Hayatta herşey gelebilirmiş başına insanın

Off çok fena giydirdin bana Şimdi nasıl bakarım kadınların yüzüne
Kadın erkek ayrımı yapmıyoruz biz burda. Haklının yanındayız. Haksız olan hemcinsim de olsa, haksızdır birşey değişmez. Nasıl erkekleri eleştiriyorsam, hemcinslerimi de eleştiririm.

Ya hu arkadaşım mesele hak hukuk meselesi değilki. Yardım isteyen bir kadın var karşında. Lafım sana değil. Ben inan senin ne yorum yazdığını hatırlamıyorum bile. Ama yorumlar çok kötü. Çok kırıcı. Karşıdaki insanın psikolojisini de düşünüp, ona göre yazdığı cümlelere anlamlar yüklemek gerek. Direk görüldüğü gibi değildir belki ordaki kelimeler. Yaptıkları, yaşadıkları, kurduğu cümleler evet benimde yaşantıma ters belki. Ama sırf böyle diye 17 haftalık hamile olan ve bir anda hayatı böylesine değişen bir kadına böyle cümleler kuramam.

Eski sevgilin seni sevseydi şuan da yanında o olurdu.Demek ki senin kadar sevmemiş.Bence sahip olduğun esin ve imkanlarin kıymetini bil.Hamilelikten dolayı kafan ve duyguların karışık olmalı.hepsi geçecek ,eşini de seversin zamanla.durust biriymiş ki seni yarı yolda birakmamis.

kararını vermişsin kimse seni yargılayamaz. senin hayatın senin bebeğin. derdine gelince zor bir durum ama bir yandan da şöyle düşün en azından seni seven biri var. bu zamanda sevdiğinle değil seni sevenle daha mutlu oluyorsun. evlilik hayat paylaşmaktır. sevmediğin dış görünüşse onu değiştir tarz yarat eşinde. ortak sevebileceğiniz şeylere yönelin ne biliyim aşık olamazsın belki ama en azından huzurlu bir evliliğin olur inşallah

Sevmediğiniz bi erkekle nasıl seviştiniz ??? Bi de sevdiğiniz bi erkek mi var ? Anlamadım ben ... O dönemler hamile kalamam demişsiniz neden ki ??? Sanırım korunmadınız bu da bahanesi mi ? Olan olmuş ya sevmeğe calış , ya da ayrıl yani kocana yazık .

İyi niyetini anlıyorum ama
Derdini uzunca anlattıktan sonra sonunda

* .Siz olsanız ne yapardınız diye sormıycam bile , çünkü eminim " ben evlenmeden kimseyle birlikte olmazdım , ben yapmazdım " diycek biçoğumuz.. Siz yapmazsınız tabi ne şüphe , inşallah çocuklarınız , torunlarınız , kız kardeşleriniz de yapmaz..

Böyle bir çıkışla bağlayan bir kadına yada erkeğe ne söylenebilir ki.
Yazmasaydı, paylaşmasaydı o zaman.

Bu neye benziyor biliyor musun.

Arkadasım yada bir yakınım benimle derdini
paylaşıyor,(reel de bire bir)
tam yorum yapicam
*uff çok konuşma
sanki sen olsan çok mantıklı davranacaktın.
yeter duymak istemiyorum ben yaptıysam herkes yapar,
insallah allah başına verirde sen de görürsün gününü.

Evet tam olarak durum bu. Hem saçma buldum hem komik.
Ne diyelim yani
ahh ahhh vahh vahhh,
eee sonra ?

E tamam sen kurma, kurana da karışma. Daha milletin doğmamış çocuguna beddua eder gibi cümleler kuran birine iyi şeyler söyleyemem kusura bakmasın kimse.

Eşinize bu kadar eziklemişsiniz, ondan utandığınızı söylemişsiniz ama eşiniz aslında o bebeğe ve size sahip çıkarak size en güzel cevabı vermiş. Eşiniz ezik değil tam tersine adam gibi adammış. Ama siz hala burada konunuzu yazarken bile eşinize, çocuğunuzun babasına ezik diyorsunuz. Sevmediğim adam deyin, ısınamadığım adam deyin neden bu şekilde anlatıyorsunuz ki? Sonuçta ona karşı içinizde sevgi yoksa bile o çocuğunuzun babası. En azından buna saygı duyarak daha kibar dille belirtmenizi isterdim. Buradaki tepkide buna aslında, eşinize karşı hitap şeklinize geliyor tepkiler. Evlilik dışı hamile kaldığınıza değil.

Eşiniz üniversite 2.sınıf öğrencisi olduğu halde bebeğine sahip çıkıp evlenelim demiş, ailesi ve sizin ailenizde size sahip çıkmış. Ve evlenmişsiniz. Malesef burada öyle konular oluyor ki.. Hamile kalıyor ama ne adam bebeği istiyor ne aileleri sahip çıkıyor. Kadın hamile şekilde yalnız başına ortada kalıyor. En azından aileler ve eşiniz sizin yanınızda, sizi mutlu etmeye çalışıyor.

Bence psikolojiniz yerinde değil. Her şey o kadar çabuk olup bitmiş, o kadar ani kararlar almışsınız ki karmakarışık olmuşsunuz. Hamilelik psikolojisi, hormonların değişikliği... Hepsi üst üste gelmiş. Psikolojik destek almanızı öneririm.
Bundan sonrada en azından eşinizin iyi yönlerini görmeye çalışın. Eski defterlerin üzerine sünger çekin. Belki eski sevgilinizle ilişkiniz devam etseydi çok daha kötü bir hayat sizin olacaktı. Ayrılmışsanız o kişiden zaten belli ki sizi mutlu edemeyecekmiş.

Ben inanıyorum ki ileride eşinizin iyi yönlerini görmeye başladığınızda ona sevgi duymaya başlayacaksınız. Ve saygı, sevgi, huzur ile bebeğinizi büyüteceksiniz. Ama lütfen psikolojik destek alın.

Haklısız, haksızsınız demiyorum. O kısım banada itici geldi evet. Ama diyorum ya psikolojisinin şu an pek de iyi olduğunu düşünmüyorum. ve genelde bu tür konulara 'ben evlenmeden kimseyle birlikte olmam' gibi yorumlar geldiği için, konu sahibi savunmamı en başta yapayım dedi sanırım. shapee

Nedir şu ayy aldıramam yazık kıyamam durumları cidden anlamiyorum, sizin yumurtanızla, erkeğin sperminin uygun vakitte birleşmiş olması,o hucrelerin hayat bulduğu duyguları olduğu anlamına gelmiyor, iki canlı hücre birleşmiş bu kadar,taaaa ki bilimin de almayı kabul etmediği noktaya kadar belli bi haftasi var onun doktor değilim ahkam kesmeyeyim ve aynı süre kuranda da geçer Allahin ruh üfleme vaktine denk gelir. Anne karnına düşer düşmez ruhlanmiyoruz. Az araştıran bunu bilir.Aldirsaydiniz herkes mutlu olaydı resmen hatanizin üstüne tüy dikmissiniz. O çocuk o ortamda mutlu mu büyüyecek. Evlilik dışı birliktelik de bence olması gereken bisi herkesin kendi tercihi.

E tamam sen kurma, kurana da karışma. Daha milletin doğmamış çocuguna beddua eder gibi cümleler kuran birine iyi şeyler söyleyemem kusura bakmasın kimse.
Bir de nasıl yorum yapacağımızı söyleyen üyeler çıktı karşımıza, 5 senelik üyeyim herhalde ne yazıp ne yazmayacağımı biliyorumdur.
Ayrıca kadın benim çoluğumun çocuğumun ilerde ne halt yiyeceğine dair beyanda bulunuyorsa benim de o minvalde laflar etmem usulsüz kaçmaz. Nokta!

Savunma olmamış işte o :)
Bir çok üye belirtiyor zaten bunu kibar bir şekilde.
lütfen o kısım hakkında yorum yapmayın diye.
Ha yapan yine yapıyor orası ayrı.

Sana da itici geldi çünkü gerçekten itici, yerici ve gereksiz
bir çıkış bu.
Amaç konuşmak değil daha çok giydirmek sanki.
Kaldı ki
Sevmiyorsan ayrıl diyen üyelere atar yapıyor,
geçin bunları falan...

Sunu söyleyelim o zaman.
Ezikte olsa, utanıyor da olsan, küçümsenecek bir statüde de olsa
(ki sınıf öğretmenliği çok mu vasat orasını hiç anlayamadım)
Kocandır napacaksın çekecen mecbur...

Olmuyor haziran cım işte gördüğün gibi.

ahlak bekçiliği yapmak mı,sen haltı yerken düşünmüyonda biz mi seni düşünelim ,bize yazık

Eşiniz sizi ortada bırakmamış. Sorumluluğunu ustlenip sahip çıkmış. Günümüzde böyle insanlar az bulunuyor. ...şerefli bir adam mis. Helal olsun.kimse kolay kolay Ünv. 2. Sınıfta etrafında bir sürü cıvıl cıvıl kız olacakken bebeği aldırma da evlenelim demez ..aldırma çocuğu der sıyrılırdı .benden mi ki bakalım diyen ahlaksızlar biliyorum ben çevremden. ...

Kendinize gelin bir an önce. Eski ilişkiniz eski sevgiliniz iyi olsaydı 8 yıllık ilişkiyi bitirmezdiniz, bitmesine karşı taraf da müsaade etmezdi. Hem sevmediğiniz adamla mi cocuk yapacak kadar sevistiniz.demekki sevdin. Sadece bunalımdan şu anda.hayatin planladığını gibi olmadı diye. Yanlış düşünüyorsun. Bizim unv.de bir arkadas doğurdu büyüttü bebeği. cocuk şimdi 11 yaşında kendisi doktorasını bitirdi.ogretim görevlisi. ..Yani kafasına koyan yol çok! ama umutsuzluğa bahane çok tabi

Ayrıca ben sinif öğretmeniyim. Lütfen bir mesleğe karşı ön yargılı olmayın. Begenmediginiz o mesleği yapabilmek için kaç sınavdan geçiyor, ne zorluklar atlatiyoruz.

3 yıldır bu forumdayım, ben hiç böyle bir yorum okumadım burda. Bunlar insanların kendi kafasında suçluluk psikolojisiyle yarattığı şeyler. başka da bişey değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…