hayatımın en radikal kararını vericem hele bi toplaşın kızlar

Bence insan nasıl mutluysa öyle yaşamalı 20 binde alsan büyük şehir seni boğuyorsa çek git
Oradaki 1700 le daha huzurlu mutlu olacaksın
Biraz daha lüks ama huzursuz yaşamdansa orta halli hızurlu yaşam yeğdir

Zamanla sıkılmayacağınızı düşünüyorsan

Hiçççç durma

Samsuna gelirsenizde engiz yakakent iyidir

Eğitim açısından sıkıntı olacağını hiç sanmıyorum. Köyde ve şehirdeki devlet okullarının farkı ne olabilir ki?( doğru düzgün ogretmeni olmayan mahrumiyet bölgeleri istisna)
Kolej desen adı sanı bilinen üst düzey kolejler var. Ona da halkın %95i gönderebilir. Çoğu kolej de ticari kazanç için kurulmuş üç kurusa öğretmen çalıştırılan eğitim umrumda olmayan yerler.

Hep derim, "param olsa çiftlik alıp hayvanlarla uğraşacağım, param yok bu yüzden insanlarla uğraşıyorum"

Bizim de plan bu.

Egeliyim, bizim o taraflarda düşünüyoruz biz. İstanbul yakınları için yorum yapamayacağım.

3-4 dönüm bir arazinin içine 100-120mt2 kadar bir prefabrik ev, keçiler, tavuklar, kazlar, köpekler, kediler..

Bahçede enginarım, yeşil soğanım, domatesim, patatesim..

Ama bizim düşündüğümüz köyler Fethiye-Kaş karayolunun üzerinde,merkezin en fazla 30km dışında, canımız sıkılınca yirmi dakika-yarım saatte medeniyetin göbeğindeyiz.

Çocukların okulu konusunu da çok dert etmiyorum açıkçası, ilkokulu köyde okusalar süper olur gibime geliyor. Ben şu anda köyde görev yapan bir öğretmenim, köy okulları korkulacak kadar kötü durumda değil. Üstelik gereken desteği veririz ebeveynler olarak.

Ortaokul kısmında da merkez dediğim gibi yarım saat. Büyük şehirler için kısa bile sayılır mesafe. Okula sabah bırakırım, çıkışta alırım. Yetişemezsem anneannelerinin evi 3dk, yürüsünler bir zahmet. (Bu arada bu bahsettiğim çocuk veya çocuklar henüz plan aşamasında bile değil, doğarlarsa böyle olur diye düşünüyorum)

Kafamızda olgunlaştırıyoruz bu planı. Toprak ve ev maliyeti yaklaşık 200-250bin falan olur. Orta halli bir apartman dairesi fiyatına kendimi dinleyebileceğim, çocuklarımın hayvanlarla ve toprakla içiçe büyüyebileceği bir hayat kurabilme şansım var, neden denemeyeyim?

Ama burada bence en önemli kıstaslardan biri sizin beklentileriniz.

Ben şu anda büyük bir il merkezinde yaşıyorum; avm, sinema, cafe her şey ayak altında. Ama hiç gitmiyorum, ruhum sıkılıyor resmen. Ben sessizlikte olmalıyım, etrafım dağ, dere, ağaç ile çevrili olmalı. Eşim de aynı kafada bir adamdır, o yüzden bizim niyetimiz oldukça net. Büyük bir değişiklik olmazsa uygulamak istiyoruz.

İnşallah gönlünüze göre olur her şey.

Ailem silivride yaşıyor benim
Coco cum sana ufak bi örnek vereyim ,
Silivri kavunuyla meşhurdur ve adedi 5 tl
İstanbul'a merkeze gidiyorum manavda Silivri kavunu 2 tl etiketini görüyorum :)
İstanbulun civar köyleri cidden pahalı
Millet buralara yazlık diye gidiyor yazlıkçıda da para var mantığıyla fiyatları tavan yaptırıyorlar
Ama ama hayalin çok güzel ve olmayacak bi hayal kesinlikle değil
Benimde hayalim ufak bi kasabada bahçeli bahçesinde köpeği kümesli kümesinde horozu tavuğu yumurtası olan ikide ördek maydonoz u nanesi biberi domatesi kendim yapabileceğim bi yaşam istiyorum ancak bunu şu yaşımda yapamam gibime geliyor ne zaman kızım üniversiteye başlar allahta bana ömür verir gerçekleştiririm inş

Benim de hayalim ama köyde arazi lazım ekmek biçmek için ona da para lazım yani. Ahhh ahhh arazim olsa biraz birikmişim var gider yerleşirim köye.

Keşke benim de öyle bir hayalim olsa.Hayalinizdeki imkanlara sahibim.İstanbul yakınında köyde evim ,bahçem var,ilçe merkezine yakın.Eşim emekli olunca oraya yerleşmek istiyor.Fakat benim hiç hevesim yok.Yaz tatillerinde ,bazen hafta sonu gidiyoruz,kısa vadede güzel oluyor ,temiz hava ,yeşillikle dolu doğa,doğal yiyecekler ,merada hayvan sesleri .Fakat biraz fazla durunca canım sıkılıyor ,bir an önce eve dönmek istiyorum,sıkıcı geliyor.

Son zamanlarda bende çok hevesleniyorum ama senin gibi temelli değil bizim koyumuz oturdugumuz yere yarim saat uzaklikta istedigim gibi kendi çizdiğim bi evimin olmasi renkli citleri yada duvarları olmasini istiyorum bahcesinde salincak kaydirak ve dedigin gibi ekip dikme isi kocaman balkonu vs vs inan çok isterim ama yazlık ev gibi düşün gider gelirim haftasonu kalirim diye istiyorum çünkü çok skliyorum ama senin dedigin gibi yapamam şahsen cocuklarin egitimi ne olacak bide kisin soguk olur her zaman temizlik ister koy evi zor temelli kaldıramam ben sahsen hele tezek kokusu hic hoşlanmam ama o maaslada tabiki gecinebilirsin sehirdeki kadar lüks şeyler giymeyeceksin her dk markete gitmeyecksin falan filan

Kaç dönüm arazileri var acaba? Senin yazını okudum hemen zeytinlik fiyatlarına baktım

Benim annem, babam köyde dogup, büyümüs insanlar. Her yil, yilda iki kere giderim köyümüze. Aslende karadenizliyim. Bizim oralarda bircok insanin findik bahcesi vardir. Yilda bir kere toplar eline güzel bir para gecer. Kisin kestane toplar erzagini alir. "Bostanin" da varsa sebze ekersin hayvanin olmasina gerek yok komsuda varsa ucuza ondan alirsin. Aslinda belki hayat oralarda daha kaliteli. Ama araba olmasi sart yoksa hicbiryere gidemezsin. Yanliz köyde herkez yapamaz cünkü hayat daha sade ve s1k1ci. Ben sahsen bir haftada s1k1liyorum ama uzak oluncada özlüyorum.

Benim eşim memur,tayin ayarlayıp en fazla 2-3 seneye gitmek istiyoruz aynı sebeplerden.
Ben de doğma büyüme İstanbulluyum,o yüzden en başta güzel gelse de köye alışamayacağımı düşündüğüm için kasaba olsun istiyorum. Tabi o dizilerde gördüğüm kasabalar gibi mi onu bilemiyorum
Doğma büyüme İstanbullu birinin köyde bi süre sonra sıkılacağını düşünüyorum,sen de çok emin değilsen köy yerine kasabadan hallice bi yer bulabilirsin o yüzden.

Benim hayalimde boyle aşağı yukari.

Umarim sen gerceklestirirsin. Ben gerçekleştirmek bir yana artik hayal edemiyorum bile.

Istanbul dan giderek iyilesecegine eminim.

Adapazarı, izmit, kirklareli civarina baksaniz.. orada hem mustakil alanlar cok hemde fabrika vs ile is bulunmasi kolylasir.

Ailene uzak olmaz git gel kolay olur.

Arkadaşım cok radikal bir karar alarak Eski foca ya yerlesti. Kariyerini ailesini bıraktı. Terk ettigi iste maasi 7 bin di.
Esi devlet memuru tayin aldi, buyuk bir maddi zorluk ya da risk yasamadiklari icin herseyleri kolay oldu. Tek memur maasiyla yapamayiz diyorlardi Istanbul da. Simdi iyiyiz diyorlar. Insanin hayatindan ayda 7 bin cikinca nasil iyi olur bilmiyorum ama onlari mutlu goruyorum.

Diger arkadasim esinin is yeri Çanakkale'ye taşınınca isten cikti ve oraya yerlestiler. Sadece esi calisiyor ve ev fiyatlari uygunmus buradakini satıp bir siteden daire bir de seftali bahcesi aldilar.
Lapseki de seftali bahçeleri arasinda sakin sakin yasiyorlar.

Bende burda oooyle omur tuketiyorum...

Son düzenleme:
İstanbul'da bir köye taşınmak yerine düzce sakarya gibi daha küçük illere geçseniz?düzce mesela çok küçük bir yer ve tam istediğiniz hayatı yaşayabileceğiniz yerler var.

Koy hayati bir cok kisinin hayali ama cocuklarin egitimi,onlar buyudukce masraf artacak geliriniz dusecek...
Koy arada kacis icin iyi ama surekli yasam icin bilemedim

Ben istesem bu hayalini gerçekleştirebilirim kendim için..

istanbulda doğdum orda büyüdüm evlenince yaşadığım yere geldim. Eşim çiftçi.. ama şimdi ticaretle uğraşmaya çalışıyor. Tarlalar falan duruyor. Biz köyde değil ilçede yaşıyoruz.

Şimdi acımasız gerçeklere gelelim..

1.okul hayatı köyde maalesef sınırlı, ilçe olsa neyse..

2.2 kızınız varmış. Siz rahat rahat dışarıda oynasınlar istiyorsunuz ama Antep'te bir köyde 8aylık bir bebeğe yeni tecavüz etti bir çoban.

3.ben yıllarca Doğalgazlı evlerde büyüdüm ama burda ilk evimizde soba yaktım ve çok zorlandım. Çok hasta olduk bende çocuklarımda.

4.ışıd in burda olmayacağını kim söylüyor.5 sene önce yaşadığım yere 1 km ötede 2 tane bomba patladı. Bir gün önce bomba atılan yerdeydik. Şimdi başka bir ilçedeyiz. Bir sürü terör evi vardır yakınlarda eminim.

Canınızı sıkmak istemezdim ama oralara alışan üstelik sizin gibi aktif bir hayatı olan burda yapamaz. Insanların kafası farklı çalışıyor. Dedikodu gırla.. hayat istanbula göre çok ucuz ama en güzel meyveler sebzeler istanbula gidiyor. Bir süre sonra ailenizi ve arkadaşlarınızı özlersiniz ama kararınızdan dönmemek için sıkışıp kalırsınız.

Eger boyle bi hayaliniz varsa evinize mukemmel bi maddi destek saglama imkaniniz var. Organik ve dogal urun revaçta. Internette sosyal medyada boyle hesaplar var. Kadinlar super de para kazaniyor. Yumurtalarinizi, ekip bictiklerinizi, becerebilirseniz recel gibi, dogru satis teknikleriyle kapis kapis gider. Insanlar artik gezen tavuk yumurtasi ariyor yada ev yapimi recelleri oyle bi satiyorlar ki iste bunlar ornekler artik elinizden neler gelirse. Hem istediginiz hayât hem maddi gelir.

Kv koyde yasoyor. Gel satayim diyorum senin mamulleri de yasli insanlar nasil gonderecekler kargo falan. Orda olsam kesin girerim bu ise. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…