Hayatımın kararı

sosislimilfoy

Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2016
329
958
23
5 yıllık bir ilişkim var kızlar ve sevgilimin ailesi çok muhafazakar ve buna bağlı sevgilim çok kıskanç. ( lütfen dini yerlere çekilmesin , konum kapanmasın ) Bana değişmem gerektiğini söylüyor , zira kendi değişemezmiş(!) genişleyemezmiş. Değişmekten kastı da giyimime daha özen göstermem , daha sakin biri olmam konusunda. Bense özgürlüğüme çok düşkünümdür , rahat bir ailede yetiştim. Kıyafeletlerime dikkat etmeye çalışıyorum ama asla beceremiyormuşum(!) Göğüslerim biraz yukarıda ve tişörtlerde doğal olarak açılmaya çok müsait. Olabildiğince kapalı şeyler alıyorum ama 1 cm açılsa ya da göğsüm gözükmese ama o tişört aşağı düşse kıyamet kopuyor. Göğüslerime uygun sütyenler aldım e bu sefer de sütyenler çok yüksek kaçıyor diyor. Bana kalırsa çok abartıyor. Sonra olay sen benim istediklerimi yapmıyorsun ben niye yapayime , senin göğüslerin açılıyor hata yapıyorsun ben de hata yapabilirime , sen açılınca özür dilemiyorsun ben de yanlış bir şey yapınca özür dilemeyeceğime kadar gidiyor. Şimdi geleceğimle ilgili önümde 2 seçenek var. Ya kendi hayatımı , tarzımı ona adayıp mütevazi bir hayat süreceğim , ya da özgürlüğümü seçeceğim. 2 seçenek arasında çok uçurum olmasına rağmen seçim yapamıyorum. Sevdiğim adam için değişmeli , bir kaç kıyafetten vaz geçmeli miyim yoksa bunun sonu gelmez mi? Bu arada ikimizinde işi gücü var , belli olgunluğa gelmiş insanlarız. Seneye evlilik düşünüyoruz yani bir an önce iş işten geçmeden karar vermem gerekiyor.
EKLEME: kendisi hiç muhafazakar değil arkadaşlar , dini vazifelerini yerine getirmediği gibi içki falan da içer. Ailesi muhafazakar ve babasından öyle gördüğü için normal geliyor ona

Son düzenleme:
Baştan biliyorsunuz da neden muhafazakar bi adamla 5 yıl beraberlik yaşadınız? Bence bunların başınıza geleceğini düşünmeniz gerekiyordu. Bence ayrılın çünkü "bana böyle giyinmek normal geliyor " dusunceniz varken kalkıp da onun isteklerini kabul etmeniz sizi zora sokar ve zamanla kavgalar başlar denginizi bulun.

Kiyafetlerinuze karisilmasindan simdiden rahatsiz oluyorsaniz gelecekte hic cekemezsiniz.

Kiyafetlerinuze karisilmasindan simdiden rahatsiz oluyorsaniz gelecekte hic cekemezsiniz.

İlişkiye başladığımızda bu kadar karışmıyor , bu kadar söylenmiyordu. Zamanla yavaş yavaş başladı. Bu raddeye geldiğinde de aşık olup bağlanmıştım bile

İlişkiye başladığımızda bu kadar karışmıyor , bu kadar söylenmiyordu. Zamanla yavaş yavaş başladı. Bu raddeye geldiğinde de aşık olup bağlanmıştım bile
Canım ama ailesinin böyle insanlar olduğunu biliyordunuz değil mi ? İnsanlar kırk yıldır yaşayış tarzını sizin için değişime uğratmaz herhalde ? Ya da siz ? Ben bu ilişkiye sağlıklı bakamadim üzgünüm.

Muhafazakar sevgilin memelerine bakmasın, bakıyorsa da sütyenlerin yukarda diye bir cümle kurmasın.

Ay hiç çekilir dert değil, özgürlüğüne düşkünsen neden kendini değiştirmeye çalışıyorsun ki?

Yolla gitsin, bulunmaz hint kumaşı değil ya.

O da belki simdi ciddi dusunmeye basladigi icin daha cok muhalefet ediyordur, o da kendine ve ailesine bu halinizi kabul ettiremiyordur. Sizi oldugunuz gibi kabul etmeyecekse neden berabersiniz ki? Istedigi gibi birini bulsun o zaman herkes. Ya sevginiz bunlari hos gorecek ya da bu sorunlar sevginizi yok edecek. Baska yolu yok. Birini secin birlikte

Haklısınız ama kendisini hiç muhafazakar değil sadece ailesi öyle. Yanı içkisini falan içer sadece ailesinde babası annesini böyle kısıtlandığı için ona bu normal geliyor

Canım kendisi muhafazakar değil ailesi öyle. Yani dini şeylerini yerine getirmediği gibi içkisini falan da içer. Sadece kıskanç. Babası annesini bu şekilde kısıtlandığı için ona da bu normal geliyor

Canım kendisi muhafazakar değil ailesi öyle. Yani dini şeylerini yerine getirmediği gibi içkisini falan da içer. Sadece kıskanç. Babası annesini bu şekilde kısıtlandığı için ona da bu normal geliyor
Çok cahil. Kusura bakma.
Bence bu çocuk kurtulması gereken bir virüs.

Aynen öyle 2 seçenek var. Ben asla görüş olarak genişlemem ben böyleyim diyor. Benimle bir ilişki istiyorsan bu konularda değişeceksin diyor. Böyle söyleyince bana da çok itici geliyor ama şu giyim konusundan başka sıkıntımız yok. O yüzden bir türlü karar veremiyorum

Çok rahatsız oluyorum , sürekli söyleniyor , abartıyor da abartıyor daral geliyor ama gelecekte bunun daha fazla artmayacağını söylüyor

Kendine çok güveniyor yani. Evlenince daha fazla karışmayacağım diye garanti belgesi mi verecek size? Çok sıcak havalarda bile uzun kollu, dökümlü şeyler giymenizi isteyebilir. Arkadaşımın eşi arkadaşımın saç boyatmasına, iş yerinde topuklu gitmesine, parfüm sıkmasına bile karışıyor, her gün ayrı bir kavga. Evlendikten sonra temelli coşuyor erkekler. İyice muhafazakar oluyorlar. Tahammül edebilir misiniz? İyice düşünün derim.

Haklısınız ama kendisini hiç muhafazakar değil sadece ailesi öyle. Yanı içkisini falan içer sadece ailesinde babası annesini böyle kısıtlandığı için ona bu normal geliyor
Fark etmiyor canım size daha sevgili iken karışan adam evlendikten sonra "sen beni aileme karşı mahçup edemezsin ya da sen benim namusumsun " gibi cümleler ile sıkacak. Ailesi bir yandan fitne verecek ve evliliğiniz kabusa dönecek. Herkes dengini bulsun ya da cok seviyorsanız daha düzgün şeyler giymeye özen gösterin inanın hiçbirşey kaybetmezsiniz ama bunu o istiyor diye değil kendin istiyorum diyorsanız. Olmaz ben yapamam ben rahatlığa alistim diyorsanız hic uzatmayın bence. Kendi açısından o da haklı şimdi . :)

Canım bu mütevazi bir hayat sürmek değil. Sabah kalktığında giyinmek takı takmak gibi çok basit işlerde bile kararı kendinle değil, 'eşinle' veya onun üzerindeki fikirlerinin gölgesiyle alacaksın. Düşün bunu bir. Bundan sonraki hayatının her gününü böyle mi geçirmek istiyorsun.
Onun her istediğini yapsan tam istediği gibi giyinsen. O zaman sen bu kadar taviz verirken dikkat ederken ona göre yapman gereken seyi yapıyor olacaksın. Başka sorunlarınız çıktığında bak ben senin için bu kadar dikkat ediyorum demenin bir anlamı olmayacak.
Aranızdaki yaşam tarzı ve düşünce farkları ilerde yaşamlarınızı birleştirdiğinizde çok rahatsız edecektir ikinizi de.

Istedigin tisortu giymekten vazgecmiyorsun ki ozgurlugunden vazgeciyorsun! Rahatsiz oldugun bi hayati yaşama.kendin icin,inancin icin yapacaksan başka.Ama gelecekte ne yasatacagi belli olmayan bi adam icin sana 1 kere yaşama şansi verilen gencliginden,zevklerinden vazgecme.
Vazgecersende kimseyi suçlama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…