Hayatta en yaşamak istemediğim şey başıma geldi...şoktayım

Valla kendi eşimin ailesini okudum sanki tek fark eşim benden yana. Artık söyleye söyleye öğrendiler. Görümcem alt katından oturuyor kayınvalidemle yemeleri içmeleri hep bir. Başlarda ayıp olur diye gide gide baktım sonu gelmiyor. Eşim de evliliğe alıştıkça artık arayı açtık. Ama sürekli eşime “ben böyle istemem bizim ailemizin bi düzeni olmalı çocuk yok diye aile sayılmıyor değiliz düzenimiz olmalı” diye diye eşimi de alıştırdım. Artık canım ne zaman isterse o zaman gidiyorum. Yoruluyor musun gel burda yat, hasta mısın arabayla alalım gel ben bakayım diyorum e herkes kendi evinin rahatına alışkın tabii istemiyorlar. Kendileri gelmediği için bana iki de bir gel de diyemiyorlar. Eşime diyorum onlar gelmezse ben de gitmem diye. Biz aynı sokaktayız kv ile. Eşin de görüyor çok şükür olanı. 2 hafta hasta yattım bi çorba bile yapıp getirmedi ne görümcem ne kv Ama ben bi şey oldumu onlara eşime orda kalalım da ben ilgileneyim derdim. Şimdi bakıyorum valla herkes kendini düşünüyor. Ben de kendimi düşünüyorum. Tüp bebek sürecinde kimse nasılsın diye sormadı bile. Laf sokana kulak arkası... he he de geç eşinle de düzgünce konuş ben sana aynısını yapsam sen benim ailemin yanında her gün her gün rahat edebilir misin de. İnatlaşma yavaş yavaş öğret eşine. İnatlaştıkça annesine daha çok hak verir. Ne yaparsan yap.

Manyamış hepsi
Sen mesafeni koy araya.
Hergün hergün görüşmekte ne ya
Özel günler hariç görüşme.
Sen tavrını ve mesafeni koy gerisi gelir.

kendi kızları olunca durum öyle olur tabi.
bu insanlar hep böyle benim eş ailesinin gerçek yüzünü görmesem diğer dünürleri hakkında söylediklerine inanırdım ama artık tanıyorum insanları..

eşiniz çok meraklıysa kendisi gidebilir önce haftada 2 ye sonra da 1 e düşürün. devamında da yeri gelsin 2 hafta da 1 gidin.

Burada bir arkadaş daha atmıştı bunu, izleyin, sınırları korumak hakkında, psikolog yardımcı olur.
Bu coğrafyada maalesef bunlara maruz kalıyoruz, çok güçlü olmak gerek bu psikolojik baskılara karşı kendimizi korumak için.
Hayret birşey insanda huzur bırakmıyor bu eş aileleri

Ben de yakında evlenicem haftada 1 bile çok gibi geliyor ama daha fazla gidemem sizin özel hayatınız yok mu haftanın 3 günü gidiyormuşsunuz beğenmiyorlar. Komple evlerine mi taşınacaksınız mutlu olmaları için? Görümcenin de hergün annesine gitmesi çok yanlış böylr yaparsa evliliğini biter. Ve o her gün orda senden de aynı performansı bekliyorlar. Çok çok yanlış annem bana her zaman der kızım ayda bir iki ayda bir gel bana yeter der bu insanlar nasıl bu kadar anlayışsız olabiliyorlar anlamıyorum.

Kafanıza takmayın ve nasıl mutluysanız öyle davranın , herkes bir kere geliyor bu dünyaya . sevdiniz evlendiniz diye onların esiri değilsiniz yok amcası yok teyzesi önemsemeyin madem çok istiyorlar kendi çocuklarına yaptırsınlar kendi kurallarını

Burda agzı bozuk insanlar hakkında konu açma saydın keşke normal karşılıyorlar.. Bide kızıyorlar sana.

Çalışma hayatında çok gordum. Karadenizli kadınlar , bir erkeğin bile utanıp küfür edemeyecegi sekilde küfür ediyor. Bir de hem vücutları hantal erkeksi, hem sesleri, hem de tavırları.
Işte Turkiye de iki kisi degil iki aile evlenir dedigimizde sevgiden asktan bahsediyorsunuz.
Şunu unutmayin, çocuk annenin kostümüdür.
Siz kayinvalidenizde elestirdiginiz davranislari kizinizda oglunuzda goreceksiniz çunku genler affetmez.

Küfür olayını da ayrı bir sıkıntı benim halalarım böyledir birbirlerinin yanında o kadar pis konuşurlar ki onları dinlerken ben utanırım. O yüzden hep mesafeliyimdir ama siz isteseniz de mesafe koyamazmışsınız gibi duruyor eşiniz bile daha fazla gitmek istiyormuş. Valla çok haklısınız inşallah bir çözümü olur bu durumun. İlerde çocuklarınız için de ayrı bir sıkıntı bu küfür olayı illaki duyar dedesinden vs. Eşinizle ciddi ciddi konuşmanızı öneririm hem küfür hem de gidip gelme işini.

Gitmemek icin guzel bir bahane olmus , kullanin bunu

gorumceniz hergun gider tabi annesinin evi cunku.
siz neden hergün gidecekmissiniz onu anlamadim birde sabahtan aksama kadar.
kaynanayla evlendiginizi saniyolar heralde

Karadenizli demişsiniz de biz de Karadenizliyiz, bizde öyle şeyler yok. Bu anlattıklarınızı benim eşimin güneydoğulu ailesi yapıyor. Yani memleketten ziyade aile yapısıyla ilgili diye düşünüyorum

sen oldugun gibi davran onlar sana alışmak zorunda ,

hit tartışmaya girme kocana şikayet etme , nasıl istiyorsan öyle davran
çünkü ne yaparsan yap kocan senın taraftan bakmayacak olaya ,

Yaşlı kadın. Bu saatten sonra dili değişmez. Çok rahatsız edici biliyorum. Ama görmezden gelmeye çalışın. Çeşit çeşit insan var. Önemli olan bir zarar vermesinler. Kibar konuşan ama kötü niyetli olsalardı o zaman çok daha kötü şeyler yaşardınız. Eğer çok kötü insanlar değilse alttan alın. Hatta gülün geçin söylediklerine. Büyüklük gösterin. Öğrenememişler doğru konuşmayı.
gidip gelme işini de kendi isteğinize göre ayarlayın. Kimseye göre değil. Böyle durumlarda insanlara cevabını Verin. Zaten gidip geliyormuşsunuz. Sizin kendinize özel zamanınız hiç mi olmayacak.

Eger yumusak yuzluysen oyle oluyor ilk zamanlarda.ama biraz yillaninca amaaaann nasil olsa ne yapsam olmuyo diyip gemileri yakiyosun:)
Duymayacaksin dediklerini yapacak birsey yok.ya da gulerek cvplarini vereceksin.
Emin ol turkiyede yeni evlenmis gelinlerin yuzde 90'i duyuyor bu dediklerini.
Ama zamanla ne yapman gerektigini cozuyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…