Hayatta herşey gelebilirmiş başına insanın

yorum yazmayacağım kişiliğinize vs aklımdan geçse de
ama çok rahatsız edici şu cümleler farkında mısınız

Bilemedim valla.
Ben yapmazdım evet, Tanrı akıl vermiş, bunun muhakemesini kendim yapabiliyorum. Demiş ya evlatlarınız yapar belki diye.
Oğlum veya kızım bunu yapacak olsalar veya yapsalar, bu kendi hataları olurdu benim değil.
Ben elimden geldiğince iyi yetiştirirdim, kendi doğru bulduğum değerleri onlara benimsetmeye çalışırdım. Düşünüp karar vermesi de onlara kalırdı. Ben sadece anne olacağım, yetkili karar mercii değil. İradeleri yine kendilerinin olacaktır. Buna yapabileceğim bir şey yok.

henüz çok gençsiniz,ukalalık yapmak için söylemiyorum inanın,ki 38 yaşında olmama rağmen kendimi öyle öğütler verecek yaşlı gibi görmem :):)
gayet çılgın bir ergenlik ve üni.hayatım oldu..o yaşlarda daha sakin,akıllı uslu adamlar rağbet görmez..çılgın aşklar yaşanmaz onlarla..yaş ilerledikçe kıymeti anlaşılır öyle admların..bence şanslı bir kadınsınız bu yönden zamanla,bir de babalığını gördükçe,sizin yanınızda olup destek oldukça ,hayatta "aşk" yerine daha önemli şeyler olduğunu anlıyor insan..
hayatta elini uzattığında tutacak biri olması,evladına iyi bir baba olan erkek herşeyden kıymetli..bunları gördükçe içiniz sıcaklık gelecek inanın bana..şimdilik sadece düzen kurmaya ve yeni hayatınıza alışmaya çalışmak gerekli.

Çok haklısın, sonuna kadar katiliyorum.

Belki de sizden daha merhametli düşündüğüm için bu haldeyim.. Boşanın gitsin de ne demek ?
Annesi babası ayrı bi çocuğun psikolojisinden bahsediyoruz..
Eski sevgilimin isteyip istememesi umrumda değil , çocuğu önemsemesem aldırıp eski mutlu , güzel hayatıma dönmüştüm çoktan , hatta bi kat tecrübe edinip daha sağlıklı ve kontrollü bi hayat yaşardım belkide..
Senin için kolay tabi çocuğu aldırmak günah , ama doğurup boşanmak çok mantıklı..
Bırakın bu işleri..

Sevmediğin Ada'mla ben konuşmak bile istemiyorum sen sevişmişsin.elektrik alamadığım için hep reddettim .
Bu anlamadığım bişey cok mu sıkıntıda yasadın sevgi mi görmedin hiç ailenden neydi seni buna mecbur eden...
Şu anda yapman gereken bence boşanman kalan hayallerine devam etmen.adam iyi belki ama sana ne desek boş sevgi olmazsa olmuyor.boşan hayatına bak yeniden evlen ne diyim...

Evlenmeden ilişki yasayıp hamile kalabilirdim ama en azından bu sevdiğim ve toplum içine cıkarmaktan gurur duyacagım biri ile olurdu
Ezik , utandıgım , davranıslarını begenmediğim bir insanın da koynuna girmezdim yani

Bebeginin dogmasina uzun zaman var bu zamanda evliligibe adapte olmaya calis.zamanla kabullenirsin yasadiklarinu..kabullenmek icinde kendi uzerine cok baski yapmaya akisina birak..hamile olman veya evli olman hayallerinden vazgecmeni veya ertelemeni gerektirmyor..kadin
sevdigiyle degil seven adamla evlendig
inde daha mutlu oluyor

Söyledikleriniz beni baya rahatlatıyor.. İleride bu durumların düzeleceğinin farkındayım aslında..Bi evde huzur , saygı olduktan sonra mutlu olunmayacak bişeyde olmadığını düşünüyorum hep.. Ama dediğim gibi insan boyundan büyük şeyler yaşayınca ha deyince atlatamıyor..Üstelik bunlar plansız hadiselerse...Empati kurup cevap yazdığınız için teşekkür ederim..Umarım yakın zamanda hayatım düzene girer

Evet, sevgisiz ebeveynlerle büyümek daha az bozar psikolojiyi.
Beni neden suçluyorsunuz ki? Hele merhamet kısmına hiç girmeyelim. Siz merhametli falan değilsiniz, sadece olması gerekeni yapmışsınız o kadar. Evet olması gerekeni yapmayan anneler de var, bahsettiğiniz kürtaj olayı gibi mesela. Eşiniz de bebeğine sahip çıkmasıyla merhametli falan olmuyor, o da yapması gerekeni yapmış. Ama bu ülkede olması gereken bir çok şey olamadığı için, birileri sorumluluklarını yerine getirince hemen övülmeye başlanıyor.
Tamam boşanmıyorsunuz, çocuk da doğacak. E sorun ne ola ki? Eşinizi sevmemeniz mi? Birbirini sevmeyen insanlara ayrıl tavsiyesi verilir burada. E siz onu istemiyorsunuz. O halde kabullenmek kalıyor geriye. Alışacaksınız başka yolu yok o halde. Geriye tek bir seçenek kalıyor çünkü, o da bebeği mutlu etmek. Madem onun için evlendiniz, bunca şey onun için oldu. Eh bari buna değsin.

Kimse ahlak timsali değil de bu kadar aşağıladığınız, ezik , çirkin bulduğunuz biriyle niye sevişesiniz geldi ki?

Adam ve ailesi sizi bağrına başmış, hala burada onu yeriyorsunuz. Yazık. Ne diyelim Allah birbirinizden kurtarsın o zaman ikinizi.

Ilk olarak bebegin hayirli olsun saglikla kucagina alirsin umarim. Sen bence eski iliskine cok takili kalmissin uzun bir iliski olmasindan dolayi da haklisin. Daha sonra karsina kocan cikmis bence eski iliskini saplanti yaptigin icin yeni bir iliskiye girdiginden utandin yoksa kimse bisey hissetmeden guvenmeden biriyle birlikte olmaz. Gecmisi birakmali onune bakmalisin ve sanslisin ki elini birakmayan bi insanmis esin. Hamile olman da ruh degisikligi yasamana sebep oluyordur. Cocuguna odaklan gecmisi unut yanindaki adama objektif bak olmadi bosanirsin yani sen cocugunu dusun canini sikma boyle seyler dusunup

Sen çocuk yaptığın, evlendiğin adama ezik de aşağıla, seni burada hiç tanımayan insanlar sana senin istediğin gibi yorum yapsın?

Ne gereksiz bir önyargınız var ki daha konuya girmeden saymışta saymışsınız. Madem ahlak bekçisi savar falansın, sevmediğin adamla evlenmeseydin çocuğu tek başına yetiştirseydin mesela? Etrafındakilere de buraya yazdıklarını söyleseydiniz "tabi siz yapmazsınız" falan.

Bir şey sorucam siz niye bu kadar takıldınız olayın günahına sevabına daha kimse anmadan? Hayır baştan söyliyim ben yazmıyorum kimsenin sağ kolundan sol kolundan günahını.

Sizin bilinçaltınız yanmış ben size söyleyeyim. Önyargılı, insanları tanımadan yorum yapabilen değişik bir karakteriniz var. Gerçi bunu anlamak için sevmiyorum ezik dediğiniz adamla evlenmemizi okumakta yeterliydi.

Konu sahibi çokta haksız sayılmaz. Çünkü gerçekten çok acımasızsınız.
Üşenmedim 10 sayfa okudum. Ya yorumlar beni öyle şaşırttıki, konu sahibinin kanayan yarasına bu acımasız cümlelerle tuz biber mi olmak amacınız anlamadım?
Yok gülücük koydu, yok şunu dedi, böyle dedi. Ya hu yapmayın Allah aşkına. Kadın karnında bebeğiyle bi anda nikah masasında bulmuş kendini ve evet sevmediği bir adamla. Sizin söylediğiniz kadar bencil, kendini düşünen, bebeğini düşünmeyen bir insan olsaydı; O çocuğu aldırır hayatına bakardı. Yaptıkları ve yaşadıkları zaten kendinden çok bebeğini düşündüğünün bir göstergesi. Üstelik daha hamileliğin ilk ayları. Hormonlar tavan. Keşke şu kadın dayanışmasını gereken yerlerde gösterseniz.
Hem bir çok kişi kocasının ne kadar iyi bir adam olduğunu vs söylemiş ama evli olmadan biriyle ilişkiye giren bir adam hakkında da ne yazıkki sizin kadar güzel düşünemicem. Evlenmek istemesini konu sahibini bırakmamasını övmüşsününüz ama beyefendi zaten konu sahibini seviyor. Çok doğal değil mi evlenmek istemesi?
Size gelecek olursam :) Tüm olumsuzluklardan kendinizi arındırmaya bakın. Belki bu adamı ilerde çok seversiniz. Çok mutlu bi evliliğiniz olur. Severek evlenenlerin hali ortada. Belki sizinki çok daha iyi olur. Ama sizde bunun için bir şeyler yapmalısınız. Hep karşı taraftan beklemeyin. Mesela güzel masalar hazırlayın,dışarı çıkmayı teklif edin. Birlikte güzel vakitler geçirinki,O'na ısının. Mutlu olun inşallah.

Eşini kaybetsen hayatından çıksa hiç üzülmezmisin, yani hiç sevemezmisin onu. Sevmeden nasıl ilişki yaşanır, aynı ev paylaşılır bilemiyorum. Çocuk olsun boşan dicem ama onada yanaşmıyosun anlaşılan. Umarım hayırlısı olur.

Biz konu sahibinin kocasıyla empatı yaparak yazdık bu yorumları. Siz kiminle yaptınız, konu sahibiyle mi? Öyleyse eger yanlış kişiyle yapmışsınız.

Biz konu sahibinin kocasıyla empatı yaparak yazdık bu yorumları. Siz kiminle yaptınız, konu sahibiyle mi? Öyleyse eger yanlış kişiyle yapmışsınız.
Ben genelde burda konu açan arkadaşlarla empati yapılıp, onlara yardımcı olacak yorumlar yazıyoruz diye biliyordum.
Doğru ya siz haklısınız, buranın Kadınlar Kulubü olduğunu unutmuşum. Bundan sonra kadınların derdine bi çözüm bulmak yerine kocalarıyla empati yapıp yeteri kadar kırıcı bir dille yazmaya özen göstereceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…