Hayatım düzenli diyeniniz var mı?

22 yıllık evliyim 3 çocuğumuz var düzenli bir ailemiz var
Eksiklerimizi tamamlamayı biliyoruz
Eşim sigara içmez laçka arkadaş içki kahve gibi alışkanlıkları yoktur
Kazandığını ailesiyle harcamayı sever bizde onu seviyoruz
Düzenli temiz çalışkan biridir beni delirtecek kadar
Kendine iyi bakar spor yapar sağlıklı beslenir sıkacak kadar 😖
Çocuklarına çok değer verir çocuklarda babalarına
Çok rutin bir hayat yaşıyoruz
Dertlerimizde vardır her aile gibi
Olumsuzlukların üzerinde durmuyoruz genelde
Bizim rutinimiz eşimin düzgün biri olmasıyla alakalı
Aslında yazınca daha çok farkına mı vardım ne🙈
Daim olsun 💐
Olumsuzlukların üzerinde durmamayı biraz açabilir misiniz?

Her zaman aynı rutinde olmak pek mümkün değil bence.
Yaz ayları farklı oluyor bizde, okulların açılmasıyla başka bir düzene geçiyoruz çünkü çocuklu bir aileyiz.
Bazen sık sık akraba, eş , dost görüşmelerimiz olur bazen kimseyle görüşesimiz gelmez.
Bazı hafta sonları evde durmayız bazı hafta sonları evden çıkmayiz.
Birbirimizden ayrı plan yapar çocukları evde kalana bırakıp kafa dinleriz.

Sizin rahatsızlığınız, esibiziey birşeyler yapmak mı yoksa aranıza mesafe girdiğini düşünmeniz mi?

Hep bir faliyet içinde olmak insanı yorar
Ve yapmak zorunda da değilsiniz
Bazen eve gelip huzurla ayağını uzatıp eşinle bir kahve içersin
Bir müzik dinlemek temiz havada yürümek
Beraber yemek yapmak bile yeter
Ve yaşla birlikte insan daha sessiz rutin şeyleri seviyor ve istiyor
Yeterki uyumu yakalayın
Eve gelip huzurla ayağımızı uzatır kahve içeriz …
Sessizzzce kaldığımız günlerde olur aynı örnekte ki uzanışla.
Yürüyüş yapardık işlerimiz öyle yoruyor ki bizi 6 buçukta evden cıkmış olup 8 e doğru gelmek yürüme aktivitemizi bile bir süredir aldı elimizden.
Hep bir faaliyet yapmak zorunda değilsiniz kısmını sevdim. Zorunluluk kelimesi hariç . Biz yapı gereği aktif bireyleriz ve sakinlik nasıl birden geldi bize bilmiyorum. Bu da karşılıklı oldu ..

Daim olsun 💐
Olumsuzlukların üzerinde durmamayı biraz açabilir misiniz?
Bizim olumsuzlukla ilgi sorunumuz sağlıkla ilgili
Elimizden ne geliyorsa yapılacak ne varsa yapıyoruz
Ve o sağlık sorununu hiç evde konuşmuyoruz
Eşim bana kıyamaz üzüldüğümü görmeye dayanamaz bende çocuklara kıyamam
Sanki hiç böyle bir sorunumuz yokmuş gibi davranıyoruz
Gidebildiği kadar
İnanın sağlık konusunda iyiseniz diğer tüm sorunlar halledilebilir

Her zaman aynı rutinde olmak pek mümkün değil bence.
Yaz ayları farklı oluyor bizde, okulların açılmasıyla başka bir düzene geçiyoruz çünkü çocuklu bir aileyiz.
Bazen sık sık akraba, eş , dost görüşmelerimiz olur bazen kimseyle görüşesimiz gelmez.
Bazı hafta sonları evde durmayız bazı hafta sonları evden çıkmayiz.
Birbirimizden ayrı plan yapar çocukları evde kalana bırakıp kafa dinleriz.

Sizin rahatsızlığınız, esibiziey birşeyler yapmak mı yoksa aranıza mesafe girdiğini düşünmeniz mi?
Yaz-kış ayrımını hatırlatmanız güzel oldu benim için. Bu ara ikimizde önce korona olduk atlattık 1 ay sonrasında grip öksürük ateş onu da atlattık. Kışın gelişini düşünerek birazda olsa normal bir durumdaymışız gibi düşüneceğim.
Rahatsızlığım şu;anormal şeyler var. Bir şeyler yapmaya hep meyilliyken ikimizin birden sakinliğe veya sessizliğe hatta yeri geliyor ayrı planlar yapmaya başlayışımız…
1 aydır hafta sonu bile birlikte evde oturup film-dizi izlemekten ,çay kahve yudumlamaktan başka bir şey yapmamak ,ayrı ayrı arkadaşlarımızla plan yapmalarımız arttı mesela.
Nasıl birden böyle onu anlayamadığımdan, hem kendime hem ona iyi gelir diye sizlerden düzenli hayatlarınızın örneklerini dinlemek, okumak istedim.

Eve gelip huzurla ayağımızı uzatır kahve içeriz …
Sessizzzce kaldığımız günlerde olur aynı örnekte ki uzanışla.
Yürüyüş yapardık işlerimiz öyle yoruyor ki bizi 6 buçukta evden cıkmış olup 8 e doğru gelmek yürüme aktivitemizi bile bir süredir aldı elimizden.
Hep bir faaliyet yapmak zorunda değilsiniz kısmını sevdim. Zorunluluk kelimesi hariç . Biz yapı gereği aktif bireyleriz ve sakinlik nasıl birden geldi bize bilmiyorum. Bu da karşılıklı oldu ..
e yaşlarınız ilerliyor
8de eve gelip yemek yapıp/yiyip evi de belli bir düzende tutabilmek bile bir iş

şu memlekette 6.30 da evden çıkıp 8 de eve gelip bir de düzenli aktivite yapıp bunu da yıllarca sürdürebilene madalya vermek lazım...

Evet bundan bahsediyorum.ikinizde evden çalışıp hayatı sevgi ve saygıyla devam ettirmenizi nelere bağlıyorsunuz gibi bir soru diyebilirim
Ben evden çalışıyorum eşim dışarıda ama uzun bir süre evdeydi. Oturup bir plan yapmamıştık ama biri bir iş yapıyorsa diğeri farklı bir işe el atıyordu. Mesela ben çamaşır asıyorsam eşim mutfağa el atıyordu gibi. Biz zaten çok düzen tertip düşkünü bir çift değiliz o yüzden bu soruyu cevaplayacak doğru kişi olmayabilirim ama güzeldi, ikimiz de memnunduk

Yaz-kış ayrımını hatırlatmanız güzel oldu benim için. Bu ara ikimizde önce korona olduk atlattık 1 ay sonrasında grip öksürük ateş onu da atlattık. Kışın gelişini düşünerek birazda olsa normal bir durumdaymışız gibi düşüneceğim.
Rahatsızlığım şu;anormal şeyler var. Bir şeyler yapmaya hep meyilliyken ikimizin birden sakinliğe veya sessizliğe hatta yeri geliyor ayrı planlar yapmaya başlayışımız…
1 aydır hafta sonu bile birlikte evde oturup film-dizi izlemekten ,çay kahve yudumlamaktan başka bir şey yapmamak ,ayrı ayrı arkadaşlarımızla plan yapmalarımız arttı mesela.
Nasıl birden böyle onu anlayamadığımdan, hem kendime hem ona iyi gelir diye sizlerden düzenli hayatlarınızın örneklerini dinlemek, okumak istedim.
Ama bu durum çok normal değil mi, ekonomik sorunlardan ötürü. Resmen üzerimize enflasyon çöktü, biz de eskisi gibi dışarıda zaman geçiremiyoruz maalesef. Çok çok çok üst düzey ekonomik duruma sahip kişiler dışında herkes etkilendi bence :( ister istemez, farkında bile olmadan “bir kahve içmeye gitsek en az şu kadar tutacak, biz evde bir kahve yapalım” fikri oluyor maalesef

Bizim olumsuzlukla ilgi sorunumuz sağlıkla ilgili
Elimizden ne geliyorsa yapılacak ne varsa yapıyoruz
Ve o sağlık sorununu hiç evde konuşmuyoruz
Eşim bana kıyamaz üzüldüğümü görmeye dayanamaz bende çocuklara kıyamam
Sanki hiç böyle bir sorunumuz yokmuş gibi davranıyoruz
Gidebildiği kadar
İnanın sağlık konusunda iyiseniz diğer tüm sorunlar halledilebilir
Bugün iş çıkışı hastaneye gittim mr randevum vardı. Eşim bir kere aradı gittin mi diye sıra bekliyorum dedim. Detay sormadı doktor ne dedi diye. Bende o sormadığı merak etmedği için üzüldüm anlatmadım.Hiç bir şey yokmuş gibi susuyorum.
Bende bel fıtığı ameliyatına gerek yokmuş gibi davranayım iyi bir şeydir belki konuşmamak. Sorar ederdi sormadı olsun sessiz kalmayı tercih ettim bugünlük.

Bugün iş çıkışı hastaneye gittim mr randevum vardı. Eşim bir kere aradı gittin mi diye sıra bekliyorum dedim. Detay sormadı doktor ne dedi diye. Bende o sormadığı merak etmedği için üzüldüm anlatmadım.Hiç bir şey yokmuş gibi susuyorum.
Bende bel fıtığı ameliyatına gerek yokmuş gibi davranayım iyi bir şeydir belki konuşmamak. Sorar ederdi sormadı olsun sessiz kalmayı tercih ettim bugünlük.
Hım heralde acıttım
Bizim sorunumuz çok farklı evlat ile ilgili
Anlatmak istediğim bu değildi
Eşinin yaptığı yanlış 😔

Neyse ablacım, konuya gelecek olursak, ben sevmiyorum düzenli hayat, bana monoton geliyo, yemek yap alışverişe git, çocuğu bırak, çocuğu al, TV seyret, yat uyu, bıktım ülen, aksiyon istiyorum ben, uzaylılar gelsin, boyutlararasi yolculuk mümkün olsun, zaman makinası icat edilsin, bana bunlarla gelin.

Ben evden çalışıyorum eşim dışarıda ama uzun bir süre evdeydi. Oturup bir plan yapmamıştık ama biri bir iş yapıyorsa diğeri farklı bir işe el atıyordu. Mesela ben çamaşır asıyorsam eşim mutfağa el atıyordu gibi. Biz zaten çok düzen tertip düşkünü bir çift değiliz o yüzden bu soruyu cevaplayacak doğru kişi olmayabilirim ama güzeldi, ikimiz de memnunduk
İkinizin de memnun olmasına sevindim💐
Birlikte bir kere yemek yapmışızdır o kadar 😅 Ben bir kaç gün evde yoksam döndüğümde evi bıraktığım gibi bulurum temizler.
Ben evdeysem elini hiç birşeye sürmez. Sağ olsun yıllarca uğraşım sonucu bir iki kere hastalığımda yemek yapmıştır, akşam çaylarımızı da bazen o getirir o kadar .
Olsun o da bir şey yoksa kavga edeceğim.Ben hasta olacağım ancak o zaman yardım ediyor.

Bizim düzenli bir hayatımız var. Çocukluyuz ama baya düzenliyiz sanırım. Ben çalışmıyorum, eşimin çalışma saatleri düzenli, haftasonu tatil 2 gün. Nadir de olsa iş seyahatine çıksa düzenimiz bozuluyor mesela. Belki de bu kadar düzenli olmamalıyız diyorum hatta.
Sizin saydığınız sosyal aktiviteleri/benzerlerini biz de yapıyoruz.Ama her zaman da aktif olmayabilir insan.
Bazen daha fazla sosyallik bazen daha bir evcimen olma isteği olabilir.
Dönemseldir, mevsimseldir, normal karşılayın.
Fakat eşinizle aranıza mesafe sokuyorsa bu durum (ki ben sorununuzu bu şekilde algıladım) o zaman bir dur diyebilirsiniz.
'Bize ne oluyor, kendimize gelelim' temalı bir konuşma yapabilirsiniz.
Rutin güzel bişeydir.
Fakat sıkıcı, boğucu rutinden söz etmiyorum, rahatsız eden birşey varsa konuşulmalı.

Hım heralde acıttım
Bizim sorunumuz çok farklı evlat ile ilgili
Anlatmak istediğim bu değildi
Eşinin yaptığı yanlış 😔
Yanlış bulduğum için üzüldüm gözlerim doldu ama konuşmıcam mr konusunu. Sorarsa anlatıcam ,laf sokmamaya da gayret edeceğim. İçimden gelmiyor artık böylesi nasıl belki daha iyidir.
Çocuklarınıza size ve eşinize sağlık dilerim 💐

Back
X