Hayatımın akışına inanamıyorum. boşanıyorum

icecold

böylesi daha iyi..
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2011
572
221
323
43
5 yıla yakındır kavgalı ağlamalı küsmeli barışmalı giden evliliğim sonunda bitme aşamasında…
Kendimi 70 yaşında hissediyorum üzerimdeki yükten dolayı..
1 haftadır ayrıyız…
Yeni evimize taşınmak üzereyken evde çıkan tartışma bizi son noktaya getirdi. Ne söylesem ona kötü geliyor. Patlamaya hazır bomba gibi.. artık tartışmalarımız şiddetle sonuçlanmaya başladı.
Kafamın içi karma karışık. Ne düşüneceğimi şaşırmış durumdayım. Bana şiddet uygulamasını bir türlü hazmedemiyorum. Yeni ev heyecanı yaşarken her şey tepe taklak oldu. Ailemin yanındayım. Ne yapacağımı ne düşüneceğimi bilemiyorum. Olaydan sonra 2 gün eve gelmedi. 2 gün sonunda aradığımda sayemde sinir hastası olduğunu artık dayanamadığımı her şeye, erkek işlerine dahi karıştığımı söyledi. (yeni evin tadilatıyla ilgili fikirlerimi söylememden bahsediyor). Ben de o akşam iş çıkışı ailemin yanına geldim. Artık ailemede bir şey diyemiyorum. İnsanlar artık benim bu sorunlu giden evliliğimden bıktı. Sayemde üzüntüden onların hayatlarını da allak bullak ediyorum. Bir yandan da yeni ev için maddi manevi çok emek çektim. Arkamı dönüp gitmek o kadar zoruma gidiyor ki anlatamam. Çok zor bir sınav. Allah kimseye yaşatmasın. Dua ediyorum ki çocuk yok. Arkadaşlar bana bir şeyler yazın. Dipteyim….

ben ne yapmak istediğini öğrenmek için aradım. cevabımı aldım ve artık eve dönmedim...

Canım sana beim naçizane tavsyem eğer ki eşinle barışırsan her kavganı eşinle olan kırgınlığını küskünlüğünü ailene
söyleme. Bırak bir müddet olanlar hakkında düşün . işin içine aile girince sonradan düzelsede ilki gibi olmuyor.
eşim şiddet uyguladı diyosun şiideetin hiç bir bahanesi olamaz ama malesef erkekler sen beni çileden çıkardın diyerek bunun arkasına sığınabiliyorlar.
İşte bu yüzden ateşe körükle yaklaşmamak ve birazcıkta boyun bükmek lazım galiba evlilikte
bilemiyorum ama ben dikbaşlılıkla değilde alttan alarak bişeylere ulaşıyorum mutluluğumu koruyorum

bişey sorucam canım neden hemen iş çıkışı ailene gittin
tamam çok kötü bi olay yaşamışsın ama sen o evin hanımısın
hemen çekip gitmek niye? eşin zaten yaptığına pişman olursa aradan bir müddet geçince hatasını telafi etmeye çalışıcaktır.
ama evi terketmen neden ? eşin pişman olsun sürünsün kendini affetttirmek için ama sen yuvandan ayrılma .
bu arada fikirlerime elbetteki katılmayanlar olucaktır ama ben empati yaparak düşünmeye çalıştım ve ben olsaydım öyle yapardım dedim

canım o zaten 2 gün eve gelmedi aradım daha da gelmeyeceğini söyledi. benim o evde kalmamı gerektirecek bir durum yoktu diye gittim. bu arada 2 gece boyunca ailesindeymiş...

Son düzenleme:
Kararsızlığın ve korkun geleceğin ne olacağını kestirememek mi?
Dipte olduğunu anladıysan ayakların en dibe değimiş demektir.
Bacaklarından güç alıp kendini suyun üzerine doğru itmenin zamanı geldi. İlk kocaman ve ferah nefesi aldığında herşey değişecek.

Evlilik sadece tek kişinin taşıyacağı bir yük değildir. zaten "yük" değildir.

Duygularının değişmesini istiyorsan önce düşüncelerini düzenle. Karmaşık yumakları çöz. Yılların tozlu raflarını boşalt.

Kağıt kalem alıp muhasebe yapma zamanı.

evını nıye terkettın..
?
sana sıddet gosterıyor adam....
sen neden terkedıyosn evı..
gıtmesı gereken bırı varsa o da esın..

bosanma davanı ac bencede..
cunku sıddet var ortada..
aLLAH'ım korusun cok kotu bırsey o..

en ufak hadiseyi ailesine yansıtmasından bıktım usandım artık. normalde evden kadınlar gider bizde tam tersi. hemen ailesine gider geceği orda geçirir. daha sonra biz barışsak bile kendi aramızda yüzüme şüpheli şüpheli bakarlar. anlamıyorum. birde ailesi hiç aramaz. ne oldu sorun ne diye. tuhaf insanlar.

sen neden gittin ki evden bence yanlış yapmışsın. yaşadıklarında haklı olabılırsın ama gitmesi gereken sen değildin canım

Gitmekle doğru bir karar vermişsin, kalıp üzülmenin bir manası yok en azından seni seven insanların yanındasın daha sağlıklı düşünebilirsin onlarlayken, bu kadar mutsuz olupta beraber yaşamanın bir mantığını göremiyorum, gitmek gerekir bazen kafanı topla ve sana iyi gelebilecek insanlarla fikir alışverişi yap bence.

Evinizi neden terk ediyorsunuz?

Bırakın kim gitmek istiyorsa gitsin, en azından ileride birgün dönülecekse o eve hiç olmazsa dönen siz olmayın.

Artı o ev onun değil, sizinde.

Neden hep bayanlar terk ediyor evi inanın anlamıyorum.

Böyle bir durumda ben eşimi postalarım evden ama kendim gitmem.

boşanmak en iyi karar, yürümeyen bi evliliği zorlamak bence anlamsız, hele ki çocuğun yok, keşke bende senin gibi olsam.
ayakta kalmaya kendine iyi davranmaya çalış,

Muhteşem bir yorum olmuş.

Bu yorumun üstüne söyleyebileceklerim sınırlı çünkü zaten söylenmesi gerekenleri çok güzel anlatmış bayansoa. Size ayrıl vs. diyemem, bayansoa'nında dediği gibi muhasebeyi yapacak olan sizsiniz.

Yalnız şiddet bir tokatta olsa şiddettir, sözlü veya darp fark etmez şiddetin hiçbir türünü bir sefer oldu diyerek hafife almayın, bugün bir tokat, yarın daha beterinin sinyalidir, erkek bir kere şiddete yöneldiğinde arkası geliyor ne yazık ki, herşey bir kenara, sırf şiddet gördüğünüz için 5 yıllık evliliğinizi bir kere değil defalarca analiz edin lütfen

bu arama olayı benim kocamdada var ama kendi ailesini diil benim ailemi arar bencede kol kırılır yeniçinde kalır. ailelere yansıdığı için bu kadar yüz göz olunuo. bırak o giderse gitsin daha ii sen neden evini terkediosunki. dilediin gibi yaşa ohhh. bende kavga edince eşimi kovuyorum gitmio. ilk zamanlar ben gitmeye kalkardım sonra baktımki niye ben gidiyorum o gitsin orası benimde evim. niye ona bırakiim meydanı dimi ama

Sen neden evi terk ediyorsun bırak eşin terk etsin diyenleride hiç anlamıyorum, başka zaman erkeklerle eşit olduğumuzu bangır bangır bağırırız ama belliki arkadaşın eşi onunla bir hayat sürdürmek istemiyor artık, istenmediği yerde durmanın bir alemi varmı yaşadıklarını biz bilemeyiz okuduğumuz toplasan 50 cümlesi ama eminim 500 kez gururu kırılmıştır 5 yıl içinde durup daha fazla kırılmasının anlamı yoktu.

Belki ev konusunu rahat kafa ile yapayım demiştir, o süre icerisindede öfkesi dinmiş olur.
uzuldum.. İnsallah bu ev size hayırlı gelir. Ama keşke gitmeseydiniz..

5 yıldır mutsuzsan her tartışmanız şiddetle bitiyorsa adam her kavgada ailesine gidiyorsa onlara herşeyi anlatıyorsa iyi düşün canım çocuğunda yokmuş ayrılmak kolay olur sakin kafayla iyice ölç tart derim

Ben de aynı şeyi söylemiş olucam, ama neden hep kadın terk eder evi?
O kadar emek vermişsiniz, ev sizin ikinizin.
Neden bırakıp giden siz oluyorsunuz?
Artık ailenizden ayrı bir hayatınız var sonuçta.
Yalnız kalmak istemedim diyorsanız tamam da, o evde kalmak için sebep kalmaz mı hiç, yuvanız orası sizin eşiniz olsa da olmasa da.
En azından bir karara varana kadar kalsaydınız, hem bu daha çözümsüz yapmadı mı şimdi?

Hayırlısı olsun hakkınızda...

çocuk yokken daha yolun başındayken böyleyseniz,ilerde daha kötü olursunuz
kendimden biliyorum ve çocuğum yokken boşanalım diye direttim,biz anlaşamıyoruz dedim,bırakmadı
ne oldu çocuk oldu,herşey daha kötü oldu
benim sorumluluklarım arttı,o daha çok üstüme geldi
sırf evde çocuk var,etkilenmesin diye alttan aldım bir arkadaın tabiriyle'boyun eğdim'
yok yine olmadı
bn sustukca iyiyce coştu
aldattı,eve geç geldi
bende benlikten çıktım...
sonra bir sevgili buldu kendine çocuğunuda benide terketti
ama şimdi ooohhh! çok rahatım..
sorunlu psikopat bir adam yok
kızımla çok eğleniyorum
hayatı seviyorum artık
kendi evimdeyim ama ailem hep yanımda
huzurluyum daha ne olsun
yani işin özeti;başında nasılsa sonuda öyle oluyor..hiçbirşey düzelmiyor
hakkınızda hayırlısı olsun tabi
en iyisini siz bilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…