- 21 Mart 2021
- 916
- 690
- 53
- Konu Sahibi Mutlulukolsunartik
-
Olduğu kadar olmadığı kader ne diyemNe olursan ol yine gel.
Benden max. Bu çıkar
Evet güldü.Geçen sene bu zamanlar 2 yıllık ilişkim bittiğinde “ben yaşayan bir ölüyüm şu saatten sonra ayağa kalkamam” modunda takılıp ağlayıp zırlıyordum.Sonra benden daha büyük sorunları olan insanlar çıktı karşıma,dedim bu bir işaret olmalı,iyileşmeye karar verdim.Kendime müsaade ettim,acımı her dozunda yaşadım,yeri geldi saatlerce ağladım yeri geldi saatlerce dua ettim,hobi işleri arkadaşlarla kafa dağıtma meşguliyet bulma derken zamanında desteklemesiyle geçti gitti.Şimdi tam 1 yıl oluyor dönüpte o acı dolu karanlık günlere baktığımda “Vay be ben neler atlatmışım” diyorum…”En son onunla gitmiştim oraya bir daha asla gidemem” diyip gözlerim dolu dolu uzaktan baktığım yere gittim 2 gün önce arkadaşlarımla,en azından biraz içim burkulur diye düşünmüştüm yolda,ama sonra eve dönerken bi fark ettim ki meğer ordayken aklıma bile gelmemiş :) yeter ki umudumuzu kaybetmeyelim,çabalayalım gerisi Allah’ın takdiriBöyle bir merak .Hayatım bitti ,artık mutlu olmayacagim dediğiniz yerde tekrar hayat size güldü mü ? Hayat bitti dediğiniz yerde yeniden yeşillendi mi ?
Ah buna bayıldım ki benBenim hayat mottom şu cumle
ama bilsen nasıl yüzsüz bir umudum var ölsem ölmez
Evet.ben küçükken babamı kaybettim ve alkolik annem ve üvey babamla mahvoldu gençliğim.evlendim eşimle aram kötüydü yıllarca.sonra düzeldik İşi değişti maaşlı işi oldu.iki çocuğumuz var.annem şuan benle yaşıyo.sabahın 7 sinde sarhoş şuan mesela.ama bunu artık haftada 1 yaptığı için artık takmıyorum.yani 4..4lük olmasada benim için 4.3 lük gidiyor.Bir ara boşanıp 1 çocuğum varken onu da alıp gitmek istiyordum.Böyle bir merak .Hayatım bitti ,artık mutlu olmayacagim dediğiniz yerde tekrar hayat size güldü mü ? Hayat bitti dediğiniz yerde yeniden yeşillendi mi ?
Dik duruşlu özgüvenli kadın güçlü olmak size çok yakışıyorEvet. 35 yaşımda 15 senelik evliliğim bittiğinde artık dedim buraya kadarmış. Hayatın bana vereceği mutluluk bu kadarmış. Ama bu depresyon süresinden 1 senede çıktım. Hayata 4 elle sarıldım. İşime gücüme odaklandım. Sosyalleştim, spora yazıldım. Boşandıktan 4 sene sonra 2. eşimle tanıştım. 5 kere tüp bebek tedavisi gördüm. 4 operasyon geçirdim. Şimdi 14 haftalık hamileyim.
Bu hayat bana savaşçı olmazsan hiçbir şey elde edemezsini öğretti.
Evet. Hayatim altust oldu ne yapacam ben bundan sonra, nasil unutacam dedim. Kimseye guvenemem, sevemem dedim. 2 yil sonra eşimle tanistim. Sevdim de geçmişi unuttum da. Asla sunu yapamam dememek gerekiyor bu hayatta. Zaman en iyi ilac demisti psikologum.Böyle bir merak .Hayatım bitti ,artık mutlu olmayacagim dediğiniz yerde tekrar hayat size güldü mü ? Hayat bitti dediğiniz yerde yeniden yeşillendi mi ?
94 muhteşem puan nasıl aldinizBundan 11-12 sene evvel hayatım mahvoldu dediğim bir olay yaşadım. Asla umut vermediğim, teklifini reddettiğim biri bana musallat oldu. Tehdit etmeye ve beni sürekli rahatsız etmeye başladı. O zamanlar üniversite üçüncü sınıftaydım. Yaz tatilinde eve gelince anneme anlattım. Çok korkuyordum. Babam öğrendi ve hayatım daha da mahvoldu. Çünkü babam ne yazık ki beni suçladı. Kendi tabiriyle “ben kuyruk sallamasam neden bana musallat olacak ki” Nasıl acılar çektim, nasıl korktum. Okula göndermem seni dedi. Son bir senem kalmıştı. Yalvardım, yakardım. Bir yandan hala tehdit ediliyordum, bir yandan babam üstüme geliyordu.
En sonunda intihar etmeye karar verdim. Evdeki tüm ilaçları içtim. 10 dk sonra kız kardeşlerim aklıma geldi. “Eğer ben ölürsem insanlar iftira atarlar bana ve ucu kız kardeşlerime dokunur” dedim. Önce kusturdum kendimi, sonra kimseye haber vermeden hastaneye gittim. Midem yıkandı ve tek başıma eve geldim. 38 kiloya düştüm iki ayda.
Sonra babam insafa geldi de üniversiteye gönderdi. Okulu bitirmeye yakın trafik kazası geçirdim. İki ay yatalak bir şekilde yattım. Bacaklarım kırılmıştı. O sırada kpss ye çalıştım ve 94 puan alarak atandım. Allah yaşattıklarının mükafatını, çabalarımın karşılığını verdi. Kendi ayaklarımın üzerinde durdum.
Bu olaydan sonra başıma ne gelirse gelsin hep “sen o yılları atlattın. Bu yaşadığın ne ki” deyip yoluma devam ediyorum.
Bizi öldürmeyen şey güçlendirir
2 ay boyunca günde 13-14 saat çalışarak94 muhteşem puan nasıl aldiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?