- 31 Mart 2012
- 10.869
- 7.485
- 448
İntihar korkaklık mi, cesaret mi emin değilim. Belki sonrasını bilseydim bu sorunun cevabını verebilirdim. Karmaşık bir süreç fakat biliyor musunuz ilginç bir şekilde yoğun mutsuzluk sonucudur diyemiyorum. Sadece tercihe saygı duyanlardanım diyeyim.
Uzun başlıkları çok sevmiyorum lakin biraz uzun olabilir hepinizden özür diliyorum.
Bir kaç sene önce intihar edebilme kapasitesi en riskli bolumde olan biriydim . Çok fazla tetikleyici vardı ben depresyondaydım ve bir çok şey .. şimdi o günler geçti . Ama tetikleyiciler hala hayatımda, bazen eski yoğunluğuna geliyor ama daha kısa süreli ...
Ama konu ben değilim . Bu öğlen bir arkadaşımın intihar haberini aldim ..
Eski sevgilim diyebiliriz . 3 sene önce bir dönem her gün saatlerce konuşurdum hayatındaki çoğu şeyi bilirdim . Hatta ilk optugu kadin bendim ama olmadı sürdüremedik .
Çok hassas biriydi ; bi seferinde farelerin üzerinde yapılan deneylere katlanamıyorum diyip dersten çıkmıştı. Insanların görmediği acilari fazlasıyla hissederdi. Ama ilişki kurabilme yeteneği mi zayıftı/ bencil miydi biz mi anlayamadık onu bilmiyorum .
Yalnız olduğunu düşünüyorum. Daha önce 2 kere daha teşebbüs etmişti . Ve çokça yardim da aldı hastanede de yattı . Ama olmadi . Dün gece bir otel odasında hayatına son vermiş .
Buraya yazıyorum hem bu yoldan geçenler için hem de onun anısı için .
Yoğun intihar psikolojisi öyle bir şey ko yaşanmadan asla anlaşılmıyor . Yoğun ataklarda zaten kimse ölümümü umursamaz diye düşünüyorsun, kardeşim bile unutur .
Ama gerçek bu degil bunu bugün öylesine net anladım ki;
"Intihar çektiğin acıları geride kalanlara dağıtmaktır " diye bir söz var . Keisnlikle doğru ...
Eğer o arkadaşım onu tanıyan herkesin şuan dağıttığı aciyi taşıyacağını öngörebilseydi bunu yapmazdi belki .
Ama eminimki oda kimsenin umursamayacaguni sandı . Beyin yoğun depresif ataklarda bütün norotransmiitterlerini geri çekiyor; yani böyle düşünmesi bile fizyolojik .
Yani dogal ama gerçek degil .
Ben dağıttığı ve bana düşen aciyi bir hayat boyu kalbimde taşıyacağım .
Hanımefendi yaptığınız çok yanlış!bir de bu forumda bir üye, bu durumdan kurtulmak için samimi şekilde dua ederek atlattığını söylemişti
Bolum dediğim sınır bazında .Allah rahmet eylesin sevdiklerine sabır versin aylardır depresyon illetiyle ugrasıyorum eskıden intihar edenlere kızardım bu hastalıkta sonra intihar fikrı defalarca aklımdan gecmıstir Rabbım kımseye vermesın bu illeti bu arada onu bu kadar etkileyen meslegi bende merak ettim
Çünkü bunun yardim veya mutlulukla bir alakası yok .Çok fazla empati yapan duygusal insanlarda oluyor bu. İnsan öyle bir noktaya geliyorki ya tamamen herkesten sıyrılıp bencil oluyor yada intihar ediyor. Keşke demek için çok geç. Allah affetsin. Yalnız başkalarını üzmemek için yapılmaması da mantıksız oluyor o başkaları neden yardım etmiyor sağlığında neden mutlu edemiyor?
Tamamen gensel geçen bir patojeni .Çok kez denedim hep kurtuldum
Ve sürekli günün yarısı bile diyebilirim aklımda intihar etmek var
Ama ölmekte istemiyorum değişik bir duygu mu durum mu çözemedim
Tetikleyicim hep kötü şeyler olucak korkusuyla yaşamak
2 kuzenimde intihar ederek yaşamına son verdi :/
Maalesef intihar soruna bağlı bir şey degil bir beyin patolojisidir.İnsanların içinde neler yaşadığını kimse bilemez.
Eminin çıkmazda oldugu bir konu vardı.
İntihar bir çözüm değil tabikide.
Her insan zaman zaman irili ufaklı pskolojik sorun yaşar.
Paylaşmak önemli.
İçine atmamak.
Kendi başına çözmek yada içinden çıkmaya çalışmak ,iyice dibe sürükler insanı.
Allah rahmet eylesin.
Ben de bazen intiharı düşünüyorum... O kadar cok hata yaptım ki anlatamam. Bazen her seye geç kalmış hissediyorum kendimi.
Ama başımdan savsaklıyorum çünkü kimsenin umrunda değilsin ki.
Allah sabır versin size
bunu ben söylemedim, yanlış okumuşsunuzHanımefendi yaptığınız çok yanlış!
Ruhsal hastalıklar dua ile anlatılmaz . Atlatilsa bile bu kişiseldir. Nasi kanser olunca dua ile atlatmiyorsaniz bunu da atlatamazsınız . Bi sürü insan okuyor burayı .
Rica ederim bu tarz bilgi içermeyen şeyler yazmayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?