hayatta her şey referansla mı olacak bu düzen hep mi böyle olacak? çok üzgünüm!

sonundaoldu

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2012
15.625
30.329
798
Gerçekten çok yoruldum. her şey için bir referansa mı ihtiyaç var bu hayatta?
evet son torpil! işi mi anlatayım. artık iyice sinirim bozuldu.
ben bekar bir anneyim. çalışıyorum. 2 de çocuğum var. kurumun otoparkı var. çevresinde aracı koyabileceğim hiçbir yer yok.otopark için kart verdiler. atıyorum x e verdiler x in eşinin de var. yetmemiş x'in yemekhane kartına da koymuşlar giriş oluru.
y ye vermişler. y nin şoförü var zaten. z ye vermişler onun küçük çoluk çocuğu yok.
ben ne yapıyorum? aracı kaç km öteye koyup geliyorum. buraya kadar sorun yok. sonra çocuğumu alıp geliyorum öğlenden sonra. işte o zaman diğer yeri bile boş bulamıyorum. daha da ötelere park edip küçücük çocuğumu onca yol yürütüp geliyorum. gerçekten reva mı bu? müdürüm söz verdi. sonra başka ihtiyacı bile olmayanlara verdirmiş. onu da ordan burdan duydum.
kartı verenlere direkt gittim. değerlendireceğiz deyip gönderiyorlar.

çocuğumu şimdilik 6500 tl olan kreşe gönderiyorum. ocakta f tahminen 10 civarı olacak. ama kurumların kreşine gidiyorum referans diyorlar. ev hanımı olan referansı kuvvetli olanlar gönderiyor ama ben tek maaşımla özel kreşlere gönderiyorum. ya artık çok bunaldım. gidip tuvalete ağlayıp ağlayıp gelip çalışıyorum. ben mi abartıyorum? bu kadar kolay şeyler için bile birilerini mi araya koymam gerek? gerçekten herkesten tiksinmeye başladım. sorun bende mi ya?

Kıyamam yaa… böyle yaşamaya çalışmak da sizi güçlü kılıyor.
Valla ne desen haklısın, ben de isyan ederdim. Zaten tek başına çocuk büyütüyorsun, çalışıyorsun.. hayat zaten zor, ayakta kalmaya çalışıyorsun
Bir kişi de elinden tutsun istiyorsun ama yok..
inşallah bu yaşadığınız zorlukların mükafatını öbür tarafta misliyle alırsınız

Siz çok güçlü bir kadınsınız malesef bu düzende böyle en azindan kurumun kreşine verseniz maddi rahat olacaksınız. Kimin referansı gerekiyormuş biraz bastırıp ısrarcı olsanız böyle yırtık tiplerinde işi hep görülür mesela. Çocuklari büyüyüp evde kendini idare edene kadar illa bi yerde olacaklar tek maaş idare etmek gerçekten zor

Senin gibi çalışmak zorunda olanlar dururken ev hanımı olanların 2-3 yaşındaki çocuklarının kreşe alınma gerekçelerini sor. Şikayet edeceğini söyle, tehdit et. Cimer’e yaz. Belediyenin kreşi varmış mesela. Sana ilaç gibi gelirdi o. Ya ben olsam belediye başkanına bile yazardım sosyal medyadan. Bazen işe yarıyor böyle şeyler.

Merhaba arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. Burası 500 kişilik bir kurum. Muhtemelen 100 kişiye verilmiştir kart. Bence herkese verilmeli hadi herkese olmuyorsa da gerçek ihtiyaç sahiplerine verilmeli ve karı-koca tel arabayla gelip 2 kart verilmemeli. Sosyal medyada dile getirmem maalesef suç
Kreş konusunda o kadar çok mücadele ettim ki artık mayısta belli olacak seneye kızımı alıp almayacakları. Hayırlısıyla inş bir devlet kurumuna gönderebilmeyi başarırım. Ama ben bunun için bu kadar mücadele vermemi de saçma buluyorum.
Önce tek çalışan anneler sonra çalışan anneler değerlendirilip sonra da ev hanımlarının çocukları değerlendirilmeli. Çünkü ihtiyaç yani.
Bugün yağmur hava berbat park yeri bulamadım. Sonra bir yer buldum baktım pek araba yok. Meğer boşaltılmış ağır hasarlı bina yanıymış. Tekrar yer arayıp durdum buldum. Bu hafta okul tatil oğlum en azından yürümez rezil olmaz. Öyle işte. Kimde 1 nokta kadar hakkım varsa kesinlikle helal etmiyorum. Müdürümle de küstüm konuşmuyorum çünkü oyaladı kandırdı beni.

Bu hafta çocuklara kim bakıyor?

Kira da varsa 20.000. Oyy oyy.en az memur maaşı lâzım o da ucu ucuna.diğer çocuğa nasıl olacak bilmem.ben gerçekten bu ülkedekiler nasıl sokaklara falan düşmüyorlar hiç anlamıyorum.

Aslında kurumların kreşi için, o kurumdaki kadın çalışanların çocukları öncelikli oluyor. Yani aslında bu kurum kreşlerinin varlığı calisma hayatındaki kadınları desteklemek için. Basbayağı sizin hakkınız. Biliyorum zor ama tuvalette ağlamak yerine gidip hakkınızı almak için uğraşın. Otopark meselesi zor olabilir ama kreş için gerekirse kavga edin. Olmayacağından emin olursanız da her yere şikayet edin.

Kira da varsa 20.000. Oyy oyy.en az memur maaşı lâzım o da ucu ucuna.diğer çocuğa nasıl olacak bilmem.ben gerçekten bu ülkedekiler nasıl sokaklara falan düşmüyorlar hiç anlamıyorum.
Vallahi çalışan kadınlarım durumu böyle. Birde çalışmayanı düşünün. Burada herkes atıp tutuyor en ufak bir şeyde boşan diye. O iş o kadar kolay değil maalesef. Herşey o kadar zor ki. Tek maaşla geçinmek hele de boşandığı eşin desteği falan yoksa. Ben memurum. İnanın büyük bir şehirde kira veriyor olsam geçinemem. Allah yardımcısı olsun herkesin.

Yok mu abiniz dayınız amcanız? Tek başına kadınları yumuşak görüyorlar o yüzden bu eziyetleri! Varsa birileri araya bir girsin bakalım!
Korku olmayınca kimse bir şey yapmıyor bu ülkenin düzeni böyle maalesef.
Bu düzen hiçbir zaman da değişmeyecek çünkü kimse ses çıkarmıyor!

Yok yok öyle çözülmüyor maalesef. Zaten babam vefat etti erkek kardeşim de yok. İnş bu düzen böyle devam etmez. Başka türlü ben kafayı yiyeceğim çünkü

Son düzenleme:
Boşandığım aptal da ayrı bir olay. Dava açmış nafaka düşürme davası! Bir de avukat ve mahkeme giderlerini ben ödemeliymişim. Kendim de avukat tuttum çocukların rızkını da böyle başka yerlere verdirtiyor işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…