Allah razı olsun sizden inşaallahMutsuzluğunun tek sebebi bir inancınız olmamasi.
Bir inanci olmayan insan bu dünyadan zevk almaz.
Ne için yaşadığını bilmez.
Hersey boştur.
Vardır ama fiziki olarak. Yaşıyordur ama anlamsız.
Kısaca siz gibi.
Belki birçoğunuz bana kızacak, hersey inanç mıdır die.
Evet bana göre hersey inanctan ibaret.
Bu benim düşüncem.
Elhamdülillah müslümanım ve cok mutluyum.
Dinimi tam yaşıyormuyum die sorcaksınız.
Layıkıyla efendimizden başka kim yaşadı bilmiyorum.
Elimden geldiği kadar rabbimin isteklerini yapıyorum.
Bu beni huzurlu kılıyor, mutluyum. Ne için yaşadığımı biliyorum.
Zamanı geldiğinde bir can borcum ve bu dünyada yaptıklarımdan hesabım, sonrada ebedi sonum var.
Bunu bilerek yaşıyorum. Evet coook mutluyum. Çünkü yalnız değilim. Benim bir rabbim var.
Beni duyan beni bilen beni gören.
Yüceler yücesi.
Ben rabbimleyim. Rabbimde benimle.
Yaşama sebebim var.
Bu vakitte ben ayaktayım, uykumu böldüm kalktim.
Sabah namazı için secdedeyim.
Huzurdayım, mutluyummmm.
Sen rabbinle degilsen, rabbinde seninle degildir.
Başına kaza bela gelmiyor, yokluk sıkıntı görmüyorsun.
Sevdiklerinle imtihanın yok.
Okul hayatın, durumun hersey iyi mi?
Eyvahlar olsun rabbin seninle degil artık. herseyin dört dörtlük.
Efendimizin hayatını baştan okumanızı isterim.
Kainatın efendisi, ne zorluklar yaşamış daha doğar doğmaz.
Ve ölene kadar.
Sizinle tanişip, konuşmayı o kdr cok isterdim ki.
Size tek tavsiyem.
Kuranın mealini okumanız, efendimizin hayatı, müslümanlığı seçenlerin videolarını izlemeniz.
Özellikle zakir naik videolarını izlemeniz.
Herseye mantıklı cevabı olan biri.
Umarım en kısa zamanda mutluluğu, yaşama sevincinizi bulursunuz.
Unutmayın mutlu olmak cok uzak degil, hayattan zevk almak cok zor degil.
Hayat anlamsiz degil.
Hersey "oku"maktan, araştırmaktan ibaret.
Kitabımızın ilk ayeti bile "oku, Allah'ın adı ile oku".
Mutlu kalın..
Ondan kurtuluş var en azından boşanır gidersin. Kendinden nasıl kurtulacaksın kardeş? İçsel arayış bambaşka bir şey hiç tatmamışsın belli ki.Bir evlende Allah kötüye denk getirmesin ozaman o mu dert bu mu dert karar verirsin
Hayata atıl içsel arayışı görürsün ekmek davasına real bakarım felsefe mezunuyum içseli içten iyi bilirimOndan kurtuluş var en azından boşanır gidersin. Kendinden nasıl kurtulacaksın kardeş? İçsel arayış bambaşka bir şey hiç tatmamışsın belli ki.
Hayata atıldım hanım efendi çalışıyorum ben yıllardır. Farkındalık seviyesi eğitim almakla yükselmiyor demek ki sizde işe yaramamış. 2 boyutta yaşayan birine 3. Boyutu anlatamazsın.Hayata atıl içsel arayışı görürsün ekmek davasına real bakarım felsefe mezunuyum içseli içten iyi bilirim
Okurken çok sorgulardık hayatın teorisi ayrı pratiği ayrıdır önce iş yaşantısı sonra hayat mücadelesi zaman kalıyorsa sorgula sorgula boş beleşe zamana harca
Sizde çok yaramış çok belliHayata atıldım hanım efendi çalışıyorum ben yıllardır. Farkındalık seviyesi eğitim almakla yükselmiyor demek ki sizde işe yaramamış. 2 boyutta yaşayan birine 3. Boyutu anlatamazsın.
merhaba.Mutsuzluğunun tek sebebi bir inancınız olmamasi.
Bir inanci olmayan insan bu dünyadan zevk almaz.
Ne için yaşadığını bilmez.
Hersey boştur.
Vardır ama fiziki olarak. Yaşıyordur ama anlamsız.
Kısaca siz gibi.
Belki birçoğunuz bana kızacak, hersey inanç mıdır die.
Evet bana göre hersey inanctan ibaret.
Bu benim düşüncem.
Elhamdülillah müslümanım ve cok mutluyum.
Dinimi tam yaşıyormuyum die sorcaksınız.
Layıkıyla efendimizden başka kim yaşadı bilmiyorum.
Elimden geldiği kadar rabbimin isteklerini yapıyorum.
Bu beni huzurlu kılıyor, mutluyum. Ne için yaşadığımı biliyorum.
Zamanı geldiğinde bir can borcum ve bu dünyada yaptıklarımdan hesabım, sonrada ebedi sonum var.
Bunu bilerek yaşıyorum. Evet coook mutluyum. Çünkü yalnız değilim. Benim bir rabbim var.
Beni duyan beni bilen beni gören.
Yüceler yücesi.
Ben rabbimleyim. Rabbimde benimle.
Yaşama sebebim var.
Bu vakitte ben ayaktayım, uykumu böldüm kalktim.
Sabah namazı için secdedeyim.
Huzurdayım, mutluyummmm.
Sen rabbinle degilsen, rabbinde seninle degildir.
Başına kaza bela gelmiyor, yokluk sıkıntı görmüyorsun.
Sevdiklerinle imtihanın yok.
Okul hayatın, durumun hersey iyi mi?
Eyvahlar olsun rabbin seninle degil artık. herseyin dört dörtlük.
Efendimizin hayatını baştan okumanızı isterim.
Kainatın efendisi, ne zorluklar yaşamış daha doğar doğmaz.
Ve ölene kadar.
Sizinle tanişip, konuşmayı o kdr cok isterdim ki.
Size tek tavsiyem.
Kuranın mealini okumanız, efendimizin hayatı, müslümanlığı seçenlerin videolarını izlemeniz.
Özellikle zakir naik videolarını izlemeniz.
Herseye mantıklı cevabı olan biri.
Umarım en kısa zamanda mutluluğu, yaşama sevincinizi bulursunuz.
Unutmayın mutlu olmak cok uzak degil, hayattan zevk almak cok zor degil.
Hayat anlamsiz degil.
Hersey "oku"maktan, araştırmaktan ibaret.
Kitabımızın ilk ayeti bile "oku, Allah'ın adı ile oku".
Mutlu kalın..
Çalışmıyormuşsun bile, bana hayata atılmaktan bahsediyor.Sizde çok yaramış çok belli
Boyutlarda kalmaya devam et
Ben çalıştığım kadar çalıştımÇalışmıyormuşsun bile, bana hayata atılmaktan bahsediyor.
Ben konu sahibi değilim beni alıntılayıp cevap yetiştirip durma artık.
YazıkBen çalıştığım kadar çalıştım
Şuan çocuğum küçük
Sen başka alemde olduğun için anlamazsın
Boyut değiştir alooo dünyadan arıyorum
Belli sana yazık başka boyut
merhaba. teşekkür ederim.1. Weltschmerz diye bi kavram vardı, türkçede tam karşılığı yok varoluş acısı gibi birşey (adamlar bu kavrama bir isim koymuş, yalnız değilsiniz yani).
2. Farkındalığı yüksek insanların tatmin olması zordur, yapımızda bi bug var insanoğlunun aklı sınırlı herşeyi açıklamaya yetmiyor, bir kavramı aklımızda kalbimizde oturtup ona inanınca huzur buluyoruz (ha biz müslümanlar bu kavramın tek olduğunu biliyoruz ama bu ayrı bir konu herkes buna inanmak zorunda değil) inanç o yüzden gerekli yoksa boşluk dolmuyor. İnançsızlık da bir nevi inanç siz biraz arada kalmışsınız (belki bu tespitimde yanılıyorumdur).
3. Hayat bi puzzle fazla kolay olursa tat vermez fazla zor olursa da aşırı stres yaratır altından kalkamayız.
4. Herşey normal göründüğü halde 'akışta olmama' hissinin verdiği bir ruhsal tatminsizlik, bunların da biyolojik temeli olduğunu düşünüyorum elektriksel dengeniz bozulmuş olabilir. Siz doktormuşsunuz daha iyi bilirsiniz, beslenme, uyku, egzersiz durumunuz nasıl? Belki bazı maddelere ihtiyacı vardır bedeninizin. İnstagramdan dr. ayşegül çoruhluya bir bakmanızı tavsiye ederim naçizane.
İnanç çok başka bir dünya.merhaba.
teşekkür ederim.
sizin nazarınızda yazacağım ama artık umarım bana dini öğüt veren herkes okur. herkese yönelik yazacağım, umarım sizin için sorun olmaz.
dini inancımı yazdığıma neredeyse pişman olacağım artık. dünden beri din dersleri veriliyor bana resmen. özelden yarım sayfa yazı yazan bile oldu.
tek tavsiyeniz kuran meali okumammış. bitiremesem de okudum biliyor musunuz? beklediğinizden ters etki yaptı bende ama. hatta benim artık kesinkes "inanmıyorum" dememe sebep olan şey kurandan bir kısımdır. merak ederseniz size de yazarım. daha önce de danıştım insanlara, tatmin olamadım.
müslüman olanların videolarını izle demişsiniz. defalarca kez izledim. her izlediğimde aşk/şevk dolardım. eminim yine izlesem yine dolarım. çünkü o kısımlar sadece islamın sevgi kısmından ibaret. rabbinin seni ne kadar sevdiği, senin ne kadar küçük bir varlık olduğun vs vs… bunlar herkesi etkiler. dinlerin "sevgi" kavramını ben de severim. ama benim sorunum diğer kısmında.
zakir malik'i önerdiğiniz için teşekkür ederim. ama biliyordum. izledim. ben çok çok uzun süre vaktimi kafama takılan konuları youtube'a yazarak geçirdim. her seferinde mantıklı bir cevap arayarak. onun bir videosunu da çok net hatırlıyorum mesela. aklıma vicdanıma yetmemişti o cevap ama söylediği şeyleri aklımda tutmaya çalıştım. bu konuyu tekrar düşünürsem yahut biriyle tanışırsam söyleyeyim diye. içselleştiremiyordum çünkü. kendimi kandırıyordum. anlatabildim mi?
sabah namazlarına ben de defalarca kez kalktım.
kalkamayınca ağladığımı bilirim.
yatmadan 3 kevser okuyup dua ederdim melekler kaldırsın diye. öyle demişlerdi çünkü. bunu yaparsan kesin kalkarmışsın.
ben uzun süre 5 vakit namaz kıldım.
islamı biliyorum. dindardım.
artık değilim.
dini durumumu konuya yazdım çünkü ben etkisi olduğunu düşünüyorum. inancı kaybedince bocaladım çünkü.
hala gerçekten ciddi bir durumla karşılaşsam sığınağım ne olur, neye güvenip inanarak ben hayatıma devam ederim bilemiyorum.
benim durumumda kesinlikle etkisi var inançsızlığın.
ama yeter.
hepsi bundan ibaret değil.
dünden beri insanların tebliğ odağı olmaktan sıkıldım.
teksorunum eğer inançsızlıksa benim; tek tanrı islamdaki allah değil. tek doğru yol islam değil.
binlerce farklı inanış varken burada, tek huzurun islammış gibi dikte edilmesinden sıkıldım.
güzel bir konu, çok güzel yorumlar aldım.
ama artık daha fazla tebliğ almamak için konuyu kapattırsam geliyor.
kaç kere yazdım dini biliyorum diye.
yeter arkadaşlar. gerçekten dini biliyorum.
lütfen arkadaşlar. lütfen tebliğ yapmayın bana. hele özelden. yeter.
Ben de inançsızdım bu konuları anlatanlar beni daha çok uzaklaştırırdı. Kardeşim de inançsızdı. İkimizde uzun yıllar ateist olarak yaşadık. Beraber yaşadığımız bir olay tüm hayatımızı değiştirdi. Bazen gözüne sokulması gerekiyor sanırım :) İnanacaksa kendi yapacak bunu başka kimse değiştiremez. Daha çok uzaklaşır.İnanç çok başka bir dünya.
Hristiyan,musevi ya da herhangi başka bir dine mensup olsan da insan içsel olarak kendisinden üstün bir gücün varlığını düşünmek, hayatında yön veremediği, başa çıkamadığı durumlar da yardımcı olacağını bilmek insanı rahatlatıyor.
Ben bir Allah'ın varlığına inanıyorum ve hayatımda yaşadığım olumsuzlukların ondan geldiğine inanıyorum. Bu beni daha ayakta tutuyor. Daha dirençli olabiliyorum.
Her gecenin sonunda bir de sabahın varlığının geleceğini o'na inandığım için biliyorum.
Yaradılış itibari ile aciz olduğumuzu düşünüyorum.
Ve normal hayatta da içgüdüsel olarak sevmeye,sevilmeye hatta korunmaya muhtacız. Bunu bize sağlayanın da bizden çok çok daha üstün olanın sağladığını bilmekte beni rahatlatıyor.
Hayatım da zorluk görmedim diye belirtmişsin.
Öyle bir an vardır ki(allah yaşatmasın tabi) onu ararsın. Tıkanırsın.
Dediğim gibi bunların çoğu içgüdüseldir.
Yaşamın varlığını sorgulamakta içgüdüsel.
Yüzyıllar öncesi yaşamdakş varlığımız hayatta kalmaktan ibaretken günümüzde ise çok daha başka amaçlar bize dayatılıyor.
Ev al,araba al,sağlığına dikkat et vs.
Kendi yaşamının amacını kendin bulacaksın. Zamanı geldiğin de karşına çıkacaktır.
Hiç bir şey yapmayarak değil tabi.
Yine de ne olursa olsun hayatla mücadele eden bir yapın var.
Emin ol karşına çıktığında sen zaten onu alacaksın.
Zaten kimsenin inancına kimse müdahale edemez.Ben de inançsızdım bu konuları anlatanlar beni daha çok uzaklaştırırdı. Kardeşim de inançsızdı. İkimizde uzun yıllar ateist olarak yaşadık. Beraber yaşadığımız bir olay tüm hayatımızı değiştirdi. Bazen gözüne sokulması gerekiyor sanırım :) İnanacaksa kendi yapacak bunu başka kimse değiştiremez. Daha çok uzaklaşır.
merhaba.
teşekkür ederim.
sizin nazarınızda yazacağım ama artık umarım bana dini öğüt veren herkes okur. herkese yönelik yazacağım, umarım sizin için sorun olmaz.
dini inancımı yazdığıma neredeyse pişman olacağım artık. dünden beri din dersleri veriliyor bana resmen. özelden yarım sayfa yazı yazan bile oldu.
tek tavsiyeniz kuran meali okumammış. bitiremesem de okudum biliyor musunuz? beklediğinizden ters etki yaptı bende ama. hatta benim artık kesinkes "inanmıyorum" dememe sebep olan şey kurandan bir kısımdır. merak ederseniz size de yazarım. daha önce de danıştım insanlara, tatmin olamadım.
müslüman olanların videolarını izle demişsiniz. defalarca kez izledim. her izlediğimde aşk/şevk dolardım. eminim yine izlesem yine dolarım. çünkü o kısımlar sadece islamın sevgi kısmından ibaret. rabbinin seni ne kadar sevdiği, senin ne kadar küçük bir varlık olduğun vs vs… bunlar herkesi etkiler. dinlerin "sevgi" kavramını ben de severim. ama benim sorunum diğer kısmında.
zakir malik'i önerdiğiniz için teşekkür ederim. ama biliyordum. izledim. ben çok çok uzun süre vaktimi kafama takılan konuları youtube'a yazarak geçirdim. her seferinde mantıklı bir cevap arayarak. onun bir videosunu da çok net hatırlıyorum mesela. aklıma vicdanıma yetmemişti o cevap ama söylediği şeyleri aklımda tutmaya çalıştım. bu konuyu tekrar düşünürsem yahut biriyle tanışırsam söyleyeyim diye. içselleştiremiyordum çünkü. kendimi kandırıyordum. anlatabildim mi?
sabah namazlarına ben de defalarca kez kalktım.
kalkamayınca ağladığımı bilirim.
yatmadan 3 kevser okuyup dua ederdim melekler kaldırsın diye. öyle demişlerdi çünkü. bunu yaparsan kesin kalkarmışsın.
ben uzun süre 5 vakit namaz kıldım.
islamı biliyorum. dindardım.
artık değilim.
dini durumumu konuya yazdım çünkü ben etkisi olduğunu düşünüyorum. inancı kaybedince bocaladım çünkü.
hala gerçekten ciddi bir durumla karşılaşsam sığınağım ne olur, neye güvenip inanarak ben hayatıma devam ederim bilemiyorum.
benim durumumda kesinlikle etkisi var inançsızlığın.
ama yeter.
hepsi bundan ibaret değil.
dünden beri insanların tebliğ odağı olmaktan sıkıldım.
teksorunum eğer inançsızlıksa benim; tek tanrı islamdaki allah değil. tek doğru yol islam değil.
binlerce farklı inanış varken burada, tek huzurun islammış gibi dikte edilmesinden sıkıldım.
güzel bir konu, çok güzel yorumlar aldım.
ama artık daha fazla tebliğ almamak için konuyu kapattırsam geliyor.
kaç kere yazdım dini biliyorum diye.
yeter arkadaşlar. gerçekten dini biliyorum.
lütfen arkadaşlar. lütfen tebliğ yapmayın bana. hele özelden. yeter.
İnancı olmayan biri neden dua ister ki beynim yandı
Merak ettim amacınızı bulabildiniz mi yoksa sorgulamaktan vaz mı geçtiniz?Ben Hristiyanım burada yazdığımda bana bile özelden 1 sayfa mesaj atarak Müslümanlığı öven ve Müslüman olmamı isteyen biri olmuştu. Çok iyi biriymişim "cehennemde yanmama" razı gelemezmiş o yüzden kelime-i şehadete kadar yazmış sağolsun ehehe. Kendince iyi niyetli ama benim inancımı aşağıladığının ve bana yaptığı saygısızlığın farkında değil. Ateizm de keza bir inançsızlık değil, o da bir yaratıcının var olmadığına dair bir inanç. Ben Yaratıcı'nın varlığına inanıyorum ama yaşadığın bu var oluş probleminin dini inançtan kaynaklandığını iddia edemem. Ben bir dini inanca sahip olduğum halde seninle aynı sorgulama sürecini geçirdim zamanında.
Merak ettim amacınızı bulabildiniz mi yoksa sorgulamaktan vaz mı geçtiniz?
İnsanlar bu konuyla neden bu kadar dalga geçtiler anlamadım. Herkes gerçekten varoluş amacını biliyor mu? Ben şu sebepten varım bu dünyada diyebiliyor mu? Öyleyse hepsini ayakta alkışlıyorum. İnsanın kendine koyduğu amaçlardan bahsetmiyoruz aslında. "Benim amacım okulu bitirip işe girmek, çocuklarımı büyütmek vs."varoluş amacı olabilir mi bir insanın? Bu senin kendi koyduğun hedef. Sanırım bu noktada yanlış anlaşıldı konu. Yok gerçekten herkes neden doğduğunu biliyorsa cidden tebrik etmek gerek. Sınav deyip geçmek tatmin etmiyor. Neden sorusu sonsuza gidiyor çünkü.
Hiçbir amacın olmadığını, rastgele yaşadığımızı düşünmek daha mantıklı geliyor bu noktada. Ben olmasaydım başkası olurdu. Spesifik olarak burda bulunmamın bir nedeni yok gibi geliyor. Ya da belki burda da olduğu gibi çoğumuz bunu sorgulamıyor bile ve amacını gerçekleştiremeden ölüyor. Belki asıl bulmamız gereken cevap budur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?