Hayatımda hiç bukadar çaresiz hissetmemiştim

denizderya07

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2021
101
-58
28
Merhaba babam siroz ve zemininde gelişen karaciğer kanserine yakalandı. Bir Eğitim ve araştırma hastanesinde yüzüne karşı "-yaşama şansın yok, 3 ay içinde öleceksin, çocuklarınla bu durumu konuş" denilsede ben başka doktorlar araştırdım. Özel bir hastanede alanında çok iyi bir cerrah buldum. O cerrah babamı karaciğer nakli ile kurtarabileceğini söyledi ve babam karaciğer nakli oldu.

Ameliyattan önce 1 ay boyunca ne yese kustu hastalığından dolayı kusuyor ameliyat olunca düzelecek sandık ki doktor da düzeleceğini söylemişti ama ameliyatın üstünden 2 ay geçmesine rağmen hala kusmaya devam ediyor.

Doktorlar yapılan tetkiklerinin gayet normal olduğunu karaciğeri ile ilgili bir sorun da olmadığını, tahlillere göre hiç bir sağlık sorunu saptanmadığını söylüyor. Neden kustuğunu onlar da bilmiyor. Hayatımda hiç bukadar çaresiz hissetmemiştim. Dağ gibi adam gözümüzün önünde günden güne eriyor, bir deri bir kemik kaldı ve hiç bir şey yapamıyoruz... "Bu adam neden kusuyor?" artık delireceğim... Bu sorunun cevabını verecek kimse neden yok...

Cok gecmis olsun ..Verebileceğim tek tavsiye hastane ve doktor degisikligi olabilir..acil sifalar insallah

Allah şifa versin.
Ameliyat olduğu cerrahdan baska hekimlere gösterip görüşler edinseniz?

Çok çok geçmiş olsun, Allah şifa versin Keşke bir fikrimiz olsa da sizinle paylaşabilsek. Benim babam da son evre akciğer kanseri. Biz de günden güne eridiğini çaresizlikle izliyoruz. Önceleri sadece sütlaç yiyebiliyordu, şimdi yavaş yavaş yemeklerden yemeye başladı. Belki zamanla düzelir.

Geçmiş olsun alternatif tibba yönelebilirsiniz aidin salihin öğrencilerinden randevu alabilirsiniz mesela ... Biraz araştırın bu dediğim doktoru

Allah sifa versin.
Ameliyat sonrasi pet cekildi mi?
Pet dediginiz şeyin açılımı ne bilmiyorum. E nabizdan kontrol ediyorum röntgen sonuçlarını raporların hiç birinde metastaz bulgu yok. Çok büyük iyi bir hastanede mutlaka çekilmiştir...

Allah şifa versin inşallah belki midesinde bir problem vardır midesi ile ilgili kontroller yapılsın bence

Çok üzgünüm sizede çok geçmiş olsun duyardık kanser, nakil olmazsa şu kadar ömrü kalmış gibi sözleri soğuk itici gelirdi ama hiç başımıza geleceği aklımıza gelmezdi... hala inanamiyorum keşke gördüklerimiz bi kabus olsa

Allah şifalar versin acilen . Babanıza dua etmekten başka bir şey gelmiyor aklıma . Çünkü hiç böyle bir şey yaşayan tanıdığım yok . Ama benim oğullarım diş çıkarma zamanında yavşan otu diye bir ot kusma ve iştahsızlığa iyi gelir demişler . Annem biraz getirmişti . kaynatıp azıcık içiriyorduk . Banyo suyuna vs katıyordum iyi geliyordu .

E nabızdan baktığımda "Bt dinamik, trifazik, bifazik inceleme, Mr kalanjiyografi, Bt üst ve alt abdomen" gibi şeyler yazıyor. Doktora safra yolları ile ilgili bir sorun olabilir mi diye sorduğumda tetkikleri normaldi diye yanıt verdi...

Çok geçmiş olsun. İlk doktoru babanıza resmen ölüm korkusu yüklemiş. Bazı doktorlar gerçekten çok acımasız.

Ben babanızı iyi bir psikoloğa götürmenizi öneriyorum. Zaten kanser tedavisi olan tüm hastalar için iyi bir psikolog desteği , iyi bir onkolog kadar önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…