmedir. Siz en temel gudunuze karşı bir hareket yapıyorsanız bu patojenik olarak alınır .
Yasadiklarimizla fikirlerimizin çoğu zaman düşündüğünüz kadar bağlantısı yok . Aynı acı olayı yaşayıp bambaşka tepki veren insanlar var .
Olaylara tepki zihin sağlığımız ve düşünce yapımızla ilgilidir.

Bilekkesenler,bir aşk hikayesi isimli film geldi aklıma, intihar edenlerin gittiği, bu dünyanın daha renksizi - başka bir dünya vardi. İlgisini çekenler için tavsiye edebilirim .
Arkadaşınız için çok üzüldüm, kendi kararını vermiş , umarım şu an olduğu yerde daha mutludur.

Çok teşekkür ederim umarım huzuru bulmuştur.

Malesef bende is arkadasimi intihar sebebiyle kaybettim. Gunlerce uyuyamadim. Carsafla gözümün önünden geçişi hala dün gibi. Yillar oldu. Ailesini düşünürüm bazen...cenazesinde hepsi şok da yıkılmış perisandi.
İnsanoğlu bilmedigi seylere anlam yukleyerek somutlastirmaya calisiyor. Yok eski sevgilisi yüzünden aile sorunlariydi vs. Biz artik susmayi tercih ettik. Ruhu ebeden huzur bulsun. Sirlariyla gitti diyebildik.
Günümüzde daha fazla uzerinde durulmasi gereken bir konu ruh sağlığı. Hayat kalitemiz, ne para pulda ne sosyal medya hesaplarimizda. Mutlulugu cok yanlis yerlerde ariyoruz. Fiziksel kimyamiz, ruh sağlığımız dogustan normal olsa bile sonradan dış faktörler sebebiyle bozuluyor.
Bozulan bu duzenegi duzeltmek icinse zorlu surec basliyor.dogru hekim-ilac-psikoterapi silsilesi sabır ve istikrar istiyor.

Bilimsel pek bilgim yok. Farkindalik oluşması adına bende yorum yazmak istedim.

Allah rahmet eylesin ve basınız sağ olsun.

Şu parasiz ölen şimdi eserleri uçuk fiyatlara satılan sanatkarlar gibiyiz biz de.

Kör ölür badem gözlü olur da insana hayatta iken değer vermeyiz.

Bencil severiz. Bir vaazda dinlemistim " ölünün ardindan beni nereye biraktin gittin " diyenler var.

Insanlik bozuldu.

Nasılsın bile nezaketen söylenir iyiyim demek adettendir denir.

Yapaylastik ve baglarimiz zayifladi.
Zayıf bireyler bunu daha çok hissediyor.

3 yaşında , kundakta bebeler ölüyor en son Bedirhan idi sanirim. Cocuklari arabada unutuyorlar falan.

Kimse hatirlamiyor hicbi sey yokmus gibi yasamaya devam ediyoruz çünkü hepimiz olumluyuz de aslında midemiz geniş.

Allah rahmet eylesin arkadasiniza..sizede sabirlar versin..

Haydaaa... Benimde tadım kaçtı bak. Eski sevgilin bana ne kadar da benziyormuş. Bende birkez bir kediye yapılan işkence haberini görünce gül hastalığına yakalanıp kurdeşen dökmüştüm. Ne bileyim bir böceğe bassam vicdan azabından yatalak falan olurum herhalde. Sivrisinek öldüremem ben yeselerde heryerimi yav. Ben kendimi hayvansever diye tabir ediyorum ama dediğin gibi aşırı hassaslık var belkide. Ay bilemedim ayol. Üzüldüm ya. Allah rahmet eylesin, Allah günahlarını affetsin. Sen aklına intihar falan getirme. Bu dünyanın kaçışı var ama diğer dünyanın yok diye klişe bir öğüt vericem ama öyle yani tatlım.. Hadi kal sağlıcakla...

Niye bilmiyorum ama bence bir insan intihar ettiğinde geride kalanlar sadece acı değil utanç da taşımalı.
Benim de şahit olup,taşıdığım bir utanç var. Hiç aklımdan çıkmaz hep keşke onu tanısaydım belki engel olabilirdim derim.
Bende ergenlik döneminde birkaç kez bu girişimlerde bulundum. Kollarımda izleri bile var. O izlere ne zaman baksam bir zamanlar yaşadığım ruhsal acının fiziksel bir acıdan ne denli büyük olduğunu hatırlarım.
Zaman zaman aklımda aniden belirir mesela bu düşünce hatta bazen kendimi intihar etmeden önce video çeken bir adamın son sözlerini,yüzünü izlerken buluyorum.
Eskiden bunu kontrol etmek zordu ama şimdi bunu bir şekilde kontrol edebiliyorum. Kendimi ikna etmeye çalışıyorum bunun yanlış olduğuna...
Çok zor bir durum. Yani insanların bunu acizlik ve zayıflık olarak görmesi o kadar anlaşılmaz ki.
Birileri bunu yapıyorsa bilin ki onu anlamaya çalışan, onu duyan,gören kimse kalmamış bu insanın çevresinde...
çok yalnız kalmış.
Benim kendimi durdurma ma en büyük sebep kardeşlerim.
Ben kardeş acısı çektim onlar çeksin istemiyorum. Bu sebebe sıkı sıkı tutunuyorum.
Yoksa benim içinde hayat çoktan bitik.
Umutsuz ve yaşanılabilir değil.
Bazen bazı sinir ataklarında tırnaklarımı derime geçirdiğim oluyor bazen kendimi paramparça etmek istediğim oluyor.
Bazen bunu engellerken bazen yara bere içinde dolaşabiliyorum.
Benim sonumda birgün bu arkadaşının ki gibi olacak muhtemelen.
Ailesine sabır diliyorum ve sanada.

Yorumunuzu okurken şu yazı geldi aklıma.. paylaşmadan edemeyeceğim. Kısa ve öz açıklamış.

“İnsanlar bencildir. amansız bir hastalığa yakalandığını, 3 aylık ömrün kaldığını söylesen bile "sensiz yaşayamam" , "sensiz ben ne yaparım?" gibi cümleler söylerler sana. yani aslında sana değil, senin yokluğunun ona yaşatacağı mutsuzluğa üzülürler. odak noktası hep kendileridir.”

intihar etmeyi düşünenleri her daim korkak ve zayıf insanlar olarak gördüm hayatım boyunca, fizyolojik psikolojik sebebi her ne olursa olsun hayat herşeye tüm zorluklara rağmen yaşamaya değer bence ve bence en büyük intikam affetmektir, en büyük cesaret herşeye rağmen ayakta durabilmektir..
zayıf insanlar psikolojikmen bu tarz şeylere daha yatkın oluyorlar, birde duygularını içinde yaşayan kişiler ama intihar sadece bir kaçış yolu bence kim ne derse desin ...

Insanlar superman degil .
Zihnin düşünme seviyesi bozulmuş bir insana ne yapsanizda bunu engelleyemesiniz.
Bir dolu sayfada açıkladım . Tabi siz isterseniz utanç duymaya devam edebilirsiniz

Insanlar superman degil .
Zihnin düşünme seviyesi bozulmuş bir insana ne yapsanizda bunu engelleyemesiniz.
Bir dolu sayfada açıkladım . Tabi siz isterseniz utanç duymaya devam edebilirsiniz
Psikoloji bile bunu “zihnin düşünce seviyesi bozukluğu” olarak tanımlanıyor. Haberiniz olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…