• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatımda bu kadar utandığımı hatırlamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu sahibi morali bozulunca odasına gitmiş arkasında teyzesi gelip gel giderler şimdi demiş onu duymuş olabilirler diyo
Hımm o muymuş ben de başka özel ya da alınmaları gereken bi şey dendi sandım 😂 Ne varmış sanki. Birazdan giderler kalk içeri yanlarına geç demiş 🙊🙈

Ben olsam bende kötü hissederdim. Bence bu şekilde evlenmek hoş değil. Çünkü büyükler gelini görmeye geliyor fiziksel olarak güzel bulursa sizi oğluyla evlendirmek istiyor. Evlilik için kriter kızın güzelliğinden ziyade bence çok daha fazlasına bakmaları lazım. Aynı şekilde sizinde erkeği tanımış olmanız lazım. Eğer doğru düzgün görüp etkilenip aranızda bir şeyler geçmediyse iki yaşlı kişi sizi beğenmedi! diye kendini değersiz hissetme. Unutma ki senin değerini senden başkası belirleyemez. O gelenlerin kafası azıcık çalışıyor olsa kızın saçına başına, ev kıyafetine bakacaklarına sizi konuşturmaya çalışıp hayat görüşünüzü, düşünce yapınızı, iç dünyanızı keşfetmeye çalışırlardı.

Ben olsam bende kötü hissederdim. Bence bu şekilde evlenmek hoş değil. Çünkü büyükler gelini görmeye geliyor fiziksel olarak güzel bulursa sizi oğluyla evlendirmek istiyor. Evlilik için kriter kızın güzelliğinden ziyade bence çok daha fazlasına bakmaları lazım. Aynı şekilde sizinde erkeği tanımış olmanız lazım. Eğer doğru düzgün görüp etkilenip aranızda bir şeyler geçmediyse iki yaşlı kişi sizi beğenmedi! diye kendini değersiz hissetme. Unutma ki senin değerini senden başkası belirleyemez. O gelenlerin kafası azıcık çalışıyor olsa kızın saçına başına, ev kıyafetine bakacaklarına sizi konuşturmaya çalışıp hayat görüşünüzü, düşünce yapınızı, iç dünyanızı keşfetmeye çalışırlardı.
O senin dedigin uzayliya karniyarik tarifi sormaya benzer, hayat gorusu, ic dunya soracak görücü

Bu durum için yazmıyorum ama görücü usulü tanışıp aşık olan sayısız çift var. Görücü usulünün iyi yani şudur. Kız ver erkek istekleri kriterleri bellidir. Tanıdıklar bu isteğe göre bı aday olursa aracı olur. Bı araya gelmeleri için aracı olunur. Ee tanisinca elektirik te olursa oh ne ala. Görücü usulü diyinc nedense zorl evlenmek görmeden sevmeden evlenmek gibi bi algı yaratmaya çalışıyor. Benim isteklerim belliydi. Eşimin de öyle. Bı ortak arkadaş ve ailesi aracı oldu bize. Önce annesi geldi sonra eşim. Çok ta iyi oldu. Zaten ikimizin de istediği şartlar oluşmuş olduğu için birbirimizde geriye tanışıp anlaşmak kaldı. Çok ta aşık olduk birbirimize. Olmasaydı zaten hayır derdik. Ama çok ta güzel oldu. Hiç bı vasfı ailesi karakteri düzgün olmayan adama aşık oluyo kızlar. Sonra sırf aşığım diye oldurmaya çalışıyorlar. Yok adam çok sevio ama hakaret ediyor. Yok içki iciyor kumar oynuyor. Yok bana aileme saygısı yok ama aşığım dolu cümleler. 🤪🤪
Sizin adınıza çok sevindim ama bir şey merak ediyorum önce annesinin gelmesi sizi incitmedi mi ?

Doğru durust biriyle ilişkiye başlamak icin illa başkalarinin "bu çok iyi" diyip önüne getirmeleri gerekmiyor. BAZİ insanlar bu ayrimi kendileri yapabiliyor.
Aşk evliliği yapip en az sizin kadar mutlu insanlar da var. 😁
Gorucu usulu her evlilik aşkla yurumuyor, aşk evlilikleri de her zaman aşkla yurumuyor.

İlişkiye başlayacagim insanin kendisinden önce annesinin karşisina cikmayi ben kabul etmezdim bana hoş gelmiyor mesela. Tercih meselesi, konu sahibi burada kendini kotu hissetmiş ve paylasmis bunu yorumluyoruz siz mutlu olmuşsaniz ve rahatsiz hissetmemişseniz ne mutlu size, daim olsun. 😊
Farkında olmadan benzeri bir şey yazmışım çok incitici bir hareket değil mi ya annesi beğenmese olmayacak yani

Gelin adayina baskin yapip en pacoz halini tespit etmeye and icmis görücü tayfasi
18'ime yeni girmişim, üstelik eşimle flört ediyorum ama babamın arkadaşı bunu ne bilsin, bir gece fosur fosur uyuyorum, babamın arkadaşı gelmiş zil zurna da sarhoş, mune nerede diye bir sese uyandım, üstümde pijamalar, saç baş dağınık, rahmetli beni yanına çağırdı otur yanıma demesiyle şak diye koluma kendi saatini takması bir oldu, benimle oğluna söz kesmiş sözde🤣 Babam sen usulca odana git işareti çaktı bana :)) sonra arkadaşını tamam tamam ayılınca konuşuruz deyip yolladı, ertesi günü saati de alarak arkadaşının yanına gitti, babam arkadaşına ne dedi söylemedi ama iyice bir giydirmiştir ona eminim:)
Babam da arkadaşı da rahmetli oldu, bir gecelik sözlenmek de komik bir anı:) uykusunda sözlenen bir kadın olarak pijamalı söz merasiminden utanmadım, zaten rahmetli adamcağızın önünü görecek hali de yoktu🤣

K kimliksizkedi başkaları tarafından oğullarına layık mı değil mi diye değerlendirilmeye sokulan eşya muamelesi yaptırmayın kendinize, siz bireysiniz kendi eşinizi kendiniz bulabilirsiniz üstelik henüz 22 yaşındasınız bu yaşta ne evlenmesi, görücülere sizin tavır yapmanız hayırdır demeniz lazım.

Hiç de üzülmeyin , yaşlı teyze ve dede sizi begense ne olur begenmese ne olur. O yaştaki insanların kriterleri farklı olur. Ayrıca sizin maaşınızin konuşulması da çok çirkin. Ben olsam teyzem ve anneanneme iyi cikisirdim. Onlara ne sizin maasinizdan. Bir daha kendinizi bu konuma sokmayın. Gencecik insansınız çalıştığınız ortam da ya da sosyal ortamımız da birileri çıkar mutlaka. Hiç görmediğiniz insanların düşünceleri sizi ilgilendirmemeli

Kendinizi böyle değersizleştirmeyin, sizin değerinizi bunlar mı belirliyor daha 22 yaşındasınız? Ekonomik özgürlüğünüz var yolun çok başındasın, buna mı üzüleceksiniz? Bana yapsalar şahsen çok sinirlenirim, kendimi beğendirmek şöyle dursun. Hem bırakın beğenmesinler ev topuzunuzu, bugs bunnyli ev donunuzu 😬

Dolarla maaş mı 🙀 hasetlenmemeye çalışıyorum kışkırtıyorsun beni 🤣
Konu sahibi için güzel maaş alacak denmiş ya 100 kere, ben dolar falan düşündüm. Çünkü genelde erkeği överler maaşıyla kız evine. Kızı övünce hani siz böyle maaş alan kız gördünüz mü gibisine olmuş. Beklentiyi yüksek tuttum ben 😬

Bu durum için yazmıyorum ama görücü usulü tanışıp aşık olan sayısız çift var. Görücü usulünün iyi yani şudur. Kız ver erkek istekleri kriterleri bellidir. Tanıdıklar bu isteğe göre bı aday olursa aracı olur. Bı araya gelmeleri için aracı olunur. Ee tanisinca elektirik te olursa oh ne ala. Görücü usulü diyinc nedense zorl evlenmek görmeden sevmeden evlenmek gibi bi algı yaratmaya çalışıyor. Benim isteklerim belliydi. Eşimin de öyle. Bı ortak arkadaş ve ailesi aracı oldu bize. Önce annesi geldi sonra eşim. Çok ta iyi oldu. Zaten ikimizin de istediği şartlar oluşmuş olduğu için birbirimizde geriye tanışıp anlaşmak kaldı. Çok ta aşık olduk birbirimize. Olmasaydı zaten hayır derdik. Ama çok ta güzel oldu. Hiç bı vasfı ailesi karakteri düzgün olmayan adama aşık oluyo kızlar. Sonra sırf aşığım diye oldurmaya çalışıyorlar. Yok adam çok sevio ama hakaret ediyor. Yok içki iciyor kumar oynuyor. Yok bana aileme saygısı yok ama aşığım dolu cümleler. 🤪🤪

mutluluğunuz daim olsun ne güzel bir evlilik yapmışsınız.
istisna durumları örnek vererek genelleme yapamayız ama.
görücü usulü evlilikler bireysel tercihleri baltalar. özellikle kadınlar için sakıncalıdır çünkü nedense hep kadın görülmeye gidilir farkındayız dimi? kadına bakılır güzel mi, oğlumuza iyi hizmet eder mi, annelik yapabilir mi? alınacak olan kızdır çünkü. böyle bi zihniyet devam ettirilmemeli.
siz karşılıklı kriter belirleyip tanışmışsınız bunun zaten günümüzdeki hali arkadaş tanıştırması vs de olabilir. sonuç olarak genele baktığımızda görücü usulü evliliklerin sonucu iyi olma ihtimali olsa bile bireyin yetişkinliğe geçip karar verme ve seçme mekanizmasını tersine çevirdiği için tercih edilmemelidir.

Konu sahibi için güzel maaş alacak denmiş ya 100 kere, ben dolar falan düşündüm. Çünkü genelde erkeği överler maaşıyla kız evine. Kızı övünce hani siz böyle maaş alan kız gördünüz mü gibisine olmuş. Beklentiyi yüksek tuttum ben 😬
Aşırı merak ettim ya keşke konu sahibi bi açıklama yapsa 😂 K kimliksizkedi dolarla maaş aldığına dair söylentiler var ne diyorsun 😂

Aşırı merak ettim ya keşke konu sahibi bi açıklama yapsa 😂 K kimliksizkedi dolarla maaş aldığına dair söylentiler var ne diyorsun 😂
Dolar serveti Amarigalara kadar duyulmuş diyolla, kiz iyi ki bi maasim konusuldu dedi, herkesin gozunde dolar emojileri yanip sönüyo, noluyo yahu 😂😂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X