Hayata tutunamadım (Boşanma, depresyon, ümitsizlik)

Merhaba arkadaşlar canım yine çok sıkkın sizinle dertleşmek istedim. 6 yıl önce boşandım çocuğum yok 31 yaşındayım. İyi bir işim ve iyi bir ailem var. Bunlar pozitif şeyler. Ama ben hayatı hep olumsuzluklarıyla görüyorum. Bu duygu durumunu bir türlü üstümden atamadım.
Kendime çok üzülüyorum. Her gün batağa gidiyor gibiyim. Sağlığıma dikkat etmiyorum, parama dikkat etmiyorum. Uzun bir süredir majör depresyon tedavisi görüyorum. İlaçlar da beni mahvetti, onları da 20 gündür kullanmıyorum. Artık çok yoruldum. Yaşadığım yer muhafazakar bir şehir. Boşanmış olmak hala yadırganıyor buralarda. Bu yüzden mi bilmiyorum ama doğru düzgün biri de karşıma çıkmadı. Geçtiğimiz günlerde 45 yaşında 2 çocuklu bir adam çıktı. Onu bile yaş farkına rağmen acaba olur mu diye düşündüm. Hatta burada konu bile açmıştım. Sonra adam sen çok genç ve güzelsin, ben korkuyorum, sen daha iyilerine layıksın deyip gitti. Resmen bana salak muamelesi yaptı anlayacağınız. Bu olayda beni üzdü iyice. Düştüğüm hale bak dedim kendime.
Mesele evlilik ya da erkek değil ama kendimi sürekli çok yalnız ve sevgisiz hissediyorum. Bu ne zamana kadar böyle gidecek bilmiyorum. Sık sık ağlıyorum ve kendimi çok hırpalıyorum. Öyle işte. Dertleşmek istedim.
Munevver, cok iyi bi işin var Allah'a şükür.. Söylediklerime klişe gözüyle bakmadan düşünmeni rica ediyorum.. Spora salonuna yazilmakla baslayamaz misin mesela? Ben gecen sene duzenli olarak spora yaptim, saglikli beslenmeye çalıştım ve inan bedenime ihtimam gosterdikce kendime saygım artti.. Sağlık=mutluluk..
Maddi durumun yeterli, bi kac ayda bir bi tur yapsan, Guneydogu turu, Karadeniz, Balkanlar gibi.. Hayatta aktif olduğunu hissetmek seni mutlu edecektir, Allah in izniyle..
Onun dışında umudakosanlar, ihh, ihtiyacharitasi gibi yardim kuruluslarina gönüllü olarak katilip destek verebilirsin.. Yardimlara bizzat gidebilirsin..
Boyle kendini kapattikca bi yere varamayacaksin.. Bu soylediklerim elbette evlenecek birini bulmak icin yapilacak aktiviteler degil.. Sen evlilik kismina odaklandikca üzülüp mutsuz oluyorsun benim anladigim kadari ile..
Once saglikli ve mutlu bi birey olmali, sonra evlenmeyi dusunmelisin.. Sağlıklı bakamiyorsun evlilik işine de.. Mesela 45 yaş ve 2 çocuk senin şu anki konumuna denk değil.. Cok gencsin, cocugun yok, cok kisa evli kaldin benim bildigim kadariyla.. Allah ne cikarir karsina bilemeyiz, cocuklu biri de olabilir belki ama şu an en olmayacak şeyi bile düşünebiliyorsan bu hic mantikli bi duruş değil..
Bu dediklerimi lutfen degerlendir..

bence elindekilerinin kıymetini bil öncelikle.
ne güzel işin var maaşın var kimseye muhtaç değilsin. iyi bir aileye sahipsin.

bir arkadaşım senin gibi düşündü hep. evliliği odak noktası yaptı ilk evliliğinden sonra 6 yılın üzerine çok yanlış bir evlilik yaptı. bence bekarlık günlerini mumla arıyor. saçlarım beyazladı, her şey berbat diyor. bak beterin beteri var.
evlilik olsun diye evlenme.
adam da ne güzel dürüstmüş. kibarca gerçekleri söylemiş. dik dur ve hayatı yaşa. küçük şeylerden mutlu ol.
ben de depresyon tedavisi gördüm bilirim çok zor.
ama yediğin bir dilim pastadan mutlu olmaya başlayınca bitiyor o depresyon.
mesela eve gidip annemle kahve içip keyif yaparım diye plan kuruyorum bugün kendime. basit ama ben tat alıyorum. sen de kendine iyi gelecek şeyler bul. ha bir de bol bol orman havası al yürü. dehşet iyi geliyor. kış günü dağ bayır yürüdüm tedavi görürken.
Öyle haklısın. Ben de illa erkek olsun falan demiyorum. Zaten illa desem olur ama düzgün biri olacaksa olsun istiyorum. Ama yaşamak için de kendimi çok yorgun hissediyorum. Kendime karşı hiç özşefkatli davranmıyorum.

Munevver, cok iyi bi işin var Allah'a şükür.. Söylediklerime klişe gözüyle bakmadan düşünmeni rica ediyorum.. Spora salonuna yazilmakla baslayamaz misin mesela? Ben gecen sene duzenli olarak spora yaptim, saglikli beslenmeye çalıştım ve inan bedenime ihtimam gosterdikce kendime saygım artti.. Sağlık=mutluluk..
Maddi durumun yeterli, bi kac ayda bir bi tur yapsan, Guneydogu turu, Karadeniz, Balkanlar gibi.. Hayatta aktif olduğunu hissetmek seni mutlu edecektir, Allah in izniyle..
Onun dışında umudakosanlar, ihh, ihtiyacharitasi gibi yardim kuruluslarina gönüllü olarak katilip destek verebilirsin.. Yardimlara bizzat gidebilirsin..
Boyle kendini kapattikca bi yere varamayacaksin.. Bu soylediklerim elbette evlenecek birini bulmak icin yapilacak aktiviteler degil.. Sen evlilik kismina odaklandikca üzülüp mutsuz oluyorsun benim anladigim kadari ile..
Once saglikli ve mutlu bi birey olmali, sonra evlenmeyi dusunmelisin.. Sağlıklı bakamiyorsun evlilik işine de.. Mesela 45 yaş ve 2 çocuk senin şu anki konumuna denk değil.. Cok gencsin, cocugun yok, cok kisa evli kaldin benim bildigim kadariyla.. Allah ne cikarir karsina bilemeyiz, cocuklu biri de olabilir belki ama şu an en olmayacak şeyi bile düşünebiliyorsan bu hic mantikli bi duruş değil..
Bu dediklerimi lutfen degerlendir..
Teşekkürler cevabın için. 2 Aydır spora gidiyorum. Uzun yürüyüşler yapıyorum. Ama içimde bir sevgi boşluğu var galiba. Bu da beni olmayacak insanları düşünmeye itiyor galiba.

Terazi olduguna inanmak güç kuzu.. Yani terazi kadini neşeli olur, kolayca toparlanma ozelligine sahip olur, genelde pozitif olur.. Sen bu ozelliklere sahipsen bile şu an ciddi bi depresyonun icindesin bence ve kendin değilsin.. Hep olumsuz, hep negatifsin.. Şu durumda uzman desteği şart, zira bi sorun varsa ne tavsiye verilse boş..

Teşekkürler cevabın için. 2 Aydır spora gidiyorum. Uzun yürüyüşler yapıyorum. Ama içimde bir sevgi boşluğu var galiba. Bu da beni olmayacak insanları düşünmeye itiyor galiba.
Bosanma sonrasi bi cok insanin yasadigi durum; "evliligi basaramadim, hayallerim yarim kaldi, yeniden evlenip basarmali, mutlu olmaliyim" dusunceleri.. Seni anlıyorum fakat boyle kendine eziyet ederek bi yere varamazsin.. Kaderde, nasipte ne vardir bilmiyoruz, hic evlenmeyen insanlar da var dunyada, herkesin imtihanı farkli..
Evlensen de evlenmesen de bu olumsuz bakış açısından kurtulmak zorundasin, kendi iyiligin icin..

Terazi olduguna inanmak güç kuzu.. Yani terazi kadini neşeli olur, kolayca toparlanma ozelligine sahip olur, genelde pozitif olur.. Sen bu ozelliklere sahipsen bile şu an ciddi bi depresyonun icindesin bence ve kendin değilsin.. Hep olumsuz, hep negatifsin.. Şu durumda uzman desteği şart, zira bi sorun varsa ne tavsiye verilse boş..
Tedaviden de bıktım. Sanki hiç bitmeyecekmiş gibi.

Benim boşanan bir arkadaşım var 21 yaşında 1cocugu var ve gül gibiler .çocuğu kreste kendisi çalışıyor.herseyinide dört dörtlük yapıyor hatta açık öğretim bile okuyor.bosaninca hayat durmuyor.
Not: eşi eve onların bırakmasına seben olan kayinvalide bile pişman ama kız onları sitenin içerisine sokmuyor artık düşünün yani .herşey erkeklerin üzerinde kurulu degil

Onun da baya iyisini bulmak lazım.
Munevver, kim ne dese bi bahane bularak olumsuz cevap veriyorsun, Allah aşkına, sen ne istiyorsun kuzum? Niçin konu açtın fayda saglamayacaksa?
Tamam, herkes bi akil versin ama sende bunlari uygulamaya gönül yok ki.. Insanin once icten istemesi lazim iyi olmayi, icten istemek de adim atmayi gerektirir, kuru kuruya "istiyorum" demekle olmaz..

Munevver, kim ne dese bi bahane bularak olumsuz cevap veriyorsun, Allah aşkına, sen ne istiyorsun kuzum? Niçin konu açtın fayda saglamayacaksa?
Tamam, herkes bi akil versin ama sende bunlari uygulamaya gönül yok ki.. Insanin once icten istemesi lazim iyi olmayi, icten istemek de adim atmayi gerektirir, kuru kuruya "istiyorum" demekle olmaz..
Haklısın. Kendimi çok yorgun hissediyorum.

Evet kesinlikle. Çok üzülüyorum. Erkekler müthiş bir özgüven patlamasında, biz kadınlar bu adamları idare etmek zorundayız sanki.

Yani balcim aynen dedigin gibi toplumda asiri bir kadin-erkek esitsizligi var
Turk erkekleri bu acidan bakinca berbat zaten, az biraz eli yuzu duzgun olanlarin burnu havalarda??
Bir de bosanmis kadina yapistirilan yaftalar var toplumda ama erkek 3 kere evlenip bosansa da yine duz erkek yani
Kadinlara bu kadar baski yapilmasi sacmalik bence
O yuzden bence en iyisi fiyakani hic bozma. Pffff onlar da kim ki havasinda ol, giyin kusan, gez toz havani yap. Baska turlusunu anlamiyor erkekler.

Yani balcim aynen dedigin gibi toplumda asiri bir kadin-erkek esitsizligi var
Turk erkekleri bu acidan bakinca berbat zaten, az biraz eli yuzu duzgun olanlarin burnu havalarda??
Bir de bosanmis kadina yapistirilan yaftalar var toplumda ama erkek 3 kere evlenip bosansa da yine duz erkek yani
Kadinlara bu kadar baski yapilmasi sacmalik bence
O yuzden bence en iyisi fiyakani hic bozma. Pffff onlar da kim ki havasinda ol, giyin kusan, gez toz havani yap. Baska turlusunu anlamiyor erkekler.
Kesinlikle öyle. Arkadaşlarım arasında bekarlar var bakıyorum çocuklu boşanmış adamlar gelip talip oluyor. Tabiki kader faktörü de var ama arkadaşıma da dedim. Biz kadınlar boşanmış çocuklu olsak hiç onlar gelir mi bekar olsalar. Yani erkekler kesinlikle özgüven patlamasında.

Ben şey gördüm bu arkadaşta ... Hani insanın bir kolu olmazsa devamlı kolum yok kolum yok der bütün hayatı o kola dönüşür ya onu gördüm o da evlilik ve aile ve de sevilme özlemi çekiyor .

Back
X