hayatımdan , gelecekten korkuyorum ...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

esmaeslem

Annem . ∞. ♥
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2013
861
20
53
İstanbul
Geçmeyen acımı çekmekten çok çok çok yoruldum .. aylardir guclu kalmaya calistim aralarda hep pes ettim ama 7. Ay a kadar gelebildim ama hâla acim hafiflemedi.. annemi özluyorum hic bir zaman gözümün onunden gitmiyo her zaman kötü hallerini hatirliyorum ölurken ki halini.. iyi, guzel hic bi animizi hatirlayamiyorum .. çogu kisi okullar baslayinca bu kadar sık hatırlamassin diyo . Ilk bende boyle dusunuyodum kafam oyalanir diye.. ama sanmam aksine annemi daha cok dusunurum derslerim kotulesir iyi bi gelecek yakalayamam babamin evinden kurtulamam..

Çok korkularim var . Gelecekten çok korkuyorum canimi aciticak başka seyler yasamakdan korkuyorum . Sirf kafam mesgul kalsin diye sacma sapan insanlarla konusuyorum.. pisman da oluyorum cunku ben bu kadar dusuk degilim basim dik olmali.. annemin kizi olmaliyim..

Ileriyi , gelecegi yasamak istemiyorum annem gibi kanser olmakdan da korkuyorum onun cektigi acilari biliyorum ya bende oyle olursam diye korkuyorum.. Eger olursam tedavi istemem.. kurtulan cok az.. bosa daha da cok aci degil mi ..

Uyumakdan nefret ediyorum . Bu ara kendimi suclu hissettigim icin cok sık annemi goruyorum .. annemi cok seviyorum ama sanirim ondan korkuyorum.. bi insani ölurken gormek cok korkunc.. o can cok zoe cikiyo .. annemi ruyamda gordugumda aglayarak uyaniyorum o ölum anini tekrar tekrar yasiyorum..

Usandım yoruldum.. güçlü kalmaya calisiyorum ama artik bunu yapamiyorum hem yasadigim hayattan hemde gelecekten cokcokcokcok.. korkuyorum..

Son düzenleme:
rabbin seninle korkacak bişey yok
öyle güzel şeyler yaşayacaksın ki sen bile şaşacaksın
bunun yanında kötü şeyler de olacak tabi
bu hayatın kanunu
önemli olan senin duruşun olacak
korkacak bişey yok yaşamana bak
sevgiler

Guzel seyler bana o kadar cok uzak geliyo ki ..
Tesekkur ederim..

Arkadaşım ... Şu an hissettiğin ve yaşadığın her şey çok normal... Büyük bir kayıp vermişsin ve bununla mücadele etmeye çalışıyorsun. Ama bu hep böyledir biliyor musun... Biri öldüğünde sanki hiç güzel günler yaşanmamış o kişi hiç mutlu olmamış gibi hep acı çektiği anları düşünürüz. Eğer bizim yüzümüzden çektiği bir sıkıntı varsa bir de , işte kafamızda büyür de büyür her anı ....

Sana tavsiyem mutlaka bir uzman yardımı alman .. Kaç yaşındasın , hayatında sana destek verecek biri var mı bilmiyorum ... İnşallah bu dönemi de atlatacaksın ama dediğim gibi tek başına üstesinden gelmek zor ...

Bir arkadaşımın hikayesini anlatayım sana ... Üniversitedeyken birkaç ay arayla hem annesini hem babasını hem de abisini kaybetti ... Birinin acısı bitmeden diğeri eklendi ve hepsinin kaybı 1 yıldan daha kısa sürdü ... Sadece halası kaldı ... İnanabiliyor musun bu hayatta ona kalan tek aile bir '' Hala'' idi ... Sürekli ağlar , sinir krizi geçirir ve bayılırdı ... Psikolojik destek gördü bir süre ... Sonra biriyle tanıştı evlendi ve bir oğlu oldu ... Allah bir kapıyı kapayınca başka bir kapı açıyor mutlaka... Eşi öyle anlayışlı sevecen bir insan ki .. El üstünde tuttu onu , kimsesizliğini unutturdu ... Benim bu hayatta gördüğüm en mutlu çift onlar ... Arkadaşım intihar girişimlerinde bulunmuştu ... Düşünsene o zaman vazgeçseydi hayattan bugün bu kadar mutlu olamazdı ...

Sana tamamen geçecek demiyorum evet geçmeyecek ama inan bana bu kadar çok acıtmayacak ... Annenle kapanan kapı bir başka surette açılacak buna inan ... Allah yar ve yardımcın olsun ... Dua etmekten vazgeçme ...

Özür dilerim en başta yazmam gerekirdi , Annenin mekanı cennet olsun ....

Sabret diyorum güzel kardeşim sabret dua et bu akşam 9 yaşında bir kız çocuğu misafirimdi 6 aydır annesiz baktıkça ağladım çocuklarımla ilgilenmedim kıskanmasın diye kimsesi yok babasıda bakmıyor komşular bakıyor arada bana sarılıyor bi hırçın davranıyor küçücük en ihtiyacı olduğu zamanda şuan.
Annemle kurabiye yapardık diyo ben ona sofra hazırlardım sana yardım edeyimmi diyo özlüyo hep özlüyo yavrum ama dik duruyo gelmeyeceğini de biliyo.
O masum sabrediyor hem de ortada kaldığı halde bir başına sen de yapabilirsin ölüm eninde sonunda geliyor herkese annene sadece dua etki yerinde rahat yatsın huzur bulsun

Annemi ölurken , hasta hallerini gormeseydim belki onu bu kadar kotu hatirlamazdim .. annem yasiyo ki onu uzucek hiic bisi yapmadim bundan eminim ama sanki arrik yapiyorum oyle hissediyorum..

16 yasindayim annem öldukten sonra babamla yasamaya basladim bu yuzden onunla aramiz pek iyi degil bi kac haftadir teyzemde kaliyodum .. onlarlayken genelde gulebiliyorum .. ama yarin eve donuyorum.. psikolog gidicektim .. 1 hafta sonra babama konusunu yine acicam..

Anlattiginiz seyler icin tesekkur ederim.. benden cokcok daha zor durum bunlar bazen gelecege guzel bakmami sagliyo ama yinede o kadar cooook korkuyorum ki..

Amin .
Tesekkur ederim..

okurken gözlerim doldu seni rahatlatmak için bir önerim var namaza başla ve çok dua et ozaman insan ferahlıyor

Ozur dilerim , Tesekkur ederim..

Onunki de zor.. ama buyuyunce annesiyle ilgili cok daha az sey hatirliycak..

öncelikle şunu söylemeliyim ki Allah sabır versin ve annen nur içinde yatsın mekanı cennet olsun canım.
Annenin ihtiyacı olan şey senin dualarındır bundan emin ol.O şuan olabilecek en güzel yerde sen hiç korkma hepimizin mutlaka ulaşacağı gitmesinin gerektiği bir yerde.Ne güzel ki senin gibi bir evlat yetiştirmiş.şimdi hayata karşı daha güçlü durma zamanı senin için canım.biliyorum çok erken bir zamanda yaşandı senin için ama inan ki annen çok iyi şu an olduğu yerde ve sende iyi olabilmek için gücünü korkularınla yitirmemeye çalış canım.korkular hepimizde var biliyor musun?belki ben belki bir başkası belki de baban senin hayattan korktuğundan daha fazla korkuyoruzdur.ama insanların yaşam için amaçları olunca korkularıyla daha rahat mücadele ediyor ve o korkularda insanların daha güçlü olmasını sağlıyor.geleceğinden ve de hastalıktan hiç korkma duanı et okulun başlayınca kendini çok yormadan o güzel zihnini arındırarak derslerine yoğunlaşarak arkadaşlarınla eğlenceli zamanlar geçirerek seni üzen herşeyin üstesinden geleceksin.ben inanıyorum ki okulunda çok başarılı olacaksın ve biraz daha büyüdüğünde hayatının aslında ne kadar anlamlı olduğunu anlayacak ve zamanında korktuğun hayatın senin için değerini anlayacaksın.anneni düşündüğün zamanlarda hep gülümse canım benim ve duanı eksik etme.rahatlayacaksın inşallah...
Allah seni korusun canım kardeşim.

Derdini o kadar guzel anlatmissin ki.. Ne diyecegimi sasirdim

Senin annem yazdigin yerlere ben de kardesim yazsam, ayni benim hissettiklerimi yazmissin cunku..
Bir kisiyi hem ozlemek hem de ondan korkmak
Surekli kotu anilari hatirlamak..
kotu anilar akla gelmesin diye surekli cabalamak..

ama eminim ki bir kac yil sonra kayiplarimizdan guzel anilarla bahsedecegiz..

Canim dayanmaktan baska caremiz yok..

Sadece annem ölmeden once guzel evlattim..annemin suan iyi oldugunu nerden bille bilirim ki .. hem artik iyi kotu bunlara inanmiyorum.. belki beni gormuyodur bile.. yok olmuştur.. yasam icin amac belirlemeye calisiyorum ama yapamiyorum .. cogu seyle neden ugrastigimiza anlam veremiyorum bigun ölucegimizi bildigimiz halde hâla bisiler icin cabaliyoruz..hayattaki seylere onem vermeyi biraktim .. esyalar felan.. cunku bunlarin bos oldugunu gecen gun annemle yasadigimiz eve girdigimde anladim onun deger versihi esyalari simdi belki de birileri hunharca kullaniyo.. esyalarda artik benim icin hayaller gibi.. sacma heeepsi..
Okulumda mutlu olamam.. o okulda yalniz kalicam yalniz kaldica dusunucem..

Amin.. tesekkur ederim..

Eslemim yalnız degilsin ki canım,biz varız,teyzenler var...Sen inanmasan da baban var...

Hep dedim hep diyecegim hayat yaşanası ve çok güzel.Zor zamanları çok evet...kİmseye kolay degil.Hep ağlamak da degil hep gülmek te...

Ama güzel,korkma ...Sen çok iyi bir kızsın...Ne gel git yaşarssan yaşa DOĞRUYU BİLDİGİNE ben eminin...Seçimlerini hep doğrudan yana kullanacagını biliyorum...

Acılar zamanla hafifler derim hep...arkadaşlar ne güzel ne kadar moral verici örnekler yazmışlar hepsinden Allah razı olsun destekleri için çok sevindim...

O örneklerde ki gibi bir hayatın olacak.El birliği ile kuracagız.İnan ve sadece doğrudan ayrılma...

1 hafta sonra babana psikolog işini yine sor ve bu sefer illa ki git...Faydasını muhakkak göreceksin tatlım...

Allah a emanet ediyorum seni...ben aklında olmadıgım zaman uslu dur :))

Sevgiler Psiko ablan:))

Siz annesi kanser olup tedavi olan kardesi ölen kisiydiniz dimi..

Guzel anilari hatirlamiyorum hemde hic.. bunun icin kendimi zorlamama ragmen hatirlayamiyorum..

yasanasi ve guzel degil ...hani sana msj atmistimya az uzun.. oeda senle konusurken gulumsuyorum demistim o gulmelerden sonra bile kendimi suclu hissediyorum kendi kendime senin annen öldu ne diye hâla guluyosun diyorum..

Ben nilmiyorum kendimden emin degilim ablacik .. uzak durmaliyim biliyorum ama yanlis kisilere baglaniyorum sanirim.. kivirciginda sevgilisi varmks hakkinda kismina hic bakmamistim nasil cirkin bisi hic sevmedim >_<

Ne zaman hafifliycek ki..
Peki ablacik dilim yok yapamiyorum kendimi boslikda hissediyorum SENI COOOOOOOOOOOOO..... SEVIYORUMMMMM

Siz annesi kanser olup tedavi olan kardesi ölen kisiydiniz dimi..

Guzel anilari hatirlamiyorum hemde hic.. bunun icin kendimi zorlamama ragmen hatirlayamiyorum..

Evet canim ben o kisiyim
Tatlim ilk aylar ben de boyleydim cildiriyordum kotu anilar aklima gelip duruyordu benim kardesim de kanserdi cunku

Ama bak 2 yil olmak uzere biz artik ailecek guzel anilari hatirlamaya basliyoruz
Yokluk hissi bitmiyor ama kotu anilar yerini guzel anilara birakiyor
Aci biraz hafifliyor ve bununla yasamaya "alisiyorsun"

Alismak istemiyorum .. beni buyulten her zaman yanimda olan kisi olmadan yasayamam gibi geliyo o kadar sure.. annemle normalde de cok duzgun guzel animiz yok ki geneli kotu.. onu unutmak istemiyorum bu bencilce..

Alismak istemiyorum .. beni buyulten her zaman yanimda olan kisi olmadan yasayamam gibi geliyo o kadar sure.. annemle normalde de cok duzgun guzel animiz yok ki geneli kotu.. onu unutmak istemiyorum bu bencilce..

İnsan hic annesini umutabir mi kuzum onu hic unutmayacaksin merak etme
Sadece kotu degil guzel guzel hatirlayacaksin

Kardesimi kaybedeli bir kac ay olmustu bir polis bey bana "kizim insanoglu yok olmak icin yaratilmadi, kavusacaksiniz tekrar" demisti cok hosuma gitti bu laf

Yok olmak icin yaratilmadik kuzum

Gozumuzu kapatip bir acacagiz ki kavusmusuz kayiplarimiza
Hani oruc tutarsin saatlerce, iftar vakti gelip doyunca sanki hic saatlerce ac kalmamis gibi hissedersin ya

Biz mahserde kavusunca da sanki hic ayrilmamisiz senelerce, oyle hissedecegiz

Guzel hatirliycahim zamanlarda cabucak gelsin ..
Nerden bile biliriz ki kavuscagimizi.. ölen onsanlardan haber alamiyoruz onlarin yanina gidenlerden de alamiyoruz.. kavusabilcegime inanmiyorum .. eger annem orda melekse ben seytan olurum yine goremem onu ..

İnsanlar umut ile yaşar
Bizim de umudumuz bu
Tekrar kavuşma umudu
Ben bu umuttan vazgeçemem
Bence sen de vazgeçme

İslamiyete inaniyorsan, annen hastaliginin mukafatini alacak, sen de annesiz kalmanin bu acinin mukafatini alacaksin

Bilmiyorum..

Islamiyet muslumanliksa inaniyorum sadece kafam karisik .. insallah..
Yazdiginiz hersey icin tesekkur ederim..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…