- 15 Aralık 2017
- 143
- 173
- 18
- 40
- Konu Sahibi Munevvergul
-
Ben bu konuda size katılıyorum. Ancak konu sahibi bizim gibi düşünmek zorunda değil. Bir düşüncenin doğruluğuna yada yanlışlığına biz karar veremeyiz. Burada her insan doğrudan birisini hedef alıp hakaret etmediği sürece fikrini söyleyebilir. Birbirimize karşı saygılı olmalıyız.Art niyet mi :)
Ben sizi anladım da siz beni hiç anlamadınız. Hala kolayca konuşup günahıma giriyorsunuz. Beni tanımadan art niyet vs diyemezsiniz.
Sizin o mesajınız doğru değildi. Analadoluda bu böyle olabilir. Eski topraklar öyle görmüş öyle yorumlar. Bunu anlarım ama sizin gibi gençler böyle yaklaşmamalı.
Ben art niyetliysem siz nesiniz acaba bir gelinin ne mutlu gününü şımarıklık vs diye yorumlayıp kendinize pay çıkarmışsınız...
Yok evlere giden sevgilileri olanlar hanımefendi oluyolar vs demeniz yanlış işte.
Bana kırıcı konuşmak yerine neden yanlışınızı kabul etmiyorsunuz.
Kendinizi haklı çıkarmaya çalışırken başkalarına laf etmeyin. Mutsuzlugunuzu anlıyorum. Ama kendi sıkıntımızı anlatırken neden başkalarının günahına girelim ki...
Bütün yorumlarımda kendimi açıkladım ama siz hala anlamadıgımı art niyetli oldugumu söylüyorsunuz.
Çok mu zor yanlış anlattım düşüncemi demek.. hala daha kırıcı yazıyorsunuz
Kusura bakmayın laf söyleyip alıntılama deme hakkınız yok.Ben tüm Yorumları okuyup anlayarak cevap veriyorum . Kimsenin de ne özgürlüğüne ne namusuna laf etmedim .
Hakarette etmedim .
Söyleneni anlamadan cevap verme eğiliminde olan sizsiniz .
Sizle polemiğe girmek istemiyorum daha alıntılamazsanız sevinirim .
Aslında konu sahibi burada bir çarpıklığa değinmek istemiş. Sizcede bir kadının boşanmasını bu denli sorun eden bir zihniyetin bir genç kızın çok sayıda sevgilisi olmasınıda sorun etmesi gerekmez mi? Ama etmeyen çok. Tutarsızlık var burada. Onu demek istemiş.Evet toplum universitede sevgilisinin evinden cikmayanlara hanimefendi diyor, cunku hanimefendiligin olcutu sevgili sayisi degil. Verdiginiz ornek cok cok talihsiz olmus bunu kabul edin en azindan.
İşte bende saygıdan bahsediyorum... yapılan genelleme saygıyla alakalı değil.Ben bu konuda size katılıyorum. Ancak konu sahibi bizim gibi düşünmek zorunda değil. Bir düşüncenin doğruluğuna yada yanlışlığına biz karar veremeyiz. Burada her insan doğrudan birisini hedef alıp hakaret etmediği sürece fikrini söyleyebilir. Birbirimize karşı saygılı olmalıyız.
Kendi kendinize sinirleniyorsunuz .Kusura bakmayın laf söyleyip alıntılama deme hakkınız yok.
Ben anladım. Herkesle aynı tepkiyi verdim. Herkes mi anlamıyor sizce.
Anlamadın deyip durmanız beni rahatsız ediyor. Sizle laf savaşı yapmak beni de rahatsız ediyor. Amaa aptal muamelesi yapıp sonra alıntılama demeyin.
Okudugumu anlıyorum çok şükür.
Sadece nasıl bu kdr kötü düşünülür bunu anlamıyorum...
Dalaşmak istemiyorsanız siz alıntılamayın bence...
Ama demek istediği o değil bakın. Bir kadının boşanmasını bu denli sorun eden bir zihniyetin bir genç kızın çok sayıda sevgilisi olmasından rahatsız olmamasının tutarsızlığına değinilmiş orada.İşte bende saygıdan bahsediyorum... yapılan genelleme saygıyla alakalı değil.
Ve bende haklı olarak rahatsız oldum bir çok kişi gibi ama hala bana art niyetlisin diyor arkadaş...
Yani hanımefendi oldular yorumunu yapmak art niyetli değil saygısızca değil de benim tepkim mi sorunlu...
Size değil kastım kusura bakmayın.
Anlamanakta Israr ediyorlar .Ama demek istediği o değil bakın. Bir kadının boşanmasını bu denli sorun eden bir zihniyetin bir genç kızın çok sayıda sevgilisi olmasından rahatsız olmamasının tutarsızlığına değinilmiş orada.
Okudugumu anlıyorum. Ve genelde herşeye pozitif yaklaşırım. Ama bu yorumu iyi anlayamadım. Benim anlayışım sorunluysa rahatsız olan bunca insan da demek yanlış anlamış.Ama demek istediği o değil bakın. Bir kadının boşanmasını bu denli sorun eden bir zihniyetin bir genç kızın çok sayıda sevgilisi olmasından rahatsız olmamasının tutarsızlığına değinilmiş orada.
Ben anladım sizi. Yazım dilinde oluyor böyle şeyler. Ayrıca bunu uygun bulmayanda olabilir. Saygı duymak lazım.Anlamanakta Israr ediyorlar .
Kızın çok Sayıda sevgilisi olamaz demiyor kimse ya da sevgilisi olan evlenirken bekar olmayan kız kötüdür de denmiyor .
Alıntılamayın defne hanım. Anlamadın deyip alıntılama dediginz için yaptım.Kendi kendinize sinirleniyorsunuz .
Alıntılama dedikçe alıntılayan sizsiniz .
Aslında konu sahibi burada bir çarpıklığa değinmek istemiş. Sizcede bir kadının boşanmasını bu denli sorun eden bir zihniyetin bir genç kızın çok sayıda sevgilisi olmasınıda sorun etmesi gerekmez mi? Ama etmeyen çok. Tutarsızlık var burada. Onu demek istemiş.
Bu olayın farklı bir boyutu tabi. Ben art niyet olduğunu düşünmüyorum. İfade eksikliği var bence.Emin olun, buraya genc bir kadin konu acip "herkese ilan ederek evlenip bosanan dul kadinlar bile hanimefendi oldu ama ben cok sevgili degistirdigim icin toplumdan dislaniyorum" dese ona da ayni ayni tepkiyi verirdim, burdaki asil tutarsizlik toplumun yanlis bir bakis acisi varsa, bunu elestirirken daha buyuk bir yanlisla elestirmek.
Sizde alıntılamayın o zamanAlıntılamayın defne hanım. Anlamadın deyip alıntılama dediginz için yaptım.
Kesinlikle evet .Ben anladım sizi. Yazım dilinde oluyor böyle şeyler. Ayrıca bunu uygun bulmayanda olabilir. Saygı duymak lazım.
...Sizde alıntılamayın o zaman
Toplumun Çok sayıda sevgilisi olan genç kızları sorun etmesi konu sahibinin uğradığı toplum baskısını değiştirecek mi. Ben şundan rahatsızım; toplum boşanmış olduğum için beni yargılıyor peki onları niye yargılamıyor bakışından. Sanki öbür tarafa da baskı etiketleme olsa konu sahibinin derdi hafifleyecek mi, hayır tabii ki.Aslında konu sahibi burada bir çarpıklığa değinmek istemiş. Sizcede bir kadının boşanmasını bu denli sorun eden bir zihniyetin bir genç kızın çok sayıda sevgilisi olmasınıda sorun etmesi gerekmez mi? Ama etmeyen çok. Tutarsızlık var burada. Onu demek istemiş.
Merhaba arkadaşlar canım yine çok sıkkın sizinle dertleşmek istedim. 6 yıl önce boşandım çocuğum yok 31 yaşındayım. İyi bir işim ve iyi bir ailem var. Bunlar pozitif şeyler. Ama ben hayatı hep olumsuzluklarıyla görüyorum. Bu duygu durumunu bir türlü üstümden atamadım.
Kendime çok üzülüyorum. Her gün batağa gidiyor gibiyim. Sağlığıma dikkat etmiyorum, parama dikkat etmiyorum. Uzun bir süredir majör depresyon tedavisi görüyorum. İlaçlar da beni mahvetti, onları da 20 gündür kullanmıyorum. Artık çok yoruldum. Yaşadığım yer muhafazakar bir şehir. Boşanmış olmak hala yadırganıyor buralarda. Bu yüzden mi bilmiyorum ama doğru düzgün biri de karşıma çıkmadı. Geçtiğimiz günlerde 45 yaşında 2 çocuklu bir adam çıktı. Onu bile yaş farkına rağmen acaba olur mu diye düşündüm. Hatta burada konu bile açmıştım. Sonra adam sen çok genç ve güzelsin, ben korkuyorum, sen daha iyilerine layıksın deyip gitti. Resmen bana salak muamelesi yaptı anlayacağınız. Bu olayda beni üzdü iyice. Düştüğüm hale bak dedim kendime.
Mesele evlilik ya da erkek değil ama kendimi sürekli çok yalnız ve sevgisiz hissediyorum. Bu ne zamana kadar böyle gidecek bilmiyorum. Sık sık ağlıyorum ve kendimi çok hırpalıyorum. Öyle işte. Dertleşmek istedim.
Teşekkürler. Bakalım hayırlısı.Daha modern, deniz kenarında, keyifli bir şehire taşınsanız keşke. Yeni hayaller kursanız, yeni bir çevre edinme, küçük, şirin bir ev alıp, onu zevkinize göre döşeme, arkadaşlarınızla eğlenme, tatile çıkma gibi. Bence sizin bir değişikliğe ihtiyacınız var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?