hayata tutunmak...

vallahi çoğu kez ne geliyorsa biz hanımları başına iyimserliğimizden geliyor
türk kadınlarının fedakarlığı
eşin seni boşamış diyebiliyorsunki çabuk inanan biri
ama boşamış affedilir bir şeymi bu
sonra parası olduğu halde faturaları ödemeyip sizi strese sokması
size üzüldüğüm için yazdım bunları...

Son düzenleyen: Moderatör:
öyle bir baba ile yeni bir hayat kuramazsın zaten
eşin evden ayrılsa sen çalışıp
evladını bakıcıya veremezmisin cüzzi miktara bakan birine
bu adam hayatında olduğu sürece nasıl başlangıç yapıcaksınki
bence seni yıpratan baban ve eşin onlardan kurtulman gerek...

18 yaşında çok aşık oldugumu düşünmüştüm.bilmiyorum belkide babamdan hiç göremediğim sevgiyi o zamanlar eşim bana verdi.ben belkide aslında bana güven verecek,beni koruyacak birini buldugumu düşündüm.
inanın tek düşündüğüm şey bebeğim.onuda kendi mutsuzluğumda boğmak istemiyorum.daha çok küçük..

canım beni üzmek için yazmadığını biliyorum.şu içimdekileri gerçekten bi anlatabilsem.bilmiyorum neden ama gerçekten eşime acıyorum.kendi kendime diyorum ki o zaman bi hata yapmış,pişman oldu.ne bileyim parası yoktur onun için ödeyememiştir..vs..ama hiç kendimi düşünmüyorum.hep başkalarına acıyorum.

canım,sağol.lise mezunuyum.aslında ben çabuk yılmayan biriydim ama herşey üst üste gelince bir anda kendimi bu halde buldum.kendimi bir şekilde toparlayacağım,bebeğimin bana ihtiyacı var.

mesajın bana moral oldu.o kadını çok takdir ettim ,biraz örnek almam lazım sanırım.çok çok teşekkür ederim canım.

bunları yani sorunlarını yazarak itiraf ettiğine göre düzeltme ve iyileştirme yoluna gideceğini düşünüyorum bugün olmasada yarin için ümitliyim senden değişim neden olmasın?

yok canım neden kızayım..aslında doğru söylüyorsun ben kendime acıyorum.ve bundan vazgeçemiyorum.geçmişimi silemiyorum.çocukluğumda evde yaşananları,babamın anneme ve bize yaptığı eziyetleri,kaybettiğim bebeğimi,eşimin beni başka insan ların lafına bakıp terketmesini,yaşadığım yokluğu unutamıyorum.unutmak istiyorum artık..

bunları yani sorunlarını yazarak itiraf ettiğine göre düzeltme ve iyileştirme yoluna gideceğini düşünüyorum bugün olmasada yarin için ümitliyim senden değişim neden olmasın?

inşallah..bunu çok istiyorum..belki nereden başlayacağımı bilemiyorum ama bebeğim için birşeyler yapmalıyım.o benim gibi mutsuz bir anneyi haketmiyor.

Bence de hayata bir yerinden başlamalısın gerekirse gündeliğe git ama diğer yandan kendini geliştir, bakarsın ayaklarının üzerinde durunca eşinden de ayrılırsın..

yasadıklarına çok üzüldüm gerçekten....
ama yazının devamını okuyunca eşinin o kadarda iyi biri olmadığı kanati uyandı nedense bende.iyi olan biri bunları yapmaz ki....dedikoduya doldursa inanıp yuvasını yıkan damdan adam olmaz derim ben.
sen ailenin yani babanın baskısıyla tekrar birleşmişsin.ama şu an cok hassas bir dönemindesin.anlayabiliyorum.
bana sorsan ben ayrıl kendi ayakların üstünde dur derim ama biliyorum bizlere kolaydır ayrıl demek sana ise oldukça zor.ama böyle ne kadar devam edebilirsin ki? nereye kadar sürdürebilirsin?
çalışmak iyi gelecekse sana küçük bi yerden başla istersen.zamanla ufkunun açılacağına ve aradığın gücü kendinde bulacağına inanıyorum.
ama eşiniz için çok üzgünüm de iyi diyemeyeceğim...

Öncelikle Allah yardımcın olsun diyorum. Dert geldi mi üst üste gelir bunu en iyi bilenlerdenim. Ancak nefes aldıkça yaşam devam ediyor ve sen savaşmalısın. Benim naçizane fikrim ;hemen alelacele sorunları çözeceğim diye kendini zorlama. Öncelikle iş konusunu halletmeye çalış. Çocuğu bırakamama gibi bir durumun varsa evde yapabileceğin bir iş bul. Mesela bir komşum var,eşi ölmüş, evde çeyiz işi yapıyor, fena da değil kazancı, evini ve kızını bakabiliyor. Belediyelerin ücretsiz biçki dikiş kursları var , elbise falan dikebilirsin belki. Bu aklıma ilk gelen daha birçok şey yapabilirsin. Eline para geçtikçe biraz daha hafifler sıkıntın. Eşinle olan sorunlarına gelince , sorunlarınızı umarım çözersiniz çünkü boşanmak kolay değil. Ama olmuyorsa da zorlanmaz tabi. Her şekilde sen ayaklarını sağlam bas , çok hızlı hareket etme. Çok dua et ve çalışmaya gayret et. Biliyorum kolunu bile kıpırdatmak gelmiyor içinden,hiç birşey iyi olmayacak gibi umutsuzluklarda taşıyorsun ama içindeki o olumsuz sesleri dinleme.İnan başarabilirsin

teşekkür ederim cevabın için.
şimdi düşünüce bende ayrıldıgımızda o kadar kırılmama rağmen nasıl geri döndüm anlayamıyorum.bende şu an için bilemiyorum nereye kadar sürer..bunun devam etmemesi için önce benim sağlıklı düşünebilmem gerekiyor.

gerçekten herşey üst üste geldi ve ben bazen artık nefes alamıyorum.hemen çözebilmem zaten imkansız ama dediğin gibi öncelikle bir iş bulmalıyım.dikiş işlerinden..vs..hiç anlamam.elimde yatkın değildir ama büro işi yada ne bileyim satış işi..vs..araştırıcam.işe girsem yapabileceğimi biliyorum ama inan o işi bulmak bana öyle zor geliyoki..lütfen bu üşengeçlik gibi anlaşılmasın o işi bulabilecek cesareti ve gücü kendimde bulamıyorum.çok sağol desteğin için canım.

o zaman sana sağlıklı düşünebilmen için bir tavsiye...
eline 2 kağıt birde kalem al.kağıdın birine eşinin sevdiğin yönlerini diğerine sevmediğin yönlerini yaz ve bunları yazarkende önce kendine dürüst ol kendini kandırma.
kağıtların arkalarınada birne seni şu an nelerin mutlu edeceğini diğerine şu an seni nelerin mutsuz ettiğini yaz.onları bi kaç gün tekrar tekrar oku.
sonucunda neye karar vermen gerektiğini anlayacğına eminim :)
mutluluktan hep gülmen dileğiyle...

tamam canım bunu yapacağım.çok teşekkürler..

Malesef dünyaya gelirken ailelerimizi seçerek gelmiyoruz.Yaşadıklarınız çok ağır şeyler ve hayat sizi çok yormuş.Ama keşkeler sadece zaman kaybettiriyor insana...Önünüzde bir ömür var ve aldığınız her nefesin kıymetini bilerek ve evladınızı bağrınıza basarak yaşamaya çalışacaksınız.Hepimiz bazen geri dönüşü olmayan hatalar yapıyoruz,telafisi çok zor yollara girip kendimizi ve hayatımızı harab edebiliyoruz.Duygularımız mantığımıza baskın çıkıp doğruları görmemize engel oluyor,gözlerimizi kör ediyor bazen...Ama herşeye rağmen nefes aldığımız sürece mücadele etmek zorundayız.Allah'ın bize verdiği ömrü en güzel bir biçimde idame ettirmek zorundayız.Bol dua edin Rabbime.özeline bir dua yolluycam, bol okuyun hatta tesbih olarak çekerseniz daha iyi olur.Gün içinde okuyabildiğiniz kadar okuyun.Rahatlayacaksınız Allahın izniyle...Allah yar ve yardımcınız olsun.

ben hatayı enn baştan yaptm.dediğiniz gibi hayatı eşime endeksledim.kendimi bir kenara bıraktım.açıköğretim için buyıl girmek istiyorum sınava...ama çok umutsuzum,elim kolum bağlanıyor.

insanın kendinden daha önemli gördüğü ne var ki.mutlu olmak size baglı
ee neden olmıyasınız ki elinizdeyse hiç durmayın..
hayat çok kısa bunu üzülüp aglayarak geçirecek kadarda degersiz deil.
başarmanın yarısı inanmaktır.azmederseniz bu iş olur bence..
ondan sonrası zaten kolay..ne isterseniz yaparsınız engel olamaz kimse.

arkadaşım sağol.özele yazdığın mesajını okudum.o sureyi bol bol okuyacağım.allah razı olsun.

şimdiye kadar yanlış üstüne yanlış şeklinde ilerlemişsin. ama olmuş bitmiş geçmiş için üzülmek seni iyi eder mi şu an? vazgeç kendini hırpalamaktan bu noktada durdur yanlışlarını devam etme hala kendini üzecek şeyler yapmaya. hayıflanmaktansa kendin ve bebeğin için bişeyler yap. annene emanet et çocuğunu bir işe gir. gör bak sosyal bir ortamda bulunmak seni kendine getirecek. en azından bir on gün dene ne kaybedersin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…