hayatta her şey referansla mı olacak bu düzen hep mi böyle olacak? çok üzgünüm!

Haklısınız ama kendi kurumumun kreşi yok maalesef. Başka kurumlara başvuruyorum. Onda da öncelik elbette çalışanlarına ama kalan yerleri de referansla dolduruyorlar otopark için bile çok çabaladım gerçekten oturmuyorum ama pes ettim artık

Kira da varsa 20.000. Oyy oyy.en az memur maaşı lâzım o da ucu ucuna.diğer çocuğa nasıl olacak bilmem.ben gerçekten bu ülkedekiler nasıl sokaklara falan düşmüyorlar hiç anlamıyorum.
Ay kira yok şükür. Annemin evinde yaşıyorum. Kira olsa açız zaten. Çünkü bir kira yarı maaşım

Çok ama çok haklısınız,maalesef hak yemekten utanmayan,ufacık şeylere ihtiyacı olmadığı halde tenezzül edenlerle dolu ortalık. Ben her gün başka birşeylere şaşırır oldum.
Geçenlerde sosyal medyada bir okul seti gösteriyor birisi denk geldim keşfette öylesine bakarken,bedava şuraya başvurup alıyorsunuz falan diye tanıtıyor. Işin aslı depremzedeler için düşünülmüş birşey ama sapasağlam evi barkı olan,reklam alıp bundan para kazanan bir insan bile tenezzül edip almış bunu birde utanmadan paylaşıyor. Yani insanda Allah korkusu olmalı. Cidden ben alamam yani mesela derim ki bunu parasını verip alabiliyorum gücüm var halihazıda,ihtiyacı olan alsın,kul hakkına girmeyeyim. İnsanlar nasıl rahat,nasıl fırsatçı inanın benim aklım almıyor.
Halihazırda park yeri varsa şayet kayırılacaksa birileri de o siz olmalısınız,bu kadın ufacık çocuğunu getiriyor,yürumesin diyerek. Kocaman insanları değil. Hemde eşlerse birlikte gidip geliyorlarsa birine verilmeli,onların demesi gerekmez mi bize 1 tane hak tanınsa yeter diye. Ben olsam derdim,hatta ben kabul etsem eşim derdi birlikte gidip geliyoruz neden kabul ettin birini iade edelim diye.
Kim kimin hakkını yiyorsa ama bu dünyada ama ahirette,dilerim en ağır şekilde bedelini ödesin.

Maalesef ülke genelinde durum böyle. Yozlaşmış bir toplumun en büyük göstergesi. Osmanlının çöküş dönemini anlatan metinlerde rastlardım "liyakat ve torpilin sıklaşması rüşvetin yaygınlaşması". Ne olduğunu anlamazdım insan yetişkin olunca anlıyor. 35 kpss puanı alıp bakanlıkta çalışan mı dersin, özel sektörde de torpil fazlaca yaygın. Bu salgın hastalık gibi birşey ve iyileşmesi bence çok çok zor.
Ben kendi adıma bu işlere hiç bulaşmamayı tercih ediyorum. En azından yaptığım kazandığım hiçbir şeyde kendimden başkasının etkisi yok. Kimseye ağız yüz eğmek zorunda değilim. Az kazansam da kariyerim istediğim gibi olmasa da en azından benim. Bu şekilde yaşadığınız için bence gurur duymalısınız. Evet zor ve haksızlığa uğruyorsunuz ama herşey sizin emeğinizle oluyor. Yarın birgün çocuklarınız da kendi emekleriyle bir yerlere gelecekler. Onlar gibi başkasının sırtından geçinmeyecekler.

Pislik işte. İnsan bile olamamış kişileri baba yapınca böyle oluyor.

İnş bizim yolumuz doğrudur. Oğlum 10 yaşında o da benim gibi kızım biraz cino MaşAllah
Ne yapalım hayırlısı olsun. Ben çabaladım gerisi Allah’ın dediği olur

Tabi tabi öyle. Ben deprem bölgesindeyim. Neler neler gördüm. Ama alışamadım yani. Hala tuhaf ve iğrenç geliyor herşey. Çok amin çok

Bu şekilde tepki vermek de bu sistemi desteklemek bence.

Daha birkaç ay önce bu forumda bir kadın belediyeye kocasını nasıl torpille soktukları anlattı, geçtiğimiz haftalarda biri de eski asker akrabasının referansla nasıl belediyeye girdiğini. Bunlar sadece benim gördüklerim bu forumda.Ama insanlar ne yaparken ne anlatırken utanmıyor bundan. Sanki hakları gibi davranıyorlar.

Tabi tabi öyle. Ben deprem bölgesindeyim. Neler neler gördüm. Ama alışamadım yani. Hala tuhaf ve iğrenç geliyor herşey. Çok amin çok
İnsanlar çok acayip,genellemek istemem ama öyle.
99 depreminde battaniyeleri 3er 5er alıp sağlam evine götüren kadınları görmüştüm mesela seneler evvel, hala unutamadım. Neler oluyordur az çok tahmin edebiliyorum.
Ne diyim Allah korkusu olan ,hak yemekten korkan insanlar çıksın karşınıza inşallah bundan sonra.

Daha evvel de yanlış hatırlamıyorsam,kayınbabası sayesinde yine bir devlet kurumuna maaile girip çalışan bir üye vardı,gitti buralardan belki başka isimle üyedir şimdi bilemem. Millet kpss calışa dursun,bunlar kendi kendilerine kurumları ele geçirsin. Utanmadan anlatsın birde gerine gerine.
Engelli aracı alıp kendisi kullanan da vardı.
Benim anlamadığım insan nasıl utanmaz bunları anlatır. O kadar normal ki onlar için anlatmaktan bile cekinmiyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…