Hayatımdan hiçbir zevk almıyorum

Kusura bakmayın ama sizinki eleştiri değil hadsizlik. Hiçbir hakkınız olmadan bana özgüven problemin/psikolojik problemlerin var diyen sizsiniz. Doktor musunuz ki? Kaldı ki doktorlar bile sadece yazılan şeylerden yola çıkarak böyle bir şey demezler. Sizden başka kimseye de bir şey demedim. Sizde herkese saldıracağınıza(!) biraz yumuşayıp,anlayışlı olmaya çalışın. Ben insanlara yapışan,diplerinden ayrılmayan biri değilim. Ne yapıp da bunaltabilirim acaba? Yorum yaparken dikkat edin zira bunlar eleştiri değil hakaret,saldırı. Enerjinizi başka yerde harcayın

Nihayet anlaşılabildim. Tek isteğim insanlarla olan ilişkim neden eskisi gibi değil bunu anlayabilmek.

Anlatamıyorum sanırım. Sorun tek olmak değil. Durduk yere insanların benimle olan ilişkilerinin değişmesi,azalması. Niye herkes sorun bendeymiş gibi yorumluyor ki

iyi de bu normal değil mi? çocukluk arkadaşıyla ölüme kadar arkadaş kalan kim var? bi elin parmaklarını geçmez. zaman değiştikçe biz de değişiriz ilişkilerimiz de değişir. bu kadar basit. sorun sende demiyoruz ama bu durumu anlaması gereken sensin.

Bana göre normal değil işte...Aramızda hiçbir ciddi tartışma,kavga olmadı ki ilişkimiz boyut değiştirsin. Ben o arkadaşımla her şeyimi paylaştım. O da benimle. Şu an geriye kalan 4 kızın bilmediği şeyleri ben biliyorum. Bu kadar yakınken zamanla uzaklaşmak beni üzen şey.

Peki!

Canım her insan hata yapabilir önce bunu bi kabullen içten içe hatasını kabullenip kendine düzen verebilir ve hata yaptığınıda başkalarına karşı kabullenmeyebilir.birde şu var bazı insanları seversin hata yaptıklarında konuşurda konuşursun arkalarından ama yüzüne bir gülmesi yeter affedi verirsin.yani bir insan hata yaptı diye silersek herkezi gidip dağ başında yaşayalım o zaman.herkez sahte diyorsun sen ne kadar dürüstsün bi onun mubasebesini yap.sen hata yaptığında allah sana karşı ne kadar sabırlı onu düşün allah seni hemen terkediyormu hata yaptın diye.biraz öz eleştri yaparsan daha mutlu olacaksın ama buradakilere katılıyorum bir özgüven sorunun var insanların odak noktası olmak istiyorsun farkında değilsin özel olmak istiyorsun ama malesef ben kendim için söyliyim benim hayatımda çocuklarımdan annem ve babamdan başkaa kimse tek ve özel olamaz.gerisi boş.

Ben bunu 17 yasimda yasamistim. Simdi komik geliyor ama o zaman her sey degisiyor diye kaygilanip oturup aglamistim. Sonuc olarak ben simdi insanlardan hicbir sey beklemiyorum, kendi kendime yetiyorum. Hic arkadasim yok ama bu bana tuhaf gelmiyor, ben kendimle cok iyi anlasiyorum.

biri ile uzaklaşmak için kavga etmeye gerek yok ki. çok düz mantık düşünüyosunuz. insanlar bundan daha kompleks yaratıklardır. tartışmadık o zaman 10 senelik arkadaşlığımız aynen devam etmeli gibi bi denklem yok ortada.

İnsanlarla arkadaşlık,dostluk anlayışımız farklı o halde. Çünkü ben ciddi bir sorun yaşamadığım takdirde arkadaşımdan durduk yere uzaklaşmam.

Off. Yine mi özgüven ya. Ya ben cidden anlamıyorum sizi. Siz arkadaşlık,dostluk nedir bilmiyo musunuz da benim özgüvenime laf ediyosunuz? Bana göre arkadaşlarla birbirlerinden uzaklaşmazlar,kopmazlar diyorum hâlâ bana özgüven diyosunuz. Siz kendinizden başkasına değer vermeyen insanlardansınız bunu söylemişsiniz zaten beni anlamanız mümkün değil. Ben en azından aevmediğim hoşlanmadığım kırıldığım kişiden uzaklaşırım hahaha kikiki gülüp durmam

Sevmediğin insandan uzak dur tabiki hz.ömer " kalbinizin ısınmadığı insanlardan uzak durun " demiş.ama bir hata yaptı diye ben arkadaşımdan uzaklaşmam konuşurum sebebini öğrenirim belki ben yanlış anladım belki o hata yaptığının farkında değil.ben kendime değer vericem tabiki allah beni yaratmışki ben değerliyim.herşeyden kerkezden önce kendime saygım var.ama mükemmelde değilim bende hata yapabilirim.öylr insanlar çok güvensiz iki yüzlü bilmem ne diye genelleme yapıp insanları karalamam.

Kalabalık arkadaş gruplarında samimiyet konusunda sıkıntılar olabiliyor çoğunlukla, bu bilinen birşey. Ablanızla eskisi gibi olmamanız da doğal, evlenmiş sonuçta tüm sevgisini eşine mi veriyor size mi öyle geliyor bilemeyeceğim ama aynı olamazdı, olmayabilir bu çok normal. Genelde yakın arkadaşı evlenenlerin çoğu sizin gibi hislere kapılırlar. Bütün bunları bu yaşta yeni keşfetmiş, yeni anlamış olmanız sıkıntı.

Son düzenleyen: Moderatör:
En yakın arkadaşım evlendiğinde aynı süreçleri yaşadık birlikte. O bile kopacağız sanki derdi, öyle de oldu. (sadece iletişimsel anlamda) Ayda yılda bir araya gelince eski samimiyet korunuyor, bozulmuyor. Zaten aslolan da bu. İnsanlar sürekli etrafınızda olmayacaklar. Bazen binlerce km mesafe girecek araya ama buluştuğunuzda hala aynı samimiyeti ve sevgiyi bulabileceksiniz. Bu böyledir.

Gurbet hasreti çekmek de buna benzer. Doğduğun şehirden uzakta yaşarsın ama oraya gittiğinde zaten her zaman oraya aitsindir. İlişkiler de böyle işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…