• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatı zindan eden adamla yaşanır mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
insan tıp eğitimi almış birinden daha mantıklı ve akıllı hareketler bekliyo ister istemez, tıbba girmek tabiri caizse hayvan gibi puan ve az biraz iq gerektirdiğinden kelli, insanlar bu kız bu zeka ve kapasiteyle bu hallere sokmaz kendini artık, yok canım cıkcık moduna giriyo doğal olarak.

hayat matematik-fen çözmekle olsaydı bütün doktor, mühendis, hakim, mimar vb meslek sahibinde ki kişilerin hayatı hatasız dört dörtlük olurdu :1: yani bi insanın tıp yada benzeri bi bölüm okuyo olması onun zeki olduğunu (genelde) göstermiyo malesef :31: eğitim sistemi ve güzel ülkem işte :ssz:

Kızacaksın ama senin gibi her şeye boyun büken hemcinslerimi anlayamıyorum ve haketmişsin diyesim geliyo ki zaten kendin izin vermişsin seni böyle bunaltmasına şimdi ahlanıp vahlamak yersiz. Sen sınırını çizmezsen olacağı buydu zaten. İnsanoğlu azla yetinmeyi bilmez sen taviz verdikçe dahasını ister.

Aşk mı yani bu? İstediği kadar güzel anlarımız da olsun bana kız arkadaşlarımı dahi sildirecek, beni ben olmaktan çıkaracak kukla yapacak adamın aşkına mı kaldım bu kadar mı değersizim derim önce kendime. Allah'tan nefes alma, tut falan dememiş yani ölür giderdin aşk sevdasına.

Ben böyle bi'adama ya bir ot ya da bir bez bebek verir al sen bunu sev der koşarak kaçardım.

Aşktan öte hastalıklı ilişkimsi bi'şey yani sizin aranızdaki.

Kuzenimin sevgilisi de saçını siyaha boyat ben siyah seviyorum demişti (kuzenim renkli gözlü sarı saçlı)ve buyüzden ayrılmıştı kızdan dediğimi yapmadın diye bunlar bence aynı fabrikanın malları:110::68:.

ayy inanmıyorum.. :53::53: bana robot yazan arkadaşlar.gerçekmisin? yazanlar okumuştum umarım.. inan benimde başta hosuma gidiyodu hatta övünüyodum herşeyimle ilgilenmesiyle.. ve öyle güzel dille yaptı ki dedigin gibi karşı koyamadım yoksa asla işler bu hale gelmezdi.. şuan 4 yılın sonunu böyle özetlerken çok katı ve kötü gelmiş olabilir ama bunlar 1 günde olmadı elbette.. yoksa bana dokunan iyilikleri de çook fazlasıyla oldu deli gibi eglendik gezdik.. gitmediğimiz yer kalmadı yemedigimiz yemek yaşadığımız yerin en lüks restorantları cafeleri..belki de bunun büyüsüne kapıldım.ama artık bu noktada dayanamaz duruma geldim şimdi kendisi benim eski halim gibi rahat ben sorunlu oldum :(

Yani bunlar yaşanırken güzel şeyler de yaşanmış herşeyi başka yöne çekiyorsunuz.
Bunların büyüsü derken yediği paraları kasdetmediğini ben anladım okurken. Gezdik dolaştık tadını çıkardık herşeyin oyüzden gözüm kapandı diyor.

TariElensar, gözü tırmalayan yer çizdiğim kısım insan ister istemez acaba dedirtiyor.
Yani cümle güzel günlerimiz oldu diye bitmemiş lüks lokantalar, cafeler, bunun büyüsü.... diye gitmiş. Böyle karakterdeki bi'adama nasıl katlandın deyince lüks cafeler dile getirilince şaşırıyosun
:110::110:

bu ayrımı gayet iyi biliyorum ve neyi anlatmak istediğini sevda hanımın anladım ama benm kastettiğimi anlamadınız ona üzülüyorum..
'Kader kismet diye kendini kandirmaya gerek yok. Ondan daha gercekci seyler de var Akil-mantik gibi, dusunme yetisi gibi.'
ben bu kelimeyi uygunsuz gördüm sevda hanmla konuştum mecazi anlamla mı dedi diye ve mecazi olduğunu söyledi konu kapandı.. yanlış anlamaya gerek yok abartmayada.. size de iyi akşamlar..

kader kısmet diye kendini kandırmaya gerek yok dememiş ki arkadaş çok başka şeyler demiş siz kadere bağlamışsınız. Size göre yani kader diye bir şey var kızında kaderi buymuş hem hiç alakası yok dediklerinizin ne konuyla ne sevda arkadaşın yazdıklarıyla din ne alaka Müslüman değilseniz bilemem demek ne demek yaa. Mutlak kader ve değiştirilebilir kader ayrımını iyi biliyoruz çok şükür. Arkadaş büyük konuşuyorum ama ben yapmam demiş boyunduruğa girmem demiş siz de kader diye bir şey var ama bunu hiçe mi sayıyorsunuz demişsiniz arkadaş kendini biliyor yapıp yapamayacaklarını biliyor kader insanın kendi seçtiği yoldur. Bunu anlatmaya çalışıyoruz.

Ben konu sahibini anlamaya çalışıyorum ama yok yani anlayamıyorum yaa hem yedik içtik gezdik en lüks cafelere restoranlara gittik diyor hee o yüzden yani seni yönlendirmesine özgürlüklerini kısıtlanmasına ses çıkarmadın deyince yok nedenmiş ailem varlıklı diyor madem varlıklı kendi de gidebilir oralara arkadaşlarıyla da gidebilir erkek arkadaşı ile mi gitmek zorunda neden bunlara kanmış. Herşey bir anda olmadı 4 sene yayılarak oldu diyor ne yani telefonu denize ağır çekimde mi attı o telefonu elimden alıp attığı anda arkadaşlarınla görüşmeyeceksin dediği anda benim için o insan biter kim ki ya kendini ne zannediyor da beni arkadaşlarımdan koparacak, giyimime karışacak, ojeme karışacak. İnsan bir kendiyle kaldığında düşünür ya ben napıyorum çevremde insan kalmadı, ben ben olmaktan çıktım ne istediğimi giyebiliyorum ve gezebiliyorum diye 4 sene bu kadar mı olur insan. Hem mesleği olan birisiniz herkesle iletişiminiz olacak bir meslek nasıl çalıştıracak bu adam beni diye düşünmez mi insan hala nesini savunuyorsunuz. Tamam peki bitti ayrıldınız ölmek istiyorum ne demek ya varlıklı bir aile, güzel bir eğitim yerinizde olmak için can atan binlerce insan var. Eh güzelim de diyorsunuz daha ne. Onsuz mu yapamıyorsunuz bunca şeye rağmen.

Siizce yaşanır mı peki ??

bir çok arkadaşın konunuzla ılgili yaptığı yoruma katılıyorum ayrıca da istediğiniz yorumları alamyınca çirkinleşmişsiniz uslubunuz ne kadar kaba kimse kafanıza silah dayamadı bu adamla birlikte olmaya devam edin diye bunları yaşamayı siz seçmişsiniz katlanmayınn madem öyle neden bu adamı çekiyorsuunuzz günlerden bir gün o şakalar gerçek olsun dişlerinizi ağzınıza döksün diye miii :50::50:

insan ne yaparsa kendine yapıyor gerçekten de hakkınızda hayırlısı olsun :31::31::31:

Son düzenleyen: Moderatör:
böyle adamla evlen sen sonra bütün gün hastalara çemkir,azarla

Bİr de her konunun dine bağlanmasından illallah geldi artık yaa :30::30:

kesin o adam üniversitede okumuyor halen baba parası yiyor
bu kadar sana harcama yapınca mutlaka ,özgürlüğünü elinden alacak ,bu hep böyledir, okumuş kızların bu tuzaklara düşmesine tabi şaşırıyoruz bu kadar erkek düşkünlüğü niye ,erkeksiz olmuyor mu , bu kadar mı yanlış yetiştiriyoruz kızlarımızı ,kendi ayakları üstünde boşandıktan sonra mı becermek zorundalar ,

yorumların hepsini okuyamadım fakat birşey sormak istiyorum, bu insana hiç ayrılmak istediğinizden bahsettiniz mi

Allah aşkına bizim zeki, bilgili, kültürlü neyin ne olduğunu bilen kızlarımıza ne oluyor??

adam resmen seni esir almış kır zincirlerini senin hayatına senden başka kimse müdahele edemez..

ayrıl bitir görüşme bak o zaman omuzlarından büyük bir yük gitmiş olacak..

bu yaşadıklarında sana derslerinde öğrenemediğin hayat tecrübesi olarak kafanın bir köşesinde kalacak....

hayat matematik-fen çözmekle olsaydı bütün doktor, mühendis, hakim, mimar vb meslek sahibinde ki kişilerin hayatı hatasız dört dörtlük olurdu :1: yani bi insanın tıp yada benzeri bi bölüm okuyo olması onun zeki olduğunu (genelde) göstermiyo malesef :31: eğitim sistemi ve güzel ülkem işte :ssz:
olsun, ben ameliyatıma girecek cerrahın kuşbeyinli olduğuna inanmak istemiyorum kendi çapımda
(konu sahibini tenzih ederim)

olsun, ben ameliyatıma girecek cerrahın kuşbeyinli olduğuna inanmak istemiyorum kendi çapımda
(konu sahibini tenzih ederim)

Doktorlar insan değil mi onların duyguları yok mu ? Duygularıyla hareket edemez mi ? Hayatta her adımı analitik mi düşünmek zorundalar ?
Mesela komşumuzun kocası doktor kendiside eczacı kocasının dövdüğü söyleniyor. Adam karısına küfür ediyor falan.
Ayrıca bu doktor hastaları tarafından çok sevilen biri. Meslekle -İnsan davranışlarını bağdaştırmak yanlış bana göre.
Okumakla doktor olmakla bağdaştırılan şeyler ne kadar saçma.
Onlarda insan onlarda sinirli onlarda hata yapabilen yanlış davranışlarda bulunan insanlar.

Şunu da söylemekde fayda var okulda bir hocam demişti ki okumakla sadece meslek sahibi olunur gerisi insana kalmıştır herkes okuyup da adam olamaz..
Örnek verdiğim komşum iyi bir doktor ama insanlığı tartışılcak cinsten. Öğretmende olabilir böyle.
Meslek=İyi mükemmel insanlık hatasız insanlık demek değil.
İnsansan her hatayı yapabilir , duygularına yenik düşebilirsin.

Doktorlar insan değil mi onların duyguları yok mu ? Duygularıyla hareket edemez mi ? Hayatta her adımı analitik mi düşünmek zorundalar ?
Mesela komşumuzun kocası doktor kendiside eczacı kocasının dövdüğü söyleniyor. Adam karısına küfür ediyor falan.
Ayrıca bu doktor hastaları tarafından çok sevilen biri. Meslekle -İnsan davranışlarını bağdaştırmak yanlış bana göre.
Okumakla doktor olmakla bağdaştırılan şeyler ne kadar saçma.
Onlarda insan onlarda sinirli onlarda hata yapabilen yanlış davranışlarda bulunan insanlar.
aldığımız eğitim bizlere analitik ve sistemli düşünmeyi, sebep sonuç ilişkisi kurmayı, metodu öğretir, okul ya da daha daha önemlisi üniversite, mesleğe yönelik bilgilerin, bilgisayarın hafıza kartına yükleme yapar gibi yüklenip geldiğimiz yerler değil sadece. o yüzden özellikle iyi tahsil almış, analitik düşünme metoduna sahip insanların, aynı şansa sahip olmayan bu tip eğitim almamış insanlardan bi adım önde olması gerktiğine inanıyorum, genelleme yapılamaz tabii, ama mantık bunu gerektirir bana göre, senelerce aynı eziyete bile bile katlanıyosa bi insan, bi noktada şapkasını önüne koyup ben napıyorum, nereye gidiyorum diyecek kapasiteye sahiptir, bunun duyguyla falan alakası yok.
ayrıca bunlar şahsi görüşüm, siz böyle düşünmek zorunda değilsiniz.

23 yasında oldukca güzel bi kızım. ama malesef delirim çıldırdım.. eminimki ileri derecede sorunlarım var şuan. çünkü 2 aydır gözlerim şişene kadar ağlıyorum geceleri.. kendimden nefret ediyorum.
4 senelik bi birlikteliğim var üniversite 1.sınıftan beri.. çok seviyorum başka ama zamanla öyle bi hale geldim ki elimi verdim kolumu kaptırdım..

erkek arkadaşım aşırı kontrolcü biri..
1)oje sürmek yasak..
2) azıcık makyaj yapsam terbiyesiz kızmısın olur adım (kendim bile kendimi sorguluyorum bazen)
3)etek,elbise giymek yasak.. süslü giyinmek yasak neymiş ben 50 yasındamıymışım. topukluyu demiyorum bile..
4) internete girmek yasak facebook yasak.. bunları 4 sene katlandm çünkü her seferinde ikna etti seviyorum bilmem ne diye.. aptalım gözüm kapandı göremedim:43:
5) vee en kötüsü!!!!!!!!!!!!! erkeği geçtim kız arkadaş bile yasak!!!! tüm kız arkadaşlarımla olan ilişkim bittii.. birisi mesaj atsa haftalarca kavga ettik.. okulda görüştügüm arkadaslarımı görünce kenardan pis pis nefretle baktı.. e tabi kızlarda beni ne kadar çekebilir o durumda..
bende gizli gizli bikaç kere görüştüm... sonra olmadı malesef tüm numaraları sildi telefonumu suya attı kimse ulaşamasın diye:43::43: arkadaşlarım tekrar beni buldu utancımdan diyemedim sebebini.. türlü bahaneler sıraladım derslerim yogun diye..
işin açığı şuan yapayanlızım.. asosyal bi insan degildim asla ama hayatımdaki herşeye müdahale etti kimsesiz çaresiz yapayanlız kaldım..
basta sevgi ugruna katlandm ama şuan kendisi arkadaşlarlaıyla gönlünce geziyor egleniyor maça gidiyor.. O ERKEKMİŞ BEN KIZMIŞIM!!! O istediğini yaparmış..bugün son kavgamı ettim.. herşeyin sorumlusu benim.. bu kadar tavizi baştan vermicektim şimdi yazında bile inanamıyorum aptallıgıma:43: asla haketmedi hiçbi bayan bu kadarını yapmaz.. erkegim diye bana herşeyi yapamaz hayatımı zindan edemez :43: üstelik ben cahil biri degilim tıp eğitimi alıyorum yazıklar olsun bana ve gençliğime güzel yıllarıma.. hala arar sorarsam aptalım demektir :((((((((((((((((((((

yalvarıyorum bazen Allaha çaresi ölmekse canımı al rahatlayayım diye..

o kadar yanlızım ki anlatıcak kimsem yok.. buraya yazdım sizinle paylaştım..

kusura bakmayında sinir oluyorum sizin gibi tiplere, size herşey müstehak

kız arkadaşlarıyla görüşüyor diye kız arkadaşının telefonunu suya atmak hastalıklı bir düşünce,kıskançlıkla ,hastalıklı davranışları ayırt etmek lazım..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X