Hayatimin en önemli kararlarindan biri..

Kıyamam ne cok sey yasamıssın o genç yaşında nelere katlanmıssın Allah yardımcın olsun üzülerek okudum inş düzelir onla yada onsuz istedıgın mutlulugu bulursun
Tesekkur ederim. Yasadigim yasadigimla kalsa neyse.. hala huzur bozuyorlar. Utanmadan gelip tuhaf tuhaf seylerden bahsediyor mesela esimin annesi.. Konusmak muhatap olmak istemiyorum bi kac kere icimdeki seyleri ufaktan demeyi denedim yahu nasil bir yuzse ..yuzsuzluk..anlamiyor guya ,neden bahsettigimi bilmiyor falan. Hic yasanmadi zaten dugun olayi falan,ben sizofrenim heralde uyduruyorum. Hic birsey olmamis gibi davraniyor. Esim beni kendi halime biraksa cok mutlu olucam aslinda... yok o onlarin da torunu yok ozlediler bilmem ne..kizim buyuse bi ..kizim da anlar onlarla paylasicak hic bbisey bulamayacagini da.. bakalim ne olacak.
Is bulup calissam belki vaktim iyice sinirlanir ve gorusmelerimiz daha da azalir diye unut ediyorum... ( Cicito88 Cicito88 seni de alintilayacaktim unutmusum. Etiketledim :) sana da tesekkur ederim dileklerin icin..)

tahmin ettiğim kadarıyla dr sun.

birincisi kimseye ipotekli değilsin biri ilişkiye emek verdi diye o insanın sahibi olmuyor. bu olması gereken zaten.

2. öyle bir kayınvalide ile evlenirsen de boşanırsın ben seni kusura bakma direkt söylüyorum naif değil ezik gördüm. okumuş meslek sahibi bir insansın elin teyzesinin kıyafetine makyajına karışmasına nasıl izin verirsin? biraz kızdım sana açıkçası.

3. davul bile dengi dengine aile kültürünüz meslek standardınız maddi durumunuz eşit olmasa bile denk değilse bu iş bi şekilde biter. şimdi olmasa 10 yıl sonra biter.

Yok 6 sene gitmiş, yok bilmem ne kadar beklemiş sözleri hep saçmalık.

Insan 30 yıllık eşinden boşanıyor.

Hayata bir defa geliyoruz. Değmez bir saatini bile harcamaya.

Sevgi aşk hep palavra , saygı yoksa ne sevgi olur ne aşk.

Denk değilsiniz hiç bir anlamda. Ötesi verişi yok.

Aşağılamak , hiçe saymak , kişisel alana bu denli müdahale etme hakkı bulmak ; bunların hepsi hadsizce.

Kendini bilen biri değil aileside öyle.

Yazık edersin kendine , hayatına, ailenin sana verdiği emeğe, kendine verdiğin emeğe.

Okumasaydin madem böyle bir evlilik kurma yolundasin madem.

Allah kurtarsın dıyorum sadece.Aılenın hareketlerı normal degıl.Evlenınce mutlu olacagınızı sanmıyorum,her seye karısma,yorum yapma,elestırme hakkını kendınde bulacak tıplere benzıyorlar.Sevgılınızın herseyı annesıne anlatması ıse kabul edılır bır sey degıl.Benım abımınde ılıskılerı oldu zamanında ama anneme hıc bır detay vermezdı.Sadece sana selamı var gecerdı.Bu cocukta normal degıl gıbı geldı.Sankı aılesının dolduruslarını ılıskınızı ve sızı yonetmede destek gıbı goruyor.Kımse sızden degerlı degıl.Elalem ve o aıle sızı 3 gun konusur ama evlenınce sız bır omur aglarsınız.Annenız sıze destek cok guzel bu aıleyı uzerınızden puskurtmeye yardımcı olacaktır.Allah ıyılerle karsılastırsın sızı ve sızı hakedenlerle...

Kesin ayrıl bu insandan.

Ayrılınca seni sıkıntıya düşüreceğini düşünüyorsan kendinden soğutarak ayrıl, her hatasını yüzüne vur, annesinin babasının kusurlarını söyle, mesleğinle övün, açık giyinmek istiyorsan da giy. Huzursuzluk yani. Kavga gürültü derken o senden ayrılsın ya da senin ayrıldığına sevinsin. Çok çok pişman olursun bir şekilde kurtulmazsan.

Burada belki de ilk kez bir konuya bu kadar net bir şey yazacağım: arkanıza bile bakmayın, ayrılın. Çünkü şuna çok eminim ki ilişkilerde bir taraf aşağılık kompleksine yenilmişse artık o iş düzelmez. Ardından gelecek şeyler öfke, hakaret ve şiddettir. Ailesinin tavrına hiç girmeyeceğim bile, kim oluyorlar da bu şekilde baskı kuruyorlar? Kısacası kaçın..

Galiba doktorsun. Nasıl senin gibi akıllı bir kadın hala bu tipi seviyorum der. Annesi kim oluyor da sana mesaj atıyor hangi hadle annenin yanında seni uyarıyor ağzının payını veremiyosan sana da yazıklar olsun. Erkek arkadaşını cacığa hıyar diye doğramam zaten. Vicdan yapacak ne var 20 yıllık evlilikler bitiyor evlenip boşanmakla uğraşmak daha mı kolay üstüne bir de çocuk olursa naparsın?? Azıcık aklın varsa ayrılırsın.

Aynı evin içine girince birbirinizi boğarsınız. Adam böyle davranıyorsa içine sinmiyorsa yola girme. Babasına ne laf düşüyor da 6 ay diyor? O mu ilişki yaşıyor?
Mesleğini eline al bence ben senden küçüğüm belki dediklerim basit ama aşk sevgi bi yere kadar? Ekonomik özgürlük şart. Sevgiliyken bırakmak kolay nişanlanınca da nişan atarsın sülalenin lafları canını sıkar onu da atlatırsın ama evlenince yuva yıkmak zor

Herkese iyi geceler,

Insanlarin cogu problemlerini gece uzun uzun dusunur. Bazen bu problemleri göz gore gore kendimiz yaratiriz. Benim cok uzun yillardir suren bir iliskim var. Varlikli bir aileden geliyorum ve cok sukur en iyi sekilde okuma imkanim oldu. Suan meslegime gecmeye hazirlaniyorum. Bunlari soylememin nedeni su; erkek arkadasimda bunlarin hepsi tam tersi. Aile problemleri cok fazla ve ben bircok kez tartismalara sebep oldum. Duygusal biri oldugum icin cok etkileniyorum bu tartismalardan ve cogu zaman eve geldigimde agliyorum. Bu tur aile ve snne baba kavgalarina aliskin degilim cunki. Erkek arkadasim bu imkanlari olmadigi icin cogu zaman mahcup oldugunu goruyorum. Onun yanindayken meslegim veya egitimim hakkinda konusmamaya gayret gosteriyorum. Ama o her tartismada beni ezerek konusmaya ozen gosteriyor gibi hissediyorum. Cogu zaman asaglayici cumleler ve agresif tavirlar. Sinava girdigimde nasil gectigini sormuyor, sinav haftalarimda cogunlukla benimle kavga ediyor. Bana gore boyle zor ve stressli dönemlerde asil iliski birbirine baglanmasi lazimken o tam tersini yapiyor. Yasimiz 25 ve babasi bize surekli baski yapiyor evlilik icin ama ben once biraz calisip sonra evlilik dusunuyorum. Suan kendimi inanin hazir hissetmiyorum, ama en son babasi sana ve ailene 6 ay sure veriyorum 6 ay icinde nisan olacak diyor. Ama ben hem evlilikten yana hemde erkek arkadasimin bana davranma seklinden cok kararsizim. Onu cok seviyorum ama bazi hataketleri beni cok korkutuyor. Ailemle tanisti ailem ilk basta cok sevdi ama zamanla bazi haraketlerini gorunce annemin icine sinmedi ve artik sicak bakmiyor. Annem beni surekli ezmesinden korkuyor. Cok fedakar biriyim mutlulugu icin hersey yapiyorum ama birturlu mutlu olmuyor gibi, surekli bir sorun cikariyor. Yani bir gunu diger gununu tutmuyor ve annesinin her problemimizden haberi oluyor. Herseyi annesine anlatiyor, ve bu hic hosuma gitmiyor. Ailesi kiyafetime, giyinme seklime herseyime karisiyor, ailesi derken annesi ananesi halasi vs bu boyle olurmu bu nasil giyinme. Ama inanin cok acik bir sekilde giymiyorum, normal uslunda giyiniyorum. Annemin yanindada bikere soyledi annem kizim nerde ne giyinecegini biliyor dedi. Annesi surekli iliskimizin icinde, bana mesajlar atiyor en kucuk ornek; bugun kiyafetin guzel degildi veya makyajin guzel degildi vs. Ama inanin anormal bir durum yok ne koyafetimde ne makyaj nede baska birseyimde. Sizin dusuncelerinizi alabilirmiyim lutfen :KK43:

Hepinize mesajlariniz icin tesekkur ederim ama bir sorum daha olacak arkadaslar. Ben eger ayrilma karari alirsam basima cökmelerinden korkuyorum, ben herzaman ciddi dusundum ama bana madem ciddi degildin neden durdun vs vs gibi seyler soylemelerindende korkuyorum. Sevgilim bana gecenlerde ailesinin yaninda senin egitimini 6 yil bekledim, beni essek yerine koyamazsin bu iliski bitemez dedi. Sizin dusunceleriz ne bu konuda, vicdanimda rahat degil neyapacgimi bilmiyorum.
Kaç kurtul tehlikeli duruyor hepsi özellikle erkek arkadaşınız

çok sinir oldum ve sana laflar hazırladım konu sahibi...
varlıklısın ve iyi eğitimlisin güya, peki kültürel ve manevi anlamda bu kadar boş olmayı neye borçlusun kızım?bu barzoyu ve ve ailesini çok aradın mı?maddi durumundaki eşitsizliği senden çıkaran aslında içten içe senden nefret eden bu herife karşı saplantın nereden kaynaklanıyor,ailenden alışık değilsen?
varlıklı ve iyi eğitimli bir kadının gözü açık olur/olmalı.yüzü medeniyete dönük, fikirleri yaptıkları aydınlığa dönük olur. aile kavgalarını bile sindirip seninle hayvanca konuşan baskı yapan elalemin babasına karşı nasıl suskun kalırsın sen?erkeklerin totom totom evlilikten kaçtıkları bir dönemde kim, kimin babası kız ailesine baskı yapar ille de evlilik olacak diye? konu fake değilse senin varlıklı olmandan çok hoşlandıkları çok net .. hepsini geçtim senin annenin yanında elin kadını ne hakla seni uyarır?annen de bir "haydi oradan kadın "diye ağzının payını vermemesi..
bu hikayedeki herkes aşırı derecede tuhaf.
ay Allahım daha fazla yazıp banlanmak istemiyorum ama hayır ülkemin aydın, çağdaş, ileri görüşlü kadınları bu olamaz olmamalı!

çok sinir oldum ve sana laflar hazırladım konu sahibi...
varlıklısın ve iyi eğitimlisin güya, peki kültürel ve manevi anlamda bu kadar boş olmayı neye borçlusun kızım?bu barzoyu ve ve ailesini çok aradın mı?maddi durumundaki eşitsizliği senden çıkaran aslında içten içe senden nefret eden bu herife karşı saplantın nereden kaynaklanıyor,ailenden alışık değilsen?
varlıklı ve iyi eğitimli bir kadının gözü açık olur/olmalı.yüzü medeniyete dönük, fikirleri yaptıkları aydınlığa dönük olur. aile kavgalarını bile sindirip seninle hayvanca konuşan baskı yapan elalemin babasına karşı nasıl suskun kalırsın sen?erkeklerin totom totom evlilikten kaçtıkları bir dönemde kim, kimin babası kız ailesine baskı yapar ille de evlilik olacak diye? konu fake değilse senin varlıklı olmandan çok hoşlandıkları çok net .. hepsini geçtim senin annenin yanında elin kadını ne hakla seni uyarır?annen de bir "haydi oradan kadın "diye ağzının payını vermemesi..
bu hikayedeki herkes aşırı derecede tuhaf.
ay Allahım daha fazla yazıp banlanmak istemiyorum ama hayır ülkemin aydın, çağdaş, ileri görüşlü kadınları bu olamaz olmamalı!
cok guzel deginmissiniz

Evlendigimde 23 yasindaydim su an 34...
Ah gencligim diyorum sadece.. ailelerimiz tam zit,bizimkiler kültürlü üniversite mezunlari esimin ailesi ilkokul mezunu ve köyde yasayan insanlar..biz varlikliyiz hic para sikintim olmamisti ama onlar yokluk görmüs.basta esim cok iyi diyerek evlendim ama sonunda ailesi neyse o da o oldu..yani illaki aileye benziyorlar ve bakis acilari hep dar kaliyor.okadar pismanimki dönüsü yok.cocukta olduktan sonra yolunu degistiremiyorsun,kiymet bilmeyenlerin elinde kaliyorsun.maddiyat önemli degil gibi geliyor ama öyle degil istedigini alamamak cok dokunuyor.
Bugün kötü seyler yasadim ve moralsizim senin yasina dönsem asla ama asla evlenmem.evleneceksem de kesinlikle kendi aileme denk biriyle evlenirim bu okadar önemliymiski cok aci tecrübe ediyorum su an.aklini basina al hayatini sakin zehir etme,bul bir bahane ve uzaklas.ve seni ikna etmelerine izin verme.inan evlendikten sonra cok daha kötüye gidecek.

sevgi iyi güzel ama her şeyin üstesinden gelmeyi sağlamaz maalesef. özellikle kompleksli erkekler kendinden maddi anlamda üstüm kadını kabullenmekte zorlanır. kendini kurtarmaya bak sen bir an önce.

Evlensen de kısa süre içinde ayrılık görüyorum bu adamın sevecek bi tarafı Yok ki zaten o seni sevmiyor kendini yakma aileni üzme nasıl sinir oldum seni ailecek ezme niyetindeler çünkü kendileri ezik

Bu tipleri çok mu arıyorsunuz tövbe tövbe... Hakikaten insan kendine ne yaparsa eliyle yapıyor... İnsan biriyle ilişkiye mutlu olmak kendini iyi hissetmek için başlar. Daha sevgiliyken kendini kafeste gibi hissediyorsan evlilikte ne yapacaksın? O kadar yıl böyle birine nasıl dayandiniz ki yani ve sevgililik insanı bağlayıcı bir durum değildir ileride ben bununla evlenir miyim evlenemez miyim diye deneme asamasıdır olmuyorsa ayrılın yani ne. Millet kaç çocukla kocasını bosuyor. Sevgililige çok fazla anlam yükleniyor buna şaşıyorum. Yazık ya gerçekten yazık. Dünya görüşü gelişsin de elin psikopatina bağlı olmasın kızlarımız okusunlar ayakları üstünde dursunlar diyoruz sizler neler yapıyorsunuz yani...

Bunda hayatima benzeywn cok sey cikarttim, ve aslinda mantikli baktigimda bende dogru bulmuyorum ama duygularim izin vermiyor. Onu bukadar yil sonra yari yolda birakmaktan korkuyorum galiba. Vicdanim buyuzden rahat etmiyor. Onun bir derdi oldugunda ben geceleri onu dusunurken ve buyuzden uykusuz kalirken o sabahlari bana yazmayi unutuyor.. aslinda bu cok sey acikliyor ama dedigim gibi vicdanim.. birakirsam sanki onu okadar yil bekletmis olurum tam evlenecek Zamanda birakmis olur gibime geliyor :KK43:
Ona birşey olmaz merak etme. İki ağlar unutur, 40in çıkmadan gider başkasını da bulur.

Allah'ın sevgili kuluymuşsun da bunları sana göstermiş. Göz göre göre kendini ateşe atma. Seni nasıl etkiledilerse kıyafetim normal diye kendini savunuyorsun. Normal ne demek ? :issiz: Sen nasıl istersen öyle giyinirsin. Tüm sülale ne hakla sana karışıyor? Ortada hiçbir şey yokken üstelik. Bir de evlensen alışverişini yaparlar artık. Giyeceğin iç çamaşırına kadar bunlara seçtirirsin. Ki sevgilin de oturur seyreder seni. Şimdiden aşağılık kompleksine de girmiş. Belki çalışma bile der. :yuh:

Ayrılacağını da net şekilde ifade et. Asla geri adım atma. Sana baskı yapar, kendini acındırır belki sakın bunları yeme. Çok diretirse git şikayet et hatta. Ömrünü çürütür bunlar ailecek. Babaya bak yani 6 ayda olacakmış. Emir veriyor. :12: :63:

Kendini çok ezdirmişsin bunlara önünü alamazsın. Kaç arkadaşım kaç. 30 yaşına gelmeden ruh hastası olursun ellerinde. KK yi dinle. :kkk:

Back
X