- 16 Aralık 2011
- 13.790
- 13.669
- 498
yorum yazmayacağım kişiliğinize vs aklımdan geçse deİnsanları küçümsemek gibi bi davranışım olmadı hiç bi zaman.. Hatta kendimi övdüğümü düşünenler olmuşta , onu bile nerden çıkardıklarını anlamadım..Gülücü koymakta yasak.. Kötü durumdayım çünkü kendimi acındırmalıyım , ağlama smileyleri koysam sorun olmayacaktı belkide...Neyse ortada herkesin sırf sessiz diye aşağıladığı biri varsa , sende onlara uyup aşağılamazsın onu ..Bu küçümsemektir..Ama tutupta onun sevgilin yada eşin olarak göremezsin..Bu kabullenememktir..Neden herkes tek bi yerden bakıyor anlamadım ama saygı duyuyorum hala
Bilemedim valla.Doğrusu da o zaten, dosdoğru olan, kendine güveni olan, prensipli insan böyle yapar. Ama günümüzde bir ego tatmini hırsı aldı gidiyor, birçok insan sürekli takdir edilmeyi, ilgi gormeyı, iltifatı, pohpohlanmayi bekliyor. Bu durumda birinin kendine hayran olması her şeyin önüne geçiyor. Asıl eziklik de bu.
henüz çok gençsiniz,ukalalık yapmak için söylemiyorum inanın,ki 38 yaşında olmama rağmen kendimi öyle öğütler verecek yaşlı gibi görmem :):)İnsanları küçümsemek gibi bi davranışım olmadı hiç bi zaman.. Hatta kendimi övdüğümü düşünenler olmuşta , onu bile nerden çıkardıklarını anlamadım..Gülücü koymakta yasak.. Kötü durumdayım çünkü kendimi acındırmalıyım , ağlama smileyleri koysam sorun olmayacaktı belkide...Neyse ortada herkesin sırf sessiz diye aşağıladığı biri varsa , sende onlara uyup aşağılamazsın onu ..Bu küçümsemektir..Ama tutupta onun sevgilin yada eşin olarak göremezsin..Bu kabullenememktir..Neden herkes tek bi yerden bakıyor anlamadım ama saygı duyuyorum hala
Çok haklısın, sonuna kadar katiliyorum.Bilemedim valla.
Ben yapmazdım evet, Tanrı akıl vermiş, bunun muhakemesini kendim yapabiliyorum. Demiş ya evlatlarınız yapar belki diye.
Oğlum veya kızım bunu yapacak olsalar veya yapsalar, bu kendi hataları olurdu benim değil.
Ben elimden geldiğince iyi yetiştirirdim, kendi doğru bulduğum değerleri onlara benimsetmeye çalışırdım. Düşünüp karar vermesi de onlara kalırdı. Ben sadece anne olacağım, yetkili karar mercii değil. İradeleri yine kendilerinin olacaktır. Buna yapabileceğim bir şey yok.
Belki de sizden daha merhametli düşündüğüm için bu haldeyim.. Boşanın gitsin de ne demek ?E ne o zaman? Kocayla mı?
Çok zor değil, boşayıverin o halde. Nikah akdi sonsuza kadar bağlamaz insanları. Karnında bebeği ile boşanan bir sürü insan var.
Ya da doğurana kadar beklersiniz.
Ama olmaz değil mi? Bir kere evlendiniz, hamile kaldınız. Artık eski sevgiliniz sizi istemez.
Ha sahi siz kimi suçluyordunuz?
Evlenmeden ilişki yasayıp hamile kalabilirdim ama en azından bu sevdiğim ve toplum içine cıkarmaktan gurur duyacagım biri ile olurduMerhaba arkadaşlar yine bi çoğunuzun ahlak bekçiliği yapıp sürekli dini karıştırarak ahkam keseceği bi konu hakkımda bende yazmak istiyorum..bundan 3 ay önce 4/4 lük bi hayatım vardı..Üniversiteden mezun olmuştum okul uzamasına rağmen adam gibi çalışıp dönem kaybetmeden tek ders sınavında verdim kalan dersimi , mutluydum :) 8 yıllık ilişkimi unutamamak dışında kötü bişeyde yoktu hayatımda.. kpss 5 ay vardı ve ben mezun olur olmaz gece gündüz ona çalışmaya başladım..Tek stresim çözemediğim sorularımdı , 5 ayda kazanacaktım çok güzel hayallerim vardı..10 ay önce falan bi çocukla tanıştım sohbeti , herşeyi iyi geliyodu bana..Okulum şehir dışında olduğundan birlikte gidip geliyoduk çoğu zaman.. Asla aşık olmadım ona..Garip bi sevgi vardı sadece , bilmiyorum arkadaşlık duygusuyla bişeyleri karıştırdım mı , boşluğa mı düştüm bilmiyorum ama şu çocukla takılmaktan bi türlü vazgeçemedim..Ailesiyle falan tanıştım , onlarda mükemmel insanlardı .. Aramızdaki ilişkiyi net olarak bilmesemde çocuk beni seviyodu..Ben de ne görüşmeyi bıraktım ne net oldum hiç bi zaman..Bilmiyorum nette falan konuşurken herşey iyiydi yüzyüze olduğumuzda arkadaşlarımla bile tanıştırmaktan utanıyodum..İyi vakit geçirdiğim bu insanı başkalarıyla tanıştırmaktan utanıyodum..Sevmiyorum tipini , çocukluğunu , ezik hallerini..Ama onunla vakit geçirmekten hoşlanıyodum..Neyse saçma sapan bi birlikteliğin ardından hamile kaldığımı öğrendim..Adam gibi sınavımı verip mezun olmuştum ne güzel , o gün o çocukla kalıp bişeyler yaşadığım için hayatım boyunca kendimden nefret edicem..Aslında o şartlarda hamile kalmamda imkansızdı ama olabiliyomuş , önemli olan bu değil zaten..Çocuğu öğrendik birlikte , o an insan öyle şeyler düşünüyor ki o psikolojiyle..Sanki kendi başına hiç gelemezmiş gibi..Uyuyamadım , günlerce ağladım..Beni el üstünde tutan , hiçbişeyimi eksik etmeyen anneme bile yalan söyledim telefonda konuşurken..İyiyim dedim , herşey yolunda , yakında döncem..Aldırmak istedim çocuğu 6 haftalıkmış..Özel hastanede o doktorla konuşmamı unutamıyorum hala..Nasıl kıycam diyorum , 5-10 dk sürüyor hiçbişey olmaz diyor ..Hem çocuğumu aldırıp bide üstüne 650 tl vercekmişim..Şaka gibi :) Erkek arkadaşım zaten aldırmak istemedi hiç , çok istiyosan yinede yaparız ama yazık dedi hep ..Bilmiyorum aileme anlatmak sorun değildi ama bu bebek çok erkendi , hayallerimden vazgeçmek zorundaydım..Üstelik ikimizin de işi gücü yoktu ..2. sınıf sınıf öğretmenliği okuyan sevmediğim bi adamla evlencektim üstelik :) Diğer türlü de kendi evladımın canına kıycaktım..İlk seçeneği tercih ettik..Onun ailesi iyi karşıladı , iyi insanlar zaten çok güzel bi yerde çok güzel bi şekilde düğün oldu ..Şu an bebeğim 17 haftalık..O kadar olaydan sonra herkes mutlu..Bi kişi hariç "BEN" :) Her gece ölmek için dua ediyorum..Allahım neden başıma böyle bişey geldi bile diyemiyorum , benim hatam .. Sevdiğim çocuk uzakta bende semediğim bi adamla çok güzel bi evde , el bebek gül bebek yaşıyorum..Şartlar aynı olup sevdiğim adam olsaydı şu an dünyanın en mutlu kadını olurdum belkide..Napmalıyım bilmiyorum... Sabrediyorum..Allah daha kötüsünü vermesin inşallah....Siz olsanız ne yapardınız diye sormıycam bile , çünkü eminim " ben evlenmeden kimseyle birlikte olmazdım , ben yapmazdım " diycek biçoğumuz.. Siz yapmazsınız tabi ne şüphe , inşallah çocuklarınız , torunlarınız , kız kardeşlerinizde yapmaz
Kesinlikle haklısınız..Evlilik planlı bir meseledir ki bunu söz , nişan vs olarak 1 seneye yayarak yapan insanlar var..Hatta daha çok zaman ayıran.. 1 ay içinde yaşadım , evlendim .. Bu durum haricinde birde karnımda bebek var.. Fiziksel anlamda da tuhaf şeyler hissederken psikolojik olarak buna hazır olmamın beklenmesini anlamıyorum..Cevabınız için teşekkür ederim..Psikolojik yardım en uygunu...
Söyledikleriniz beni baya rahatlatıyor.. İleride bu durumların düzeleceğinin farkındayım aslında..Bi evde huzur , saygı olduktan sonra mutlu olunmayacak bişeyde olmadığını düşünüyorum hep.. Ama dediğim gibi insan boyundan büyük şeyler yaşayınca ha deyince atlatamıyor..Üstelik bunlar plansız hadiselerse...Empati kurup cevap yazdığınız için teşekkür ederim..Umarım yakın zamanda hayatım düzene girerhenüz çok gençsiniz,ukalalık yapmak için söylemiyorum inanın,ki 38 yaşında olmama rağmen kendimi öyle öğütler verecek yaşlı gibi görmem :):)
gayet çılgın bir ergenlik ve üni.hayatım oldu..o yaşlarda daha sakin,akıllı uslu adamlar rağbet görmez..çılgın aşklar yaşanmaz onlarla..yaş ilerledikçe kıymeti anlaşılır öyle admların..bence şanslı bir kadınsınız bu yönden zamanla,bir de babalığını gördükçe,sizin yanınızda olup destek oldukça ,hayatta "aşk" yerine daha önemli şeyler olduğunu anlıyor insan..
hayatta elini uzattığında tutacak biri olması,evladına iyi bir baba olan erkek herşeyden kıymetli..bunları gördükçe içiniz sıcaklık gelecek inanın bana..şimdilik sadece düzen kurmaya ve yeni hayatınıza alışmaya çalışmak gerekli.
Evet, sevgisiz ebeveynlerle büyümek daha az bozar psikolojiyi.Belki de sizden daha merhametli düşündüğüm için bu haldeyim.. Boşanın gitsin de ne demek ?
Annesi babası ayrı bi çocuğun psikolojisinden bahsediyoruz..
Eski sevgilimin isteyip istememesi umrumda değil , çocuğu önemsemesem aldırıp eski mutlu , güzel hayatıma dönmüştüm çoktan , hatta bi kat tecrübe edinip daha sağlıklı ve kontrollü bi hayat yaşardım belkide..
Senin için kolay tabi çocuğu aldırmak günah , ama doğurup boşanmak çok mantıklı..
Bırakın bu işleri..
Belki de sizden daha merhametli düşündüğüm için bu haldeyim.. Boşanın gitsin de ne demek ?
Annesi babası ayrı bi çocuğun psikolojisinden bahsediyoruz..
Eski sevgilimin isteyip istememesi umrumda değil , çocuğu önemsemesem aldırıp eski mutlu , güzel hayatıma dönmüştüm çoktan , hatta bi kat tecrübe edinip daha sağlıklı ve kontrollü bi hayat yaşardım belkide..
Senin için kolay tabi çocuğu aldırmak günah , ama doğurup boşanmak çok mantıklı..
Bırakın bu işleri..
Biz konu sahibinin kocasıyla empatı yaparak yazdık bu yorumları. Siz kiminle yaptınız, konu sahibiyle mi? Öyleyse eger yanlış kişiyle yapmışsınız.Konu sahibi çokta haksız sayılmaz. Çünkü gerçekten çok acımasızsınız.
Üşenmedim 10 sayfa okudum. Ya yorumlar beni öyle şaşırttıki, konu sahibinin kanayan yarasına bu acımasız cümlelerle tuz biber mi olmak amacınız anlamadım?
Yok gülücük koydu, yok şunu dedi, böyle dedi. Ya hu yapmayın Allah aşkına. Kadın karnında bebeğiyle bi anda nikah masasında bulmuş kendini ve evet sevmediği bir adamla. Sizin söylediğiniz kadar bencil, kendini düşünen, bebeğini düşünmeyen bir insan olsaydı; O çocuğu aldırır hayatına bakardı. Yaptıkları ve yaşadıkları zaten kendinden çok bebeğini düşündüğünün bir göstergesi. Üstelik daha hamileliğin ilk ayları. Hormonlar tavan. Keşke şu kadın dayanışmasını gereken yerlerde gösterseniz.
Hem bir çok kişi kocasının ne kadar iyi bir adam olduğunu vs söylemiş ama evli olmadan biriyle ilişkiye giren bir adam hakkında da ne yazıkki sizin kadar güzel düşünemicem. Evlenmek istemesini konu sahibini bırakmamasını övmüşsününüz ama beyefendi zaten konu sahibini seviyor. Çok doğal değil mi evlenmek istemesi?
Size gelecek olursam :) Tüm olumsuzluklardan kendinizi arındırmaya bakın. Belki bu adamı ilerde çok seversiniz. Çok mutlu bi evliliğiniz olur. Severek evlenenlerin hali ortada. Belki sizinki çok daha iyi olur. Ama sizde bunun için bir şeyler yapmalısınız. Hep karşı taraftan beklemeyin. Mesela güzel masalar hazırlayın,dışarı çıkmayı teklif edin. Birlikte güzel vakitler geçirinki,O'na ısının. Mutlu olun inşallah.
Ben genelde burda konu açan arkadaşlarla empati yapılıp, onlara yardımcı olacak yorumlar yazıyoruz diye biliyordum.Biz konu sahibinin kocasıyla empatı yaparak yazdık bu yorumları. Siz kiminle yaptınız, konu sahibiyle mi? Öyleyse eger yanlış kişiyle yapmışsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?