Hayatımın akışına inanamıyorum. boşanıyorum

Hayatımızın akışı biranda ters düz olabiliyor.herşey yolundayken bir aldatmayla yada şiddetle yada yada...
Bu herkez için geçerli yaşantımız hayatımızın hiç birşekilde güzel gidecek diye bir garantisi yok malasef..
Neyse konuya gelelim bu yeni ev tadilatı sizi çok yıpratmış belliki.birbirinizi fazlasıyla yıpratmışsınız...
Her tartışma sonrası evi terketmesi ailesinin yanına sığınması hiç hoş değil.ilk tartışmanızda buna fırsat vermeyip tavrınızı koyucakdınız.
Siz bence hiç arayıp sormayın o sizi kaybetme korkusu yaşaması lazım ve kendisini affettirmesi lazım...

Yeni boşanan ya da boşanma eşiğinde olan kişilerin yazılarını görünce içim acıyor. Canım ablamda 3yıllık evliliğini bitirdiği için.

Boşanmak Allah'ın en sevmediği helaldir. Allaha sığın. Hayırlısını iste , Rabbim hakkında ne hayırlıysa onu yaşatır inşallah.

muhasebe yapacaksanız elinizden geldiğinizce gerçekçi olun,eminim ki yaşadığınız son olay her ne ise o getirmedi sizi bu noktaya,bu bir birikmişlik,yıpranmışlık durumu..eşin dünya iyisi olabilir ve elbette sen de,sorununuz iki kşilik bence yani anlaşamamak,görüş açısı vs..evliliğinizi yaşayan sizsniz,kurtarılabilecek durumdaysa üzerinize düşeni yapın,değilse kabullenin.gerekli olan ayrılığın yaşanabilmesi için en az bir kişinin o çemberden çıkması gerekiyor,eşiniz bu gücü toplayıp öncü olabilir,bizde öyle olmuştu mesela.ev para işlerini ayarlayamayacak bir ilişkiniz mi var emeklerim boşa gitsin istemiyorum diyorsunuz,o kısmı anlamadım açıkçası.

bir erkeğin değişecegi fikrini çıkarın aklınızdan asla ve asla değişmez başta neyse hatta sonunda dahada kötü olabiliyor herşey...
doğrusuyla yanlışıyla evliliğinizi ölçüp biçin en son kararı yine siz vereceksiniz..
artılar eksilerden fazlaysa evliliğinize bir şans daha verirsiniz tam tersi ise bitirirsiniz inş. herşey yoluna girer ve mutlu olursunuz yuvanız dağılmaz...

ben kavga ve kavgalarınızın nedenlerini çok merak ettim.bu dereceye getiren konu neydi acaba?
şiddet demıssınız 1 defa mı oldu yoksa sureklı olan bır durum mu?
ben eger çözümü olan bir durum ise kımsenın ayrılması taraftarı degılım.
ama yok hıcbırsekılde oluru dıyorsanız en azndan cocugunuz yokken sonlandrmak daha dogru

evi neden terk ettin diyen arkadaşlar ben evi terk etmedim o terk etti. 2 gece gelmedi. sabah aradım neden gelmiyorsun diye bir süre daha gelmeyeceğini atık dayanamadığını vs. söylemeye başladı. peki ben o evde neden durayım. ve bunu her tartışmada hep yapmaya başlamıştı. gidip annesinde kalıyordu. en ufak meseleleri ailesine yansıtması beni çok yıprattı. en ufak mesleyi sürekli boşanma konusu yapması beni çok yıprattı. 5 senedir ne boşanmaymış arkadaş. bari boşanalım da başı göğe ersin.. tek benim gayretimle olmuyor. sakin kafa düşününce benim gayretimle gittiğini daha iyi anlıyorum...

dipteymiş gibi hissediyorsan, düzeleceğini düşünüp kendini kandırmaya çalışma,
yada etrafın sözüne bakma, barıştırmaya çalışanlar olacaktır inanma, aynısını hatta daha fazlasını yaşarsın.
yapman gereken boşanmak ve hakkın olan herşeyi almak, sonrada hayatına kaldığın yerden daha güzel başlamak.

kabgalarınızın sebebi nedir acaba?

Kendimden biliyorum a desen bile kavga olabiliyor. ne yapsan huzur olmayabiliyor.Allah hepimizin yardımcısı olsun

her şey en ufak sorun bizde boşanma sebebi. boşanmayı marifet sanan bir eşe sahibim. olmuyor. olmuyor..

ben 2 senelık evlıyım henüz.
ama benim eşimde bunu bir dönem yapmaya başlamıstı ufak kavgada bıle bosanalım demıstı bırkackez siniri gecınce de ozur dılerdı.ciddi bir sekilde konustuk anlastık ve ozmndan berı ağzına almadı o kelimeyi oda bende.
sizin evliliğin 5 sene olmuş birşeylerin çoktan oturmus olması gerekirdi aslında.

elle tutulur bır neden olmadan boşanmanız çok üzücü.
aslında onun ailesinin eşinize kapıyı dahı acmaması lazım boyle bır durumdakı sızı bıle arammıslar sanırım.
ortada sanırım hep ufak tefek sorunlar vr bunları konusark halletmeyı denediniz mi hiç?
ciddi anlamda konustugunuzda size nasıl cvp verıyor mesela?
birde şiddet demıssıız dövmümüydü sizi?

İşin içine şiddet girmişse 1 dakika bile durup düşünecek, analiz edecek bir durum yok. Şiddet görmek bir ilişkinin varabileceği en sağlıksız, en vahim nihayettir. Aldatma bile şiddettin yanında daha anlaşılabilir ve aşılabilir bir durum olarak kalır. Evi kimin terk ettiğinin artık çok bir önemi yok, bir an önce sizi dipte hissettiren bu sağlıksızlığı çözmenizi dilerim. Unutmayın ki şiddet gören kişi "neden böyle oldu?" sorusunu sormamalıdır kendine asla, şiddet hiçbir zaman mağdurun değil her zaman uygulayanın kişilik sorunlarına delalettir.

Son düzenleme:
sen eşinle tartısıp şiddet goruyorsun
sonra evı sen terk edıyorsun
sonrada eşini arıyorsun
yanlış....
evı terketmen yanlış oncelıkle..
gıdecekse o gıdecek ..
orası onun evı degıl ıkınızın evı
vede onu araman da olmaz bırakta o arasın kalbı kırılan sensın

evi ben terk etmedim o gitti ve gelmeyeceğini söyledi. ben o sebeple ailemin yanına gittim

bunun yolunu sormuş arkadaş zaten

5 yılda evliliğiniz oturmadıysa bundan sonra da zor oturur cnm...siz bazı seyleri tüketmişşiniz bence...bu sekilde bi evliliği yürütmek cok zor....allah yardımcın olsun...

bugün tam 7 gün oldu eşimden en ufak bir yaklaşım yok. 1 ahftadır ailemleyim. yakın zmanda davamı açıcam tez zamanda bu işi bitiricem. onunda benden farklı düşünüceni sanmıyorum. bu zorlu dönemeçte allah tan yardım bekliyorum. inşallah çok yıpranmadan biter bu iş...

benim ablam da boşandı...sadece 5 ay evli kaldı...sorun eşinin asırı ilgisizliği sürekli bekar ark ile takılması idi....ayrılık asamasında ne kendisi ne de ailesi barışmak için hiçbir caba sarfetmediler...o dönem ablam yıkıldı kendini değersiz hissett...ne oldu boşandıktan 1.5 sene sorna tekrar evlendi ve üzerine titreyen bir eşi var...eski eşi de evlenemedi hala ark ile bekar hayatı yasaıyomuş...şimdi hergün şükrediyo ondan ayrıldığı için...hayat süprizlerle dolu...dimdik dur...bunu sadece sen yasamıyosun....

Allah sabır versin bilirim o durumu kavga gürültü evlilik yürütmek zor yeni ev stresinden bu noktaya gelmişsiniz sanırım işin içinde şiddet olmasa birçok tavsiye bvereceğim de şiddet olunca susuyorum düşünün taşının kararınızı verin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…