- 7 Kasım 2013
- 14.758
- 36.006
- 598
- Konu Sahibi coco_cambo
-
Ben istesem bu hayalini gerçekleştirebilirim kendim için..
istanbulda doğdum orda büyüdüm evlenince yaşadığım yere geldim. Eşim çiftçi.. ama şimdi ticaretle uğraşmaya çalışıyor. Tarlalar falan duruyor. Biz köyde değil ilçede yaşıyoruz.
Şimdi acımasız gerçeklere gelelim..
1.okul hayatı köyde maalesef sınırlı, ilçe olsa neyse..
2.2 kızınız varmış. Siz rahat rahat dışarıda oynasınlar istiyorsunuz ama Antep'te bir köyde 8aylık bir bebeğe yeni tecavüz etti bir çoban.
3.ben yıllarca Doğalgazlı evlerde büyüdüm ama burda ilk evimizde soba yaktım ve çok zorlandım. Çok hasta olduk bende çocuklarımda.
4.ışıd in burda olmayacağını kim söylüyor.5 sene önce yaşadığım yere 1 km ötede 2 tane bomba patladı. Bir gün önce bomba atılan yerdeydik. Şimdi başka bir ilçedeyiz. Bir sürü terör evi vardır yakınlarda eminim.
Canınızı sıkmak istemezdim ama oralara alışan üstelik sizin gibi aktif bir hayatı olan burda yapamaz. Insanların kafası farklı çalışıyor. Dedikodu gırla.. hayat istanbula göre çok ucuz ama en güzel meyveler sebzeler istanbula gidiyor. Bir süre sonra ailenizi ve arkadaşlarınızı özlersiniz ama kararınızdan dönmemek için sıkışıp kalırsınız.
selam kk'nın tatliş hatunları toplanın bi safları sık edelim .burda muazzam zeki hatunlar var ..hem benim gibi düşünüp hemde yol yordam bilmeyenlere tecrübelerinizi akıtın...çok düşündüm kesinlikle ama bi de burda yaşayanlara sormak istiyorum madde madde yazayım..kısa tutmaya çalışıcam (inşallah) :)
istanbulda doğdum istanbulda büyüdüm.ailem burda..3 vesait yol çekip işe gidiyorum .eşim de dahil..eve giren paradan krediler ödemeleri yaptıgımzda kalan 1400..bununla geçinıyoruz 4 kişilik hane olarak.evımız bizim..ikimizde özel sektör çalışanıyız..çok kasıntı maaşlarımız yok 2000i gecmez.buraya kadar tamam...
şimdi deliliğimi açıklıyorum ..arakadaşlar ben bu sehirden bu manyak şirket çalışanlarından, egolu kendını bişey sanan beyaz yaka ortamından cok sıkıldım...onu da gectım metrobus otobus kahrından trafıkte çıldırmaktan,300 tl yol parası vermekten cook sıkıldım..yolda bomba patlar mı..aman saldırı olur mu.bunları düşünmekten yılladır bende geçmek bilmeyen anksiyetem daha da ayyuka çıkmış durumda..avm ye gitsem laan şimdi isid gelse bızı silahla tarar mı demekten magazada gezerken bile keyıf alamıyorum..inanılmaz sosyalim ,ınsanlarla konusmadan durmam .sokagımdakı köpeklerle kedilerle selamlaşır öyle işe giderim.ama işyerimdeki egolu ınsanlar için aynısını düşünmüyorum...yani üst rütbelılerden bahsedıyorum..dıyorum kı her gun kedı köpek tavuk goreyım daha iyi.en azından küfür etmem arkalarındanbu yuzden düşündüm taşındım köyde yaşamak istiyorum ulaaan dedım..tezek kokayım istiyorum ...eşim benden daha istekli bu arada.anama daha konuyu açmadım en sakat o ztn... kızlarıma cok duskun çünkü göremez istediği zman..
olay şu kadınlar...ben 2bın tl ye orda gecınebılırmıyım. kredi için tazmınatımı verıp kredılerı kapatıcam..ama ben calısmıcam..eşim cok kolay iş bulabilecek sektörde.ama böyle köyden kasabaya gdecek o da bi köy dolmuşuan binecek maaşı 1700 olur ,(araştırdık ).şöyle ki ıstanbula yakın bıldıgınız bır köy dusunun burda 2000 tl ye ben yasar mıyım.öyle gıda dısında bi harcamam olmaz kendimden yana .seneye kızlar bezi de bırakacak...şöyle 100 120 metre kare müstakil bi ev.bahçeli.domatesi biberi maydanozu ektiğim .çilek diktiğim...kümesi olan,içinde 10 tavuk 1 horozu olan,bahcesınde tandırı olan yüksek duvarlı ,bi eğitimli köpeğimin olduğu (bunu kesin yapıcam ) böyle bir hayal..yani kanada da yerlesmek gibi kırmızı mercedes gıbı hayallerım zaten hayalde kaldı.ama bunu da gercekleştıremeyeceksem gebereyim o zaman.otur oturdugun yerde coco ,manyak mısın yahu demeyın.ben ruhumun artık kırlendıgıne ınanmaya başladım..arınmak ıstıyorum en cok da kızlarım ıcın huzurlu bır ortam.ancak köy ortamı guvenlı mı..yani ne yapmam lazım...nooğğluuur heycanımı baltalamayın
ya giden yaşayan var mı..yada en yakınım gitti coco suan cok mutlu fln.gercekci yorumlar bekliyorum ama şunu da soyleyeyım 1, 1,5 sene içinde bunu hayata gecırmek ıstıyorum...
cok heycanlıyım nasıl yorumlar gelecek bakem :)
yerleşmek istediğiniz köy nasıl bir köy misal ege ve akdenizin köyleri artık şehirden farksız okulları var anasınıfından tutunda liseye kadar okulları var.akdenizde her köyde olmazada belirli yerlerde yani bazı köylerde misal oteller,restoranlar,çay bahçleri,marketleri,lisesi,okulu vs şehirden farksız yani.selam kk'nın tatliş hatunları toplanın bi safları sık edelim .burda muazzam zeki hatunlar var ..hem benim gibi düşünüp hemde yol yordam bilmeyenlere tecrübelerinizi akıtın...çok düşündüm kesinlikle ama bi de burda yaşayanlara sormak istiyorum madde madde yazayım..kısa tutmaya çalışıcam (inşallah) :)
istanbulda doğdum istanbulda büyüdüm.ailem burda..3 vesait yol çekip işe gidiyorum .eşim de dahil..eve giren paradan krediler ödemeleri yaptıgımzda kalan 1400..bununla geçinıyoruz 4 kişilik hane olarak.evımız bizim..ikimizde özel sektör çalışanıyız..çok kasıntı maaşlarımız yok 2000i gecmez.buraya kadar tamam...
şimdi deliliğimi açıklıyorum ..arakadaşlar ben bu sehirden bu manyak şirket çalışanlarından, egolu kendını bişey sanan beyaz yaka ortamından cok sıkıldım...onu da gectım metrobus otobus kahrından trafıkte çıldırmaktan,300 tl yol parası vermekten cook sıkıldım..yolda bomba patlar mı..aman saldırı olur mu.bunları düşünmekten yılladır bende geçmek bilmeyen anksiyetem daha da ayyuka çıkmış durumda..avm ye gitsem laan şimdi isid gelse bızı silahla tarar mı demekten magazada gezerken bile keyıf alamıyorum..inanılmaz sosyalim ,ınsanlarla konusmadan durmam .sokagımdakı köpeklerle kedilerle selamlaşır öyle işe giderim.ama işyerimdeki egolu ınsanlar için aynısını düşünmüyorum...yani üst rütbelılerden bahsedıyorum..dıyorum kı her gun kedı köpek tavuk goreyım daha iyi.en azından küfür etmem arkalarındanbu yuzden düşündüm taşındım köyde yaşamak istiyorum ulaaan dedım..tezek kokayım istiyorum ...eşim benden daha istekli bu arada.anama daha konuyu açmadım en sakat o ztn... kızlarıma cok duskun çünkü göremez istediği zman..
olay şu kadınlar...ben 2bın tl ye orda gecınebılırmıyım. kredi için tazmınatımı verıp kredılerı kapatıcam..ama ben calısmıcam..eşim cok kolay iş bulabilecek sektörde.ama böyle köyden kasabaya gdecek o da bi köy dolmuşuan binecek maaşı 1700 olur ,(araştırdık ).şöyle ki ıstanbula yakın bıldıgınız bır köy dusunun burda 2000 tl ye ben yasar mıyım.öyle gıda dısında bi harcamam olmaz kendimden yana .seneye kızlar bezi de bırakacak...şöyle 100 120 metre kare müstakil bi ev.bahçeli.domatesi biberi maydanozu ektiğim .çilek diktiğim...kümesi olan,içinde 10 tavuk 1 horozu olan,bahcesınde tandırı olan yüksek duvarlı ,bi eğitimli köpeğimin olduğu (bunu kesin yapıcam ) böyle bir hayal..yani kanada da yerlesmek gibi kırmızı mercedes gıbı hayallerım zaten hayalde kaldı.ama bunu da gercekleştıremeyeceksem gebereyim o zaman.otur oturdugun yerde coco ,manyak mısın yahu demeyın.ben ruhumun artık kırlendıgıne ınanmaya başladım..arınmak ıstıyorum en cok da kızlarım ıcın huzurlu bır ortam.ancak köy ortamı guvenlı mı..yani ne yapmam lazım...nooğğluuur heycanımı baltalamayın
ya gdien yaşayan var mı..yada en yakınım gitti coco suan cok mutlu fln.gercekci yorumlar bekliyorum ama şunu da soyleyeyım 1, 1,5 sene içinde bunu hayata gecırmek ıstıyorum...
Benim hayalimde boyle aşağı yukari.
Umarim sen gerceklestirirsin. Ben gerçekleştirmek bir yana artik hayal edemiyorum bile.
Istanbul dan giderek iyilesecegine eminim.
Adapazarı, izmit, kirklareli civarina baksaniz.. orada hem mustakil alanlar cok hemde fabrika vs ile is bulunmasi kolylasir.
Ailene uzak olmaz git gel kolay olur.
Arkadaşım cok radikal bir karar alarak Eski foca ya yerlesti. Kariyerini ailesini bıraktı. Terk ettigi iste maasi 7 bin di.
Esi devlet memuru tayin aldi, buyuk bir maddi zorluk ya da risk yasamadiklari icin herseyleri kolay oldu. Tek memur maasiyla yapamayiz diyorlardi Istanbul da. Simdi iyiyiz diyorlar. Insanin hayatindan ayda 7 bin cikinca nasil iyi olur bilmiyorum ama onlari mutlu goruyorum.
Diger arkadasim esinin is yeri Çanakkale'ye taşınınca isten cikti ve oraya yerlestiler. Sadece esi calisiyor ve ev fiyatlari uygunmus buradakini satıp bir siteden daire bir de seftali bahcesi aldilar.
Lapseki de seftali bahçeleri arasinda sakin sakin yasiyorlar.
Bende burda oooyle omur tuketiyorum...
Samsuna gelirsenizde engiz yakakent iyidir
Hepimizin hayali bu ancak öyle yazın gidilen 15 günlük tatillerle verilecek bir karar değil çok iyi araştırmak gerekiyor .Bende ciddi ciddi istiyorum İstanbulda doğdum buyudum ancak artık stresi karman çorman hayatlar bizi hasta ettiğine inandığım bir şehir.Üstelik imkan çokken asosyal eden bir şehir kalabalıklığından sıkılıp evlere çekilip sosyal medyada hayat geçirir olduk sosyallik avm den ibaret oldu.selam kk'nın tatliş hatunları toplanın bi safları sık edelim .burda muazzam zeki hatunlar var ..hem benim gibi düşünüp hemde yol yordam bilmeyenlere tecrübelerinizi akıtın...çok düşündüm kesinlikle ama bi de burda yaşayanlara sormak istiyorum madde madde yazayım..kısa tutmaya çalışıcam (inşallah) :)
ya giden yaşayan var mı..yada en yakınım gitti coco suan cok mutlu fln.gercekci yorumlar bekliyorum ama şunu da soyleyeyım 1, 1,5 sene içinde bunu hayata gecırmek ıstıyorum...
Eşim son 6 aydır istiyor bunu, hatta biraz daha abartıp hayvancılık ve çiftçilik yapmayı planlıyor.
Ama ben çekimserim, zira bir kızımız var şu an 4,5 yaşında bir gün ona bir kardeş istiyorum inşallah.
bu durumda 2 çocuğum eğitimi Anadolu da bir köyde nasıl olur çekimserim, hatta olumsuz bakıyorum.
Aslında sizinde dediğiniz gibi bahçeli bir evim olsun, kendim ekip biçeyim, karnımızı doyuracak kadar sebzemi meyvemi kendim yapayım.
yazın bir sürü erzak stoklayayım, meyve konserveleri, marmelatlar, reçeller, sebze konserveleri, salçalar, tarhanalar, erişteler.
Elimden de gelir aslında övünmek gibi olmasın, severim de ama şehir ve çalışma hayatı maalesef buna fırsat vermiyor.
Kümesimiz olsun sabah yumurta toplayayım çok isterim, ama çocukların eğitimi aklıma gelince tümünden vazgeçiyorum.
Düşününce ne kadar güzle geliyor insana, sabah horozun ötüşüyle cıvıltılı bir sabaha uyanayım.
Tek düşüncem bahçe bakımı olsun, kümeste ki tavuklar olsun.
Nasıl heveslendirdiniz beni.
Bursada oturan bi arkadaşım sizin gibi çok radikal karar verip 10 15 dakika mesafede olan Mudanya Güzelyalıya taşınmıştı. Biliyorsunuz köy değil orası. 1 sene dolmadan sıkılmaya ve zorlanmaya başladılar. Çocuklar orada değil Bursa da okullarına devam etti ikiside. Çok zor oldu ve geri taşındılar. İlk başta çok hoş geliyor da sonrası hoş olmuyor. Karar sizin....selam kk'nın tatliş hatunları toplanın bi safları sık edelim .burda muazzam zeki hatunlar var ..hem benim gibi düşünüp hemde yol yordam bilmeyenlere tecrübelerinizi akıtın...çok düşündüm kesinlikle ama bi de burda yaşayanlara sormak istiyorum madde madde yazayım..kısa tutmaya çalışıcam (inşallah) :)
Hepimizin hayali bu ancak öyle yazın gidilen 15 günlük tatillerle verilecek bir karar değil çok iyi araştırmak gerekiyor .Bende ciddi ciddi istiyorum İstanbulda doğdum buyudum ancak artık stresi karman çorman hayatlar bizi hasta ettiğine inandığım bir şehir.Üstelik imkan çokken asosyal eden bir şehir kalabalıklığından sıkılıp evlere çekilip sosyal medyada hayat geçirir olduk sosyallik avm den ibaret oldu.
Şimdi öncelikle ister köy ister kasaba araba gerekli İstanbul u bırakıp giden bir çok kişinin tavsiyesi bu yönde önce köy değil kasaba ilçe tercih etmeniz sizin yararınıza sağlık ocağı hastane eczane yakın olması gerekli Allah sağlık versin ama cocuklarınız küçük.
köy gibi yerlerde seçeceğiniz bölgeye göre elektrık kesintisi internet kesintisi ulaşım sıkıntısı oluyormuş (yol kapalılıgı degıl mınübüsün çalışmaması keyfi çalışma falan) kasaba ilçe de daha aza inebilir
Gideceğiniz bölge turistik olursa yazın 5 ay İstanbul dan pahalı Nisan sonu herseye zam gelmeye başlıyor.Haziran geldimi şöyle ailece bir balık yiyelim dediğinizde biraz düşünebilirsiniz.
Isınma sorununu çözmüş bir yer tercih etmeniz gerekli misal datca da Akyakada kışın klima yetiyor diyorlar ama elekt kesintiside çok oluyor e üfleyerekmi çalışacak çocuk var sizde
eğitim çok sıkıntı değil bence zaten İst ne kadar alıyorlar ki burada bile sıkıntılı devlete gönderip dışardan destek aldırabilirsiniz buda tabi seçeceğiniz bölgeye bağlı hatta bir çok okul sıralamaya girmek ilçenin puanını yukseltmek için eğitim konusunda daha titizdir diye düşünüyorum.
evimiz bizim demişsiniz kiraya verip orda kira tutarsanız kısarak yaşabilirsiniz ama 1700 ile çok rahat edemeyebilirsiniz aksilik olur tamir olur birşey olur sıkıntı olur
Gidin elbet ama bölgenizi çok iyi seçin kenarda aksilik için belli bir miktar birikmiş paranız olsun köye degil kasaba ve ilce tarzı daha kalabalık yerleri tercih edin bende arkanızdan geliyim komsu olalım :)
Kaç dönüm arazileri var acaba? Senin yazını okudum hemen zeytinlik fiyatlarına baktım
Bende köyü seviyorum. Ama yaşamaya kalksam biyere kadar hoşuma gider. Bunun soğugu, kışı, sobası bilmem neyi var. Coluk cocugunuzda var iyi dusunun. Sadece yazın bahçesinde domates yetistirebileceğim, mustakil ev diye pembe hayallerle gitmeyin yani.
Istanbul a gelecek olursak bende bıkmıstım, bunalmıştım. Köye değil ama farklı bir şehre taşındık.
yalova fabrika dumanlarından dolayı sıkıntılıydı sanırım yanlış mı biliyorum?yok canım benım baktıgım bolge dogalgazı olan yer :) herseye tamam da ayy o soba benı cok korkutur.sonuct yalova lodosu olan bölge mazallah...o yuzden o konud hıc ılkel hayaller kurmam .dogalgaz sart...kı dedıgım yerde de var ztn..
köy tarzı yerlerde bir çok kişi akrabadır ve dışarıdan gelen dışlanır.
istanbul yakınındaki villa dolu modern köylerden bahsetmiyorum tabii ki, oralarda kim kime dum duma...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?