Hayatım bitti dediğiniz yerden başladı diyenler var mı ?

Konuyu gördüm hah tam benlik dedim şimdi dipteyim ama etrafa çaktırmıyorum alt üst oldum Allah kimseyi umutla yürüdüğü yoldan geri döndürmesin ben tam onu yaşadım bakalım sabır diyoruz bekliyoruz rabbim kimmmseye yaşatmasın hala normale dönemiyorım bunu yaşatana da hallaaaa beduua ederek uyanıyorum lütfen bana dua edin gerçekten bende bu depresif halden sıkıldım ama olmuyo dönemiyorum bir mucize bekliyorum ya nasip

Böyle bir merak .Hayatım bitti ,artık mutlu olmayacagim dediğiniz yerde tekrar hayat size güldü mü ? Hayat bitti dediğiniz yerde yeniden yeşillendi mi ?
Evet güldü.Geçen sene bu zamanlar 2 yıllık ilişkim bittiğinde “ben yaşayan bir ölüyüm şu saatten sonra ayağa kalkamam” modunda takılıp ağlayıp zırlıyordum.Sonra benden daha büyük sorunları olan insanlar çıktı karşıma,dedim bu bir işaret olmalı,iyileşmeye karar verdim.Kendime müsaade ettim,acımı her dozunda yaşadım,yeri geldi saatlerce ağladım yeri geldi saatlerce dua ettim,hobi işleri arkadaşlarla kafa dağıtma meşguliyet bulma derken zamanında desteklemesiyle geçti gitti.Şimdi tam 1 yıl oluyor dönüpte o acı dolu karanlık günlere baktığımda “Vay be ben neler atlatmışım” diyorum…”En son onunla gitmiştim oraya bir daha asla gidemem” diyip gözlerim dolu dolu uzaktan baktığım yere gittim 2 gün önce arkadaşlarımla,en azından biraz içim burkulur diye düşünmüştüm yolda,ama sonra eve dönerken bi fark ettim ki meğer ordayken aklıma bile gelmemiş :) yeter ki umudumuzu kaybetmeyelim,çabalayalım gerisi Allah’ın takdiri

36 yaşındayım. Hayatımın her dönemi, her yaşımda sıkıntı çektim. Öyle anlarım oldu ki öleyim diye dua ettim. 34 de evlendim rabbime binlerce kez şükür ki eşimi yazmış bana. Bebeğim olmuyor. Hayatımın her dönemi kötü idi dedim ya, hepsi boş anlamsız geliyor. Kan aldırmada nefesi kesilen ben 2 kez tüp bebek yaptırdım. Hsg çekildim. Rabbim dermansız dert vermesin herşey geçiyor

Böyle bir merak .Hayatım bitti ,artık mutlu olmayacagim dediğiniz yerde tekrar hayat size güldü mü ? Hayat bitti dediğiniz yerde yeniden yeşillendi mi ?
Evet.ben küçükken babamı kaybettim ve alkolik annem ve üvey babamla mahvoldu gençliğim.evlendim eşimle aram kötüydü yıllarca.sonra düzeldik İşi değişti maaşlı işi oldu.iki çocuğumuz var.annem şuan benle yaşıyo.sabahın 7 sinde sarhoş şuan mesela.ama bunu artık haftada 1 yaptığı için artık takmıyorum.yani 4..4lük olmasada benim için 4.3 lük gidiyor.Bir ara boşanıp 1 çocuğum varken onu da alıp gitmek istiyordum.

Dik duruşlu özgüvenli kadın güçlü olmak size çok yakışıyor

Hayatta herkesin yıldığı düştüğü zamanlar vardır benim de oldu tam hersey bitti derken inatla savaştım .her şer den sonra hayır gördüm çoğu zaman

En dipte dediğim zamanlardayım. Bu duygum 2 ay önce filan pik yapmıştı. Kısa süre önce boşandım. En başından beri kötü giden 14 aylık evliliğim bitti. Ne çok umudum ne çok hayalim vardı. Hiçbirini yaşayamadan boşandık. Mutlu çift görmeye dayanamıyorum, çok kötü olmasına rağmen eski eşimi özlüyorum eski evimi özlüyorum. Ailemin evine geri döndüm. Ailemde kalabalık bir aile. Yalnızlığa alışmıştım burası da zor geliyor. Hatta anlaşamıyorum sürekli tartışıyorum. Açıma saygıları yok. Zaten tahammülüm çok az sürekli ağlamaklı bir haldeyim. Bu halimi farkedip anlayış göstermiyorlar. Allahtan güzel bir işim var. İşime ve Allah’a tutunuyorum. En çokta yaşayabileceğim bir sürü mutluluk varken her şey çok farklı olabilirken bu halde olmak bana koyuyor.

Çok zor zamanlardan geçtiğim oldu. Hiçbir zaman çok kolay bir hayatım olmadı. Herkesin doğal olarak geçirdiği hayat evrelerini okul, sınav, iş, evlilik ben nedense kanırtarak Elde etmişimdir. Özellikle 3 yıl önce öyle bir tokat yedim ki savruldum, yerlerde süründüm. Artık kalkamam dediğim yerde bir şekilde kalktım. Hala tam olarak çiçek açtım diyemem ama inş onun da zamanı gelecek. O zaman da buraya gelip her şey mükemmel diye yazacağım inş.

Kendimi çok amaçsız ve çok mutsuz hissediyordum. Hiç umudum yokken sevdiğim adamla tanıştım ve sonra hayatımdaki herşeyi yavaş yavaş en çok istediğim şekilde yapmaya başladım. Siz de inanın. Bazen sadece sakince hayırlısını dileyip beklemek gerekiyor.

Hayatım bitti dedim. Geleceğe dair içimde hiç umut heyecan kalmamıştı. İntihara karar verdim. Her şeyi ayarladım. Son anda hastaneye yatırdılar. İki ay yattım. Neden yasamaliyim diye düşündüm hep. Sonunda hayata tutundum. Ve ondan sonra hayatım asla ihtimal vermeyecegim şekilde güzelleşti. Her şey yoluna girdi. Şimdi mutluyum umutluyum

Evet. Hayatim altust oldu ne yapacam ben bundan sonra, nasil unutacam dedim. Kimseye guvenemem, sevemem dedim. 2 yil sonra eşimle tanistim. Sevdim de geçmişi unuttum da. Asla sunu yapamam dememek gerekiyor bu hayatta. Zaman en iyi ilac demisti psikologum.
Hayat bi macera. Son anımıza kadar hersey değişebilir..

Bundan 11-12 sene evvel hayatım mahvoldu dediğim bir olay yaşadım. Asla umut vermediğim, teklifini reddettiğim biri bana musallat oldu. Tehdit etmeye ve beni sürekli rahatsız etmeye başladı. O zamanlar üniversite üçüncü sınıftaydım. Yaz tatilinde eve gelince anneme anlattım. Çok korkuyordum. Babam öğrendi ve hayatım daha da mahvoldu. Çünkü babam ne yazık ki beni suçladı. Kendi tabiriyle “ben kuyruk sallamasam neden bana musallat olacak ki” Nasıl acılar çektim, nasıl korktum. Okula göndermem seni dedi. Son bir senem kalmıştı. Yalvardım, yakardım. Bir yandan hala tehdit ediliyordum, bir yandan babam üstüme geliyordu.

En sonunda intihar etmeye karar verdim. Evdeki tüm ilaçları içtim. 10 dk sonra kız kardeşlerim aklıma geldi. “Eğer ben ölürsem insanlar iftira atarlar bana ve ucu kız kardeşlerime dokunur” dedim. Önce kusturdum kendimi, sonra kimseye haber vermeden hastaneye gittim. Midem yıkandı ve tek başıma eve geldim. 38 kiloya düştüm iki ayda.

Sonra babam insafa geldi de üniversiteye gönderdi. Okulu bitirmeye yakın trafik kazası geçirdim. İki ay yatalak bir şekilde yattım. Bacaklarım kırılmıştı. O sırada kpss ye çalıştım ve 94 puan alarak atandım. Allah yaşattıklarının mükafatını, çabalarımın karşılığını verdi. Kendi ayaklarımın üzerinde durdum.

Bu olaydan sonra başıma ne gelirse gelsin hep “sen o yılları atlattın. Bu yaşadığın ne ki” deyip yoluma devam ediyorum.

Bizi öldürmeyen şey güçlendirir

6 yıl oldu belki istediklerim ve beklentilerim gerçekleşmedi ancak hayatta herşeyin isteklerime göre olmayacağını çok iyi öğrendim , her dediği olan şımarık çocukluktan olgun bir birey olma yoluna girdim. Hayata bakış açım değişti bu kırılma noktasını yaşamasaydım şimdiki ben olmazdım yani her şekilde kârlı çıktım.Siz de ileride şimdi üzüldüğünüze çok pişman olacaksınız.Şimdi başıma bir şey geldiğinde iki seçeneğin var diyorum ya kendi kendini perişan et üzül ya da kafaya takma, geçmesini bekle.Hiç bir mutluluk ya da üzüntü kalıcı değil.Geçen gün anlamsız bir boşluğa düştüm bir an sonra yaşadigim o acıyı hatırladım, rahatladim,demek ki hayat devam ediyor dedim. Unutmuyorsun ama acılar hayatın devam ettiğinin en büyük kanıtı ve sizi ayakta tutan en büyük güç.

Son düzenleme:
94 muhteşem puan nasıl aldiniz

94 muhteşem puan nasıl aldiniz
2 ay boyunca günde 13-14 saat çalışarak toplu çalıştım. Her dersten konu anlatımlı tek kaynaktan çalıştım. Tüm kaynakların denemelerini çözdüm. Bol bol not tuttum. Sanırım bunlar etkili oldu.

En önemlisi de sanırım başka çarem yoktu. Branşimda atanmak dışında başka bir şansım yoktu. Bu benim motivasyonum oldu.

Bir gün çok çaresiz ve ağlamaktan bitik durumda iken yine dua ediyordum o an'da bir rahatlama hissettim ve 2014 yılı dönüm noktası oldu hayatımda. Sanki başka bir ben doğdum o gün.

Hayat iniş çıkışlarla dolu konu sahibi, sen dersini alıp yoluna devam edersen göreceksin ki o yol git gide genişleyecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…