Hayata tutunamadım (Boşanma, depresyon, ümitsizlik)

Kendi kiymetini bil
Gencsin isin var
Hayatini yasa elinden geldigimce

Illa bir erkek olsun hayatimda
Illa bir erkek olsun
Olsun da olsun.

Ne bu hirs acele?

Hayati bazen akisina birakmazsan yorulursun
Su akar yoluni bulur

Geçmiş konularınıza baktım şimdi.
İstisnasız hepsinde ‘boşandım’ yazıyor...
Ev mi alsam araba mı alsam diye konu açmışsınız, onda bile boşandım yazıyor :)
Yahu alt tarafı boşandınız.
Boşanmak dünyanın sonu degil. Siz öyleymiş gibi davranırsanız çevrenizde bunu önemser.
Siz boşanmış bir kadın degil, bekar bir kadınsınız.
Önce siz kabul edin bunu...

İstemem tabiki, kim isterki. Ama ben de isterdim çocuğum olsun, beni seven biri olsun. Bunları ben de haketmiştim. Ama olmadı.

hayat keşke hep adil olsa herkese hakettiğini verse ama yok öyle bişe malesef

durumu kabullenmek lazım bende çok üzülüyodum senin gibi düşünüyodum

ama noldu üzüldüm diye bişeyler değişmedi

bende sahip olamadıklarıma kafayı takıp üzülmeyi bıraktım bırakmış gibi yaptım daha doğrusu

defalarca hayal kırıklığı yaşadım ama napayim çözüm yok

anın tadını çıkarmaya hayatın başka güzelliklerini görmeye çalışıyorum

tatmin oluyor muyum asla kafam yine istemsiz bir şekilde sahip olamadıklarımda

ah vah edip hem kendimi hem ailemi üzmeye hakkım yok o yüzden böyle devam

Bu konuda da kendime çok kızıyorum. Eskiden daha inançlı biriydim. Allah affetsin çok da saçma isyankar sözlerim oldu. Şimdi dua falan da etmiyorum. Nasıl olsa hiçbir şey düzelmeyecek diye...

çok normal bende inanmıyorum duayla birşeylerin değiştiğine

defalarca yaşadım hiç mucizeye şahit olmadım

herşey olacağına varıyo

Evreka!!! Mutsuzlugunuzun sebebini buldum. Baskalarinin duygularini kendi konforunuzun ustunde tutmak.

Gidin ve mutlu olun. Sizi mutlu gormek onlari da mutlu edecek, etmeli...

Yasiniz cok genc daha. Hayatiniz ikiniz bir yol haritasi yapacak opsiyona sahip. Muhafazakar ve kucuk cevreler kalip yargilarin yikilmadigi yerlerdir. Hem erkekler hem kadinlar sosyal baski uygular. Gidin...
Aynı fikirdeyim . Kesinlikle gitmesi Lazım .

Boşanmak dünyanın sonu degil. Siz öyleymiş gibi davranırsanız çevrenizde bunu önemser.
Bende baktım eski Konularına :)

Ama bazı muhafazakar çevreler varya aşırı tutucu konu sahibi sanırım öyle biryerde yaşıyor .
Mesela aynı 28 yasında boşanmış çocuksuz bir kız arkadasım vardı . Bir akrabam onun için o kız daha evlenemez bitti hayatı Demişti . 2. Evlilik kadın için hoş değil Demişti . Iğrenç bir zihniyet kabul ediyorum ama çoğu muhafazakar yerler böyle . Sanırım konu sahibi de bu tarz biryerde yaşıyor .

Ama bazı muhafazakar çevreler varya aşırı tutucu konu sahibi sanırım öyle biryerde yaşıyor .
Mesela aynı 28 yasında boşanmış çocuksuz bir kız arkadasım vardı . Bir akrabam onun için o kız daha evlenemez bitti hayatı Demişti . 2. Evlilik kadın için hoş değil Demişti . Iğrenç bir zihniyet kabul ediyorum ama çoğu muhafazakar yerler böyle . Sanırım konu sahibi de bu tarz biryerde yaşıyor .
Evet öyle. 6 aylık bir evlilik ama hayatımda bir sürü bedel ödedim. Eski eşimle resmi herkesin bildiği bir evlilik sadece. Ama fatura sadece kadına ödetiliyor.

Yaşadığı yerden ayrılma fırsatı da çıkmış karşısına, gitmemiş...
M Munevvergul kızma ama biraz da insan kendi fırsatını kendi yaratır...
Sen hiçbir şey yapmayıp her şey ayni iken farklı sonuç bekliyorsun.
Kendi kendini mahkum ediyorsun resmen.

Sağolun. Sadece durumu açıklamak için yazıyorum.

Aynen M Munevvergul böyle yaparak sadece kendini üzüyorsun . Hemen yer değiştir al aileni de medeniyetin oldupu biryerde yasamaya başla . Sonra da kendine iş dışında bi aktivite bul .

Evet haklısın belki de. Ama ailemi de boynu bükük bırakamadım.

Kendi kiymetini bil
Gencsin isin var
Hayatini yasa elinden geldigimce

Illa bir erkek olsun hayatimda
Illa bir erkek olsun
Olsun da olsun.

Ne bu hirs acele?

Hayati bazen akisina birakmazsan yorulursun
Su akar yoluni bulur
Bilmiyorum bilinç altımda eski eşimin evlenmesi de bu durumu tetikliyor olabilir. Sanki hep ben yarım kaldım gibi bir his var içimde. Bana yaptıkları yanına kar kaldı gibi çok öfkeliyim. Elimden de bir şey gelmiyor.

Öyle mi diyorsun. Ben de ona hiç bir şey demedim cevap vermedim diye kendime çok kızdım.
Kesinlikle öyle. Sen kendine layık görme bir kere bak ben de boşandım aynı yaştayız. Ama hiç düşünmem bile öyle bir adamla evlenmeyi.

bence elindekilerinin kıymetini bil öncelikle.
ne güzel işin var maaşın var kimseye muhtaç değilsin. iyi bir aileye sahipsin.

bir arkadaşım senin gibi düşündü hep. evliliği odak noktası yaptı ilk evliliğinden sonra 6 yılın üzerine çok yanlış bir evlilik yaptı. bence bekarlık günlerini mumla arıyor. saçlarım beyazladı, her şey berbat diyor. bak beterin beteri var.
evlilik olsun diye evlenme.
adam da ne güzel dürüstmüş. kibarca gerçekleri söylemiş. dik dur ve hayatı yaşa. küçük şeylerden mutlu ol.
ben de depresyon tedavisi gördüm bilirim çok zor.
ama yediğin bir dilim pastadan mutlu olmaya başlayınca bitiyor o depresyon.
mesela eve gidip annemle kahve içip keyif yaparım diye plan kuruyorum bugün kendime. basit ama ben tat alıyorum. sen de kendine iyi gelecek şeyler bul. ha bir de bol bol orman havası al yürü. dehşet iyi geliyor. kış günü dağ bayır yürüdüm tedavi görürken.

Back
X