Hayatın içinden çıkamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

miniktvsn

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Mart 2016
67
29
88
32
10 yaşında çok çok sevdiğim babamı kaybettim öyle böyle değil benim için çok değerliydi annem beni ne kadar babanı ne kadar seviyorsun diye sorsa hep babam daha çoktu. Ve bir gün benden gitti son kez gidişini izledim el salladım ve bir daha dönmedi beni hiç hastaneye götürmediler öldüğü gece son kez görsün diye ablamları almaya geldiler beni dedeme yolladılar. Sonra babam öldü.. Ailemi hiç affetmedim affedebileceğimi de sanmıyorum. Bu duygu yüzünden hep hayatta başarısız oldum kararsız oldum hep hayattan bıktım işe girsem çıktım sevgilim olsa soğuttum. Aileme bağırdım çağırdım. Senelerce ölümü düşündüm hala arada düşünüyorum hep yaşamaktansa ölmek daha kolay geliyor. Psikoloğu hep reddettim. Ailem beni anlamıyor hep üstüme geliyor çalış çalış çalış diye. Beni hiç anlamıyorlar bağırdım çağırdım durumu anlattım bana böyle böyle yaptınız dedim. Ama gene anlamadılar. Hala üzerimde baskı var. Bu histen kurtulmak istiyorum hayatıma kimse karışmasın bir nefes alayım istiyorum

Allah sabır versin. Kaç yaşındasınız?

Annene/ailene haksizlik etme eminim daha kucuksun korkma diye gostermek istememisler,kaybin cok agir tahmin edebiliyorum ama emin ol baban yasasaydi hayata karsi dimdik duran bir kiz olarak seni gormek isterdi,onun hatirasina yapabilecehin en guzel iyilik basarili olmaktir,senelerin acisini hala ailenden ozellikle kendinden cikarmanin sana bir katkisi olmaz,aksine hayatini mahvedersin...anneni bu yuzden uzme onuda kaybedersen cok vicdan azabi cekersin,ailenin kiymetini bil yanlarinda olduklari her gun icin sukur et...

Haklı olabilirsin ama ailene kızma. 10 yaşındaki bir çocuğu etkilemek istemedikleri için öyle davranmışlar. Siz daha fazla etkilenmişsiniz tabi ama onlar bunu düşünemezdi.
Psikoloğu reddetmekten vazgeçin derim. İhtiyacınız olduğunu siz bizden daha iyi biliyorsunuz aslında.

Çok haklısın. Basın sağ olsun.bir de şöyle düşün senin 10 yaşında çocuğun olsa babasını öyle göstermek ister miydin.sana karşı iyi niyetle yapılmış bir şey aslında.evet içinde kalmış ama dusunememislerdir.bir yerden güzellikleri görsen onların sağlıklı olduğunu görsen bunlarla mutlu olmaya başlasan daha güzel olmaz mı. Bu insanlar babanı oldurmemisler.kötü niyet yok emin ol.dua et bol bol.

Bu kesinlikle hepiniz haklısınız. Hani olur ya evet ya bu doğru dersiniz ama gene de yapamazsınız işte onu yaşıyorum. Yoksa aileme hep sukrediyorum kenara çekilip kendime kızıyorum

Babanızı hep sağlıklı ve iyi halleriyle hatırlıyorsunuz, vefat etmiş haliyle değil. Hele çocuk yaşta bir kere görüldü mü o görüntü kafadan silinmiyor. Ailenize kızmayın, o yaşta bir çocuğum olsa babasını o şekilde görmesini, hatırlamasını bende istemem. Hayatta yaşadığınız olumsuzlukları buna bağlamayın, bütün ailesini trafik kazasında kaybetmiş bir arkadaşım var ve yemin ederim harika işler başarıyor.
Üstesinden gelemiyorsanız psikiyatriste gidip terapi almalısınız, neden reddettiğinizi anlamadım. Kol, bacak gibi ruhta hastalanabilir ve doktora görünüp iyileştirmek gerekir. Psikolog ya da psikiyatrist yardımı almak utanılacak, ayıp bir durum değildir.
Bu arada babacığınıza da Allah rahmet eylesin.

Psikolog yardimi almayi reddetmeyin bence soyle dusunun ailenizde zor bir durumdaydi ve sizin bu sureci gormenizi istemediler.cunku sizi cok seviyorlardi ve bundan etkilenmenizi istemediler.anne olmak cok zor bi sey bazen kararlar alirken de cocuklarimizi incitebiliyoruz.gecmisi affetmeyi deneyin bence gelecege bakin.bence yillarca evde oturup calismamis biri olarak soyluyorum ki mumkunse calisin.yada kendinize degisik hobiler edinin.emin olun annenizde cok uzgundur bu durumdan

Kız çocukları için baba nedir çok iyi bilirim. Bambaşka bir şey. Allah tüm babalara uzun ömür versin. Rahmetli olanların da mekanı cennet olsun. Çok küçükmüşsünüz babanızı kaybettiğinizde. Belki görseydiniz daha derin yaralar açardı sizde. Aileniz iyi niyetli davranmış. Destek almak için ikna olursunuz umarım.

eh o zaman psikoloğa gideceksiniz nefes almak için.
camları kapatıp boğuuyorum demenin ne faydası var?

Birazcık yansıtma yapıyor olabilir mısınız?
Evet travmatik bir durum lakin hayattaki her alana "böyle böyle oldu, bu yüzden boyle" demek ne kadar doğru?

Birazcık yansıtma yapıyor olabilir mısınız?
Evet travmatik bir durum lakin hayattaki her alana "böyle böyle oldu, bu yüzden boyle" demek ne kadar doğru?
Aynen bence de. Ayrica ben cocukken cok ölen insan ve ceset gordum. Ailem biraz rahat insanlar. Bu yuzden bir sene falan hep kabus gordum. Cocuk icin kotu bir deneyim. Ailen dogrusunu yapmis.

Psikoloğu düşünmelisin..
24 yasindaymissin ama belli ki atlatamamissin canım..
Allah yardımcın olsun..

24 yaşındasınız, hayatınız akıp gidiyor. Ne zamana kadar böyle sürecek? Ölenle ölünmüyor. Tedavi olup,işe girip, sevip sevilip hayatınıza devam etmeniz gerekiyor ,bir yerden başlamalısınız.

ne yapacaktı ailen 10 yaşındaki çocuğa babasının ölüsünü mü gösterecekti..
kendine bir bahane bulmuşsun hayatı ıskalayıp duruyorsun .
destek almalısın..

bu histen kurtulmak istiyosan doktora gideceksin. gökten zembille düzgün bi psikoloji inmeyecek sana. başın sağolsun ama abartıyosun, babanın ölmesi hayatını mahfetmene neden olmamalı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…