Hayatım çok farklı olabilirdi...

aksimelek

Guru
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2012
520
301
303
Merhaba hanımlar,
Kafam 6 gündür o kadar dolu ki fırlatıp atasım geliyor. Başlıktan da anlayacağınız gibi hayatım şuan 180 derece farklı olabilirdi eğer babam beni çocukken bırakıp gitmeseydi. Belki şuan ne aşk acısı çekerdim ne de şuan içinde bulunduğum duygu karışımını.
Babam bizi bırakıp gitmeseydi belki şuan ayaklarımın üzerine daha sıkı basabilirdim, sırtımı yaslayabileceğim hata yapsam da beni kaldırabilecek biri olurdu arkamda. Çocukken çok kısıtlardı eve geldiğinde sokakta değil evde olmam gerekirdi yoksa kızardı. Annem babamın geldiğini camdan görünce direk beni eve çağırırdı Aksimelek baban geldi çabuk gel eve diye. O merdivenleri koşarak nasıl çıkardım o kadar güzel günlerdi ki...
Şuan olsaydı yanımda beni kısıtlasaydı yanlış birşey yapmamı önleseydi, aşık olduğumda karşı çıksaydı izin vermeseydi ve ayırsaydı bizi. 6,5 senemi bir şerefsiz uğruna harcamamış olurdum, böyle acı çekmemiş olurdum. 6 gündür evli olduğu halde hala onu sevip düşünmüyor olurdum.
Keşke yanımda olsaydın be babam, insanlara olan güvenimi elimden almasaydın giderken. Böyle kör kütük bağlatmasaydın başka bir insana. Onu senin yerine koymaya çalıştırmsaydın. Çalıştım da ne oldu baba bak 6,5 senelik emeğim gitti, yanında olmalarım, sıkıştığında ona yardım edişlerim, hırsızlıkla suçlandığında hayır sen yapmadın ben sana inanıyorum diye yanında oluşlarım gitti. Bunlara rağmen beni yüz üstü bırakıp gidişi olmazdı. Hayallerimi çalan başka bir kız olmazdı. Sen gitmeseydin eğer bunların hiç biri olmazdı BABA!
Bana yaşattığın bunca acıyı hak etmedim ben. Sen beni arkanda bıraktığını düşünmeden gittiğinde ben daha ne olduğunu anlayamayacak yaştaydım baba sana muhtaç olduğum yaştaydım! Gittikten sonra eve haciz gönderip bütün eşyaları aldığında ben daha küçücüktüm baba annemin gözümün önünde çıplak zemine kafasını vurarak bayıldığında ben daha KÜÇÜCÜKTÜM! Eve boşanma celbi gelip bana vermediklerinde babaannem olacak kadının kapısını tekmelediğimde postacının peşinde koştuğumda ben daha KÜÇÜCÜKTÜM! Hayallerimi elimden aldığında, kızların kahramanı olan babamı elimden aldığında KÜÇÜCÜKTÜM!
Hiç değerli olmadım senin gözünde, okuyacağıma inanmadın, işe yarayacağıma inanmadın. Bak okudum baba önlisans mezunuyum 4. sınıf öğrencisiyim. Yüzün kara çıktı mı anneme dediğin gibi?
Bak baba senin yerine koymaya çalıştığım herşeyim yaptığım şerefsiz evli şimdi bir başkasıyla. Kız 6 7 aylık hamile benim hayallerimi gerçekleştiriyor. Sevdiğim, körkütük aşık olduğum adamla benim hayallerimi gerçekleştirdi! Hepsi senin yüzünden baba hepsi senin yüzünden! Annemi aldatıp beni bırakıp gitmeseydin insanlara güvenebilecektim ayrılmayacaktım güvensizlikten kızlarla arkadaş olmasından dolayı. Allah belanı versin babam şuan sana başka bir çocuk baba diye seslendiği için, güvenimi kırdığın için, çocukluğumu mahfettiğin için! Bunca yaşattığın şeye rağmen hala seni özlüyorum ya baba allah benim de belamı versin! Hayatım şuan çok çok farklı olabilirdi hayatımı mahfettin baba.
İçimi dökmem lazımdı hanımlar okuduğunuz, okumadığınız için teşekkür ederim.

aşk acısı mı yazdırdı bunları sana? eger öyleyse bir ohh cekecegim çunku gececek senin de bildiğin gibi

6,5 yıllık bir ilişkin oldu. Onu başkalarından kıskandın, babanın anneni aldatması geldi aklına , sevgiline bir türlü güvenemedin. Buda aranızda sorunlar kavgalar yarattı. En son ayrıldınız. Oda başkasıyla mı evlendi ? Doğru anlıyorum hikayeyi.

Okudum. Yaşadıkların zor ama sende bir o kadar güçlüsün unutma. İyiki gitmiş defolmuş gitmiş erkek arkadaşın. Boşver ondan sana koca olmazmış zaten. Bunda sonra hiçbir erkeği baban yerine koymaya çalışma olmuyor çünkü herkesin yeri farklıdır... Allah yardımcın olsun Dicem ama güçlü olduğunu da unutma. Mutluluklar umarım bundan sonra çok Mutlu olursun

6,5 yıllık bir ilişkin oldu. Onu başkalarından kıskandın, babanın anneni aldatması geldi aklına , sevgiline bir türlü güvenemedin. Buda aranızda sorunlar kavgalar yarattı. En son ayrıldınız. Oda başkasıyla mı evlendi ? Doğru anlıyorum hikayeyi.
Evet doğru anlamışsın özeti yazdığın gibi.

aşk acısı mı yazdırdı bunları sana? eger öyleyse bir ohh cekecegim çunku gececek senin de bildiğin gibi
Hayır sadece aşk acısı değil, BABA özlemi de yazdırdı. Yanımda olmasına o kadar çok ihtiyacım var ki kelimelerle anlatamam bunu.

Yaşadıkların çok zormuş ama baban baskıcı bir adammış. Kaldaydı bu sefer ondan kaçmak için gidip abuk bir adama tutunabilirdin
İki olayı bağdaştırıp derdine dert ekleme. Kötü bir adamdan evlenmeden kurtulmuşsun.
Acı geçer diner. Zaman

Okudum. Yaşadıkların zor ama sende bir o kadar güçlüsün unutma. İyiki gitmiş defolmuş gitmiş erkek arkadaşın. Boşver ondan sana koca olmazmış zaten. Bunda sonra hiçbir erkeği baban yerine koymaya çalışma olmuyor çünkü herkesin yeri farklıdır... Allah yardımcın olsun Dicem ama güçlü olduğunu da unutma. Mutluluklar umarım bundan sonra çok Mutlu olursun
Evet olmuyormuş bilmiyordum olmayacağını bu yüzden koydum onu babamın yerine beni korusun kollasın istedim, baba şefkatini sevdiğim adamdan alayım, yanımda olsun istedim; ama çok yanlış yapmışım böyle düşünerek. Bir kere değil 2 3 kere yıkıldığımdan dolayı artık güçlü bir insan değilim, olamıyorum. İnşallah dediğiniz gibi mutlu olabilirim buna da inancım kalmadı çünkü.

Hayır sadece aşk acısı değil, BABA özlemi de yazdırdı. Yanımda olmasına o kadar çok ihtiyacım var ki kelimelerle anlatamam bunu.
sana öyle geliyor sığınacak bir liman arıyorsun oysa annen var ama sen onun teselli etmediğini biliyorsun babanın teselli edeceğini sanıyorsun sırf yanında olmadıgından öyle bir yanılmasa ama bu dönemde isterse dunya pervane olsun pek fayda etmiyor kendi içinde halletmen gerekiyor.baba özlemi duyman çok normal ve her yüreğün acıdıgında depresmesi de normal ama her şeyi buna bağlamak cözümsüzlük doğurur.

Butun herseyin babanla ne alakasi var hirsizlikla bile suclanabilcek tipte potansiyelde birini sevgili diye gezdirmissin yaninda sonra ondan kazigi yiyince babam olsaydi da şoyleydi de. Babanla alakasi yok canim sen gorememissin bazi seyleri o sevgilinle ilgili. Kendini bilerek bu kadar uzmene gerek yok babam babam diye. Babanin hatalari kendine sen uzerinden yillar gecmis ne diye kendini bunalimlara sokmaya calisiyosun uzuyosun? birak unut gitsin babam olsaydi bilmem neydi bunlari dusunmek cok gereksiz cunku hicbirsey degismicek. biz de babasiz buyuduk babam hayatimin hic bi alaninda olmadi hcbi zaman ama hic oturup da kucuklugumden beri bir kez bile bi sevgilimden ayrilinca boyle vah babam olaydi yanlisi secmezdim filan demedim. bir kere annemden dayak yemistim o zaman dusunmustum baba olsaydi yer miydim acaba diye kucukken o da. baska inan hic umrumda bile degil. hic olmadi da. telefonda gorusuruz her ay parami yatirir o kadar. belki de karakter meselesi ben guclu oldugumu dusunurum sana da guclu olmani boyle baba konusunda aglak olmamani tavsiye ederim. bosuna kendini uzdugunle kalirsin.

Şuan aşk acısı çekiyorsun. Bu yüzden herşeye karşı öfkelisin. Ama şuna emin ol yaşananlar kimsenin suçu değil. Öyle olması gerekiyormuş ve öyle olmuş. Bazı şeyler kaderdir ve önüne geçemezsin .Öğrenci olduğunu yazmışsın. Yaşının genç olduğunu düşünüyorum.Daha kim bilir kimlerle tanışacaksın. Aşık olacaksın, hemde çok aşık. O zaman bu günlerini gülümseyerek hatırlayacaksın. Çünkü herkes yaşadı senin yaşadıklarını . Sevdi , aşık oldu , terkedildi,belki terk etti. Hayat böyle bişey. Kendi yaşadıkların için başkalarını suçlayarak rahatlayabilirsin. Ama gerçek şu ki bu senin hayatın kimse senin kadar içerisinde olamaz, senin gibi yön veremez. Sen değiştirebilirsin sadece. Sen yazıp ,çizip silip sonra yeniden başlayabilirsin. Güçlü ol ve yeniden başla...

sana öyle geliyor sığınacak bir liman arıyorsun oysa annen var ama sen onun teselli etmediğini biliyorsun babanın teselli edeceğini sanıyorsun sırf yanında olmadıgından öyle bir yanılmasa ama bu dönemde isterse dunya pervane olsun pek fayda etmiyor kendi içinde halletmen gerekiyor.baba özlemi duyman çok normal ve her yüreğün acıdıgında depresmesi de normal ama her şeyi buna bağlamak cözümsüzlük doğurur.
Her yüreğim acıdığında buna bağlamıyorum, aksine mutlu olduğum zamanlarda da babamın eksikliğini hissediyorum. Teselli edeceğinden de değil eğer babam başımda olsaydı hayatım gerçekten çok başka olurdu. Annemin sözünü dinlemiyorum fakat babamdan çocukken korkardım eğer bırakıp gitmeseydi korkudan onu dinlerdim aşık olsam da en başından bitirebilirdim çok fazla acı çekmeden. Biliyormusun en çok canımı ne acıtıyor. O kız hamile babası bunu öğrenmesine rağmen onun arkasında ama benim babam daha küçücükken hiç düşünmeden bırakıp gitti.

Kendinize.babaniza besdua etmeyiniz haklida olsaniz dualarin kabul saatine denk gelir sonra ne yapacaginizi bilemezsiniz babaniz haksizsaki oyle gorunuyor zaten yasar yasamasi gerektigini ,ama sizde on yargili davranmissiniz her eekek bir degil tamam aldatmayani az bulunur ama bulunmazda degil baba sevgili ve her turlu yasanmisligi.geride birakin

Yeni sayfa acin yeni baslangic yapin giden gidiyor hayatini kuruyor size neden yas tutmak kaliyor? Hem babaniz hem sevgiliniz icin yapmayin Allah askina sizden degerli degil kimse siz yoksaniz sevginiz hoslandiginiz hic birsey yok kendinize konsantre olun yasadiklarinizdan ders alin hemen gecmez ama her tecrubede guzel.degildir zaten hersey gececek biraz sabredin...yapamiyorum diye birsey yok hersey gecer duzelir bir bakarsiniz Allah azzevecelle guzel guzel kapilar acmis

Her yüreğim acıdığında buna bağlamıyorum, aksine mutlu olduğum zamanlarda da babamın eksikliğini hissediyorum. Teselli edeceğinden de değil eğer babam başımda olsaydı hayatım gerçekten çok başka olurdu. Annemin sözünü dinlemiyorum fakat babamdan çocukken korkardım eğer bırakıp gitmeseydi korkudan onu dinlerdim aşık olsam da en başından bitirebilirdim çok fazla acı çekmeden. Biliyormusun en çok canımı ne acıtıyor. O kız hamile babası bunu öğrenmesine rağmen onun arkasında ama benim babam daha küçücükken hiç düşünmeden bırakıp gitti.
kader canım.Allah yar ve yardımcın olsun.

İlla niye birilerinin koruması altına girme çabası bu kadınların anlamıyorum ihtiyacın yok senin kimseye okumuşsun kendi ayaklarının üstünde dur kimseye ihtiyacın yok dünya onlar üzerine mi kuruldu ayy sen önce kendine bi güven bi silkelen olmaz böyle yaa

Benim de köpek gibi sevdiğim adam beni aldattı sonra aldattığı kızla evlendi sonra da çocuk yaptı.. 4 yıl aşk acısı yaşadım hiç kimseyle birlikte olmadım çünkü aklımda o vardı.
Lise 2 deydim ilk aşık olduğumda.
Sonra gizli gizli hep ağladım.. kimselere anlatamadan çünkü adam evli üstüne üstlük ortak arkadaşlarımızın çok olduğu sürekli görebilme ihtimalim olduğu biriydi! O 4 yılda sürekli görme şansım oldu ama ben hiç birinde bulunmadım çünkü gerçekten unutmam gerekirdi! O siyaha beyaz deseydi beyaz derdim öyle seviyordum..
Ama unutmak için elimden ne geldiyse yaptım..!!
Sonra Üniversiteye başladım.. ve ilk gün dedim ki yeni bir hayat yeni bir sayfa
Hatta Üniversitenin ilk günü tanıştığım bir arkadaşa (Şu an en yakın arkadaşım) bu okul benim hayatımı değiştirecek dedim!
O niyetle okula başladım.. 2 ay sonra nişanlımla tanıştım ve 4 yıl üstüne ilk defa birine kalbimi açtım..
O arkadaşım bana dedi ki seni sevenle birlikte ol.. ve nişanlıma evet dedim. 5 ay sonra çok sevmeye başladım
şimdi 4. yılımız bitti 5. yıldan aylar aldık..
Şu an varya Allah'ıma binlerce şükürler ediyorum.. iyi ki beni aldatmış ve iyi ki gitmiş evlenmiş.. yoksa böyle nişanlımı tanıyamayacaktım :))
Nişanlımı daha sağlıklı ve daha güzel duygularla seviyorum.. o benim canım her şeyim..
Ama her zaman beynimin bir köşesinde de şu var " Aşk acısı öldürmüyor, öldürseydi ben ölürdüm" Bugün nişanlım bir yanlış yapsın daha az bir hasar alırım en azından yeniden aşık olacağımı bilirim çok fazla koymaz :)

Hayatta ne yaşarsak yaşayalım ben vardır bunda da bir hayır demeliyiz! Ben beni aldattığı için eski sevgilime teşekkür edeceğim hiç aklıma gelmezdi :)
Bir şey olmuyorsa daha iyisi olacaktır bunu hiç unutmayın!

Babam öldüğünde 3 yaşındaydım. Bir nevi babasız buyudum hiiç tanımıyordum.
Babam olmadığı halde hep dik durdum , özguvenım hep vardı.
Yaşadıkların zor evet ama babasızlığa vurma bence bu zorlukları.
kesinlikle katılıyorum.
Ben de babam sağ olduğu halde, babasız kalanlardanım.
Çok kereler annemi aldatmışlığı var, bunu da yaşadım.
Ama hiç özgüven sorunum olmadı, her daim eşime güvendim sevgiliyken de güvendim.
Her daim "aldatırsa beni kaybeder, başka da birşey olmaz" bakış açısıyla yaklaştım.

Babamın yapmış olduğu hataları bir başkasına mal etmek zaten mantıklı bir şey değil.
Sen de bu şekilde düşünmelisin.
Babanın yapmış olduğu hatalar elbetteki doğru değil. Fakat herkes baban değil, bunu da bilmelisin.
Babanın yapmış oldukları doğrultusunda vereceğin kararlar ancak ve ancak senin hayatını etkiler ve senin geleceğini etkiler. O yüzden kararlarını kendin için, hissettiklerin ve aklın doğrultusunda vermelisin.
"Babam böyle yapmıştı o da öyle yapacak/yapabilir" düşüncesini bir kenara bırakmalısın.

Aksi halde güvensiz, ürkek, çekik bir hayatın olur.
Kendin kararlarını verebilir, uygulayabilir bir kişilikle ilerlediğinde hem özgüvenini beslersin, hem de inan bana kendi aldığın kararların olacağı için hayatında kendini daha mutlu hissediyor olacaksındır.

kesinlikle katılıyorum.
Ben de babam sağ olduğu halde, babasız kalanlardanım.
Çok kereler annemi aldatmışlığı var, bunu da yaşadım.
Ama hiç özgüven sorunum olmadı, her daim eşime güvendim sevgiliyken de güvendim.
Her daim "aldatırsa beni kaybeder, başka da birşey olmaz" bakış açısıyla yaklaştım.

Babamın yapmış olduğu hataları bir başkasına mal etmek zaten mantıklı bir şey değil.
Sen de bu şekilde düşünmelisin.
Babanın yapmış olduğu hatalar elbetteki doğru değil. Fakat herkes baban değil, bunu da bilmelisin.
Babanın yapmış oldukları doğrultusunda vereceğin kararlar ancak ve ancak senin hayatını etkiler ve senin geleceğini etkiler. O yüzden kararlarını kendin için, hissettiklerin ve aklın doğrultusunda vermelisin.
"Babam böyle yapmıştı o da öyle yapacak/yapabilir" düşüncesini bir kenara bırakmalısın.

Aksi halde güvensiz, ürkek, çekik bir hayatın olur.
Kendin kararlarını verebilir, uygulayabilir bir kişilikle ilerlediğinde hem özgüvenini beslersin, hem de inan bana kendi aldığın kararların olacağı için hayatında kendini daha mutlu hissediyor olacaksındır.
Haklısın bende 3,5 yıllık evlıyım .
Allah eşimden binlerce kez şükürler olsun yeri gelir babam olur , yerı gelir kocam . Hep dimdik durdum . Knu sahibi biraz babasına atmış suçu ama bence Alakası yok..

Back
X