hayatta herşey kariyer mi?

gulseeee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2008
71
1
96
36
Ankara
Herşeyin kariyer olduğuna inananlardanım. Her kapıyı insanların etiketleri açar oldu, geçmişi ne olursa olsun etiketin varsa açılmayacak kapı yok. Hırlıda olsan,namussuzda olsan artık hiç bişeyin önemi kalmamış bu dünyada. bir tanıdık kız var 3 ay evli kaldı ayrıldı aradan 3 yıl geçti şimdi 2. ile evleniyor niye etiketi var diye bekar bir sürü insan varken niye ulu açık ortada. şansmı desem başka bişeymi desem bilemedim üstelik evleneceği kişide hiç evlenmemiş:)bazı insanlar doğuştan şanslı,bir kez şanssızlık başına gelmişse o artık peşini bırakmıyor

2.kez evlenen kişinin yaşadığının edinilmiş kariyerle alakası yok kader,kısmet..eğer insanların başına gelen şansızlıklar peşinlerini bırakmasaydı bahsettiğiniz kişide 2.kez evlenerek mutluluğu yakalayamazdı .. Allah herkese güzel yazılar yazsın..Karamsar olmayın sizinde yazınız güzeldir ama olgunlaşmayı bekliyordur..

şans,kader,kısmett birde iyi niyet boşandı bir talihsizlik yaşadı diye insanların mutlu olmaya hakları yok mu?? ama garantisi yok geleceğin ne göstereceğini kimse bilemez. Ama en çokta insanın elinde ne ekersen onu biçersin demişler kariyerde gökten zembille inmiyo tırmalamak gerekiyo sonrada keyifini sürmek kalıyor...

kariyer önemli ama herey degil tabiki.
hayat adil degil herkeze,yada kısmet denen şey var,aynı okuldan aynı bölümden mezun oldugun aynı vasıflara sahıp oldugun arkadasın 1 ayda iş bulur sen 1 yıl beklersın..
bana göre hayatın 4 saglam sütunu var iş,eş,sağlık,para
hepsının birarada mükemmel gitmesi tabiki şans kısmet işi,ama senın sordugun soruya cevap olacak kısmı
hayat ne sadece karıyerden
ne sadece paradan
ne de sadece eşten ibaret..
hayat bunların bütünü..

Türkiye'de hemen hemen kadın hakkındaki rütbe, yıldız adına ne derseniz deyin herşey koca demek çocuk demek...
Kariyeri daha çok erkekle bağdaştıran bir toplumumuz var. Yanlış ama böyle...

20 li yaşların başıydı her şeyin kariyer olduğunu düşündüğüm zamanlar. Gözümü kapatınca kendimi büyük şirketlerin CEO su olarak hayal ederdim. Ama bu etiket takıntısıyla kariyer takıntısı farklı şeyler. 30 a yaklaştığım zaman hayata başka pencerelerden de bakmaya başladım. Mesela evliydim artık düşünmem gereken başka şeyler de vardı. Kariyer güzel bir şey ama hayatın başka tatları da varmış dedim; aşk ve sevdiğin adamla evli olmak. 30 u bir iki geçince artık anneydim, kariyer gözümde inanılmaz küçüldü. Olsa güzel olur ama evim mi kariyerim mi desem hiç düşünmeden evim derim. Senin arkadaşının evliliği kısmetten öte değil. Kariyer her kapıyı açmıyor, para her zaman daha güçlü. Okursun bilmem kaç yıl çalışırsın bir yerde pat patronun 25 yaşındaki oğlu gelir fabrikada daha çok söz sahibi olur. İkisin arasındaki fark kariyer değil paradır.

herşey kader kısmet... bir teyze biliyorum. şimdi evli olduğu kişi 3. eşi... diğerleri rahletli olmuş. o bayanın kariyeri yok ki.... başka bir bayan daha tanıyorum onunda 3. eşi. ilk eşinden ve ikinci eşinden birer çocuğu var... son eşide hiç evlenmemiş. o bayanında kariyeri yok.... ev hanımı.

tamam çevrenin bir yere kadar etkisi var ama nasip. mesela görümcem var. çok güzel bir kız. ama evlenmedi... evlenip mutsuz olacağına, evlenmesin daha iyi...

evlenmek her şey değil. mutlu olmak önemli...

bunun farklı bir versiyonunu daha biliyorum, sekreter olarak çalışmaya başlarsın fabrikada, sonra bir iki geliş gidişte fabrikanın oğlunu ayarlayıp, zengin olup çıkarsın. ((eski çalıştığım yerdeki sekreter kızın hikayesi))

Son düzenleme:

ben de tanıyorum böyle birini. Hem de çok kurumsal bir yerde çalışıyor. Önce mühendis olarak giriyor oraya, sonra şef oluyor, sonra üretim müdürü oluyor, sonra fabrika müdürü en son damatları oluyor. Şimdi farklı dünyaların insanıyız bu arkadaşımla.

Evlenip ayrılıp hiç evlenmemiş biriyle 2. evliliğini yapmış birisi olarak hiçte şanslı olduğumu düşünmüyorum. O bahsettiğiniz kızda bende dahil o kadar şanslı olsaydık ilk evliliğimiz bitmezdi. Bu duruma imrenen insanlar varsa başına gelsinki anlasın anyayı konyayı.

yada son eşin ilk eşin olurdu... doğru haklısın...

prof da olsan, cumhurbaşkanı da olsan bir kadının eninde sonunda gelip geleceği nokta; ''ah bir evlensem, yuva kursam, anne olsam'' noktasıdır. çok gördük bunları.. onun için fazla kasmaya gerek yok. kader kısmet bu işler..

Hayatta her şey kariyer değildir.kariyerden çok daha önemli şeyler var bence.kariyer sahibi olan kişilerde eksik olan bazı şeylerde mevcut.Evet bu dünya adil değil zaten adil olsa ismi başka bir şey olurdu herald :) .bende hayatta en önemli şey adil olmayan bu dünyada adil olmak o zaman kariyerin olmasa bile her insanın sana gösterebileceği saygı kavramı oluşur.

tabiiki hersey kader kismet, hersey istedigimiz gibi olmayabiliyor...

Evlenip boşanma, yeniden evlenme bunların şansla ne kadar ilgisi var acaba? Yani bence sadece doğru kanı bulamamış oluyorsunuz. Evlenirken bir çeşit şans oyunu mu oynamış oluyoruz bu durumda?

Ayrıca hep kariyer,kariyer insan sıkılır ya hayati olduğu gibi yaşayacan önüne gelenle mutlu olmaya çalışcan oldu bittii :) :)

Dünya adil olsaydı adını ne koyardınız? Adil olmak tek başına yeten bir kavram olmadığı gibi kişiyi ayakta tutan ilk temel taşlardan da değildir. Adalet kavramına çok takılmışsınız.

ben konuyumu anlamadaım fesatlıkmı edıyorum bende 2.evlılıgımı - bır cocukla ,

tas gıbı bır delıkanlıyla yaptım 1 aylıkta evlıyız ben dıyeyım
konunun amacı ne

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…