- 25 Ağustos 2014
- 21.008
- 50.176
- 798
- Konu Sahibi Munevvergul
- #61
Munevver, cok iyi bi işin var Allah'a şükür.. Söylediklerime klişe gözüyle bakmadan düşünmeni rica ediyorum.. Spora salonuna yazilmakla baslayamaz misin mesela? Ben gecen sene duzenli olarak spora yaptim, saglikli beslenmeye çalıştım ve inan bedenime ihtimam gosterdikce kendime saygım artti.. Sağlık=mutluluk..Merhaba arkadaşlar canım yine çok sıkkın sizinle dertleşmek istedim. 6 yıl önce boşandım çocuğum yok 31 yaşındayım. İyi bir işim ve iyi bir ailem var. Bunlar pozitif şeyler. Ama ben hayatı hep olumsuzluklarıyla görüyorum. Bu duygu durumunu bir türlü üstümden atamadım.
Kendime çok üzülüyorum. Her gün batağa gidiyor gibiyim. Sağlığıma dikkat etmiyorum, parama dikkat etmiyorum. Uzun bir süredir majör depresyon tedavisi görüyorum. İlaçlar da beni mahvetti, onları da 20 gündür kullanmıyorum. Artık çok yoruldum. Yaşadığım yer muhafazakar bir şehir. Boşanmış olmak hala yadırganıyor buralarda. Bu yüzden mi bilmiyorum ama doğru düzgün biri de karşıma çıkmadı. Geçtiğimiz günlerde 45 yaşında 2 çocuklu bir adam çıktı. Onu bile yaş farkına rağmen acaba olur mu diye düşündüm. Hatta burada konu bile açmıştım. Sonra adam sen çok genç ve güzelsin, ben korkuyorum, sen daha iyilerine layıksın deyip gitti. Resmen bana salak muamelesi yaptı anlayacağınız. Bu olayda beni üzdü iyice. Düştüğüm hale bak dedim kendime.
Mesele evlilik ya da erkek değil ama kendimi sürekli çok yalnız ve sevgisiz hissediyorum. Bu ne zamana kadar böyle gidecek bilmiyorum. Sık sık ağlıyorum ve kendimi çok hırpalıyorum. Öyle işte. Dertleşmek istedim.
Maddi durumun yeterli, bi kac ayda bir bi tur yapsan, Guneydogu turu, Karadeniz, Balkanlar gibi.. Hayatta aktif olduğunu hissetmek seni mutlu edecektir, Allah in izniyle..
Onun dışında umudakosanlar, ihh, ihtiyacharitasi gibi yardim kuruluslarina gönüllü olarak katilip destek verebilirsin.. Yardimlara bizzat gidebilirsin..
Boyle kendini kapattikca bi yere varamayacaksin.. Bu soylediklerim elbette evlenecek birini bulmak icin yapilacak aktiviteler degil.. Sen evlilik kismina odaklandikca üzülüp mutsuz oluyorsun benim anladigim kadari ile..
Once saglikli ve mutlu bi birey olmali, sonra evlenmeyi dusunmelisin.. Sağlıklı bakamiyorsun evlilik işine de.. Mesela 45 yaş ve 2 çocuk senin şu anki konumuna denk değil.. Cok gencsin, cocugun yok, cok kisa evli kaldin benim bildigim kadariyla.. Allah ne cikarir karsina bilemeyiz, cocuklu biri de olabilir belki ama şu an en olmayacak şeyi bile düşünebiliyorsan bu hic mantikli bi duruş değil..
Bu dediklerimi lutfen degerlendir..