- 2 Aralık 2013
- 2.460
- 2.493
- 448
- Konu Sahibi coco_cambo
-
Bir yerde belki Samsun köyü olur diye yazmissiniz ona yönelik yazmak istedim :) samsuna gelin oldum yazlari gidip köyde kaliyoruz ve birtane bile tavuk besleyen görmedim tuhafima gitti:) insanlar daha cok yaris icindeydi resmen, ev dikme yarisi önce ben yaptim yok ben yaptim diye :) esimi aldim kendi memleketimdeki köylere götürdüm ' bu ne laan tam köy' dedi. Hayatinda ilkkez ahir ve camis gördü, cok komikti benim icin yazmak istedim:)
Sizinde hakkinizda hayirlisi olur ins, yapmak istedikleriniz gerceklesmicek seyler degil. Sakin bir yer olsa bile yeter, kendi tavuklarini beslemek, birseyler ekip organik seyler yetistirmek icin.
şimdi hiç düşünme derim
emeklisiniz ne güzel yaa..Çanakkale cok ucuz ve sahane bı yer...aahhh ahh ...emeklı olsam hıc düşünmem 2 maaş ne dmek ya
selam kk'nın tatliş hatunları toplanın bi safları sık edelim .burda muazzam zeki hatunlar var ..hem benim gibi düşünüp hemde yol yordam bilmeyenlere tecrübelerinizi akıtın...çok düşündüm kesinlikle ama bi de burda yaşayanlara sormak istiyorum madde madde yazayım..kısa tutmaya çalışıcam (inşallah) :)
istanbulda doğdum istanbulda büyüdüm.ailem burda..3 vesait yol çekip işe gidiyorum .eşim de dahil..eve giren paradan krediler ödemeleri yaptıgımzda kalan 1400..bununla geçinıyoruz 4 kişilik hane olarak.evımız bizim..ikimizde özel sektör çalışanıyız..çok kasıntı maaşlarımız yok 2000i gecmez.buraya kadar tamam...
şimdi deliliğimi açıklıyorum ..arakadaşlar ben bu sehirden bu manyak şirket çalışanlarından, egolu kendını bişey sanan beyaz yaka ortamından cok sıkıldım...onu da gectım metrobus otobus kahrından trafıkte çıldırmaktan,300 tl yol parası vermekten cook sıkıldım..yolda bomba patlar mı..aman saldırı olur mu.bunları düşünmekten yılladır bende geçmek bilmeyen anksiyetem daha da ayyuka çıkmış durumda..avm ye gitsem laan şimdi isid gelse bızı silahla tarar mı demekten magazada gezerken bile keyıf alamıyorum..inanılmaz sosyalim ,ınsanlarla konusmadan durmam .sokagımdakı köpeklerle kedilerle selamlaşır öyle işe giderim.ama işyerimdeki egolu ınsanlar için aynısını düşünmüyorum...yani üst rütbelılerden bahsedıyorum..dıyorum kı her gun kedı köpek tavuk goreyım daha iyi.en azından küfür etmem arkalarındanbu yuzden düşündüm taşındım köyde yaşamak istiyorum ulaaan dedım..tezek kokayım istiyorum ...eşim benden daha istekli bu arada.anama daha konuyu açmadım en sakat o ztn... kızlarıma cok duskun çünkü göremez istediği zman..
olay şu kadınlar...ben 2bın tl ye orda gecınebılırmıyım. kredi için tazmınatımı verıp kredılerı kapatıcam..ama ben calısmıcam..eşim cok kolay iş bulabilecek sektörde.ama böyle köyden kasabaya gdecek o da bi köy dolmuşuan binecek maaşı 1700 olur ,(araştırdık ).şöyle ki ıstanbula yakın bıldıgınız bır köy dusunun burda 2000 tl ye ben yasar mıyım.öyle gıda dısında bi harcamam olmaz kendimden yana .seneye kızlar bezi de bırakacak...şöyle 100 120 metre kare müstakil bi ev.bahçeli.domatesi biberi maydanozu ektiğim .çilek diktiğim...kümesi olan,içinde 10 tavuk 1 horozu olan,bahcesınde tandırı olan yüksek duvarlı ,bi eğitimli köpeğimin olduğu (bunu kesin yapıcam ) böyle bir hayal..yani kanada da yerlesmek gibi kırmızı mercedes gıbı hayallerım zaten hayalde kaldı.ama bunu da gercekleştıremeyeceksem gebereyim o zaman.otur oturdugun yerde coco ,manyak mısın yahu demeyın.ben ruhumun artık kırlendıgıne ınanmaya başladım..arınmak ıstıyorum en cok da kızlarım ıcın huzurlu bır ortam.ancak köy ortamı guvenlı mı..yani ne yapmam lazım...nooğğluuur heycanımı baltalamayın
ya giden yaşayan var mı..yada en yakınım gitti coco suan cok mutlu fln.gercekci yorumlar bekliyorum ama şunu da soyleyeyım 1, 1,5 sene içinde bunu hayata gecırmek ıstıyorum...
cok heycanlıyım nasıl yorumlar gelecek bakem :)
Onceden insanlar koyden kacip sehire giderdi is imkani luks rahat hayat icinselam kk'nın tatliş hatunları toplanın bi safları sık edelim .burda muazzam zeki hatunlar var ..hem benim gibi düşünüp hemde yol yordam bilmeyenlere tecrübelerinizi akıtın...çok düşündüm kesinlikle ama bi de burda yaşayanlara sormak istiyorum madde madde yazayım..kısa tutmaya çalışıcam (inşallah) :)
istanbulda doğdum istanbulda büyüdüm.ailem burda..3 vesait yol çekip işe gidiyorum .eşim de dahil..eve giren paradan krediler ödemeleri yaptıgımzda kalan 1400..bununla geçinıyoruz 4 kişilik hane olarak.evımız bizim..ikimizde özel sektör çalışanıyız..çok kasıntı maaşlarımız yok 2000i gecmez.buraya kadar tamam...
şimdi deliliğimi açıklıyorum ..arakadaşlar ben bu sehirden bu manyak şirket çalışanlarından, egolu kendını bişey sanan beyaz yaka ortamından cok sıkıldım...onu da gectım metrobus otobus kahrından trafıkte çıldırmaktan,300 tl yol parası vermekten cook sıkıldım..yolda bomba patlar mı..aman saldırı olur mu.bunları düşünmekten yılladır bende geçmek bilmeyen anksiyetem daha da ayyuka çıkmış durumda..avm ye gitsem laan şimdi isid gelse bızı silahla tarar mı demekten magazada gezerken bile keyıf alamıyorum..inanılmaz sosyalim ,ınsanlarla konusmadan durmam .sokagımdakı köpeklerle kedilerle selamlaşır öyle işe giderim.ama işyerimdeki egolu ınsanlar için aynısını düşünmüyorum...yani üst rütbelılerden bahsedıyorum..dıyorum kı her gun kedı köpek tavuk goreyım daha iyi.en azından küfür etmem arkalarındanbu yuzden düşündüm taşındım köyde yaşamak istiyorum ulaaan dedım..tezek kokayım istiyorum ...eşim benden daha istekli bu arada.anama daha konuyu açmadım en sakat o ztn... kızlarıma cok duskun çünkü göremez istediği zman..
olay şu kadınlar...ben 2bın tl ye orda gecınebılırmıyım. kredi için tazmınatımı verıp kredılerı kapatıcam..ama ben calısmıcam..eşim cok kolay iş bulabilecek sektörde.ama böyle köyden kasabaya gdecek o da bi köy dolmuşuan binecek maaşı 1700 olur ,(araştırdık ).şöyle ki ıstanbula yakın bıldıgınız bır köy dusunun burda 2000 tl ye ben yasar mıyım.öyle gıda dısında bi harcamam olmaz kendimden yana .seneye kızlar bezi de bırakacak...şöyle 100 120 metre kare müstakil bi ev.bahçeli.domatesi biberi maydanozu ektiğim .çilek diktiğim...kümesi olan,içinde 10 tavuk 1 horozu olan,bahcesınde tandırı olan yüksek duvarlı ,bi eğitimli köpeğimin olduğu (bunu kesin yapıcam ) böyle bir hayal..yani kanada da yerlesmek gibi kırmızı mercedes gıbı hayallerım zaten hayalde kaldı.ama bunu da gercekleştıremeyeceksem gebereyim o zaman.otur oturdugun yerde coco ,manyak mısın yahu demeyın.ben ruhumun artık kırlendıgıne ınanmaya başladım..arınmak ıstıyorum en cok da kızlarım ıcın huzurlu bır ortam.ancak köy ortamı guvenlı mı..yani ne yapmam lazım...nooğğluuur heycanımı baltalamayın
ya giden yaşayan var mı..yada en yakınım gitti coco suan cok mutlu fln.gercekci yorumlar bekliyorum ama şunu da soyleyeyım 1, 1,5 sene içinde bunu hayata gecırmek ıstıyorum...
Hadi ya cok sasirdimSamsunda bir kasaba burda çok var engiz soyismi
Hangi köymüş orası ya benım eşimin köyünde insandan çok hayvan var evlerin bahcelerı o kadar buyuk ki mısafırlıge gitcek olsan arabayla gitmen lazımsamsundan annem ev almıştı bu sene.ondaan orası olur dedım ama dedıgın gıbıyse hiç bulaşmayayım.zaten Trabzon rıze samsun ev ıle bozdular kafayı..........
tabiri caizzse cabbar bi tipim yani çıt kırıldım dedıgınız tıplerden olsam orda köyde 1 hafta duramam gibi..ekmegımı kendım yapıp her sabah yuruyen tavugun yumurtasını aılemle tuketmek ıstıyorum ya o kadar ıstıyorum kı ağlıcam şuan
aslında köyden ziyade mesela şöyle yalova cınarcık da merkeze 1 saat ama bildiginiz böyle yollardan ınekler gecen horoz ile ınsanlanlarn uyandıgı bol yeşillikli köyler var...zaten ya çınarcık olur yada samsun ama samsun daha utopık...eşim cunku yalova da karar kıldı...
ki bende çınarcık olsun istiyorum.tam köy değil.....hastane 20 dk yurume mesafesınde...araba orada alıcaz inş..arabasız olmaz.tam yanında köy okulu var anaokulu ilk okul.. ortaokul da var..maddi olarak malesef koleje veremem.
ilerde yumurta çiftliği kurucam hayalı var...yani oturmam orda bi zman sonra kaşınırım...
böyle bi hayal işte...
Ben kanada da yasiyorum,burada cifrfigimiz var memnunmuyum hayirr çünkü bu koy hayatinin isi Bitmiyor...gerçi ben hic bir ise el atmiyorum bir yardim etsem ertesi günde benden isteniyor evimin camasiri,bulasigi hic bitmiyor o yüzden çiftlik islerini pek istemiyorum.ama bizim gibi ineğinden koyununa kadar her hayvani toplamazsan bilmiyorum belki idare edebilirsin ama sunu soyliyeyim hic kolay değil bu isler özellikle iki kişi bile kolay kolay altindan kalkamaz gibi...yarin birgün çocukların büyüyecek egitimleri problem dersleri olacak bu kadar ugrasla nasil idare edeceksin,hasta olmak lüksün yok mesela günlük yapilmasi gereken ne isin varsa yapman gerek,tatil olayinda biter hayvanları birakip hiccc bir yere kipirdayamazsin...ama oldu ki kararin kesin evet iki milyara gayette yasarsin etlik piliç alip besleesin iki ay sonra keser buzluguna stoklarsan,meyveni sebzeni kendin yetistiriceksen zaten konservelerle kisada depolama yaparsan mutfak.masrafiniz çok aza indirgenir.kayinpederimin ayvalikta yazliklari var köye pek yakin bir milyara bike gayet güzel yasayanlar varmis,kendi yetiştirdikleri meyve ve sebzeleri tuketiyorlarmia dediğim.gibi tavuklarida kendileri yetiştirip kesiyorlar,zaten koy pazarlarida ekonomik yani gecinebilirsin ama isin içinden tek basina kalkabilir misin orasi muamma,eşinden bu konuda yardim bekleme ben zaten calisiyorum deyip iki gün sonra kenara çekilecektir,butun isler sana kalicak heee birde bostana ekme bicme işinin zorluğundan bahsetmiyorum bile...selam kk'nın tatliş hatunları toplanın bi safları sık edelim .burda muazzam zeki hatunlar var ..hem benim gibi düşünüp hemde yol yordam bilmeyenlere tecrübelerinizi akıtın...çok düşündüm kesinlikle ama bi de burda yaşayanlara sormak istiyorum madde madde yazayım..kısa tutmaya çalışıcam (inşallah) :)
Valla haklsnz ne diyim hakkında hayırlısışaşırmakta haklısınız.çunku ben de kaygı bozukluğu anskiyete var .bi yerde ınsanların hızlı hızlı bi yöne koştugunu görünce kalbim hızlıca artıyor hemen kitleniyorum..düşün bi de ben her gun 3 sabah 3 akşam tıklım tıkış metrobüs metro otobüş gittiğimi...benım normal sekıle olmam ımkansız degıl mı? zaten hassas bı ruh halım var...hep kaygı halındeyım kaos ortamlarından cok etkılenıyorum..daha 30 olmadan her hastalık var en önemlısı ruhumm.ruhum artık gercekten o kadar bulanık kı..eskiden metafizik bazı seyler yasardım işte ruyamda gordugum seyin sabah gercekleşmesi..vs vs uzun konu... artık nasıl bır hava solumaya başlamışsam yada nasıl kendımı kaybetmişsem iş hayatından sonra rüya bile görmuyorum..zıhnım yorgun bedenım desen ahı gıtmış vahı kalmış....ben gıtmeyeyım de kım gıtsın ali agaoğlu mu
kac yasindasin canimselam kk'nın tatliş hatunları toplanın bi safları sık edelim .burda muazzam zeki hatunlar var ..hem benim gibi düşünüp hemde yol yordam bilmeyenlere tecrübelerinizi akıtın...çok düşündüm kesinlikle ama bi de burda yaşayanlara sormak istiyorum madde madde yazayım..kısa tutmaya çalışıcam (inşallah) :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?