Hayatımdaki U Dönüşü

Alanda

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2016
283
707
33
39
Merhaba Kızlar;
31 yaşındayım,evliyim ve 1.5 aylık bebeğim var(Allah bağışlasın).Benim çok içlendiğim bir sıkıntım var.
Konunun anlaşılması açısından az geriye giderek anlatmak zorundayım.
8 yaşımdan 25 yaşıma kadar babam annemi farklı kadınlarla aldatmıştır.En büyük ve en yıkıcı etkili olanı ise son ilişkisiydi.Annemin ailesi okumuş etmiş olsa da kendisine yardım eli uzatmamış annemde çalışığ kazanayım bu adamdan kurtulayım diyen bir kadın olmamıştır.Abim ve erkek kardeşime karşı olan tutumu ile tek kızı olan bana tutumu ayrımcılık şeklindeydi.Neyse, ben bunları artık dert edinmiyorum,çünkü olumlu şekilde değiştiremediğim bir konu.Benim dert edindiğim durum üniv. bittikten sonra olan şey..
Herkesin duyduğunda aaa bende okumayı çok isterdim dedikleri Arkeoloji bölümünden mezun oldum.Mezun olduktan sonra oturduğum şehre geldim ve bir profesöre mail atarak kendisiyle tanıştım ve kazısına katıldım.
Bu hoca bu süreçte beni oldukça iyi gözlemlemiş ve çalışma şeklim ve sabrımdan çok etkilenmiş.
Beraber bir gün yürüyüş yaptık ve bana;
-Alanda senin çalışmanı çok beğeniyorum,dürüstsün ve çalışkansın eğer istersen bizim bölümde devam edip asistanımız olursun.(Yani yüksek lisansını ve doktoranı bizimle yap ben destekçin olacağım dedi)
Ben ise adama Hocam ben klasikçiyim(Arkeolojide 3 farklı alan var.Benim eğitimim daha geç dönemler üzerine yoğunlaşmış,Hocanın uzmanlık alanı daha eski dönemleri içeriyor).Mümkünse klasik bölüme başvuru yapmak isterdim dedim.Aynı hafta içerisinde farklı bir şehirdeki bölüme başvuru yapmak için kazıdan ayrıldım.
Hocam iyi niyeti ile başvuru yapacağım bölümün başkanını arayarak iyi referanslarda bulundu ancak karşıdaki hoca da yüksek lisans başvurusu için keşke daha önce kendileri ile irtibata geçmiş olmam ve seçilecek kişiler zaten belli olduğundan birdahaki seneye yardımcı olacağının sözünü verdi.
Şehrime dönüş yaptım.Eve geldiğim anda bir telefon geldi ve bir yerden iş teklifi aldım.Asgari ücret seviyesinde idi ve bundan hemen önce öğrendiğim şey ise babamın evimizi bir galericiye(tefeciymiş borç almış ödeyememiş) değerinin altında sattığı,emeklilik parasının uçtuğu ve bankaların emeklilik maaşına en yüksek seviye ne ise o şekilde el koyduğu oldu.Bu durumda benim yüksek lisans hayallerim boşa çıkmış ve teklifini aldığım işi kabul etmek durumunda kalmış oldum.
Bu işte ise bana faydalı olan şey İngilizce konuşmayı ilerletmiş olmam oldu.
Sonrasında ise Türkiyenin en büyük şirketlerinden birinden iş teklifi aldım ve kabul ettim.
3 yıl içinde terfi aldım.Maaşım görece iyiydi (3600 TL)
Mezun olmamla evlenip çok uzak bir yere taşınarak işten ayrılmak zorunda kalmam arasındaki süre 8 yıl...
Evlenene kadar babamın borçlarını kredi çekerek ödedim.(Büyük miktarlar)
Sonuç olarak şuan evdeyim ve bebeğimizin olması,fırsatları kaçırmış olmam(artık hoca emekli ve çalıştığım ekip bulunduğum şehirde değil),para kazanamıyor olmam,kilo almış ve vermekte zorlanıyor olmam bana işe yaramaz hissi vermekte.
Eşim ise bu yaştan sonra bu işi yapamayacağımı söylüyor,kpss çalışmalarım ise bebek nedeniyle hesapladığım gibi olmuyor.
Kendimi işe yaramaz hissediyorum oysaki hem mezun olduğum alanda hem de çalışma hayatımda yaptığım işte oldukça iyiydim.Şimdi ise ben neyim?
Eşim eve geldiği için yorumlara bakacağım ama sonra yanıtlayacağım kızlar çok teşekkür ederim.

Bebeğiniz çok küçük bence bu süreci evde kpss ile değerlendirin hem de bebeğinizin en güzel zamanını kaçırmamış olursunuz.

Temelde kendi secimlerinizin sonuçları bunlar.Babanızın borçlarını kredi çekip ödemek zorunda degildiniz nasıl yaptıysa borcu o sekilde halletseydi.Ve yine eşinizi de kendiniz seçtiniz sizin akademik kariyerinizi destekleyecek bi adamla evlenmeliydiniz.30lu yaşların başındasınız ben şimdi ne oldum demek için çok gencsiniz.

Ve ne olursa olsun secimlerinizin faturasını başkalarına kesmeyin.Sizin secimlerinizle hayatınız bu şekilde bundan sonrasını da yine sizim seçimleriniz belirler,esiniz yada kpss için yaş kuralları değil.

Canım hiç kendini bırakma okumuş etmışsın her işi yaparsın bebeğin biraz daha büyüsün sen de bu sürede KPSS ye bi şekilde çalış kilo ver yani herşey senin elinde

2.5 aylık bebeğim var benim de, Allah bağışlasın. Hamileliğim boyunca kıyafetlerim hep oldu, göbekten iliklenmedi sadece. Şimdi ise bacaklarımda kalıyor. :) Doğumdan sonra 2 kilo aldım, kilo falan veremiyorum sütüm gidecek diye. Zaten sütüm artsın diye de milyon kalori alıyorum. Ama umursamıyorum da, her şey oğlum için. :) sen de öyle düşün, hepsi bebişin için. Kpss'yi de bebek biraz daha büyüyüp bir rutin oluşturduktan sonra yapabilirsin diye düşünüyorum. Ayrıca arkeolojinin yaş ile alakası var mı? Emekli olan hocan da bence sana yardımcı olabilir hala.

Uzun yıllar özel sektörde çalıştım
Bu arada bir evlat sahibi oldum

Kpss düşüncem 2014 yılında oldu ilk kez(35 yaş bu yılda) oldu ve bu sınavda hüsrana uğradım

2016 tekar sınava girdim ve. Bu sefer bu yıl Temmuz ayında Atamamam oldu

İste, sabret, çalış derim

Bence hiçbir şey için geç kalmadınız. Bir insan çalışmaya alisti mi evde oturmak zor gelir. Sizi çok iyi anlıyorum. Ama simdiilk kpss için çalışmak en mantıklısı bebeğiniz daha küçük çünkü.

Kesinlikle bu olanlar benim secimlerim oldu.23 yasinda evinden atilacak bir kisi sanirim benim yaptigim tercihi yapatdi.Kpss icin ugrasmaliyim sanirim ama zamani geri dondurebilseydim....

Arkeoloji iş imkanı zor bir bölüm diye biliyorum bizim ülke için.Ama siz üniv.bitirdğiniz ilk yıllarda kendinizi ispatlamışsınız.Demek ki siz bu alanda gayet iyi ve başarılısınız.yani tekrar başlar tekrar başarırsınız.Hiç bişey için geç değil.Ne varsa aklınızda işinizle ilgili bence biran önce hayata geçirin.Eminim başaracaksınız...

Geçmiş için üzülmeyi bırakın.Olan olmuş ve bitmiş.Artık düzeltemezsiniz ama ilerisi için bir çok şey yapabilirsiniz.Öncelikle yaşınız henüz çok genç,ne güzel anne olmuşsunuz bir yuvanız var.Kiloları dert etmeyin,elbet verirsiniz.En önemlisi bundan sonra ne istiyorum diye sorun kendinize ve buna göre hareket edin

Hoca ile iletişime geçin derim. O size bir çözüm bulabilir.

+1

Suan kim mezun oldugu isi yapiyor ki hele ki sozeller ? Bolumumden sadece bizim sinf mezunleri 90 kisiydik turkiyedekileri dusunun iyi bir universite diye tercih ettim ama sonuc husran.kizlar evlenirken erkekler ya polis ya asker oldu.yalniz olmadignizi bilin isterim.yapmak istedikleriniz ise sizin elinizde.

Haklisiniz ozellikle sozel bolumlerde boyle bir sikinti var.Sanirimnen dogrusu elimizden geleni yapip gerisini Allaha birakmak

Şimdi sen bir anne bir eş zorunlu nedenlerle işine ara vermiş bir kadınsın. Şimdi ise ben neyim? nasıl bir soru. Tek olay çalışmak ya da çalışmamak mı? Çalışmak isteyebilirsin bunda bir problem yok ama bakış açın çok depresif. Elinde hiçbirşey kalmamış gibi davranmamalısın

Şevkiniz kaçmış, buradaki tek sorun bence bu. Çok klasik olacak ama üniversitedeyken 40-50 yaşlarında insanlarla aynı amfiyi paylaşırdık onlar da mezun oldu ben de.. umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…