Hayata son verme

Okuyanlara faydası olur umuduyla yazıyorum
Panik atak, anksiyete, iç sıkıntısı vs. için...

1.Bir psikolog bana dedi ki: "Mutlu anlarda mümkün olduğunca mutluluk depolamalıyız ki mutluluk rezervi tükenince dibe vurmayalım"
İnsan kendisini hiçbir şeyin mutlu edemeyeceğini düşünüyor bazı zamanlarda, çaresiz hissediyor.
Böyle anlara rağmen, işe yaramayacağını bile bile bir şeyler yapmak, o mutluluğun yavaşça depolanması için çok önemli

2. Yine aynı psikolog dedi ki: "Su ısınır, sonra kaynar. ama soğumaya bırakınca hemen soğumaz. soğuması için, ısındığı kadar süre geçmesi gerekir. acele etme. ve soğumasını bekleyerek bu duruma odaklanma, yoksa soğumayı geciktirirsin."

3. Ve yine aynı psikolog: "Mutluluk depolamak isterken, sıkıntılı ruh hali sebebiyle güzellikleri göremeyebiliriz. bunun için bir egzersiz yapmak gerekir. HER GÜN etrafa bakıp güzel bir şey bulmaya çalışacağız. mesela bir çiçeğin kokusu ya da görüntüsü ya da bir çocuğun gülümsemesi. sizi ne mutlu ederse... ama bunu bulmak için özellikle çevre incelenecek."

4. Bu sefer başka bir psikiyatrist: "Yaşanan olumsuzluklar bilinçaltında birer çentik açar. iyi olduğunuzu sanırken bir anda önemsiz şeylerden patlak verir. kaygı halinden kaçınılmalı"

5. Bir kitap: "İçinden çıkamadığınız durumlarda çırpınmak daha tehlikelidir. çünkü bataklıkta çırpınırsanız daha hızlı batarsınız"

6. Bu forumda bir bayana doktoru şunu söylemişti: "Şu an içinde bulunduğun yer kapkaranlık bir odanın içi gibi. hiçbir şey görmediğin için etrafa çarpıp duruyorsun ve canın acıyor. zamanla gözün karanlığa alışacak ve odanın içindeki her şeyin yerini öğrenip duruma alışacaksın." Demek ki bu durumdan kurtulmaya çalışmak, aslında bu probleme yoğunlaşmaya sebep oluyor. O yüzden bu problemi düşünmek ya da yokmuş gibi davranmak yerine, "bir problem var ama dikkatimi buna vermeyeceğim. orada dursun" diye kabullenmek gerek

linkin içeriğini de buraya yapıştırıyorum

Gönül ehli bir amcanın söylediği dikkat çekici ve düşündürücü şu sözleri sizinle paylaşmak istiyorum:

-İnsanlar neden tereddüt eder anlamıyorum.
İnsan anne karnındayken ağzından yemek mi yedi, burnundan nefes mi aldı?
Orada ihtiyaşlarını karşılayan kimdi?
Doğarken çıktığı yere hiçbir insan ne yapsa tekrar sokamaz onu. Peki oradan nasıl çıktı?
Doğduğunda savunmasızken Allah onu kime koruttu?
Pisliğini kime temizletti?
Onu koruması, pisliğini temizlemesi için kime şefkat ve sabır verdi?
O halde insan neden korkar, neden soruların peşine düşer, neden güvenmez?

Arkadaşlar, bu amcaya hayran kaldım. Sizce de korkularla kendimizi yormak yerine elimizden geleni yapıp işimizi Allah'a bırakmak, O'na tevekkül etmek gerekmiyor mu?

bir de bu forumda bir üye, bu durumdan kurtulmak için samimi şekilde dua ederek atlattığını söylemişti

Çok sevdiğim beni ablası gibi gören bi kardeşim kendini astı geçen sene
Evlendim başka şehire geldim falan filan derken görüşmeyi sosyal medya ile sınırlandırmıstık haberini aldığımda bile kendimi suçladım belki hayatında olsaydım sözümü geçirirdim beni severdi, dinlerdi diye o yüzden sizi çok iyi anlıyorum
Anne babası o çok küçükken ayrılmışlardı erkek çocuğu olduğu halde bunu öyle bir kafasına takıyodu ki sürekli bunun hakkında konuşuyodu. Anneciğinin tek çocuguydu nasılda düşkündü oğluna. Kadın koca adam ettim diye evlenmiş intiharından yakın zaman önce çocuk evdede tek kalınca hassas kişiliğide eklenince kıydı canına..
O yüzden burda aldatma konularında bile boşan diyemıyorum aklıma hep barışım düşüyor

Allah rahmet eylesin sevdiklerine sabır versin aylardır depresyon illetiyle ugrasıyorum eskıden intihar edenlere kızardım bu hastalıkta sonra intihar fikrı defalarca aklımdan gecmıstir Rabbım kımseye vermesın bu illeti bu arada onu bu kadar etkileyen meslegi bende merak ettim

yorumunuza katılıyorum. İntihar çok cesaret gerektiren bir şeydir. İnsan kendi tırnağını kesemezken canına nasıl kıyar? hem de sonrasının ne olacağını bilmeden. yoğun depresyonlar geçirdiğim zamanda en çok bunu düşündüm sonrası var mı varsa ne ya da büyük bir boşluk mu, bilemiyorum...

arkadaşınız bilerek isteyerek yaşamaktan vazgeçmiş. bence kendinizi üzmeyin ve onun bu kararına saygı duyun... ya hayatına devam etseydi de berbat rezil zamanlar geçirseydi. sırf kendi üzüleceği için birinin berbat hayatına devam etmesini istemek daha büyük bir bencillik bence. ani bir travmayla gerçekleşmeyip düşünülüp karar verilip intihar edilirse bu bir tercihtir. arkadaşınız belli ki defalarca düşünmüş ve denemiş. lütfen üzülmeyin ve ona saygı duyun. umarım daha güzel yerlerdedir...

bir de bu forumda bir üye, bu durumdan kurtulmak için samimi şekilde dua ederek atlattığını söylemişti
Hanımefendi yaptığınız çok yanlış!
Ruhsal hastalıklar dua ile anlatılmaz . Atlatilsa bile bu kişiseldir. Nasi kanser olunca dua ile atlatmiyorsaniz bunu da atlatamazsınız . Bi sürü insan okuyor burayı .
Rica ederim bu tarz bilgi içermeyen şeyler yazmayın

Bolum dediğim sınır bazında .
Üniversite bölümü degil.

Son düzenleme:
Çünkü bunun yardim veya mutlulukla bir alakası yok .
Intihar patolojiktir . Aynen kanser gibi .
Nasi kanser mutlu edilmekle geçmiyorsa buda geçmez. Ruhsal rahatsızlıklar 2 getz eğlen mutlu ol ile gececek şeyler degil.

Allah size de ailesine de sabır versin. Böyle bir acı aile için ne kadar zordur kimbilir...İntihar eden arkadaşınızın da Allah taksiratını affetsin inşallah.

İnsanların içinde neler yaşadığını kimse bilemez.
Eminin çıkmazda oldugu bir konu vardı.
İntihar bir çözüm değil tabikide.
Her insan zaman zaman irili ufaklı pskolojik sorun yaşar.
Paylaşmak önemli.
İçine atmamak.
Kendi başına çözmek yada içinden çıkmaya çalışmak ,iyice dibe sürükler insanı.
Allah rahmet eylesin.

Ben babamı 10 yıl evvel intihar ettiği için kaybettim bu tarifi mümkün olmayan bir acıdır geride acılı bir eş iki evlat kaldı biz onun bunu yapacağına asla ihtimal veremezdik başınız sağolsun

Çok kez denedim hep kurtuldum
Ve sürekli günün yarısı bile diyebilirim aklımda intihar etmek var
Ama ölmekte istemiyorum değişik bir duygu mu durum mu çözemedim
Tetikleyicim hep kötü şeyler olucak korkusuyla yaşamak
2 kuzenimde intihar ederek yaşamına son verdi :/

Tamamen gensel geçen bir patojeni .
Depresyon için akim yolunu denediniz mi ?
Su an En kesin yöntem bu gibi görünüyor.

Maalesef intihar soruna bağlı bir şey degil bir beyin patolojisidir.
Oyle sorunum var içine attım intihar edeyim de kurtulayim olayı yok.
Maddes3l bazda hic bir problemi olmayan insanlarda intihar ediyor .çünkü zihin yanlış bir çalışma seviyesine düşünüyor.

Ben de bazen intiharı düşünüyorum... O kadar cok hata yaptım ki anlatamam. Bazen her seye geç kalmış hissediyorum kendimi.
Ama başımdan savsaklıyorum çünkü kimsenin umrunda değilsin ki.
Allah sabır versin size

Hisleriniz patojenik.
Eğer yardim alırsanız bir sure sonra bu hislerin aslında doğru olmadığını kendiniz fark edersiniz .
Kendinize en azindan bu şansı vermenizi tavsiye ediyorum

bunu ben söylemedim, yanlış okumuşsunuz
böyle söyleyen biri bu forumda yazdı dedim
sizi anlıyorum, böyle şeyler tedavi gerektirir, geçiştirilmez demek istiyorsunuz, haklısınız ama ne yazık ki bunu sert ifade ediyorsunuz
dua kısmı, tedaviye ek olarak ...
yani bir nevi psikolojik destek gibi, umarım anlatabilmişimdir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…