Hayatıma yön vermekte zorlanıyorum...

_donukpudra_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2014
1.255
757
73
İyi geceler herkese. Size kendimle alakalı bir sıkıntıdan bahsetmek istiyorum. Sıkıntı mı desem bilemiyorum ama aklım çok karışık.
24 yaşındayım. Üniversiteye bazı sorunlardan dolayı geç başladım. 2 yıllık bir bölüm okuyorum. Derslerim çok iyi. Bu yıl DGS'ye gireceğim Allah nasip ederse ama 4 yıllığa tamamlamak konusunda aklım çok karışık. Nedeni ise; ders muafiyetimiz fazla yok. En az 3 yıl daha okumam lazım. Belki de 4 yıl. Bana 3-4 yıl daha okuyup da lisansa tamamlamak saçma geliyor. Çünkü toplamda 5-6 yıl ediyor. Çok daha iyi bir bölümü de pekala okuyabilirim böyle olacağına diye de düşünüyorum. Bir yandan bölümümü seviyorum ve devam etmeyi de istiyorum. 3 yıl desem, 28 yaşında mezun olacağım. İş, evlilik, kariyer... Bunları ertelemek ne kadar mantıklı? Yorumlara açığım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Bölümü seviyorsan daha iyisi diye bir şey yoktur bence. Senin icin iyisi sevdiğin bölümdür.
Evlilik konusu içinde 28 geç bir yaş değil ki.

Bölümü seviyorsan daha iyisi diye bir şey yoktur bence. Senin icin iyisi sevdiğin bölümdür.
Evlilik konusu içinde 28 geç bir yaş değil ki.

Seviyorum. İlk başta değil ama stajdan sonra alıştım, benimsedim. Sadece evlilik için değil, iş bulmak konusunda ve kariyer konusunda da düşünüyorum.

Sevdiğin bi bölümü okuyorsan bırakma tamamla derim lisansı okumak evliliğe mani bi durum değil ki. Ben iki yıllık okurken arkadaşlar okurken evlendi

Sevdiğin bi bölümü okuyorsan bırakma tamamla derim lisansı okumak evliliğe mani bi durum değil ki. Ben iki yıllık okurken arkadaşlar okurken evlendi

Seviyorum. Sadece, muafiyetlerimiz çok olmadığı için üzerine 3-4 yıl okumak mantıklı mı diyorum. Zaten evlilik de hemen değil seneye ya da diğer yıla olacak bir şey olacak Allah nasip ederse.

Bence lisansa tamamlamaya çalışma onun yerine 3yıl kpss ye hazırlan güzelce atan. Çalışırken de istersen açıktan 4 yıla tamamlarsın. Benim şimdiki aklım olsa örgün 4yıllık yerine açıktan 4 yıllık okurdum bu sırada da sınava çalışırdım. Hakkında hayırlısı olsun canım.

Bence lisansa tamamlamaya çalışma onun yerine 3yıl kpss ye hazırlan güzelce atan. Çalışırken de istersen açıktan 4 yıla tamamlarsın. Benim şimdiki aklım olsa örgün 4yıllık yerine açıktan 4 yıllık okurdum bu sırada da sınava çalışırdım. Hakkında hayırlısı olsun canım.

Yurttaki bir memur bayan da sizin söylediğinizi söyledi. Açıktan tamamalayıp KPSS için uğraşmak daha mantıklı. Keşke ben de okumasaydım örgün dedi. Allah razı olsun sizden de. Hepimiz için hayırlısı.

Seviyorum. Sadece, muafiyetlerimiz çok olmadığı için üzerine 3-4 yıl okumak mantıklı mı diyorum. Zaten evlilik de hemen değil seneye ya da diğer yıla olacak bir şey olacak Allah nasip ederse.
Ya lisansı tamamlamak için iki yıl daha okumak yetmiyormuydu ben mi yanlış hatırlıyorum. Çünkü bende bi ara düşündüm sonra vazgeçtim geçiş yapmadım. Bölümün güzelse değecek bir bölümse değer neden değmesin.

Ya lisansı tamamlamak için iki yıl daha okumak yetmiyormuydu ben mi yanlış hatırlıyorum. Çünkü bende bi ara düşündüm sonra vazgeçtim geçiş yapmadım. Bölümün güzelse değecek bir bölümse değer neden değmesin.

Ben de öyle biliyordum ama mesela okuduğum üniversite kesinlikle 1 muafiyet bile saymıyor kültür dersleri hariç.

Ben de öyle biliyordum ama mesela okuduğum üniversite kesinlikle 1 muafiyet bile saymıyor kültür dersleri hariç.
O zaman bilemem canım mantıklı olan kararı kendin ver. Ama söyle birseyi de göz ardı etme. Öyle kpss kazanıp atanmak kolay değil. Açıköğretim de öyle karşıdan göründüğü gibi değil. Örgün eğitime hiçbişey benzemez. Hakkında hayırlısı olsun canım.

Yaz okuluyla kısaltabilirsin o süreyi. Benim kardeşim de dgs ile 4 yıllığa tamamladı, gerçi o tezini alamadığı için bir yılı kısaltamadı ama onda da okula gitmeyecek hiç. Ablam da aynı şekilde tamamlıyor şu anda. Hem de tamamladığı bölümün iki yıllık mezunu olduğu bölümle alakası olmamasına rağmen, onunki 4 yıl sürecekti. Yaz okuluyla kısalttı süreyi. Eğer bölümünü seviyorsan tamamla derim ben. :)

O zaman bilemem canım mantıklı olan kararı kendin ver. Ama söyle birseyi de göz ardı etme. Öyle kpss kazanıp atanmak kolay değil. Açıköğretim de öyle karşıdan göründüğü gibi değil. Örgün eğitime hiçbişey benzemez. Hakkında hayırlısı olsun canım.

Açık öğretim bana göre örgünden daha zor zaten. Ama önlisans mezunu olarak kalmayı da istemiyorum. Allah hakkımızda hayırlısı ne ise ona yönlendirsin.

Yaz okuluyla kısaltabilirsin o süreyi. Benim kardeşim de dgs ile 4 yıllığa tamamladı, gerçi o tezini alamadığı için bir yılı kısaltamadı ama onda da okula gitmeyecek hiç. Ablam da aynı şekilde tamamlıyor şu anda. Hem de tamamladığı bölümün iki yıllık mezunu olduğu bölümle alakası olmamasına rağmen, onunki 4 yıl sürecekti. Yaz okuluyla kısalttı süreyi. Eğer bölümünü seviyorsan tamamla derim ben. :)

Yaz okulunu da düşündüm açıkcası. 3er ders mi veriyorlar en fazla bilmiyorum ama 2 defa yaz okulu yapsam 1 dönem erken bitebilir.

Back
X