Hayatımı kökten değiştiren yaşadığım en kötü mayıs ayı

ipek_bal

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2010
934
849
123
Ankara
Merhaba arkadaslar,
Sadece dertleşmek istedim. Olayların üzerinden bşraz zaman geçti toparlayabildim biraz.
Kendi halinde, işinde gücünde normal bir insandım. Tek derdim evliliğe gidecek ciddi bir ilişkiye başlayamamış olmamdı 1 ay öncesine kadar. Hatta görüştüğüm biri vardı, evet diyordum bu sefer oldu, her şey güzel olacak.
Ta ki, mayısa kadar:))
1 mayıs itibariyle çocukla görüşmem bitti. Neymiş, unutamadığı eski kız arkadası aramış kafası karışmış. Hadi dedim bay bay, artık bu tarz ayakların bi sonu olmadığını tecrübe edecek yaştayım.
Ama sonrası daha berbat.
Ben belki dısarda çalışsam çok daha iyi yerlere gelip daha cok para kazanabilecekken, uzmanlık dedim. Mezun oldum, 6 sene oldu uzmanlığım uğruna çok şeyden ödün verdim. Çok çalıştım, bazen memnun oldum bazen olamadım. Ama son zamanlarda memnun degildim. Belki de bunlar tetikledi, bir gün ben böyle devam edemicem dedim.
Böyle bir devirde istifa etmenin eşiğindeyim, hatta son maaşımı alıp bırakacagım işimi. özel kliniklerin hali ortada. Kendim açsam, o kadar birikimim yok. Ama kesin kararlıyım bırakacagım. O kadar bıktırdılar köle gibi çalıştırarak.
Size soracagım su, hiç böyle bir dönüm noktasına geldiniz mi? 30 yaşında, bekar, bir işte çalışmayan ama meslek sahibi, ilerleyen dönemlerde şimdiki imkanlarına belki de sahip olmayacagını bile bile yetti be dediniz mi? Yaşadığım şehri bile degiştirip annemin babamın yanına dönesim var.
Ya da uzun, güzel bir tatile.
Aslında bunların hepsi sevgisizlikten, hep yanlış kişilerle zaman kaybedip enerjimi sömdürmekten.
Neyse, lütfen bana dua edin. Benim için hayırlı olanı seçebileyim.
Şimdiden teşekkürler

maaşın şimdi tatmin etmiyordur belki de ileride daha tatmin edici bi miktar geçecek mi eline? Yani alanındaki ilerlemeyi sen bilirsin en iyi. Belki asıl güzel bir tatile ihtiyacın vardır. Kafasına s...lası biri için bilemiyorum..

Devlet Hastanesi'nde doktor musun,öyle hissettim,benim dönüm noktam su oldu .çok riskli değil ama çok ciddi borç içindeyken uzun vadeli kredi çekip ücretsiz izne ayrıldım.sonra KPSS ye hazırlanıp eski işinden istifa ettim. İyi geldi bana.istedigim yerde istediğim işteyim.
Sana tavsiyem istifadan önce izin kullan ve uzaklas. Olaya bı de uzaktan bak.hala kararliysa istifa edersin.sonicta mesleğin var aç kalacak halin yok

26 yaşındayım, bende 2 kere hayatımda dönüm noktası yaşadım.

Hatta 1.ci değişimde ülkemi değiştirdim.

Radikal kararlar almak lazım bazen.
Belki de değişim geçirmeniz gerekiyordur.
Merak etmeyin, kafanızı toparladığınız anda hayatınızı da toparlarsınız.

Eminim dönüşümünüz ve değişiminiz hayırlı olacaktır.

O kişi için degil.
Aşkta başarısızlık, işteki monotonluk...
hepsi üst üste geldi

Uzmanlığımı alana kadar asla bırakmam sizin yerinizde olsam.
diş hekimiyim.
Monoton, aşksız, hocaların egosuna dayanamadığım bir hayatı yaşıyorum şu an.
Aynen izne ayrıldım. 2 hafta izin kullanacagım.
Ailemle etraflıca oturup konuşacağım. Onlar uzmanlık olayında emeğine yazık devam et deseler de benim gram gücüm yok artık

Böyle Dönüm noktalarından sonra hayatın guzel değişebileceğine inanıyorum eğer doğru kararlar verirsen.
Iş konusunda eğer mutlu değilsen değiştir mutlu olabileceğin baska bir iş bak daha iyi imkanlara sahip olacağın bir Şehre GÖÇ edebilirsin
. Sevgili konusuna gelince de o noktada malesef bşy yapamazsın ama şunu unutma seçimleri sen yaparsın

O kadar çok özeniyorum ki.
Damla diye bi pasta şefi var. Onun hikayesi gibi...
o da istemedigi bi bölümde okurken tası taragı toplayıp parise pasta kursuna gidiyor.
Keşke ben de yapabilsem ama cesaret lazım para lazım

Ben de bir mayis ayinda birakmistim dis hekimligi okumayi.
O gunler aklima geldi...insana bir bikkinlik geliyor arada iyice dusunmek lazim.Sadece bugunu degil yarini da dusunerek plan yap.Ani karar verme.
Belki de bi tatile cikmak en iyisi boyle zamanlarda

En iyisi tatil dedim ve 2 hafta izin aldım.
Mesleğimi seviyorum ama ortamdan tiksindim artık.
Benim bir birey, bir doktor olduğumun farkına hala varamayan ego sahibi üstler beni sömürdü bitirdi.
Olay maddiyat degil, şükür öyle bir sorunum yok.
Hatta bırada neler nelrr okuyup diyorum ki şımarıklık yapıyorsun.
Ama ortadaki gerçek: ben mutsuzum. Mutsuz oldugum bir yerde daha fazla devam etmeyecegim.
Mayıs aylarının böyle bşr etkisi var demek ki:)

Uzmanlık bitmesiyle ne olursa olsun devam et.pisman olursun yazık emeğine bence de

Benim de oldu ama önümü görmeden ani adım atmadım
Alternatiflerim vardı

Beni bu guzel havalar mahvetti diye bir siir var zaten
Mutsuzlugun isinle mi alakali sadece bunu dusun.Cunku hayatinin bir aninda hersey ust uste gelebiliyo.Baska seyler de var anladigim kadariyla.O yuzden sadece ise yuklememek lazim.Ego sahibi insanlar hep var kacis yok.
Dogru karari verirsin umarim.

Benim de oldu ama önümü görmeden ani adım atmadım
Alternatiflerim vardı
Şanslısınız o zaman.
Tek alternatifim diplomam :) ve 6 senelik deneyimim.
Önünü görmeden adım atmak daha riskli ve eglenceli galiba. Su an romantik komedi filmlerindeki gibi hissediyorum kendimi. Tek fark onlar mutlu sonla bitiyor :)

Ohoo olmaz mı

Hayatımı aşağı çeken bütün engel gibi şirret insanları attım

Birkaç sevdiğim insan kaldı etrafımda

Sonra gittim ülke değiştirdim

Oh mis süper geldi

Kendime özgüvenli, dimdik durabilen bir kadınım şimdi

Büyük konuşmayayım ama kolay kolay bir daha yıkılacağımı sanmıyorum

Ayrıca pratik alanı sevmediğim ve akademiye yöneleceğim kararını aldım

Şimdi o yolda ilerliyorum

İş en büyük etken. Çok büyük beklentilerle okuyup, hüsranla karşılaşınca afalladım. Sabrettim ama artık ip koptu bende. Azar işitmek, sürekli emir verilmesi şu bu artık dayanamıyorum. İlla ki her yerde olacak ama değişiklil iyidir galiba.
Aşkı zaten bulamadım. O yüzden yapabilecegim değişiklil iş.

Aman aman ben alademiden kaçıyorum:)))
Ne güzel sevindim adınıza.
Alanım dolayısıyla yurtdısı bana biraz uzak.
Ama keşke ben de şehri bırak ülkeyi değiştirsem:)
Kişileri eksiktmekle de başladım. Galiba doğru yoldayım.

Mutsuzluğunuzun çok da işinizden kaynaklandiğini sanmiyorum tamamen sevgisizlikten bende ayniyim çünkü yaşitiz sizinle sanki herşey üstüme üstüme geliyor artik aşik olmak sevmek sevilmek istiyoruz insaniz bizde ama iste olmayinca olmuyo umarim en kisa zamanda bizi hakeden insanla karsilasiriz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…