hayatımın en kötü gününü yaşadım.yardım edin

elektraya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2008
3.177
40
118
Ankara
arkadaşlar hayatımın en kötü gününü geçirdim herhalde bugün.halen ağlıyorum
lütfen yol gösterin.
şimdi ben 2.5 yıllık evli bir bayanım 6 aylık hamileyim.hamile kaldığım beri çalışmıyorum. epeyce bir süre de çalışmam mümkün değil.

şimdi evlenirken eşimin ailesi bize oturalım diye ev verdiği için ne düğün masraflarına ne balayına ne de eşyalara beş kuruşyardım etmediler.bu arada benim altınlar bu tip borçlara gitti.tabi bir yandan da 2 banka kartı dolmuştu.sonra eşim dediki ben 3 milyarlık kredi çekeyim de borçlarımızı ödeyelim.tamam dedim.bir yandan mobilyalar,bir yandan kartlar derken (ben de çalışıyordum)borçları bitirdik.sadece ve sadece sanıyorum ki eşimin 3 milyarlık borcu kaldı bankaya olan.eşime iki de bir sordum.ya biz bu bankadan para çektik noldu arayıp sormuyorlar mı diye.bana her defasında maaşanın bir bölümünün oraya yattığını,zaten faizinin yüksek olmadığını,bir yandan kapandığını söylüyordu.üstelik bunu tersler gibi bir ifadeyle yaptığı için ben de üsteleyemiyordum.

neyse eşim devlet memuru 1500 maaşı var.kira vermiyoruz ama bunun dışında hiç bir gelirimiz yok.neyse ben 6 aydır hamileyim diye çok mutluydum.içim içime sığmıyordu.evliliğimizde mükemmel gidiyordu.sonra eve bir kağıt geldi o bankadan.eşim neredeyse müjde gibi verdi haberi.hani bizim borcumuz vardı ya dedi.onu vadeye yayıp,taksitlendireceklermiş dedi.iyi dedim ben de ne güzel 300 yapsak 10 ayda bitiririz falan diye düşünüyorum.

bugün doktor kontrolüm vardı ondan önce bankaya uğradıkk genel müdürlüğe.
neyse eşimsöyle böyle böyle şimdi benim borcum ne kadar diye adam 17000 demez mi.beynimden vurulmuşa döndüm.meğer benim eşim bana sormadan 5000 liralık bir kredi daha çekmiş.ve yine bana sormadan 2 yıldır ikisine de kuruş yatırmamış.icralık olmuş avukat masrafları falan da eklenmiş.benim üç bin zannettiğim borç 17 bin olmuş.
ben bankadan ağlaya ağlaya çıktım.ben üç kuruşluk borçları kapatıyorum çocuğum borçsuz doğacak diye sevinirken.eşim orda 17 bin liralık borç yapmış.yolda hem ben ağlıyorum hem eşim.en çok da şeye kızdım.eşimin yurt dışına gitme durumu vardı üç aylığına gitse 20 bin lira alacaktı.bana dediki senin hamilelğini göreyim,yavrumun doğuşunu göreyim ben de borçsusuz diye tamam gitme dedim.şimdi bu da bana çok sorumsuzca geliyor.madem bu kadar borç var niye gitmiyorsun be adam.

ya arkadaşlar şimdi ben ne yapğayım büyük bir sıkıntının içine düştüm.3 ay sonra yavrum geliyor.eşim defalarca özür diledi.sen çok mutluydun seni üzemezdim diyor.ben kaç gecedir ağlıyorum bu borç yüzünden diyor.ek işe girerim,seneye de yurt dışına çıkarım borcu sana hissettirmeden kapatırım diyor.ama hissetmemek,üzülmemek mümkün mü?

eşime de kıyamıyorum.yaptığı çok büyük sorumsuzluk ama intiharı bile düşündüm diyor.onun üzülüp hastalanmasından ya da kötü bir şeyler yapsından da korkuyorum.bir yandan beni ve bebeğimizi bu duruma düşürdüğü için kızıyorum.ne yapayım ne olur akıl verin.gözümde yaş kalmadı.

allah yardimciniz olsun soyleyecek baska birsey bulamiyorum.cok zor bir durum lutfen fazla stres yapayin diyicegim bebeginizi dusunun biliyorum stres yapmamak elde degil du anda sizin icin ama kucuk yavrucak icin biraz sakinlesin olurmu?

hııı zor bi durum ama canım eşinde gerçektende sorumsuzmuş hani maaşından kesiliyodu heray yatıyodu taksit o paralar nereye gitmiş hem o 5000lik kredi ne içinmiş sana niye söylemiyo sende harcamalarını ona göre yapardın senin er geç öğrenebileceğini tahmin edemedimi acaba eşin

Eşiniz ikinci krediyi neden çekmiş hiç sordunuz mu. Yani o parayı nereye harcadı merak ettim.
Sonuçta eşinizi siz bizden iyi tanıyorsunuz, bu para ev için harcanmışsa o kadar dert etmeyin. Sonuçta sağlığınız yerinde olduktan sonra çalışır ödersiniz. Eşinize de fazla yüklenmeyin.

olsun canım hiç üzülme yeterki ağzınızın tadı yerinde olsun canınız sağ ve sağlim olun olmuş birkere en azından eşinin sana olan tutumu güzel bence sevginiz çok yoğun inan bana sevginiz böyle daim olunca herşeyin üstesinden gelirsiniz bak eşinin maaşıda güzel maşallah doğumdan birsüre sonra belki sende çalışırsın ödersiniz be güzelim kendini bu kadar üzme yazık şimdi eşin senden beter bir durumdadır sonuçta borç yani bişekilde ödenirrrr

açıkçası eşim hep ev için harcadı.kendi gezmedi.ama ben bilsem tasarruf yapardım.ona göre harcardım.ayağımı yorganıma göre uzatmaya çalışırdım.sakladı benden hem de 2 yıl.ne olacak şimdi.ben o yurtdışı parasıyla ikinci el bi araba alırız. yarısını da oğlumuz için bankaya atarız,içimiz rahat olur diye düşünürken.o para daha gelmeden gitti.ki Allahtan o varmış yoksa nasıl öderdik.

eşimin çalışma durumu ek iş yapmaya çok müsait.ben ek iş yaparım diyor ama bu da şans işi yani bulabilecek mi bakalım?sigara bile içmem,bi eşeklik yaptım affet diyor.

düşünsenize ilk bebeğim daha rahatça ona bir şeyler bile alamayacağım.annemle bile dertleşemem. ona anlatsam bütün kardeşlerim,sülalem öğrenir.daha da çok yıpranırız.sıkıştım kaldım.sabahtan beri gözümde yaş dinmedi yollarda bile ağladım.

çektiği krediyi kumara filan yatırmadıysa, size harcadıysa yapacak bişy yok.. allahtan hayırlı bir işe harcamış yani.. borç elbette zor, umarım çaresini bulursunuz...

Allah canınıza sağlık versin borç ödenir, ama bu kadar parayı size harcadıda sormadınmı nerden geliyor bu para ? maaşınız belli yaptığınız harcama belli ?

ama eşine güveniyorsan boşver biraz zor bir dönem geçirisiniz ama ödersiniz

şimdiden geçmiş olsun

bilmiyorum biter mi bu borç.ya ben böyle sıkıntılara alışkın biri değilim .çok kafama takıyorum.nasıl olacak şimdi.eşim de diyor "artık mutlu günlerimiz sona erdi de mi" diye bu sefer ona da üzülüyorum.yani yurt dışına niye gitmedin diyorum.gideceği yer afganistan ve amerikan üssüne gidecek.kaç kere rüyamda öldüğümü görüm bebğimi görmeden öleceğim diye korktum diyor.ne diyeyim ben şimdi.

Allah yardımcın olsun..olanla ölene çare olmazmışş.bundan sonra sağlığınıza dikkat edin,gereksiz masraflardan kaçının tabikii bu durumda ...haa birde akıllanması lazım bir daha kafasına göre bir iş yapamasın...klava: evlilik demek tek başına karar almak değildir..ama bakıyorum her durumda kendi almış kararı gibi..Allah sağlık versin yeterki borçta harçta kapanır...

yani öyle aşkın coşkun bir harcama yapmadık ki canım.uzun vadede harcadı herhalde.evliliğin ilk zamanları eşim böyle beni daha tam sahiplenemiyordu,yani evlilik sorumluğuğunu pek alamıyordu,ben de küçüktüm açıkçası aklım ermiyordu öyle herşeyi hesaplamaya.

peki arkadaşlar içinizde bilen var mı?yani avukat parasını hafiletmek için yapılacak bir şeyler ya da başka bir bankadan para çekip kapatsak daha mı avantajlı olur.

canım lutfen hayatımın en kotu gunu deme.hayatta ınsanların başına gelen ne kotu gunler var.nacizane fıkırım bu benım.
simdi sakınleş tatlı bebegını düşün.eşın yıne bu parayı sıze harcamış.sorun etme bence .allah sağlık versin ödersiniz.belkı bıraz zorlanırsınız ama bıter.sen bebeğını düşün canım.eşınıde uzme artık bence.

Kusura bakmasında bu zmaana kadar aklı nerdeymiş neden ödememiş o borcu olcak iş mi ?
Allah sana yardım etsin bacım, bu konularda eşine güvenme derim ben

benim babamda aynı senin eşin gibi tatlım yıllardır o kadar çok borç ödedik ve öyle büyük sıkıntılar ne 17000i yılda en az 30 bin veriordu dedemler yok yokkkk hep ağlardı ben sizi düşündüm kendime bişi yapcam die kıyamazdık aynı tas aynı hamam hala yıllardır ....sen eşine şans ver bir kereye mahsus bebeğine yazık kapanır borç emin ol ama izin verme bir daha senden habersiz bi iş yapmasına canımmm Allah yardımcınız olsun inşallah

Zor bı durum...bukdar borÇ memeursa bıra zor Ödenır helekı bu deıvrde..aılenızden yardım alın..hıÇ olmasa onlara borÇlu kalın bankaya kalmaktansa..eŞınde bence bencılce davranmıŞ...

Bence oturun, kagit kalem alin ve sana nerelere büyük miktarda para yatirmis/harcamis hesap yapsin. Zaten mobilyayi almistik diyorsun, eeh 5000 evin neresine gitmis? Acaba kumar oynuyor mu? Hemen hayir deme, benimde basimdan gecti ve eminim cok kisi bunu yasadi. Hep yapmaz öyle sey deriz, zamani yok deriz ama oluyor, bence arastir. Esinin günahina girmek istemiyorum, belki cidden bir kerelik cahillik ve hata olmustur ama insallah sorumsuzluktan dolayi degildir.
Gercekten herseyi dürüstce anlatirsa ve sen güveniyorsan, para ve borcu dert etme. Borclari taksite baglayin, olmiyorsa eger esinin ailesine anlat ve yardimci olsunlar, sonucta esinin düsüncesizligi.
Baskada aklima bisey gelmiyo.
Sakin üzme kendini ve bebegini, sagliktan baska bisey önemli degil.

ahh canım ya şu evlilikte 2.5 yılda yaşıdığımı var ya 15 yılda yaşayamaz insanlar.olumlu ve olumsuz anlamda söylüyorum bunu.eşim kumar oynamıyor ama savurgan bir yapıya sahip.bekarken ben de öyleydim.evlendikten sonra toparlamaya çalışıyorum kendimi.yani eşim öyle paranın hesabını yapan birisi değil.babam çok cimriydi eşim cimri olmasın istedim hep ,eşim cimri değil ama şimdi de böyle dertler var işte.aslında ilk evlendiğimde ben hesabımı bilsem bu kadar kötü hale gelmezdi belki.ama o zamanda benim bazı psikolojik sorunlarım vardı.para hesabı yapacak falan halim yoktu yani.kendi dertlelerim bana yetiyordu.şimdi iyiyim çok şükür ama bu sferde böyle bir iş çıktı başımıza.ama şu da var ki o sorunlu zamanlarımda eşim çok destek oldu bana.hem de çoğu kişinin katlanamayacağı şeylerdi.ona minnet borcum da var yani bir yandan.

Tabi herkes yasadigni bilir ama az cok anliyorum seni. Bak esinde iyi insanmis o zaman. Yani hic süohen yoksa bu paranin ters yerlere gitmesiyle ilgili, o kadar kafana takma. Bana esinin söyledikleri önce duygu sömürtüsü gibi gelmisti ama bunu en iyi sen bilirsin. Cidden pismansa ona cok baski yapma ama konuski hatasini iyi anlasin. Evliligin ilk yillarinda cok seyler oluyor, galiba hepimiz türlü seyler yasiyoruz, bende tabi.
Esinin ailesine anlatsan yardimci olmazlar mi? Bunun kesin bir caresi var canim üzme kendini. Borclu oldugnuz yerlerle konusun, taksite baglasinlar.
Ikiside olmazsa, pazartesi bi avukati ara ona alternatifleri sor. Dedigim gibi mutlaka bir yolu vardir.
Türkiyenin kanunlarini bilmiyorum ama almanyada haciz gelse bile sadece lüks olan seyleri alabiliyorlar, ne bilim kürkler, degerli esyalar, altin elmas vs.
Mobilya, TV, Bilgisayar felan zaten alinmiyor . Gelirleri hesapliyorlar ve ona göre mümkün olan sekilde taksite bagliyorlar. Umarim TRde böyledir.

canım eşim memur olduğu için zaten eve haciz göndermiyorlarmış.maaşı hacizleniyormuş.yani eve haciz gelecek diye bir korkum yok.zaten ev adresi olarak da kaynanamın evi görünüyorkaydirigubbakcemile3 bu halde bile gülebiliyorum ya inanamıyorum kendime.benim en büyük sıkıntım, hmile kaldıktan sonra eşimin maaşını ben almaya başladım tüm giderleri idare ediyordum.iyi de altından kalkmaya başlamıştım.kredi kartlarını falan bitirmiştim.ince ince hesaplarken her şeyi şak karşıma korkunç bir borç çıktı.bir de eşimin sorumsuzluğuna üzülüyorum.ama o da düzeltti kendini yani bu evliliğin ilk aylarında olan bir mesele.eşimde özellikle son aylarda arkadaşlarıyla bile görüşmüyor yani masraf olmasın diye.bence korktu çünkü dedim ya evliliğimizin ilk zamanları çok kötüydü,zordu.yine o zamanlara dönmekten korktu.son 6-7 ayda o kadar mutluyduk ki bunun bozulmasından korktu.o da çaresiz kalmış.ben de çok korkuyorum o ilk zamanlara dönmekten.bunun içinde psikolojimi korumam lazım ama nasıl?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…