- Konu Sahibi dulcemaria
-
yapacak bişi yok olduk artık. zayen şu sıra düşündüğüm tek şey yamukluğunun tuhaf kalkıklığının gitmesi. bişiye benzemesi. çünkü işyerimde acayip alay konusu oldum.
aslı85, olumsuz örnekler olduğu kadar olumlu örnekler de var. Doktorunu iyi araştır ucuz olsun diye güvenmediğin hakkında olumsuz yorumlar okuduğun doktorlardan uzak dur. Burnun psikolojini etkiliyorsa ve imkanında varsa ameliyat ol derim. Benim de kemerli ve bana göre uzun sayılacak bir burnum vardı. Benim tek isteğim kemerden kurtulmaktı. Kardeşim ve babam burnuma takıntılı olduğum için devamlı şakalaşırlardı benimle bende daha çok kafama takardım. İlerde eşimin veya onun ailesi laf vurabilir, eş adayı zor bulurum gibilerinden şeyler yazmışsın böyle düşünme seni sevicek olan burnuna bakarak sevecekse hiç sevmesin yani bunları düşünerek kendini daha fazla üzme. Kendi mutluluğun için bu ameliyatı ol başkalarının düşünceleri için değil. Benim ameliyatım çok iyi geçti, şuan da herşey yolunda gibi ama ilerde ne olucağı belli olmaz. Ufak tefek sorunlar yaşanabilir ameliyat olurken bunları göz önünde bulundurmak gerekir. Hepimiz ameliyat sonrasın da süper burunlar bekleyip 1-2 ay içinde herşey olsun bitsin istiyoruz.. Başarılı bir ameliyatta burun zaman içinde yüze oturur.
hala kararsızım26 yasındayım. kemerlı ve uzun bir burnum var. ben takmamaya çalışıyorum desem, en egitimsizinden en egıtımlısıne kadar muhakkak lüzumsuz birilerı gelıp laf vuruyor burnuma, ben de bıktım, ne fotograf cekılırken ne yan dururken kendıme guvenım var. ileride eşim veya onun ailesı de laf vurabilir, hoş bu burunla bir eş adayı da zor bulurum bu gıdişle...
senın öncekı burnun normalmış bana göre, ama sonradan cok guzel olmuş, maşallah diyelim. canım başkalarının düşüncelerı ıster ıstemez ınsanı etkılıyor, ben duygusalımdır bır de maselef. cevremde burnunun benım kadar bariz oldugunu gördugum sadece bir kız vardı, o da yalnızdı, fizigi de iyiydi ama yalnızdı... Ben de bır erkek olsam burnu göze batan bır kızı tercıh etmezdım herhalde,çünkü ilk bakışta ve nıhayetınde dış görunüş önemli, takdır edersın kı:)erkek olsam karızmatık dururdu belkı burnum ama bır kız ıcın fazla uzun ve kemerli. Amelıyat olunca da erkekler bunun burnu guzelmiş, hadi bunla çıkalım demezler herhalde, ama kemerli uzun bir burun ınsanı oldugundan sert çirkin gösterıyor, bu da karşı cınsı olumsuz etkılıyor daha ilk bakışta. en azından normal olabıleyım burun açısından. kendıme de guvenım gelsın. ınş. sonuç ii olur. 4500 TLyi gözden cıkardım, borçlanarak mecburen. babam pek taraftar değil amelıyat olmama, sonuclarına katlanırsın olumsuz olursa diyor,insan destek beklıyor ama kımse sorumluluk almak ıstemıyor tabi... hayırlısı olsun hepımızın hakkında.
ben o kadar cok arastırdım ki anlatamam.bi de biliyosun biraz sans işi 100 ameliyat yaaparlar birisi kötü olur o da senin ameliyatına denk gelir.bu forumdaki arkadaslardan cok destek gördüm.özellikle bi arkadasın bi yıllık arastırmsı sonucundaki doktorların listesini gördüm ve arastırdım.anca öyle karar verdim yani yaklasık 1 senede.sonuç da henüz 1 ayım oldu kendime güvenim arttı diyebilirim.insallah böle olur ve olmayanlara da nasip olur diyorum.
sagol canım. bilmiyorum artık zor bır karar, bundan sonrası zor bır surec gercekten, diğer amelıyatlara da benzemıyormuş bu burun amelıyatı...ben yıllardır kaçındım burun konusunu açmaktan bile, bır gün burun estetıgı dıye gırdım ınternete, kk cıktı karsıma, buraya sureklı gırınce, fotografları görunce, yorumları falan okuyunca da iyice dert edındım kendıme burnumu, amelıyat olmaya karar verdım gibi, benım burun içimde egrilik ve konka büyümesi varmış bir de, bunlar da nefes almamı etkılıyor. Ama zor da bır karar, kac yıllık burnum yüzüm ifadem degısecek. Çevremın haberı yok daha, onlar nasıl karsılayacak. İşyerınde falan adım estetıklıye mı cıkacak.. Hayırlısı dıyelım herkes için.
hala kararsızım26 yasındayım. kemerlı ve uzun bir burnum var. ben takmamaya çalışıyorum desem, en egitimsizinden en egıtımlısıne kadar muhakkak lüzumsuz birilerı gelıp laf vuruyor burnuma, ben de bıktım, ne fotograf cekılırken ne yan dururken kendıme guvenım var. ileride eşim veya onun ailesı de laf vurabilir, hoş bu burunla bir eş adayı da zor bulurum bu gıdişle...
bende oyleydım,en son bı ogrnecımın taklıdımı yaptıgını duydum burnu gargamel gıbı cadı gıbı dıye,ıyıce taktım..guzel bı kızdım ama burnum kapatıyordu aşırı buyuk ve uzundu..ıyıkıde olmuşum kendıme guvenım geldı,burnumla ılgılı esprı yapılmasına da sınır olmaya başlamıştım..keşke daha once olsaydım çok ama çok gec kaldım...bence dusunme bıle,ıyı bı doktorla burnun guzel olacaktır,hem eskısınden kötu olamaz bı burun onu da dusun...
olumsuzluklara bakma ıyı olacak dıye dusun,benım o kocaman burnum ufaldıysa herkesınkı guzel olur emınım..bence bekleme bıle
bana sorarsan olma derim ben oldum pişmanım 13. gunum burun tıkanklığım var urnum cok uzundu keske de öyle kalsaymış
canım hayat biraz da risk almak demek.sonucta mutsuzsan ve gercekten olmak istiyosan iyi bi doktor da sectiysen sonrasında degme keyfine sakın umutsuz olma.teknoloji ilerledi tabi tıpta artık eskisi gibi degil.söz konusu 4500 tl de yetecektir insallah ameliyatına.zaten olası bi kanal tedavisnden daha rahat bi ameliyat yatıyosun kalkıyosun.yani agrı sızı yok.bazen keske önce olsaymısım diyorum.ama herseyin bi zamanı var tabii.
hayatımda ne degişti diye sorarsan da inanki özgüvenim kat be kat arttı.mutlu oldum yani henüz 1 ayım oldu ama gercekten bambaşka bi ben ve mutlu bi ben var artık.bu arada sana detayları mail attım.
İnşallah canım. Hayatımda hıc amelıyat, kanal tedavisi bıle olmadım. Hayırlısı bakalım ne yapacagım ben de merak edıyorum, olursam ınşallah sonuclar da guzel olur...
canım bende çok korkardım arkadaşlarım hep çok cesaretlisin diye beni yüreklendirmeye çalışırlardı ama inan doktor fobim vardı benimilk ameliyatımda gece pişman oldum hem ağrı vardı biraz hem de günah boyutu beni yiyip bitiriyordu sonra 19.günümde burnumdan anjio oldum ve lokal anestezi ile yaptılar her şeyi birebir gördüm anjioyu yapan doktor yaşımı (20 yaşındaydım)duyunca kaldıramayacağımı düşündü ve açıkçası endişelendiğini hissettim beni o anda düşün her yapılanı görüyorum ağrım çok fazlaydı dişlerim burnum yerinden çıkıcak zannettim...dışarıda annemler bekliyorlardı annemin gözleri kıpkırmızıydı çıktığımda çünkü annemlere ölme ihtimalimin ya da felç kalma gibi ihtimallerin olduğunu söylemişler yarayı kapatırken çok canım acıdı ve çok bağırdım annem o sırada çok korkmuş bana bir şey oldu sanmış...10 ay sonra 2.ameliyatı mı oldum çünkü endoskopi nedeniyle burnum deforme olmuştu halbuki ilk ameliyatımda alçılı iken bile çok güzel görünüyordu ama hayırlısı böyleymiş her şey istediğimiz şekilde gerçekleşmiyor ama buna da şükretmek lazım neredeyse 2 ay oldu ameliyat olalı ve şimdi çok şükür bir sıkıntı yok inşallah daha sonra da olmaz...demem o ki biraz cesaretli olmalısın ve istiyorsan her şeyi göze almalısın azıcık da kuşkun varsa ertele biraz daha düşün kendini hazır hisettiğinde git ameliyat tarihi al inşallah her şey gönlünce olur canım (;
Bir de günah boyutu beni tedırgın edıyor... Sankı Allahın gazabına ugrayacagım bır daha işlerim rast gıtmeyecek gibi... Sizde de olmuş muydu bu hiç...
sadalina darısı başıma inşallah...bende c.tesi sabah ameliyat oluyorum:18:
korkma ya ılk haftayı atlattınmı su gıbı gecıyor ve ınsan cok mutlu oluyor aynaya baktıkça:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?