hayatın anlamı

kaldı ki ben ateistim de demedim.
bazen kolaylık olsun diye öyle yazıyorum, belki başka bir konuda gören olmuştur ama :) ateist değilim.
dinlere inanmıyorum. arada fark var.
olay daha komplike benim için.

ve ateist olsam ne olacak?
tek yol müslümanlık mı?
biri burda islamın şartlarını yazmış. huzurun tek şartı buymuş. sağolsun.
geri kalan milyarlarca insan huzursuz mu?

Mesela inanan insanların cennet gibi bir hülyası vardır. Ve birçoğu da cenneti lüks, sınırsız yeme içme, seks, hazzın her türlüsü olarak algılar öyle anlatır. İnanan bir insan olarak böyle algılamıyorum. Ve eğer böyle bir yerse gitmekte istemiyorum. Tanrıya bir pazarlık neticesinde inanmak istemem. Sana inanıcam sende karşılığında beni cennetine al diyemem. Bu yüzden sizin sorgulamalarınızı çok kıymetli buluyorum. Tanrının sorgulayan, arayan bir insanla derdi de olmaz.

Nedensizlik ilkesi de bazı sorularına cevap olabilir.

Belki bir amaç değil sonuçtur tüm olanlar

Kesinlikle bazı yorumlar çok ilgimi çekiyor. zamanında benimde felsefeye ilgim vardı mantıklı ve mantıksız tarafları olduğunu farkedip bırakmıştım ilgilenmeyi.

Çok merak ediyorum Yaradan'a sizin deyiminizle tanrı'ya neden bu derece karmaşık bi şekilde inanmıyorsunuz? Yani enerji var dua var etkileşim var varoluş var demişsiniz hepsi tamam da bunlar kendi kendine harekete geçen itemler mi? Güneş kendi kendine mi enerji saçıyor mesela onun kusursuz mekanizmasını kontrol eden bir varlık olmaması daha mantıksız değil mi? Bunun neresi inanılası??

Hayat amacı diyenler olmuş neden varız diye soranlar, bomboş yaşayıp ölmek için mi varız bu nasıl bi mantık.. insan bu noktada delirir işte.

Cenneti tasvir edenler olmuş.. "insanoğlu ancak hayal edebildiği kadarını bilir" demek istiyorum..
Konu sahibini vizyonsuz yorumlarımla rahatsız ediyorum ama nickinin altındaki "herkesten nefret ediyorum" u görünce bana "güzelleşebilseniz keşke" deyişini iâde etmek istedim bir nevi.

Eğer insan olgun bir yaşta dünyaya gelseydi gözünü acar açmaz şu sorunun cevabını isteyecekti .Ben kimim burada ne işim var ,amacım ne ki beni buraya bi el getirmiş !! Yaratıcısını arayacak ve bircok sorunun cevabını isteyecekti .

Oysaki oldukca küçük ve akıl olarak tamamen yetersiz bir seviyede dünyaya geliyoruz ve olgunlaşıncaya kadar gececek sürecte biz bunları unutuyoruz ..
Yani şu an sorduğunuz soru kendinize oldukca doğru. Sorgulayan insana Allah yardım eder. Sorgulayan insan boş değildir. Amacını arar ki ona uygun davransın .Her ne dini inancı olursa olsun Ateizim hariç. Kimse kusura bakmasın yerler ve göklerdeki hücreler adedince eminim ki O var. Hatalarımız ,kusurlarımız, savaşlarımız ,öldürmelerimiz, açlıklarımız ,tokluklarımız, çaresizliğimiz ,çaresiz bıraktıklarımız O NUN mevcudiyetine gölge düşürmeye bile yetmez. O var .orası başka ,sen sorgula O yardım eder.

Merhaba antonie, ben de icimde biiirsürü sorularla yaşıyorum ve o soruların cevabını bulamamanın huzursuzluğuyla. Ama sanırım yardım etme, faydalı olma içgüdümü takip ediyorum. Umarım bu secim beni pişman etmez.

Astoria Yalom'un hangi kitabıyla baslamak daha iyi olur? Simdiye kadar pek bi psikiyatri tecrübem olmadı da.

Hanımlar defalarca söyledim dini konu ve yorumlar yasak diye.

Din kıldan ince kılıçtan keskin bir meseledir, bu forumda tartışılması hep kavga ve hakaret getirdi, mahkemelik olan üyeler oldu, yasak o yüzden, din deyince hemen herkesin aklına İslam geliyor, hayır efendim "din" genel bir tabirdir ve içinde tüm inançları barındırır, sitede Müslüman, Budist, Ateist, Deist, Hıristiyan, Yahudi vs her inançtan kadın var, inançların mezhepleri var, o mezheplerden üyeler de var, yapmayın artık lütfen.

Kapatırken bile birkaç yorum gördüm, Hıristiyan'ım diyene kelime-i şehadet getirin diyorsunuz, yahu ilk defa dini birşey yazıp şu ayeti hatırlatacağım: "leküm diniküm veliyedin."

Bunu diyemediğiniz için sitede dini kavgalar çıkıyor.

Farklı inançlara sahip olan kardeşlerim rica ediyorum sizlerde konu İslam olunca önyargılı olmayın, herkes diğerlerinin inancına kutsalına saygı duymalı, burada bizi bir arada tutan inançlarımız değil, hepimiz kadınız ve ortak dertlerimiz, sorunlarımız, kafamızda acabalar, keşkeler, soru işaretlerimiz var ve yine hatırlatıyorum burası dini bir site değildir, dini inançlar, dini inançlarla ilgili soruların cevaplarını burada bulamazsınız.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…