Allah canınıza sağlık versin borç ödenir, ama bu kadar parayı size harcadıda sormadınmı nerden geliyor bu para ? maaşınız belli yaptığınız harcama belli ?
ama eşine güveniyorsan boşver biraz zor bir dönem geçirisiniz ama ödersiniz
şimdiden geçmiş olsun
Bence oturun, kagit kalem alin ve sana nerelere büyük miktarda para yatirmis/harcamis hesap yapsin. Zaten mobilyayi almistik diyorsun, eeh 5000 evin neresine gitmis? Acaba kumar oynuyor mu? Hemen hayir deme, benimde basimdan gecti ve eminim cok kisi bunu yasadi. Hep yapmaz öyle sey deriz, zamani yok deriz ama oluyor, bence arastir. Esinin günahina girmek istemiyorum, belki cidden bir kerelik cahillik ve hata olmustur ama insallah sorumsuzluktan dolayi degildir.
Gercekten herseyi dürüstce anlatirsa ve sen güveniyorsan, para ve borcu dert etme. Borclari taksite baglayin, olmiyorsa eger esinin ailesine anlat ve yardimci olsunlar, sonucta esinin düsüncesizligi.
Baskada aklima bisey gelmiyo.
Sakin üzme kendini ve bebegini, sagliktan baska bisey önemli degil.
Tabi herkes yasadigni bilir ama az cok anliyorum seni. Bak esinde iyi insanmis o zaman. Yani hic süohen yoksa bu paranin ters yerlere gitmesiyle ilgili, o kadar kafana takma. Bana esinin söyledikleri önce duygu sömürtüsü gibi gelmisti ama bunu en iyi sen bilirsin. Cidden pismansa ona cok baski yapma ama konuski hatasini iyi anlasin. Evliligin ilk yillarinda cok seyler oluyor, galiba hepimiz türlü seyler yasiyoruz, bende tabi.
Esinin ailesine anlatsan yardimci olmazlar mi? Bunun kesin bir caresi var canim üzme kendini. Borclu oldugnuz yerlerle konusun, taksite baglasinlar.
Ikiside olmazsa, pazartesi bi avukati ara ona alternatifleri sor. Dedigim gibi mutlaka bir yolu vardir.
Türkiyenin kanunlarini bilmiyorum ama almanyada haciz gelse bile sadece lüks olan seyleri alabiliyorlar, ne bilim kürkler, degerli esyalar, altin elmas vs.
Mobilya, TV, Bilgisayar felan zaten alinmiyor . Gelirleri hesapliyorlar ve ona göre mümkün olan sekilde taksite bagliyorlar. Umarim TRde böyledir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?