Hayatımda biri var !!

ATTRAENTE

ACTA EST FABULA
Pro Üye
19 Ağustos 2008
18.001
54.476
1.123
İstanbul
Merhaba kızlar

Burada ara sıra yazarım, epeyce bir zamandır forumlara katılıyorum. Önceden okuyanlar bilirler, on yıllık bir ilişkinin ardından uzunca zamandır yalnızdım. 35 yaşıma girmek üzereyim, iyi bir işim kendimce yatırımlarım var ama herkes gibi yalnızlık çektim,zor şeyler yaşadım hastalıklar, ölümler. Biriyle tanıştım daha doğrusu tanıştırıldık.Halim selim kendi halinde biri. 40 yaşında ve hiç evlenmemiş. Bir iki kez görüştükten sonra olmaz dedim, çünkü içime sinmeyen şeyler vardı. Aradan bir kaç ay geçti, aradı beni, 'beni çok çabuk eledin, tanımayı denemedin,bana haksızlık ettin 'dedi. Düşündüm haklı olabilirdi. Tekrar görüşmeye başladık, iki ay oldu. Anlaşmakta bir sorun yok, birlikte iyi vakit geçiriyoruz, samimi olduğum bir iki arkadaşımla tanıştırdım,tepkiler iyi, oturup kalkmasını,insanlarla diyalog kurmasını bilen biri. Ancak ablam biraz tedirgin. Çünkü çalışıyor ama maaşı benimkinin yarısı kadar, bir yatırımı yok. Anne ve babası yaşlı insanlar,onları garantiye almak için kardeşiyle birlikte bir ev almışlar ve o evin kredisi yılbaşında bitiyor. Ondan sonra kendi hayatıma bakacağım diyor. Ablam benim hayat arkadaşım, düşüncelerini önemserim; bu ileride sorun olacak,sen hayatını garantilemişsin onun hiç birşeyi yok diyor. Bende diyorum ki, zaten iki kişi ne kadar yiyeceğiz. Evim var,kira sorunumuz yok, ikimizinde sigortası var,çalışıyoruz. Çalışmayıp yatsaydı bu kadar olumlu düşünmezdim ama gayret etmesi bana iyi görünüyor. Yaşımızda malum bir yere geldi, aşk peşi koşmuyorum ama kanım ısındı gibi. İşi resmiyete dökmeden bir kaç ay görüşelim dedim ama kafam karışık. Bu saatten sonra evliliği becerebilir miyim, maddi konular gerçekten sorun olur mu ? Kafamda bir sürü şey var. Bir de size danışayım dedim. Nasıl bir yol izlemeliyim.

Bu arada sudan çıkmış balık gibiyim, uzun zamandır yalnız olmaktan herhalde, bir ilişki nasıl yaşanır unutmuşum, tutuk kalıyorum çoğu zaman, ne yapacağımı bilemiyorum kızlar, başka bakış açılarına ihtiyacım var, siz ne dersiniz.

maddi durumlar sorun olabilir.
sen yapmasan bile o senin evinde oturduğunu falan kabullenemez, kendini ezik hisseder belki.
anladığım kadarıyla aşık değilsin.
ama yinede kalbinin sesini dinle.

Yaşın gereği hata yapma korkunu anlayabiliyorum.

Yani yaş olgunlaştıkça insan hata yapıp da hatalara zaman ayırmaktan çekiniyor.

Eğer senin evin var ise, ev meselesini bence bu kadar düşünme. Orada yaşarsınız. İyi biriyse ve anlaşabiliyorsanız eğer.

Benim babam da 48 yaşında ama hiçbir yatırımı yok . Bu çok üzücü. Çünkü bence de insanlar ileriki yaşlarını düşünüp ona göre yatımlar yapmalılar.

Ama tabi bu kişinin şartlarını bilemeyiz. Ama diyorsan ki, içimde öyle aman aman duygular uyandırmadı, o zaman bu açıdan da bakarak geleceğe dair hiçbir şeyi yoksa ilişkini bitirebilirsin.​

ben olsam maddiyatı bukadar problem etmezdim herhalde. haklısın belli bir yaştan sonra daha ince eleyip sık dokuyoruz aslında. her ne kadar etrafımızda dönenlerin sayısı azalsada bizim seçimlerimiz daha zor oluyo
bence onemli olan duzenli bir işinin olup olmaması. sorumluluk sahibi olup olmaması.
anladığım kadarıyla maaşınız iyi. iyide herkesin okadar iyi olmasını bekleyemeyiz malesef.üstelik hayat bu yarın obur gun nolacağmız belli mi. ben bu hayatta mutlaka insanın yuvasını kurması gerektiğini düşünüyorum. tabi ki kanınız aldıysa,ısındıysanız.
bide şöyle bi konu varki bu zamanda yatırım yapmak çok zor tek maaşla nasıl yatırım yapabilirdi ki......

sevgi zamanla paylaştıkça oluşabilcek bişey kimi zaman oyüzden baştan kesitirp atmamak lazım.ama senın kendı içinde gercekten evet artık evlenebılırım yapabılrım dıyebılıyo olman lazım bu işe girişmek için.
bide maddiyat konusunu bence en başından konuşun,durumu anlat sonra sıkıntı yaşama,hem yılbaşına kadar ödemelerı varmış evine bi katkısı olmaz hemde kredısı bıttıkten sonra aılesıne para vermeye devam edecekmı yanı evın tüm yükü sizdemı olacak??
bunları baştan çizersen önünü daha net görebılrısın bence.
bide merak ettim ablanız evlimi?

ben mutlaka erkeğin daha fazla maaş alması gerektiğine yada erkeğin aldığı evde oturulması gerektiğini düşünmüyorum.. evlilik birbirinin eksiklerini tamamlamaktır.. sen belki maddi olarak daha güçlüsündür ama o da seni manevi olarak daha yukarı taşıyabilir.. böylece eşitlenir.. ama iyi tartıp ölçmen gerekli bir taraf hep verici olmamalı.. içinize iyice sinmeden evlenmeyin derim...

Merhaba kızlar

Burada ara sıra yazarım, epeyce bir zamandır forumlara katılıyorum. Önceden okuyanlar bilirler, on yıllık bir ilişkinin ardından uzunca zamandır yalnızdım. 35 yaşıma girmek üzereyim, iyi bir işim kendimce yatırımlarım var ama herkes gibi yalnızlık çektim,zor şeyler yaşadım hastalıklar, ölümler. Biriyle tanıştım daha doğrusu tanıştırıldık.Halim selim kendi halinde biri. 40 yaşında ve hiç evlenmemiş. Bir iki kez görüştükten sonra olmaz dedim, çünkü içime sinmeyen şeyler vardı. Aradan bir kaç ay geçti, aradı beni, 'beni çok çabuk eledin, tanımayı denemedin,bana haksızlık ettin 'dedi. Düşündüm haklı olabilirdi. Tekrar görüşmeye başladık, iki ay oldu. Anlaşmakta bir sorun yok, birlikte iyi vakit geçiriyoruz, samimi olduğum bir iki arkadaşımla tanıştırdım,tepkiler iyi, oturup kalkmasını,insanlarla diyalog kurmasını bilen biri. Ancak ablam biraz tedirgin. Çünkü çalışıyor ama maaşı benimkinin yarısı kadar, bir yatırımı yok. Anne ve babası yaşlı insanlar,onları garantiye almak için kardeşiyle birlikte bir ev almışlar ve o evin kredisi yılbaşında bitiyor. Ondan sonra kendi hayatıma bakacağım diyor. Ablam benim hayat arkadaşım, düşüncelerini önemserim; bu ileride sorun olacak,sen hayatını garantilemişsin onun hiç birşeyi yok diyor. Bende diyorum ki, zaten iki kişi ne kadar yiyeceğiz. Evim var,kira sorunumuz yok, ikimizinde sigortası var,çalışıyoruz. Çalışmayıp yatsaydı bu kadar olumlu düşünmezdim ama gayret etmesi bana iyi görünüyor. Yaşımızda malum bir yere geldi, aşk peşi koşmuyorum ama kanım ısındı gibi. İşi resmiyete dökmeden bir kaç ay görüşelim dedim ama kafam karışık. Bu saatten sonra evliliği becerebilir miyim, maddi konular gerçekten sorun olur mu ? Kafamda bir sürü şey var. Bir de size danışayım dedim. Nasıl bir yol izlemeliyim.

Bu arada sudan çıkmış balık gibiyim, uzun zamandır yalnız olmaktan herhalde, bir ilişki nasıl yaşanır unutmuşum, tutuk kalıyorum çoğu zaman, ne yapacağımı bilemiyorum kızlar, başka bakış açılarına ihtiyacım var, siz ne dersiniz.
vereceğiniz karar görüştüğünüz kişinin insanlığıyla alakalı bence,bu insanla bir ömür aynı yastığa baş koyabilirim,iyi gününde kötü gününde yanında olabilirim diyorsanız,onunda aynı şekilde size karşı bunları hissettiğini düşünüyorsanız gerisi teferruattır..sizin eviniz vardı sanırım,erkek arkadaşınızında işi gücü varmış elele verip bişeyler yapabilirsiniz ilersi için,hayat müşterektir sonuçta...benim düşüncem böyle

Onun maaşı sizinkinin iki katı olsaydı böyle düşünmeyecektiniz sanırım. Maddiyata bu kadar takılmayın bence. Eğer yanında mutlu olacağınıza inanıyorsanız evlenebilirsiniz. Hem iki maaşla bir sürü yatırım yapabilirsiniz evlenince. Sanırım evlendikten sonra senin benim mantığı güdülmez. Hayat maalesef herkese eşit şartlar eşit fırsatlar sunmuyor. Sizi mutlu edebilecek, oturmasını kalkmasını bilen, ailenizin de onaylayacağı biri ise karşınızdaki ayağınıza gelen fırsatı tepmeyin bence. Ama yine de önceden konusmakta fayda var maddi durumları. Çünkü bazı erkekler bu tarz durumlarda kendilerini ezik hissedip psikolojik açıdan rahatsızlık yaratabiliyorlar.

ben olsam maddiyatı bukadar problem etmezdim herhalde. haklısın belli bir yaştan sonra daha ince eleyip sık dokuyoruz aslında. her ne kadar etrafımızda dönenlerin sayısı azalsada bizim seçimlerimiz daha zor oluyo
bence onemli olan duzenli bir işinin olup olmaması. sorumluluk sahibi olup olmaması.
anladığım kadarıyla maaşınız iyi. iyide herkesin okadar iyi olmasını bekleyemeyiz malesef.üstelik hayat bu yarın obur gun nolacağmız belli mi. ben bu hayatta mutlaka insanın yuvasını kurması gerektiğini düşünüyorum. tabi ki kanınız aldıysa,ısındıysanız.
bide şöyle bi konu varki bu zamanda yatırım yapmak çok zor tek maaşla nasıl yatırım yapabilirdi ki......

Korkum aslında paradan değil. Paranın yaratacağı ego problemlerinden. Şimdi sadece flört ettiğimiz için sorun yok, çok iyi vakit geçiriyoruz. Ama ileride ona saygımı yitirmekten korkuyorum. Bu güne dek her işimi kendim yaptım hemde erkeklerin beceremediği şekilde, hayatımdaki insan benim kadar cabbar olamazsa onu sayamamaktan korkuyorum. Hani derler ya erkek bir adım önde olmalı, o meseleden ürküyorum işte. Pasif kalırsa ve ben bu durumu idare edemezsem diye. Bunun dışında kanım ısındı, hatta genç kızlar gibi bazen telefonumun çalmasını bile beklediğim oluyor:) İlgisinden ve saygısından mutluyum :)

Son düzenleme:
sevgi zamanla paylaştıkça oluşabilcek bişey kimi zaman oyüzden baştan kesitirp atmamak lazım.ama senın kendı içinde gercekten evet artık evlenebılırım yapabılrım dıyebılıyo olman lazım bu işe girişmek için.
bide maddiyat konusunu bence en başından konuşun,durumu anlat sonra sıkıntı yaşama,hem yılbaşına kadar ödemelerı varmış evine bi katkısı olmaz hemde kredısı bıttıkten sonra aılesıne para vermeye devam edecekmı yanı evın tüm yükü sizdemı olacak??
bunları baştan çizersen önünü daha net görebılrısın bence.
bide merak ettim ablanız evlimi?

Ablam evli değil, 15 yıl önce boşandı, 21 yaşında üniversiteye giden bir kızımız var.

arada saygı, sevgi varsa neden olmasın bence olabilir.hem ne güzel işte önce ailesini ev sahibi yapmış

hangimiz geç kalmadık ki hayata:? önemli olan çabalamaktır

başlıktaki ünlem işaretini görünce kötü bir şey oldu sandım. oluruna bırak

belli bir yaştan sonra isteklerimiz farklılaşıyor. artık huzur, güven, saygı ve merhamet istiyoruz karşımızdaki insanlardan

şu an bunları bulduğuna inanıyorsan devam et

Konunu okuduğumda tatsız tuzsuz bir ilişki gördüm karşımda.
Kendini kendine denk görmediğin biriyle evliliğe zorlama.
Beraber vakit geçiriyor olabilirsin ama seviyor musun?
Aşk derdim değil diyorsun, aşk olmadan hayatını geçirebileceğini mi düşünüyorsun?
Hele ki sen, bu yaşına kadar ayaklarının üzerinde durmuşsun bir erkeğin koruyup kollamasına ihtiyacın olmamış sırf ay kocam olsun evleneyim yalnızlıktan kurtulayım mantığıyla evlenme.
Senin gibi bir kadını ancak çok güçlü bir erkek taşıyabilir.
Anlattığın adamın seni taşıyabileceğini dahası isteklerini karşılayabileceğini, seni maddi olmasa bile manevi doyuma ulaştıracağını düşünmüyorum.
Gene de karar senin...
Kalbini dinle, mantık evliliği diye kendini uçuruma sürükleme...
Hayat çok uzun, 35 e gelmekle bitmiyor. Hakkında hayırlısı olsun... :34:

Korkum aslında paradan değil. Paranın yaratacağı ego problemlerinden. Şimdi sadece flört ettiğimiz için sorun yok, çok iyi vakit geçiriyoruz. Ama ileride ona saygımı yitirmekten korkuyorum. Bu güne dek her işimi kendim yaptım hemde erkeklerin beceremediği şekilde, hayatımdaki insan benim kadar cabbar olamazsa onu sayamamaktan korkuyorum. Hani derler ya erkek bir adım önde olmalı, o meseleden ürküyorum işte. Pasif kalırsa ve ben bu durumu idare edemezsem diye. Bunun dışında kanım ısındı, hatta genç kızlar gibi bazen telefonumun çalmasını bile beklediğim oluyor:) İlgisinden ve saygısından mutluyum :)

gerçekten böyle endişeleriniz varsa o kişiyi tam olarak tanımadıgınız kanaatindeyim.evlilik için acele etmeyin bence biraz daha zamana ihtiyacınız var gibi gözüküyor.

Aşk derdim değil diyorsun, aşk olmadan hayatını geçirebileceğini mi düşünüyorsun?
Hele ki sen, bu yaşına kadar ayaklarının üzerinde durmuşsun bir erkeğin koruyup kollamasına ihtiyacın olmamış sırf ay kocam olsun evleneyim yalnızlıktan kurtulayım mantığıyla evlenme.
Anlattığın adamın seni taşıyabileceğini dahası isteklerini karşılayabileceğini, seni maddi olmasa bile manevi doyuma ulaştıracağını düşünmüyorum.
Gene de karar senin...

hayal e katılıyorum

ilişkin biraz mantık üzerine kurulu bence aşık değilsin aşık olsaydın evliliği yürete bilirmiyim demezdin iyice düşün hemen karar verme maddiyat önemli değilde sizin arada sanırım sevgi yok ikinizde evlenelim yalnız kalmayalım gözüyle bakıyorsunuz olaya...

Gene de karar senin...

Şimdiden sonra aşık olabilir miyim bilemiyorum, aşka kırgınım. Bir daha öyle atmaz kalbim. Sanırım biraz daha zamana ihtiyaç var...

arada saygı, sevgi varsa neden olmasın bence olabilir.hem ne güzel işte önce ailesini ev sahibi yapmış

hangimiz geç kalmadık ki hayata:? önemli olan çabalamaktır

başlıktaki ünlem işaretini görünce kötü bir şey oldu sandım. oluruna bırak

belli bir yaştan sonra isteklerimiz farklılaşıyor. artık huzur, güven, saygı ve merhamet istiyoruz karşımızdaki insanlardan

şu an bunları bulduğuna inanıyorsan devam et

O kadar tedirginim ki, utanmasam korkuyorum diyebileceğim. Ben ki o kadar fırtınadan dimdik çıktım, hayatta hiç bir şeyden kaçmadım. Ama şimdi sıfırdan başlarken, yeniden tanıma çabaları, ortak bir şeyler yaratma uğraşısı ve yeniden bağlanma beni o kadar ürkütüyor ki... Kaçasım var yani ...

ailesinin geçim kaynağı var mı kendilerini geçindiriyorlar mı yoksa oğulları mı bakıyor ?

Back
X