Hayatınızda yaşadığınız hayal kırıklıklarıyla nasıl başa çıkıyorsunuz?

ölüm gerçeğini unutmayarak

Katılıyorum, bu dünyanın geçici olduğunu, bir imtihan dünyası olduğunu, yaşadıklarınızın sonsuza kadar sürmeyeceğini, ne düşünürsek onu yaşayacağımızı, her zaman hayatımızın kötü gitmeyeceğini, kötüden ders çıkarırsak sırada iyi olaylar olduğunu hatırlayarak... A aylaogretmen

Özellikle 20 li yaşlardaki insanların şu hayattan bir beklentim yok demesi beni benden alıyor...ananız babanız mı öldü? Kanser hastası mısınız? Yatalak mısınız? Yani nedir bu bunalım halleri...o beğenmediğiniz hayatın bir tutamı için ne dualar eden insanlar var. Dün akşam 4 tane ms hastası yatalak çocuğuyla tek başına yaşam mücadelesi veren bir kadını izledim, küçücük kızı kanser hastası olan arkadaşımın paylaşımına denk geldim, babamın tedavi gördüğü onkoloji servisini düşündüm... asıl dert bunlar aslında...hayatta hiç bir şey istediğim gibi olmuyor diyenlere kimin hayatı dört dörtlük ki diyorum. Azıcık kendinize gelin yahu olanda bir hayır olmayanda bin hayır ara demişler. Offf neden şöyle olmadı neden böyle oldu diye kendini paralamak yerine, olabilecek şeyler için önüne bakmak ve sahip olduklarına şükretmek daha mantıklı değil mi? Ölüm dışında herşeyin çaresi varken, sayısı hızla artan depresif topluma akıl sır erdiremiyorum. Azıcık dua, azıcık çaba sonrası tevekkül...umarım herşey gönlünüzce olsun

İşte bunlar hep şükürsüzlükten. Aza şükretse çok da gelecek, çoğu kişi bilmiyor ki bunu, bilse de inanmıyor.

Aynen ama gençliğin cahilliği diyelim..öyle konuşup hissediyorlar ama ah o günler geri gelse biz de hep hayal kurariz geçmiş için bugün ki aklıma neler yapmazdım neler yapardım. halbuki hiç bir işe yaramaz..sorunuza gelince tam bas edemiyorum baş ediyorum desem yalan olur..benim de gençliğinde hayal ettiğim gibi olmadı çoğu sey.. ama artık sağlık ve huzurun en önemli şeyler olduğunu bilerek, elimden geldiğince guvenli ortamda kalmak için cabaliyorum..yillanmak böyle bir şey herşeye alışmak kabullenmek.bazi şeyleri degistiremeyecegini bilmek ve kimseye muhtaç olmadigin için sukretmek ve muhtaç olmamak için dua etmek.. (çok da yaşlı değilim ama bunu okuyunca 50 60 yaşında biri yazmış gibi hissettim:)

26 yaşındayım.Hayata dair hiç hayal kırıklığım olmadı. Şimdiye kadar ne istediysem aldım.
Şu var. Hayallerinizin gerçekleşmesi için herşeyi yapar mısınız mesela?

Hayat bir anlık. Bir an sonra yaşamayabilirsin. Benim felsefem son kez yaşıyormuşum gibi yaşamak. Şimdi ve burada olmak. Her anın kıymetini bilmek... Ve çok fazla beklentiye girmeden yaşamak. En önemlisi de bu.

İnsanın kendine zulmü çok kötü çok doğru dedin
Üzüntülerimizin mutsuzluğumuzun çoğu sebebi biziz bence en çok biz kendimizi üzüyoruz..
Evet uzuntulerimizin sebebi bunun boyle olmasina neden izin verdim diye kendimize kizmamizdan. Karsimizdaki bizden degerli degil. Sirf onu kirmamak icin hakkimizi aramadigimiz icin kendimoze kiziyoruz aslinda. Bunu yasamamak icin bastan buna izin vermemek gerekiyor.

Aynen öyle hem izin veriyoruz hem sonra sadece kendimizi suçluyoruz..izin verdiysek bile bazı durumlarda üstüne gidip hesap sormayı bilmeliyiz kendimiz için yapmalıyız bunu.

Dua,maneviyat,yürüyüş yapmak
çünkü içinizi herkese dökemiyorsunuz bazen konuştukça daha da kötü hissedebiliyorum

Başa çıkamıyorum, bunalıma falan giriyorum. İnanılmaz derecede umutsuzlaşıyorum. Ama şükretmeye ve ibadet etmeye çalışıyorum her zaman daha zor sınavlar olduğu için nankörlük etmek istemiyorum. Ve muhakkak değişim olacağına sabrederek bekliyorum.

hayal kurmak ve hayal kırıklığına uğramak

şimdi kurulan hayaller hayatlar ile uyumlu ise hayal kırıklığı az olur ama kurulan hayal hayat ile uyumsuz ise ve kısa vadeli ise hayal kırıklığı çok olur

örneğin yaşım 40 160 civarı boyum var kainat güzeli olacağım diye hayal kursam bana herkes güler değil mi

kainat güzeli olamadım diye hayal kırıklığına uğrayayım mı

ya da bugün konuştuk biz genç iken gelecekte nerede olmak istiyorduk hedefimiz neydi şimdi ne kadarını gerçekleştirdik diye

kendimizi geliştirdik artık hayata o zaman baktığımız gibi bakmıyoruz bu nedenle hayallerimiz de değişti hayatlarımız da

elde etmek için çaba gösterdiğin, yapmaya potansiyelin olan bir şeyi eğer araya başka unsurlar girip elinden aldı ise üzülürsün (torpil, adam kayırma, farklı unsurlarda ayrımcılık vs) bu insanı kızdırır üzer ama hayal kırıklığına uğratmaktan ziyade daha da kamçılar

henüz yaşınız genç

uzun yıllar uzun bir hayat var önünüzde geçmişe takılıp kalmayın gerçekçi ayağı yere basan hayaller ile geleceğinize yön verin

Cookk begendimnm yazmak istedim

Hayal kirikliklarimin nedeni baska insanlarsa eger, herkesin gerceginin farkli oldugunu kabul etmeye calisiyorum. Biri beni uzduyse beklentimi karsilamadiysa bunun uzerine cok fazla dusunur, cogu zaman kendimde hata arardim. Simdiyse neden bu basima geldi dedigim olaylarda onun dogrusu buymus ki bunu yapti napalim diyip gecmeye calisiyorum.

Başa çıkmıyorum.Yani bunun için bile mücadele etmiyorum.Hayal kurmamaya çalışıp akışına bırakıyorum.Sağlık olsun gerisi önemli değil kafasındayım.

Hayallerim kırıla kırıla hayal kurmamayı öğrendim.. Anı yaşıyorum. Beni üzenlere hayal bilebkurmayarak değer vermiyorum

Ayni yastayiz.. benim hayatimdaki hayalkirikliklariyla ilgili basetme seklim,eger degistiremeyecegim biseyse akisina birakmak, degistirebilecegim biseyse de cabalamak seklinde oldu.

Vucudumun yuzde 80 i hayırlısı:)

Geçmişe dönüp bakınca benim de üzüldüğüm keşke şöyle bir çocukluğum olsa dediğim zamanlar oldu.Ama ne yapalım geçen zaman için üzülmeye değmez hayatımızın bundan sonraki kısmı için ne yapabiliriz ona bakalım hayatımda neleri değiştirebilirim. Bir de hayal kırıklığına uğramak hayattan beklentilerimizle alakalı.

Hayatımdan şikayet ettiğim zaman karşıma afrikada insanların hayatını anlatan belgesel çıktı yarım saat izledikten sonra diyorsun ki ben ne kadar şanslı biriymişim aslında güzel bir hayatım var. Tabi sosyal medyada insanların paylaşımını görüp ben neden bu şekilde yaşamıyorum diye de düşünüyor insan her şey bakış açısıyla alakalı.Küçük şeylerden mutlu olmayı bilmek çok önemli. Şuan internet bilgisayar kullanabiliyorum gözlerim görüyor yazı yazabiliyorum bunlar bile mutluluk sebebi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…